32. kolo
17.04.2011 17:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Levante UD - Hércules CF 2:1

Ve 32. kole La Ligy prodloužilo Levante svoji sérii skvělých výsledků, když si díky brankám Suaréze a Juanlua zajistilo vítěztví 2:1 proti Herculesu. Za ten se v závěru zápasu trefil David Trezeguet. Levante si tak nadále drží 9. příčku a nadále se přibližuje trápícímu se Espanyolu, zatímco Hercules se nevymanil ze zóny sestupu, a tak nadále okupuje 19. pozici.

Levante má v druhé polovině ligy neuvěřitelnou formu, kdy poráží jeden celek za druhým, a tak se mu může rovnat pouze Real Madrid a Barcelona. Hráči z Valencie své momentální vítězné rozpoložení chtěli přenést i do nedělního zápasu 32. kola La Ligy, ve kterém na svém stadionu Ciutat de Valencia hostili Hercules. A vstup se jim povedl znamenitě.

Už v 5. minutě se totiž k přímému kopu postavil Rubén Suaréz Estrada a jeho střela levou nohou dokonale minula zeď a zapadla přímo do horního růžku Calatayudovy brány. Levante se tak hned v úvodu dostalo do vedení a udělalo první důležitý krok k tomu, aby získalo 3 body a dosáhlo tak celkově na 42 bodů. To je hranice, která by měla zajistit setrvání v nejvyšší soutěži i pro příští rok, a tak se na ni před zápasem upínaly oba týmy. Levante k ní mělo samozřejmě blíže, o to více však chtěl Hercules získat tři body. Hned ze začátku však byly jeho plány silně narušeny.

A pro tým z Alicante mohlo být ještě hůř, neboť nápor Levante nepolevoval, naopak do velkých šancí se dostal Suaréz a Stuani, jenže ani jeden nedokázal skóre navýšit. Svoji šanci však dokázal proměnit Juanlu, který těsně před přestávkou obešel dva obránce, a poté z úhlu prudkou střelou prostřelil Calatayuda. Domácí tak vedli již 2:0.

Druhý poločas nepřinesl příliš šancí, ačkoli domácí byli stále lepším týmem. Paradoxně se gólu dočkali do té doby neškodní hosté. V 82. minutě nedokázal domácí obránce Ballesteros odkopnout míč, čehož využil zkušený útočník Trezeguet a pohotově snížil na 2:1. Bylo to však příliš pozdě na to, aby se Hercules ještě pokusil o vyrovnání, a tak zápas skončil vítězstvím Levante, které má na tým z Alicante již dvanáctibodový náskok.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele