32. kolo
17.04.2011 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Atlético Madrid 2:2

Ve 32. kole La se zrodila remíza 2:2 mezi týmy Espanyolu a Atlética Madrid. Za domácí se dvakrát trefil Pablo Daniel Osvaldo, za hosty Koke a Agüero, a tak i druhá bitva tohoto kola mezi Barcelonou a Madridem skončila remízou.

Oba týmy před zápasem doufaly, že se jim podaří vyhrát,což by jim výrazně pomohlo v dobývání vyšších met. Atlético začínalo den na sedmé příčce,Espanyol byl osmý, pouhý jeden bod za ním. Oba týmy tak věděly, že výhra znamená návrat mezi šest nejlepších týmu sezóny.

Espanyol prohrál 8 z posledních 11 zápasů, a tak se není čemu divit, že trenér Piochettino obracel veškerou svoji pozornost na toto utkání. Jenže jeho vidiny tříbodového zisku byly rychle rozprášeny, neboť již ve druhé minutě se hosté dostali do vedení 1:0. Hráči Espanyolu nedokázali odkopnout míč z blízkosti své brány, naopak obránce Ernesto Galan daroval míč neobsazenému Kokemu, který se nemýlil a překonal brankáře Kameniho.

Ve 24. minutě poprvé vážněji zahrozil také Espanyol , ale útočník José Callejón jen těsně minul bránu z dálky. O minutu později se s míčem rozběhl Agüero, krásně proplul obranou a fanoušci Atlética začínali slavit, jenže tentokrát skvěle zakročil Kameni. A ve 38. minutě se domácímu týmu již povedlo vyrovnat skóre. Po dobrém pasu Verdúa se před brankářem Davidem de Geou zjevil Osvaldo, který se prudkou střelou zasloužil o vyrovnání.

Espanyol se před koncem poločasu ještě jednou pokusil o další gól, ale střela letěla mimo, a tak to bylo Atlético, které se na začátku druhého poločasu znovu dostala do vedení. Gól znovu padl po chybě domácích. Tentokrát se Callejon snažil přihrát míč na křídlo, ale jeho přihrávku vystihl Agüero, který následně proběhl kolem všeho, co mu stálo v cestě a poslal míč do sítě. Hosté tak znovu vedli, tentokrát 2:2.

Espanyol ale neskládal zbraně a jeho snaha vstřelit minimálně vyrovnávací gól se splnila v 58. minutě. Po vynikající m centru Verdúa odhlavičkoval Agüero míč směrem na bránu a Kameni nebyl s to ho vyrazit.

Konec zápasu již nebyl nikterak zajímavý, jako by snad oba týmy byly vzájemně spokojeni s remízou. Espanyol je tak po zisku jednoho bodu 8., přičemž ztrácí jeden bod na Sevillu a Atlético Madrid, který je 6. a po sérii několika dobrých výsledků konečně okupuje příčku, která je spjata s Evropskou ligou.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Honda

0:2

Reagovat
opretis

atletico!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele