35. kolo
07.05.2011 18:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Levante UD 3:2

Athletic na domácím trávníku přestřílel Levante 3:2. Domácí se tříbodovým ziskem posunuli na pátou příčku tabulky Primera División, pro Levante porážka nic neřeší, hosté již dávno nasbírali počet bodů potřebný k záchraně. Baskové se dostali už do tříbrankového vedení, přesto se v závěru museli o výsledek strachovat.

Domácí byli po většinu zápasu lepším týmem, až po třetí vstřelené brance mírně polevili a územní převahu získali hosté, kteří přijeli z oblasti Valencie. Ti pak také zaslouženě vstřelili dva góly, na body to dnes ale nestačilo.

Střetnutí nenabídlo příliš velký počet brankových příležitostí, hlavně v první půlhodině se hrálo velmi opatrně a míč se pohyboval převážně mezi oběma šestnáctkami. V deváté minutě pálil z přímého kopu David Lopez a mířil hezky k bližší tyči, jeho rána však brankovou konstrukci těsně minula.

Na další šanci se pak na San Mamés čekalo až do třicáté minuty a domácí Athletic se radoval z gólové radosti. Muniain geniálně prostrčil míč na Toquera, který z levé strany prostřelil Munúu. Toquero mohl o devět minut později zdvojnásobit vedení svého týmu, tentokrát ale branku netrefil.

Hned tři minuty po přestávce byl v pokutovém území Levante faulován Muniain Nanem a domácí dostali příležitost rozehrávky pokutového kopu. K míči se postavil záložník David Lopez a nechytatelnou střelou do šibenice zvýšil na 2:0.

Poté se do dvou slibných příležitostí probojoval Fernando Llorente, v prvním případě Munúovu branku minul, v tom druhém pak brankář Levante vytasil skvělý zákrok. Španělský mistr světa Llorente se gólu dočkal v šedesáté třetí minutě, kdy Muniaín znovu skvěle našel Toquera, ten přihrál Llorentemu, pro kterého nebyl problém doklepnout balón do opuštěné branky.

V sedmasedmdesáté minutě hosté z Levante vykřesali naději na bodový zisk, Valdův centr z pravé strany tečoval na přední tyči Stuani za záda brankáře Iraizoze. Pět minut před koncem se po rohovém kopu prosadil stoper Nano a zařídil tak dramatický finiš. V něm však již další branka nepadla, Athletic si tedy připisuje důležité tři body v souboji s rozjetým Levante.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Prohra Bilbao 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele