33. kolo
24.04.2011 19:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Atlético Madrid - Levante UD 4:1

Ve 33. kole La Ligy se podařilo Atléticu Madrid porazit 4:1 tým Levante, který v druhé polovině španělské ligy ničí jeden klub za druhým. V prvním poločase sice ještě hráči z Valencie dokázali jednogólový náskok soupeře vyrovnat, jenže v druhé pětačtyřicetiminutovce je do kolen poslal dvěma brankami Kun Agüero. Ke konci zápasu si dali hosté ještě vlastní gól, a tak zaznamenali teprve druhou prohru od ledna. Atlético se i díky výhře pohybuje na šesté příčce, zatímco Levante na příčce deváté.

V nedělním zápase chtěli hráči Atlética Madrid za každou cenu vyhrát, neboť potencionální zisk tří bodů by je minimálně na dvě hodiny posunul před Sevillu a na pátý Athletic by ztráceli jen dva body. Proti nim ale ve večerním utkání stáli hráči Levante, kteří po nevalných výsledcích z první poloviny ligy nabrali druhý dech a začali porážet jednoho soupeře za druhým. Jediným jejich přemožitelem byl hvězdný Real Madrid, a tak si konkurenční madridský klub nemohl být třemi body vůbec jistý.

Svěřenci Quiqueho Sanchéze Florese však do zápasu vstoupili velice dobře, neboť se už ve 18. minutě mohli radovat z prvního gólu. Zásluhu na něm měl především Elias, který do klubu přišel v zimním přestupovém období. Poté, co byl Agüero na hranici pokutového území faulován Nanem, se Elias ujal přímého kopu a jeho střela se o břevno dostala za brankovou čáru.

A chvíli na to mohl Elias vstřelil svůj druhý gól v zápase, ale jeho pokus brankář Levante Munua vytlačil na tyč. Munua byl překonán pár minut na to útočníkem Diegem Costou, ale druhý gól zápasu nebyl uznán kvůli velice těsnému ofsajdu.

Atlético nedokázalo svůj jednogólový náskok do poločasu udržet. Ve 38. minutě byl Caicedo sražen v pokutovém území Mariem Suarezem a sám se ujal zahrání pokutového kopu. Ten se mu prudkou střelou podařilo proměnit, a tak Levante vyrovnalo před koncem prvního poločasu na 1:1.

Na začátku druhého poločasu se zdálo, že vyrovnávací branka Levante nabudila, neboť hráči z Valencie si vytvořili několik dobrých příležitostí. Tu největší měl Jefferson Montero, když jeho přízemní střelu musel mimo bránu s obtížemi vyrážet mladý brankář Atlética David De Gea.

Jenže hned po třech minutách od šance Montera se do vedení znovu dostalo Atlético Madrid. Agüerova střela z dálky byla zblokována Nanem, jenže argentinský útočník dokázal vybojovat míč zpět a střelou k bližší tyčce překonal Munuu.

Filipe Luis a Diego Costa poté měli další šance k tomu, aby vedení madridského týmu navýšili, jejich koncovka nebyla gólová. Naopak na druhé straně hřiště se do dobré příležitosti dostal Caicedo, když se zjevil za madridskou obranou, jenže jeho následná střela směřovala mimo bránu.

Atlético se nakonec přeci jen dočkalo navýšení skóre, a to když Sergio Ballesteros v pokutovém území zastavil Diega Costu zákrokem za hranicí pravidel. K odpískané penaltě se postavil Agüero, pohybem poslal Munuu na špatnou stranu, a mohl tak oslavit svůj šestnáctý gól sezóny.

Levante se ještě snažilo s průběhem zápasu něco udělat, jenže ani Christian Stuani, ani Valmiro Valdo v dobrých příležitostech nedokázali vstřelit gól, a tak místo snížení přišlo ještě navýšení náskoku Atlética.

V 84. minutě Elias zatočil rohový kop zprava před bránu, kde si na míč naskakoval záložník Raul García, ale byl to brankář Munua, který si míč srazil do vlastní sítě.

Hráči Levante se již na nic nezmohli, a prohráli tak podruhé od ledna, a to znovu s madridským týmem.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3-0 Forlán to zařídí.

Reagovat
Veselac

02....kurz 2,6

Reagovat
Veselac

těsně vedle

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele