32. kolo
16.04.2011 20:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

UD Almería - Valencia CF 0:3

Ve 32. kole La Ligy přivítala Almería hráče z Valencie. Ti po bezbrankovém prvním poločase předvedli drtivou kanonádu a díky brankám Soldada, Stankevičiuse a Alby se radovali z venkovního vítězství 3:0. Valencie tak navýšila svůj náskok nad čtvrtým Villarreallem na 9 bodů, ten však má ještě zápas k dobru. Valencie však i přesto s největší pravděpodobností uhájí třetí místo, které si před sezónou vytyčila za cíl.

Na stadion Jueges Mediterráneos přijížděli valencijští s velkým sebevědomím, neboť v posledních dvou zápasech se jim podařilo vstřelit hned 9 branek, z nichž 6 vstřelil útočník Roberto Soldado. V prvním poločase si ale třetí celek soutěže na posledním týmu vylámal zuby.

Hned v první minutě se sice hosté propracovali k rohovému kopu, ten byl ale dobře ubráněn almeríjskou defenzívou. V další čtvrthodině zápasu se nestalo nic zajímavého, neboť Almería dobře bránila, a tak se Valencii jen s obtížemi dařilo vytvořit něco kloudného. Jediným momentem hodným k zmínění tak byla žlutá karta Ricarda Costy.

Teprve po patnácti minutách hry se začaly dít zajímavé věci. Chvíli po Costově žluté kartě se do dobré příležitosti dostal Ever Banega. Argentinský záložník zdálky napřáhla vyslal střelu, kterou překonal brankáře Andrese Estebana. Úvodní gól to ale nebyl, neboť míč pouze rozezněl brankovou konstrukci. Nicméně Banega alespoň probudil své spoluhráče k mnohem větší aktivitě.

Ve 24. minutě se podobně pokoušel prosadit Pablo Hernandez. Chybělo mu ovšem trochu štěstí, neboť jeho dalekonosná rána byla zastavena obráncem Santiagem Acasietem, který tak pro svůj tým zažehnal nebezpečí gólu. Střelky zdálky byly toho dne zřejmě hitem, neboť první výraznější šance domácích měla podobný charakter. Leonardo Ulloa vypálil z dálky, ale jeho střela se mezi tyče nevešla.

O chvíli na to se do další velké šance dostávali znovu domácí. Pablo Piatti na rozdíl od svého spoluhráče volil zakončení z malé vzdálenosti , přesto branku netrefil. Sotva začal druhý poločas, už se do velkých akcí hrnuli Hernandez a Piatti, kterých bylo plné hřiště, ale ani tentokrát to nevedlo k otevření skóre.

V 50. minutě se však stav zápasu již měnil. Jérémy Mathieu nacentroval míč před bránu, odkud ho Soldado poslal hlavičkou do sítě. Hosté se ujali vedení 1:0. Chvíli na to se Ulloa snažil překonal brankáře Valencie Guaitu,a vyrovnat tak na 1:1, jenže se mu to nepodařilo,a na místo toho to byla Valencia, která vstřelila gól. Ricardo Costa nacentroval míč, který byl následně hlavičkou dopraven do sítě. Autorem gólové hlavičky byl Marius Stankevicius.

A Valencie pokračovala dále.O třetí gól se pokoušel Hernandéz, který vyslal z dálky tvrdou střelu, tu ale dokázal Esteban zastavit svými rukavicemi. Domácí brankář však byljiž bezmocný, když Joaquín vyprodukoval krásný centr z levé strany, který našel vystřídavšího Albu, a ten s milimetrovou přesností poslal míč do sítě na 3:0.

Valencie tak zaznamenala již třetí vysoké vítězství v řadě a drží si tak nadále třetí příčku s poměrně velkým náskokem na čtvrtý Villarreal. To Almería se trápí, prohrála již svůj čtvrtý zápas v řadě, a je tak v tabulce poslední. Pokud se chce ještě zachránit, bude muset ve zbývajících kolech razantně zvýšit svoji produktivitu.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Stankovic

Tady netopýří nemůžou brát nic jiného než výhru. 0:3

Reagovat
delfin

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačne si nemožu dovolit zaváhat proti poslednému celku 1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele