35. kolo
08.05.2011 21:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Real Zaragoza - CA Osasuna 1:3

V nedělním zápase 35. kola La Ligy si dokázala Osasuna poradit s domácí Zaragozou, když ji porazila 3:1. Domácí šli sice zásluhou Lafity již v 15. minutě do vedení, ale v druhém poločase přišla gólová smršť hostů a Camuňas, Sergio a Sola zajistili svému týmu důležité tři body. Zaragoza tak nadále zůstává těsně nad sestupovou zónou, zatímco Osasuna se vyšvihla na 14. příčku.

Oba týmy se před zápasem nacházely na nemilých pozicích, kdy stačilo málo, aby se ocitly v sestupové zóně, a tak chtěl každý ukořistit důležité tři body pro sebe. K tomu nakročilo mnohem lépe domácí mužstvo, které se hned v úvodu zápasu dostalo do několika šancí. Už v 7. minutě se do zakončení dostal Leonardo Ponzio, ale jeho střela zpoza vápna nakonec směřovala hodně mimo bránu. O tři minuty později se do další šance dostal Javier Peredes, který se pokoušel brankáře Ricarda překonat střelou z velkého úhlu. Od branky byl ale ještě hodně daleko, střela navíc směřovala přímo doprostřed Ricardovy svatyně, a ten tak neměl příliš problémů ránu zneškodnit.

V 15. minutě ale již domácí dokázali rozvlnit síť soupeřova brankáře. Šťastným střelcem se stal Lafita, který po chybě obrany ránou zpoza pokutového území poslal míč k levé tyčce a nedal tak Ricardovi nárok na úspěšný zákrok.

Do první větší šance zápasu se dostala Osasuna až ve 21. minutě, ale Javad Nekounam mířil vysoko nad bránu domácího brankáře Doblase. Podobně si ve 29. minutě počínal jeho spoluhráč Alvaro Cejudo. A stejně dopadl i ve 32. minutě hlavičkující Lolo, jehož pokus směřoval těsně mimo levou tyč.

Ke konci prvního poločasu začal znovu sílit tlak domácích, ale ti z něho nedokázali vyprodukovat další gól, a tak první pětačtyřicetiminutovka skončila těsným vítězstvím 1:0 pro Zaragozu.

Neproměněné šance z prvního poločasu se Zaragoze nakonec staly osudnými, neboť v druhé polovině zápasu hosté velmi zpřesnili mušku a třemi góly poslali domácí do kolen.

První z nich vzešel poté, co Krisztian Vadócz skvěle přihrál Javieru Camuňasovi, který zpoza vápna vystřelil přesně k tyčce a podobně jako Lafita nedal brankáři soupeře žádnou šanci.

A po osmi minutách, tedy v 70. minutě, se hosté mohli radovat z druhého gólu, který je poslal do vedení. Francisco Puňal přesně našel Sergia Fernándeze, který zblízka poslal míč hlavičkou k levé tyči.

Zaragoza byla ze dvou gólů viditelně otřesena, neboť v následujích pěti minutách se hosté dostali do dalších dvou vyložených šancí, ale nakonec to byli právě domácí, kterým se málem podařilo vyrovnat. Said Boutahar ale z pozice v brankovém území soupeře dokázal nastřelit pouze pravou tyč.

A místo vyrovnání tak došlo k navýšení náskoku Osasuny, když po rychlém brejku přihrával Camuňas Solovi, který již neměl problém dopravit míč za záda Doblase a upravit skóre na konečných 3:1, neboť domácím se i přes velký finální tlak nepodařilo dosáhnout snížení.

Hosté si tak výrazně vylepšili své postavení v tabulce, zatímco Zaragoza bude muset ve zbývajících třech zápasech bojovat o holé setrvání v La Lize pro příští ročník.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Veselac

under2,5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele