33. kolo
24.04.2011 21:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Sevilla FC - Villarreal CF 3:2

Ve 33. kole La Ligy se odehrál divácky velice zajímavý zápas mezi týmem Sevilly a Villarrealu. Zatímco Sevilla chtěla získat tři body za účelem vyrovnání Atlética Madrid a dotáhnutím se na příčky zajišťující evropské soutěže, Villarreal chtěl zvítězit, aby se tak ještě pokusil ze čtvrté příčky předběhnout momentálně třetí Valencii. Úspěšnější byli v dosahování svých cílů domácí, kteří se po gólech Rakitiče, Negreda a Romarica mohli radovat z těsného vítězství 3:2. Za hosty se totiž pro změnu trefil Marchena a Rossi.

Úvod zápasu vyšel domácím na jedničku. Už v 9. minutě se totiž mohli radovat z otevření skóre. Obránce Villarrealu Matteo Musacchio fauloval před pokutovým územím Didera Zokoru, za což viděl žlutou kartu, a rozehrání přímého kopu se ujala zimní posila Sevilly Ivan Rakitič. Jeho střela z dálky obtočila zeď a zapadla přímo do růžky Lopezovy brány.

A netrvalo dlouho a bylo to již 2:0. Ve 14. minutě si totiž Álvaro Negredo naběhl za nepříliš aktivní obránce Villarrealu, a mohl si tak v klidu zpracovat dlouhý centr Perottiho a poslat míč podél Lopeze do branky.

V následujících minutách Sevilla po rozhodčích žádala penaltu, když Negredo teatrálně spadl v pokutovém území. A ačkoli ke kontaktu s Musacchiem evidentně došlo, rozhodli sudí správě, že se o zákrok za hranicí pravidel rozhodně nejednalo. Na druhé straně se bezprostředně poté dostal do velice slibné pozice Nilmar, ale jeho točená střela byla brilantně vyražena brankářem Javim Varasem.

Do další dobré šance se po skvělé individuální akci dostal Marco Rubén, ale jeho slabá střela Varasovi nenadělala příliš potíží, a tak se Villarrealu i přes očividnou snahu nepodařilo do poločasu alespoň snížit.

I po přestávce se Žlutá ponorka snažila smazat dvoubrankový náskok soupeře. Hned v úvodu se do dobré příležitosti dostal Mubarak Wakaso, ale jeho tvrdou a dalekonosnou střelu nakonec dokázal Varas zkrotit.

Villarreal se nakonec dočkal v 56. minutě, kdy se po centru a následném centru Cataly dostal k zakončení Marchena, který se nemýlil, a vstřelil tak svůj první ligový gól za Villarreal.

Santi Cazorla se poté snažil o vyrovnání, ale jeho točená střela z přímého kopu směřovala mimo, a tak to byla Sevilla, která se opět dostala do dvoubrankového vedení. Hned za dvě minuty od chvíle, kdy útočníka Rodriho nahradil Romaric, se tento záložník z Pobřeží Slonoviny dokázal prosadit , když poslal míč do brány mezi nohama Diega Lopeze.

Chvíli na to Marchena po ostrém zákroku na Zokoru vyvázl nečekaně bez karty, což vzbudilo velkou míru nevole jak mezi fanoušky, tak mezi hráči, a právě za oplácení uviděl žlutou kartu Rakitič.

Poté Cicinho vystřídal Rubéna, který teatrálně spadl v pokutovém území, za což si vysloužil pouze pár nelichotivých slov od Varasa.

V 73. minutě přišel důležitý moment zápasu, neboť se Villarrealu podařilo snížit na 2:3, když se zpoza pokutového území dokázala točenou střelou k tyčce prosadit Guiseppe Rossi. Italský hráč tak rozdmýchal elektrizující atmosféru na posledních 20 minut, neboť i hosté zavětřili možnost úspěchu.

K následnému vyrovnání měli po velkém tlaku nejblíže Cazorla s Rossim, ale ani jeden nedokázal prostřelit dobře chytajícího Varase. Šance rozjetého Villarrealu však byly zastaveny poté, co si Marchena nechal dát v rychlém sledu dvě žluté karty, a byl tak vyloučen, čímž citelně oslabil své mužstvo, které již nedokázalo navázat na předchozí tlak.

Diego Lopez ještě v závěru zápasu zahrál rukou mimo pokutové území, ale byl uštřen červené karty, neboť byla ponechána výhoda Arouna Konému, který ale nedokázal dopravit míč do sítě. To už však bylo jedno, neboť 90 minut i s nastavením uplynulo, a Sevilla se tak mohla radovat z důležitých tří bodů.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim jak to dopadne oba jsou to dobré fotbalové kluby ale řekl bych že vyhrajou domácí. Tip : 2 - 1 2Kanouté 1Rossi

Reagovat
Veselac

over 2,5

Reagovat
smazaný uživatel

Jak mohl Carlos Marchena dostat 2 žluté karty a nebýt vyloučen???

Reagovat
smazaný uživatel

byl vyloučen sem ho videl jak utikal do saten

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele