33. kolo
23.04.2011 22:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Real Sociedad 2:1

Athletic v baskickém derby zdolal Real Sociedad 2:1 a znovu tak utekl svým konkurentům v boji o evropské poháry. Naopak hosté si situaci stále více komplikují, už jsou třináctí a od sestupu je dělí jen pětibodová hranice.

Utkání začalo zostra a hned po pár vteřinách mohl otevřít skóre Fernando Llorente, ovšem hlavičkou minul branku hostů, kterou opět střežil Bravo. O pár minut později se po rohovém kopu Davida Lopeze dostal k hlavičce San Jose, ale ani on nemířil přesně. Sám Lopez to pak zkoušel z volného přímého kopu, jeho střele však chyběla potřebná razance, a tak si Bravo bez větších potíží poradil.

V osmnácté minutě se domácí dostali do vedení, na rohový kop Lopeze si naskočil Llorente, Bravo míč vyrazil k Muniainovi, který vší silou dotlačil míč do sítě. V devětadvacáté minutě vedl Athletic již o dvě branky, Llorente vysunul do šance Toquera, který nabídnutou příležitostí nepohrdl a střelou na vzdálenější tyč rozjásal San Mamés podruhé.

Dvougólové vedení domácích však trvalo jen dvě minuty. Na levé straně dostal dostatek volného prostoru Griezmann a jeho prudký střílený centr si srazil do vlastní sítě Javi Martinez. Ještě do poločasu mohli vyrovnat Griezmann a po něm i Zurutuza, pokaždé se však zaskvěl náhradní brankář Raul Fernandez.

Druhý poločas již nepřinesl tolik vzruchu jako ten první, přesto byly k vidění zajímavé možnosti na obou stranách. Asi největší příležitost druhé pětačtyřicetiminutovky spálil po hodině hry Orbaiz, jenž dostal perfektní přihrávku do druhé vlny, ovšem z dobré pozice minul.

Šanci pojistit vítězství Athleticu měl i střídající Gurpegi, s jeho technickou ranou si ovšem nadvakrát poradil Bravo. A pro domácí mohl přijít trest za nevyužité šance, v samotném závěru utkání si totiž na perfektní Prietův centr naskočil Demidov a Bilbao musel na brankové čáře zachraňovat až Muniain.

Athletic tak v zajímavém utkání porazil Real Sociedad 2:1 a odpoutal se tak od šestého Atlética na rozdíl pěti bodů, Real Sociedad zůstává třináctý a po dohrávkách kola může být ještě hůře. Jedno je však jisté, Baskické derby rozhodně nenudilo.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

5-3

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele