33. kolo
25.04.2011 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Zaragoza - UD Almería 1:0

V dohrávce 33. kola La Ligy si domácí Real Zaragoza dokázal poradit nejtěsnějším možným výsledkem 1:0 s týmem Almeríe. Díky vlastnímu gólu Diega Alvese ze 70. minutě se Zaragoza vyšvihla ze sestupových příček na 16. pozici, zatímco Almería již zřejmě definitivně ztratila šanci na udržení.

Záložník Almeríe Juanito před zápasem novinářům sdělil, že stále věří, že se jeho tým může v La Lize udržet i pro příští sezónu, ale bude k tomu zapotřebí vyhrát duel se Zaragozou. A to se hráčům nepodařilo, ačkoli vstřelili gól, zatímco protihráči nikoliv. Jenže onen gól byl bohužel vlastní a s největší pravděpodobností odsoudil Almeríi k druhé lize. Ta je totiž po 33. kole poslední a na první nesestupový tým, kterým je Malaga, ztrácí celých 10 bodů, přičemž do konce ligy zbývá 5 zápasů.

Zaragoza se naopak mohla radovat z vítězství, které však bylo tak trochu zkaleno oním faktem, že i přes velkou převahu na hřišti nedokázali vstřelil jediný gól, a tak si ho musel pořídit do vlastní brány protihráč. Tedy i díky štěstí se Zaragoza vynořila ze sestupových vod a přeskočila dokonce i Malagu, přičemž na její dosavadní místo se propadla Osasuna, která prohrála již čtvrtý zápas v řadě.

Do první příležitosti se dostal v 15. minutě domácí Braulio, ale jeho střelu zdálky dokázal brankář Almeríe Diego Alves vychytat. O deset minut později se stejný hráč dostal ještě jednou do koncovky, když se snažil Alvese překonal hlavičkou, kterou zastavila až branková konstrukce, která se během zápasu otřásla hned šestkrát.

Ještě před koncem prvního poločasu o úvodní gól dvakrát pokoušel Ander, ale jeho koncovky nebyly přesné, a tak hráči odcházeli do kabin za stavu 0:0.

Do druhého poločasu vstoupili znovu aktivněji domácí, když Lafitovu střelu musel Alves s obtížemi vyrážet na roh, po kterém se k hlavičce dostal Paulo Da Silva a Antonio Luna, hráč Almeríe, musel míč směřující do brány odvracet na brankové čáře. Domácí zcela ovládali hřiště, a tak se dostávali do jedné příležitosti za druhou. Lafita znovu otestoval pozornost Alvese, kterého následně po střele Nicolase Bertola znovu zachraňovala tyč. Následnou dorážku dokázal brazilský brankář lapit.

Tyč nastřelili také Florent Sinama Pongolle a Ander, ale teprve pátý odraz od tyče skončil gólem. Alves se natahoval po střele Gabiho, která se od tyče odrazila přímo do brankáře, a ten si míč srazil přímo do své brány.

To přimělo i hráče Almerií k ofenzivnímu fotbalu a hned se objevily velké šance. Hlavička Garcíi byla zkrocena teprve za pomoci brankáře Zaragozy Doblase a tyče. V další příležitosti hlavičkoval nad Kalu Uche a také střelaPabla Piattiho neskončila gólem, neboť byla sražena obránce Da Silvou.

Alves předvedl ještě jeden zajímavý zákrok, když v nastaveném čase vychytal Guiranea N'Dawa. Na konci zápasu byl ještě vyloučen Ander za faul a vulgárnosti. V poslední minutě pak zahrál mimo pokutové území rukou obránce Zaragozy Carlos Diogo, a nabídl tak šanci na vyrovnání Almeríi, ale střela Corony z přímého kopu neměla gólové parametry.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-2

Reagovat
Veselac

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele