32. kolo
17.04.2011 19:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

CA Osasuna - Athletic Bilbao 1:2

Tým z Bilbaa, který se uchází o evropské poháry, zavítal na hřiště Osasuny, která ještě nemá zdaleka jistou záchranu ve španělské Primera División. Domácí dobře rozehraný zápas nakonec ztratili v poměru 1:2.

Hned na začátku utkání narušilo plynulost zranění hostujícího Gurpegiho, a tak první větší šance utkání přišla až v jedenácté minutě. David López z Bilbaa vypálil prudkou střelu na branku domácího celku, bohužel pro hosty rána mezi tři tyče nezamířila. Osasuna se ke gólovým příležitostem dostala až po dvacáté minutě, šance Camuňase na brankáře hostů nemířila, pokus Pandianiho gólman Iraizoz zneškodnil.

Ve zbytku první půle si obě mužstva pár příležitostí vypracovala, ovšem ani jedna z nich neměla vytoužené gólové parametry, a tak oba celky šly do kabin za bezbrankového stavu.

Chvíli po začátku druhého poločasu již bylo na stadiónu v Osasuně veselo, Kike Sola zamířil přesně, nedal brankářovi Bilbaa žádnou šanci a poslal domácí celek do jednobrankového vedení. V 57. minutě přišla pohroma pro hosty, Xabier Castillo po druhé žluté zamířil předčasně pod sprchy.

Vyloučení ale jako by spíše hosty stmelilo, dokázali zabrat a v šedesáté minutě se dočkali vyrovnání, Fernando Llorente si naskočil na centr Lópeze a srovnal stav utkání na 1:1. Kdo čekal, že to bude od hostů vše, ten se mýlil, hosté si začali vypracovávat další příležitosti, v té další se objevil Mikel San José, střela ale svatyni domácích neohrozila.

Dvě minuty před koncem zápasu se červenalo i na straně domácích, a tak přišel šok, v devadesáté minutě zápasu Iker Munain napálil míč tak přesně, že ten zapadl za brankáře domácích Ricarda a Bilbao se v poslední minutě ujalo vedení 2:1.

Osasuna již síly na vyrovnání nenašla, a tak si hosté odváží pro ně velmi důležité tři body, které mají v jejich cestě za pohárovým umístěním cenu zlata. Domácí se nakonec museli smířit s porážkou, která rozhodně nesvědčila průběhu utkání.

Autor: Martin Bečan / soccernet.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Možná bych jen poopravil tu situaci před druhou brankou. Golman domácích vyběhl z šestnáctky, nepohodl se s Nélsonem, srazil se s ním a volně ležící míč Munian umístil do úplně prázndé brány. Jinak dobrý review

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele