33. kolo
23.04.2011 18:00 CET
3 : 6
(0:4)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Real uštědřil „set“ Valencii

Debaklem pro domácí Valencii skončilo 33. kolo La Ligy proti Realu Madrid. Bílý balet rozstřílel "Netopýry" zejména v prvním poločase a nakonec nastřílel šest branek. Uvedl se zejména "Pipita" Higuaín, který vstřelil hattrick.

Valencie utrpěla nejvyšší letošní domácí porážku a dala tak šanci Villarrealu na snížení bodového náskoku na třetí místo. Real naopak rezolutně popřel, že se soustředí pouze na Ligu mistrů, když jeho šance na ligový titul klesly. Ač nastoupil s devíti změnami v základu oproti finále Copa del Rey, předvedl ofenzivní smršť a zaslouženě zvítězil.

Kouč Unai Emery nahradil původně avizovaného Joaquína v záloze Madurem. Bílý balet měl daleko více změn, v obraně se seřadili čtyři stopeři Albiol, Garay, Carvalho a odchovanec Nacho. Ke Granerovi, Lassovi a Kaká se přidal místo Ronalda mladík Canales.

Utkání otevřel špalír domácích pro hosty coby vítěze Španělského poháru. Valencia se snažila od začátku útočit, zatímco Real čekal na vhodný kontr. První přišel po akci Benzemy, nicméně Granero a Canales šanci nevyužili. Na převahu hostů reagoval v 15. minutě dvěma pokusy Soldado, ale první mu zmařil Garay a u druhého mu nesedl volej. Následný prudký centr Pabla Hernándeze vyboxoval Casillas.

Real odpověděl akcí Kaká, po které zatřásl Benzema břevnem. Další střelu Canalese vyrazil Guaita na roh. Ve 22. minutě se Bílý balet dočkal a otevřel dlouhý gólový účet. Lass vysunul Higuaína, ten křižnou přihrávku našel Benzemu, který chladnokrevně zakončil - 0:1!

Valencia šla za vyrovnáním, dobrou příležitost měl ve 28. minutě Pablo, ale jeho střela těsně minula levou tyč Casillasovy branky. Domácí se poté dožadovali penalty po ruce Carvalha, ale Pérez Lasa do píšťalky nefoukl. Naopak hosté ve 30. minutě navýšili skóre, když Higuaín prokázal důslednost, šel za zdánlivě ztraceným míčem, využil nedorozumění Mathieua s Guaitou a rozvlnil síť podruhé.

Další šanci měl po akci Benzemy Kaká, ale neprosadil se přes Miguela. Pablo poslal další střelu opět vedle, a tak Real udeřil ve 38. minutě potřetí. Učebnicovou akci rozjel Benzema, našel Higuaína, který dalším křižným pasem předložil tutovku Kaká a ten nepohrdl - 0:3!

Černou desetiminutovku Valencie uzavřel znovu Higuaín, který stál na konci akce Benzemy s Kaká. Hrobové ticho na tribunách Mestally logicky po prvním poločase vystřídal mocný pískot adresovaný domácím "Netopýrům".

Druhá půle začala mírným tlakem Valencie, Pablo zakončoval ve špatně mávaném ofsajdu, ale Casillas i tak zachránil. V 53. minutě zkompletoval hattrick "Pipita" Higuaín, který využil hezký průnik Kaká a zavěsil potřetí. Řada fanoušků "chés" začala opouštět ochozy Mestally.

Dvěma střelami odpověděl Banega a pak Casillas zachránil před Soldadem. Dvojí střídání v řadách domácích přineslo alespoň první gól v síti hostí. Aktivní Jonas se protáhl vápnem a jeho přihrávku zužitkoval v 59. minutě konečně Soldado.

Ovšem reakce hostí byla zdrcující, Kaká nasadil jesličky Stankeviciusovi přímo ve vápně a skóroval pošesté. Pak mohl ještě rozšířit gólový účet Higuaín, ale Guaita zachránil. Následovalo několik střídání, na hřiště se dostal i Cristiano Ronaldo, jehož šanci zmařil včasným výběhem Guaita.

V posledních deseti minutách přece jen domácí výsledek aspoň trochu vylepšili. V 79. minutě skóroval Jonas po patičce Maty a o pět minut nato se opět po přihrávce Maty prosadil střídající Jordi Alba. Minutu nato vychytal Jonase ve dvojí šanci Casillas.

V nastaveném čase nejprve střílel těsně vedle šibenice Benzema a za domácí v poslední šanci zápasu pálil nad v těžké pozici Soldado. Real tak zaznamenal i ve značně pozměněné sestavě výrazné vítězství a může se připravovat na Ligu mistrů. Valencii čeká možná ještě boj o třetí místo.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.es

Komentáře (24)

Přidat komentář
lampard11

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2-3 2Soldado 1Ronaldo,2Higuaín

Reagovat
smazaný uživatel

.....................................................................Casillas........................................................................

S.Ramos...............................Pepe..................................Carvalo.......................................Marcelo

.................Ozil..........................................Khedira..............................Xabi Alonso........................

C.Ronaldo..............................................Higuain......................................................................Kaka

Reagovat
smazaný uživatel

1 3-Soldado,-Higuain,Kaka,C.Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto zápase stejně o nic nejde. Real už má jisté druhé místo, Valencie má velmi blízko ke třetímu místu. Mourinho spíš bude šetřit hráče na duely Champions League s Barcelonou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PePiG7

1-2 Mata z pen.-2xCR7

Reagovat
Losinho

0:1

Reagovat
Krausio_Real_M

K těm sestavám. Bude vpravo Juanfran nebo Juan Carlos?

Reagovat
Stankovic

Přeji Vallencii remízu, ale tady to bude prohra o gol.

Reagovat
Krausio_Real_M

Kdo by to byl čekal, nádhernej zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

sledoval jsem ten zapas a máš pravdu krausio :)

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
smazaný uživatel

Dá se ten zápas někde stáhnout?

Reagovat
smazaný uživatel

jojo taky prosím o nejaky link

Reagovat
Ligter

rojadirecta.org

Reagovat
Ligter

Pardon - rojadirecta.es

Reagovat
smazaný uživatel

dík moc

Reagovat
smazaný uživatel

Prvykrat pocujem oslovenie Higuaina ako Pipitá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

paráda kucí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele