Primera Division - souhrn 32. kola

13.04.2010, 22:16, aktualizováno 15.04.2010, 23:52
Komentáře a souhrny
Sevilla prohrála ve Valladolidu a zkomplikovala si boj o Ligu mistrů. Na záchranu může po výhře v Gijonu i nadále myslet Tenerife a překvapivě i Xerez, který veze body z Atletika. S prázdnou neodjíždí ani Mallorca ze Zaragozy a Malaga z Pamplony. Barcelona po výhře s Deporem vede o tři body před Realem, který přehrál Almerii. Valencia si pojistila třetí místo.

Valencia CF - Athletic Bilbao 2:0

15.04.2010 22:00

Góly: 35. David Silva, 63. David Silva

V posledním utkání v rámci 32. kola Primera Division se domácí Valencie představila na Mestalle proti Athleticu Bilbao. Po většinu utkání byli domácí lepším týmem a nakonec také zaslouženě zvítězili 2:0 zásluhou zejména Davida Silvy, který vstřelil oba góly. V tabulce si tak Los Che pojistili třetí příčku před Mallorcou. Bilbao zůstává šesté.

Zejména začátek utkání a první poločas se nesl ve znamení domácího týmu. Netopýři si vypracovali několik velmi slibných příležitostí, ale skvěle chytající gólman Bilbaa Gorka Iraizoz plno z nich pochytal. Ve 12. minutě se do první vyložené šance dostal kapitán Vicente, ale jeho střelu vyrazil Iraizoz reflexivním zákrokem na roh.

Valencie se dočkala ve 35. minutě. Po rohu Vicente se k odraženému balónu dostal Alexis a vrátil ho do malého vápna, kde stál na správném místě David Silva a nebyl pro něj problém dopravit balón do prázdné brány - 1:0. Bilbao mohlo vyrovnat v nastaveném čase prvního poločasu. Sám na gólmana Césara se řítil Fernando Llorente, ale gólman Netopýrů výborně zasáhl, jak už to u něj bývá v této sezóně zvykem.

Do druhého poločasu se hosté otřepali a vypracovali si mnohem více šancí než v prvním poločase. Bohužel pro ně však všechny skončili buď před pokutovým územím Valencie, nebo u Césara. V polovině druhé půle tak byli potrestáni podruhé a znovu zásluhou Davida Silvy. Joaquín mu přihrál skvělým lobem přes obranu, Silva se uvolnil přes jednoho soupeře a nekompromisně poslal balón k tyči branky hostujícího celku 2:0.

Závěr utkání už byl klidnější a Valencie si hlídala dvoubrankový náskok. Domácí tak zvládli velmi důležité utkání na cestě za vysněným třetím místem a připsali si tři body. Konkrétně mají nyní náskok sedmi bodů na čtvrtou Mallorcu. Bilbao stále hraje o poháry a i přes porážku si drží šestou pozici.

Více informací k zápasu

UD Almería - Real Madrid 1:2

15.04.2010 20:00

Góly: 14. Albert Crusat - 27. Cristiano Ronaldo, 69. Rafael van der Vaart

Real Madrid se nevzdává a udržel i po 32. kole náskok Barcelony na tři (čtyři body). Domácí Almería sice vedla, ale Bílý balet otočil výsledek a po dlouhých letech na půdě andaluského celku vyhrál. V utkání se zaskvěl almerijský gólman Alves.

První ze sedmi "finále" Real vyhrál a stále nevzdává sen o ligovém titulu. V utkání na horké půdě stadionu Mediterráneo, svatostánku Almeríe, sice musel otáčet výsledek, ale zvítězil zaslouženě. Domácí dostal do vedení Crusat, merengues reagovali góly Ronalda a Van der Vaarta.

Almería nastoupila s jedinou změnou, Acasieteho nahradil Vargas, hostující trenér Pellegrini nechal základ stejný. Real převzal od začátku taktovku, ve 4. minutě vykopl Alves pohotovou ránu Van der Vaarta a o pět minut nato zachránil po přímém kopu Cristiana Ronalda.

Překvapením proto byl úvodní gól Almeríe v 15. minutě. Kalu Uche se prohnal vápnem, jeho centr prošel napříč k druhé tyči, kde číhal Crusat, který prostřelil Casillase. Real byl zaskočený, přece odpověděl Xabi, který vysoko přestřelil. Domácí znovu zahrozili po přímém kopu Cismy, kterého vychytal Casillas.

Ve 25. minutě minula bomba Ronalda branku, ale o chvíli nato se Portugalec protáhl celou obranou domácích a střelou k tyči vyrovnal stav utkání. Madrid se dál hrnul do útoku, nebezpečně pálil Higuaín, ale Alves skvěle zachránil, následně ve vyložené pozici a střele Gutiho minul branku z malého vápna Van der Vaart.

Almería mohla jít do vedení ve 33. minutě, nicméně Kalu Uche chtěl zakončit efektně, což se mu nepovedlo. Poslední šancí první půle byla střela Van der Vaarta, kterou lapil Alves.

Hosté zahájili aktivněji i druhé dějství, střely Marcela a Gutiho však příliš nebezpečí nepřinesly, což se dá říct i o pokusu Vargase na druhé straně. V 52. minutě střílel vedle Higuaín, který spálil další dvojnásobný pokus o čtyři minuty později, první střelu kryl Alves, druhou vykopl z prázdné branky Míchel Macedo. Domácí odpověděli střelou nad, kterou vyslal Uche.

V 60. minutě zachraňoval opět Alves po průniku Marcela. Neujaly se ani dvě střely Ronalda, proto musel Bílý balet čekat na gól až do 69. minuty. Tehdy napřáhl z okraje šestnáctky Van der Vaart a jeho projektil skončil za zády vynikajícího Alvese.

Domácí mohli vyrovnat po souboji Ucheho s Casillasem tváří v tvář, který ale skončil lépe pro gólmana Realu. Další střelu Ronalda zneškodnil Alves, na druhé straně hlavičkoval nad agilní Uche. Ani další pokus Portugalce se neujal, těsně vedle pálil i Diarra a sérii šancí uzavřela v poslední minutě střela Benzemy. Real si odvezl povinné tři body a bude pokračovat v pronásledování Barcelony. Almería zůstává na třináctém místě.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Deportivo La Coruña 3:0

14.04.2010 22:00

Góly: 16. Bojan Krkić, 69. Pedro, 72. Yaya Touré

Barcelona jednoznačně přehrála odevzdané Deportivo La Coruňa a její náskok na Real Madrid, který má zítřejší utkání na půdě letos hodně nevyzpytatelné Almeríe k dobru, na rozdíl šesti bodů. Depor působil po celých devadesát minut naprosto odevzdaným a nepřítomným dojmem a po zásluze si odváží tříbrankovou nadílku, která mohla být, pakliže by Blaugranas přálo více štěstí a Daniel Aranzubía by neměl den, minimálně dvojnásobně větší.

Barca měl obrovskou převahu, Depor od první branky válcovala. Pravdou je, že postupem času tempo opadalo a závěrečných dvacet minut se utkání jen dohrávalo.

Domácí začali skvostně. Pedro již po několika minutách trefil z jasné šance pouze tyč, Marquézova hlavička cestu do sítě také nenašla. Bylo jen otázkou času, kdy padne branka. Ta přišla po čtvrthodině hry, když Xavi jednou ze svých parádních přihrávek našel Bojana Krkiče, který sám před osamoceným Danielem Aranzubíou nezaváhal a poslal domácí do vedení.

Krásná akce střídala ještě krásnější šanci, diváci se museli bavit. Zkušený španělský brankář musel zlikvidovat výbornou šanci Jeffrena a vzápětí vytáhl fantastický zákrok proti geniálnímu padáčku Messiho. Efektivní nůžky Daniho Alvése zastavilo až břevno. Depor byl rád, že poločas skončil pouhopouhou jednobrankovou ztrátou.

Po obrátce vyhlavičkoval na brankové čáře Marquézovu gólovou hlavičku Sergio, na druhé straně v ojedinělé šanci selhal "kanonýr" Riki. Výborně chytající Aranzubía se dopustil v devětašedesáté minutě první chyby, když špatným výkopem našel Pedrita, který míč okamžitě napálil do brankářovi sítě. Jako bych popisoval obyčejnou trefu, přesto to byl jednoznačně nejkrásnější moment večera a posledních kol! Geniální zakončení a potrestání chyby. V závěru přidal třetí branku Yaya Touré a uzavřel skóre utkání, které do sedmdesáté minuty nabídlo parádní podívanou plnou pěkných fotbalových momentů.

Více informací k zápasu

Real Zaragoza - RCD Mallorca 1:1

14.04.2010 20:00

Góly: 22. Humberto Suazo - 13. Rubén González

Boj Mallorcy o účast v Lize mistrů bude ještě nesmírně zajímavý. Ve středu totiž na cizím hřišti nečekaně ztratila dva body s celkem Zaragozy, což jí sice vrací na čtvrté místo, ztráta Sevilly ovšem není veliká.

Po porážce Sevilly s Valladolidem totiž zívala na fotbalisty Mallorcy obrovská šance jak se dobově odprostit a vytvořil si na čtvrtém místě poměrně slušný náskok. Zaragoza ovšem taky má o co hrát. Po překvapivé výhře Tenerife v Gijonu i ona totiž padá do boje o záchranu. I přes tuto cennou remízu má na ostrovany náskok pouze čtyř bodů, což je v závěrečných pěti kolech určitě řešitelné.

Mallorca začala celý zápas hodně vlažně, přesto se ujala vedení. Už ve 13. minutě musel střelu Jimeneze vytěsnit brankář Gago jen na rohový kop. Jeho rozehrávky se ujal Valero, posadil míč na hlavu obránce Rubena Gonzáleze a ten posunul hosty do vedení. Na odpověď ovšem domácí tým nečekal dlouho. Brilantní pas z kopačky Ponzia totiž skončil až u nohou chilského forvarda Humberta Suaza a ten střelou z hranice vápna přehodil brankáře Dudua.

Domácí v závěru tlačili, šanci Arizmendiho bravurně vytěsnil Dudu. Trenér hostitelů Gay se ještě pokoušel oživit hru a o poločase vystřídal Eliseu, na jehož místo přišel Pennant. Tlak Zaragozy neustával. Hned po začátku druhé půle se v nadějné pozici ocitl Herrera, míč z jeho kopačky letěl ovšem těsně nad. Vzápětí se k exekuci přímého kopu postavil Edmílson, nicméně ani on s nerozhodným stavem nepohnul. Mallorca ve druhém dějství absolutně rezignovala na útočné snažení a zaměřila se na obranu. To jí vyneslo alespoň jeden bod.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Málaga CF 2:2

14.04.2010 20:00

Góly: 10. Walter Pandiani, 48. Walter Pandiani - 31. Felipe Caicedo, 76. Nabil Baha

Naděje Malagy na záchranu opět trochu ožily. Nyní činí její náskok na Tenerife tři body. Remízu však na hřišti favorizované Osasuny musela zachraňovat až v závěru.

I tak ovšem budou hosté spokojeni. Zato domácí si případnou výhrou mohli zajistit klid do dalších bojů. Kýženým třem bodům byli blízko, jenže dvakrát doplatili na nekoncentrovanost v obranné fázi a zaplatili za to vyrovnáním. Oba celky se v hektickém závěru snažily strhnout vedení na svou stranu, v přemíře snahy ale dostal každý tým po jedné červené kartě. Zápas tak skončil poměrně spravedlivou remízou.

Osasuna se do soupeře pustila s vervou. Hned po několika vteřinách hry měl na své hlavě první důležitý gól Pandiani, ovšem míč po jeho střele orazítkoval břevno. Právě Pandiani naskakoval za pár okamžiků na další centr, míč z kopačky Juanfrana byl ale příliš vysoký. Do třetice už to uruguayskému forvardovi vyšlo. Tentokrát dokázal využít přesného centru Camunase a poslal hostitele do vedení. Hosté se sice otřepali, po šanci Arandy ale mohli prohrávat už dvoubrankovým rozdílem.

K vyrovnání došli hosté za hodně podivných okolností. Jednoduchý pokus Caiceda brankáři Richardovi vypadl z rukavic a sám útočník Malagy ho vrátil za brankovou čáru. Malaga mohla jít záhy nato do vedení, Gonzalezův pokus však zablokoval obránce Romero. Úvod druhé půle sedl opět lépe domácím. Centr Minut dopravil do sítě kanonýr Pandiani a zaokrouhlil počet letošních ligových tref na deset. Ve zbytku utkání se iniciativy chopila Malaga a dočkala se zaslouženého vyrovnání. První šanci Bahy sice Ricardo stihl zpacifikovat, jeho druhou střelu po přesném pasu Dudy už nikoliv.

Více informací k zápasu

Racing Santander - Espanyol Barcelona 3:1

14.04.2010 20:00

Góly: 37. Mohamed Tchité (pen.), 50. Mohamed Tchité (pen.), 90. Manuel Arana - 33. Iván Alonso

Mizerná série Espanyolu na soupeřových hřištích nebere koncí. Další porážka, tentokrát na hřišti Racingu Santander bojujícího o přežití mezi elitou, tým trenéra Pocchetina rozhodně psychicky neposílila.

Oba celky vstupovaly do utkání s různou výchozí situací. Zatímco Santanderu po vítězství Tenerife na hřišti Gijonu doslova visel nůž na krku, Espanyol měl na své pronásledovatele o mnoho vyšší náskok. Po závěrečném hvizdu sudího Borbalána se ale stav rázně mění. Oba aktéry středečního duelu už od sebe dělí pouhé dva body. Vše je tedy i nadále otevřené.

Portugalcovi svěřenci neprožívají zrovna plodné období. Z posledních dvanácti zápasů zvítězili pouze v jednom případě. Tuto mizivou bilanci se pokoušeli změnit proti soupeři, jemuž se sice venku nedaří, ovšem začátek tohoto duelu mu vyšel perfektně. Alonso, který v sestavě nahradil zraněného kanonýra Osvalda, se totiž v šestnáctce zmocnil míče a tvrdou ranou propálil domácího brankáře Coltortiho. Na vyrovnání nemuseli čekat domácí příznivci dlouho. Roncaglia nedovoleně srazil Tchiteho a jelikož se celý střet odehrál uvnitř pokutového území, pískala se penalta. Spolehlivým exekutorem se stal sám postižený.

Vstup do druhého dějství už byl zcela v režii hostitelů. Kameni stáhl pronikajícího Munitise a kromě druhé penalty byl kamerunský brankář dokonce vyloučen. Citelně oslabený Espanyol navíc ze značky pokutového kopu podruhé inkasoval a Tchiteho koncert pokračoval. Poté herní tempo hry naprosto uvadlo. Espanyol již nenacházel v deseti dostatek sil k nějakému kloudnému útočení a Racing si pečlivě hlídal těsný náskok. V nastaveném čase hry navíc Rodriguez definitivně pojistil vítězství svého týmu, který se tedy prozatím vzdálil od sestupových pozic.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Xerez CD 1:2

14.04.2010 20:00

Góly: 12. Diego Forlán - 9. Mario Bermejo, 72. Emiliano Armenteros

Atlético Madrid nečekaně podlehlo poslednímu Deportivu Xerez a může se s největší pravděpodobností rozloučit s možností dostat se do evropských pohárů přes ligovou soutěž. V dnešním zápase dvaatřicátého kola předvedli svěřenci Quique Florese, který poskládal to nejsilnější, co v současnosti má, mnoho individuálních chyb a jen vlastní nemohoucností se připravili o možnost alespoň bodovat.

Xerez udeřil dvakrát ze vzduchu, pokaždé využil zaváhání a nečinnosti defenzívy, která pracovala opět velmi bídně, čemuž se již nelze ani divit. Defenzíva je velký nešvar Atlétů již několik let.

Na první úder jsme nemuseli čekat dlouho, protože již v deváté minutě rozvlnil síť za De Geou Mario Bermejo. Forvard Deportiva Xerez dokázal ze záklonu skvěle trefit míč z kopačky José Casada a přehodit bezmocného Davida De Geu. Atlético ale za tři minuty odpovědělo.

Diego Forlán využil zaváhání obránců, kteří k němu na vápně nepřistoupili, a šlehnul míč nechytatelnou ranou do sítě. Renan byl proti jeho pumelici bezmocný! Nádherná branka, vyrovnáno.

Ještě do poločasu měl dvě výborné šance Sergio Agüero, ale Renan Xerez jako obyčejně držel nad vodou. Domácím se přesto nedařila rozehrávka, nedařil se jim přechod do útoku, a hlavně si nedokázali vytvořit mnoho šancí. Xerez výrazně nehrozil, jeho čas měl ještě přijít.

Hosté se probudili po obrátce, Bermejo měl další skvělou možnost, De Gea ale exceloval. Tenhle talentovaný mladíček je snad jediným pozitivem, které bych ve hře Atlétů mohl dlouhodobě nalézt. Po hodině hry vytáhl další skvělý zákrok proti Calvově přímému volnému kopu. Domácí však nemohl podržet věčně.

Rozhodující úder přišel v dvaasedmdesáté minutě, kdy Emiliano Armenteros poslal míč po centru Fabiana Orellana za záda bezmocného De Gey a značně přiživil naděje Xerezu na udržení. Je pozdě? Nebo Xerez svou spanilou jízdu za udržením dovede do zdárného konce?

Více informací k zápasu

Getafe CF - Villarreal CF 3:0

13.04.2010 22:00

Góly: 56. Miku, 72. Mané, 86. Miku

Přímý souboj o účast v pohárech vyšel jednoznačně. Fotbalisté Getafe asi již definitivně přešli svou nedávnou krizi a vítězstvím 3:0 nad žlutou ponorkou nakopli svou loď do bran fotbalové Evropy.

Rozdíl mezi oběma týmy činil před zápasem dva body. Sedmý Villarreal navíc měl v zádech tři výhry v řadě a minimálně bod chtěl z madridského předměstí přivézt. Bezbrankový první poločas také odpovídal vážnosti tohoto duelu. Nic nepředvídalo dění, které se mělo odehrát v půli číslo dvě. Po porážkách Sevilly, Valladolidu či Gijonu tedy přišlo pro Villarreal kruté vystřízlivění. Úvodních 45 minut ovšem patřilo hostům.

Této pasáže budou žlutí litovat asi nejvíce. V tutové šanci se totiž dvakrát před gólmanem Codinou objevil naprosto nekrytý Nilmar, ani jednou však míč do sítě neprotlačil. Zejména druhý zákrok domácího gólmana si zasloužil potlesk na otevřené scéně. Také start do druhého pokračování zápasu sedl lépe Garridovým svěřencům. Pires efektivně uvolnil Rossiho, jeho střelu naneštěstí pro Villarreal zastavila tyč. Poté se iniciativa přesunula na kopačky Getafe.

Prakticky z první vážnější šance hráči ze španělské metropole dokázali udeřit. Po velké chybě gólmana Lopeze se zmocnil míče Miku a uklidil ho do poloprázdné branky. Poté měl dvě solidní příležitosti ke zvýšení náskoku Gonzalez, jenže neuspěl. Gólového vyjádření dosáhlo Getafe až pár chvil nato. Manu zahrával přímý kop, který se od tyče odrazil přímo do nešťastného Lopeze a ten nechtěně zvýšil na 2:0. V samotném závěru pak podnikl další výpad do otevřené obrany Miku a pod tříbodový zisk svého týmu vtiskl pevné razítko.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Sevilla FC 2:1

13.04.2010 20:00

Góly: 41. Diego Costa, 54. Manucho - 83. Cala

Sevilla přenechala všechny body Realu Valladolid a nikterak nenavázala na předchozí dobré výsledky pod novým koučem Antoniem Alvarézem. Pucela cenným a hodně překvapivým vítězstvím nad týmem ze špičky ligové tabulky vykřesala naději na udržení se, čímž na dálku odpověděla Tenerife, které taktéž překvapivě uspělo na půdě Sportingu Gijón.

Pucela si vítězství zasloužila, po celý zápas hosty nepustila k ničemu a ani závěrečný mírný tlak a branka Sevilly na vítězství domácího mužstva nic nezměnily. Domácí se skutečně vyšvihli a rázně zareagovali na má slova o tom, že jsou největšími favority na sestup. Málaga a Racing Santander jsou rázem v ohrožení! Jaká bude jejich reakce?

Seville se na stadionu José Zorilly vůbec nedařilo - již po sedmi minutách musel jít ze hřiště David Navarro a celkový herní projev rozhodně nelze hodnotit kladně. V prvních náznacích šancí se objevily Manucho, Aleman a na druhé straně Baraja, jejich střely se však mezi tři tyče nevešly. To neplatilo o pěkné rádně brazilce Adriana, který zpoza šestnáctky pořádně prověřil kvality domácího brankáře Jacoba, který své spoluhráče pěkným zákrokem podržel.

Jeho skvělý zákrok se ukázal být klíčovým okamžikem utkání, neboť o chvíli později vstřelil parádní branku Diego Costa a poslal svůj tým do vedení. Je podivuhodné, kolik dostal při zahrávání standardní situace prostoru na malém vápně, kde byl naprosto osamocen. Palop byl bez šance, Costova hlavička zapadla k tyči.

Po obrátce měla první dvě šance Sevilla, velmi blízko brance byl Luís Fabiano, ale letos mu štěstí nepřeje. I proto mohl zanedlouho zvýšit vedení Manucho, který s přehledem zakončil přečíslení Valladolidu a poslal svůj celek do hřejivého dvougólového vedení.

V závěru přišel tlak Sevilly, a také přenádherná branka obránce Caly, který z pětadvaceti metrů vymetl všechny pavouky z Jacobovy šibenice. Přenádherná branka, ale na body nestačila. V závěru měl obrovskou šanci Jesús Navas, ale Jacobo byl proti. Valladolid dokázal naplno bodovat a posunul se na dohled Málaze, která má však zápas k dobru. Jak zareaguje?

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - CD Tenerife 0:2

13.04.2010 20:00

Góly: 70. Román Martínez, 87. Alejandro Alfaro

Tak konečně to přišlo. Veliká vzpruha před závěrečnými boji o záchranu. První vítězství na hřišti soupeře totiž fotbalistům Tenerife zajistilo cenné tři body, pomocí nichž nyní ostrované ztrácí na Malagu jen dva body.

Na gól se v opatrném střetnutí v Gijonu čekalo hodně dlouho. Tenerife ovšem zároveň vědělo, že pouze výhru mu uchová reálnou naději na setrvání mezi elitou. Dva góly v rozmezí posledních dvaceti minut však daly hostům nový impuls pro další utkání. Raritou ovšem byl fakt, že celek z Kanárských ostrovů letos venku nevyhrál ani jednou. To je možná také faktor, který drží Tenerife v sestupové propasti. Sporting naopak do zápasu vstupoval s výtečnou bilancí na svém hřišti a pouhé jedno vítězství mu zaručovalo definitivní jistotu záchrany.

To ale nepřišlo. Byť byl začátek ze strany hostitelů více než nadějný. V první velké šanci se totiž ocitl hned zkraje zápasu Barral, zblízka však proti Aragonesesovi neuspěl. Hosté vystrčili růžky v 11. minutě, kdy hlavičku Nina vytěsnil Colinas. Poté se strhující herní tempo uklidnilo. Až devět minut před přestávkou bylo opět pořádně rušno. Nino dostal k zakončení hodně času i prostoru, jenže trefil pouze tyč.

Oba celky tak odcházely do kabin za bezbrankového stavu, patnáctiminutová pauza ovšem zřetelně více prospěla Gijonu. Hned minutu po opětovném příchodu na hřiště totiž Cuevas trefil tyč a dorážkou pak i brankáře Aragonesese. Postupem času získávalo převahu Tenerife. Romanova hlavička ale skončila pouze u Colinase. První gólový moment nastal až v 70. minutě, centr Sicilii doputoval až k Romanovi a ten překonal bezmocného brankáře Gijonu. V závěru už byla hra hodně neurovnaná a pramenil z ní druhý gól ostrovanů. Arnolin ve vlastním vápně nedůrazně odkopl míč přímo k Alfarovi a ten definitivně rozhodl.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona32265180:1983
2.Real Madrid32262485:2980
3.Valencia CF32178752:3559
4.RCD Mallorca321571050:3752
5.Sevilla FC321561146:3851
6.Athletic Bilbao321461245:4448
7.Getafe CF321451346:4047
8.Villarreal CF321371246:4446
9.Deportivo La Coruña321271333:4243
10.Atlético Madrid321171448:5040
11.CA Osasuna321081430:3738
12.Sporting Gijón329101333:4137
13.UD Almería329101334:4537
14.Espanyol Barcelona329101326:4037
15.Racing Santander328111334:4635
16.Real Zaragoza32891538:5633
17.Málaga CF327111437:4232
18.CD Tenerife32781731:6129
19.Real Valladolid325131432:5428
20.Xerez CD32681828:5426

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (114)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tenerife a Valladolid se tedy nevzdávají

Reagovat
smazaný uživatel

co Tenerife a Valladolid ale Xerez

Reagovat
alcantara

mohol by to vyuzit athletic, skoda ze hra zrovna vo valencii, ktorej LM tiez prajem

Reagovat
smazaný uživatel

pral bych to valladolidu, ikdyz si myslim, ze o poslednim sestupovem miste nebude rozhodnuto do posledniho kola

Reagovat
smazaný uživatel

(mysleno ze Valladolid bude hrat PD 2010/11)

Reagovat
Dubov

A Zaragoza musí taky

Reagovat
madridcan

ako tak pozeram tak EF asi k spanielskej sekcii ine fotky,ako Messiho,Ronalda,Higuaina,Ibrahimovica a klbka hracov realu madrid a barcelony,nema.

Reagovat
smazaný uživatel

jeste villa, silva a forlan

Reagovat
smazaný uživatel

obcas tam byva i ta 3 roky stara fotka jak se Llorente raduje spolecne z Adurizem toho casu v Athleticu

Reagovat
smazaný uživatel

jsou to ty krásné černé dresy?

Reagovat
smazaný uživatel

a pozor, pandiani. asi aby se nereklo...

Reagovat
smazaný uživatel

Co na to říct? 3 týmy na posledních příčkách vyhráli ... tomu se říká bojovat do konce!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ne ... já jsem jak vytrženej z kontextu ... vyhrály!!!

Reagovat
madridcan

Xerez

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe cítím Ligu Mistrů

Reagovat
smazaný uživatel

Nefandíš ty náhodou Deporu? Nebo je to jinej Cukroušek?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo celkem fandím. Ale když už nemají šanci na tu LM oni tak to přeju aspon Getafe protože za ně někdy hraju v managerovi.A jo sem to já i když si to mohl podle mojich příspěvků poznat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zajímavou sestavu poslalo na plac deportivo....hmmmm

Reagovat
smazaný uživatel

V lize podruhý za sebou Atletico prohraje, ale aby to udělali v EL to ne

Reagovat
smazaný uživatel

Pedro

Reagovat
smazaný uživatel

Barcu už nic nezastaví....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

doufám, že aspoň Inter :)

Reagovat
smazaný uživatel

s nima si vytřou prdel...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, tak to som zvedavy

Reagovat
hawk

Tak Xeréz ukazuje jak se má hrát o záchranu, k jejich smůle bohužel zabrali dost pozdě, ale i tak bych řekl, že po úděsnej půli patřej mezi příjemné překvapení ligy

Reagovat
blaugrana

No, tri body sú bez väčších problémov doma...ale nedá mi nekomentovať ten tragický komentár na sporte 1, to je fakt hrôza.

Reagovat
smazaný uživatel

to je asi vec nazoru....me prisel komentator na sportu1 dobrej...me to bavilo.....BARCA!!!

Reagovat
smazaný uživatel

on nekomentoval sterba?

Reagovat
blaugrana

Neviem, ako sa ten komentátor volal, ale to čo plodil sa skutočne počúvať nedalo, ešte horšie ako Slepička.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to byl asi nikodemon

Reagovat
smazaný uživatel

Nikodemon

To jsem ještě, přiznám se bez mučení, neslyšel

Reagovat
smazaný uživatel

Messi hlavně první půli

Reagovat
blaugrana

Zahral o5 výborne, ale občas mi príde, že sa neustále potrebuje predvádzať a v situáciah, kde by mal radšej voliť prihrávku volí sólové riešenie.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně to vůbec nepřijde.. Akorát se mi zdá, že zabírá jen v některých situací a dost toho vypouští.. Ale volí většinou to nejlepší řešení, dokonce volí i takový řešení, který by předtim než to vymyslí nikdo neřekl, že takový řešení existuje..

Reagovat
smazaný uživatel

třeba dloubák ze šestnáctky

Reagovat
smazaný uživatel

Ještěže tak Racing .

Reagovat
X-bano-X

Len tak pre zaujimavost gol za Barcu dal Pedro nie Rafa

Reagovat
smazaný uživatel

tak dnes 100% spokojenost....hlavne v prvnim polocase to byla prehlidka atraktivniho ofenzivniho fotbalu (skoda, ze v evrope se takovyto styl hry prilis nepreferuje)...jenom skoda sanci, pedro 2 a bojan s messim tam kazdy po jedne spalene

vykony

Vicky - jistota, clean sheet, ale hlavne za to jak rychle precetl hru a vykopl pred 2. golem

Pedro - mel tam sance, dobre ze nejakou promenil, sice s velkym prispenim brankare, ale gol si zaslouzil

Dani - casto zminovan jako nas nejnesympaticctejsi hrac.....no taky ho obcas nemusim, ale dnes drel

Xavi, Messi, Pique se mi tez velmi libili

Dalsi krucek k obhajobe

Visca el Barça

Reagovat
-Kopy-

Dani je právě největší sympatak z vašeho kádru.

Za ním Yaya a třetí Henry.

Reagovat
Mercury

Rasisto! A co nejaky beloch?

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
Mercury

si dělám prdel, né?

Reagovat
Bakary3

Alvés ? Je to ten samej Dani ? Já ho nesnášim, přijde mi jako zákeřná kur..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

za tie Daniho nožnice, škoda že to bolo len brvno

Reagovat
smazaný uživatel

tohle kdyby byl gól, tak je určitě TOP v sezoně. Z takovýho úhlu a ještě přes hlavu

Reagovat
smazaný uživatel

A ten Messiho padáček by byl asi gól století škoda, že to nevyšlo...

Reagovat
smazaný uživatel

ten by byl taky pěknej no. Jak už jsem psal - Depor mohl odjet opravdu z desetigólovým nášupem. 14 šancí je asi nejvíc, co jsem kdy viděl a překonává to loňskou Mallorku

Reagovat
smazaný uživatel

Gol nedával Marquez ale Pedro...

Jinak slušnej výkon.

Visca el Barca

Reagovat
Kokesh

Guti v základu...no doufám, že to neodchodí jako obvykle a na závěr kariéry v Realu zase ukáže jeho bravurní schopnosti.

Reagovat
madridcan

hranicna situacia,ale co takto hrat a nemavat na postranneho?

Reagovat
smazaný uživatel

Real zasloužené vítězství....šancí bylo celkem dost, ale produktivita slabá....Ronaldo dneska velmi dobrý výkon, to samé Guti a Iker....nenápadně hrál opět Xabi, ale ty jeho míče jsou velmi kvalitní.....celkem mě překvapil Higuain, dneska hrál hodně z lajny a pak chyběl v 16tce, asi to bylo zapříčiněno i tím, že na pravé lajně dneska nebyl jezdič Ramos......nakonec se mohl trefit i Karim

Reagovat
smazaný uživatel

to překvapení Higuaina nemyslím nějak pozitivně, nepodal moc dobrý výkon....spíš mě překvapila již zmíněná pozice, kde se dneska pohyboval....

Reagovat
smazaný uživatel

Dobré zápas. Alves je blázen, někam ho zavřete , třeba do Milána .

Reagovat
smazaný uživatel

Nic moc.

Reagovat
madridcan

aj napriek prehre hviezda zapasu Diego Alves

Reagovat
smazaný uživatel

pan golman .. co on uz pochytal tuto sezonu.. klobuk dole

Reagovat
smazaný uživatel

krásná fotka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Už ti nepadajú tepláky čo ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Kdo si dlho nepichol, ten sa dlani nevyhol...

Reagovat
smazaný uživatel

dramatikz :))

Reagovat
smazaný uživatel

tak 3 body doma.. nebol to lahky zapas ale mozme si za to sami, nad tou efektivitou by sa trebalo zamysliet.. inak najlepsi dneska Iker , Ronaldo , Guti a velmi sa snazil Vaart, najprv zahodil nejake 2 tutovky ale potom mu to tam konecne spadlo

Reagovat
mastakillah

pěknej gól dal Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

ta poslední klička jak od brazilskýho Ronalda

Reagovat
mastakillah

jj krása

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

copyright se všim všady

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, i na levou stranu.

Reagovat
-Kopy-

Vyřešil jsem otázku španělské jedničky na MS ! Cesar !

Ave Cesar, co on předvádí kolo co kolo o tom si může Iker a Valdes nechat zdát.

Dneska další relativně pohodové vítězství. Ta ofenziva naše je skvělá, navíc když na lavičce sedí takový borci jako Chori Dominguez, Mata a Pablo Hernandez. Fantazie, v létě posílit pořádně obranu a titul je náš, čus.

Reagovat
Woyta

Reagovat
smazaný uživatel

myslím,že Cesar je tento rok najlepší brankár La Ligy

Reagovat
-Kopy-

To nemusíš ani myslet, prostě to tak je.

Reagovat
domingo

Škoda, že už mu je asi sto let...

Reagovat
-Kopy-

Proč klidně at mu je dvěstě když bude chytat takhle.

Reagovat
domingo

Jenom že už to na repre nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

no Cesar chyta vyborne, a ako 3ka by sa na MS mohol dostat.. ale naj brankar La Ligy tam ma velku konkurenciu v podobne D.Alvesa

Reagovat
duffman.sk

tak dneska oproti minulym kolam celkom slapala aj defenziva a co preslo, to chytil Cesar

Reagovat
-Kopy-

jo jo ave

Reagovat
-Kopy-

Takže příští sezona, útok na titul, ještě jsem sice nemluvil s vedením ale myslím, že máme stejné cíle.

---------------------------------------Cesar(Moya)---------------------------

Miguel(Bruno)--------Posila(Navarro)--------Dealbert(Alexis)---------Mathieu(Alba)

Joaquin(Pablo)------Banega(Marchena)-----Fernandes(Albelda)-----Vicente(Mata)

------------------------------Silva(Mata)--------------------------------------------

-------------------------------------------------Villa(Chori)-------------------------

Posila tak za deset, patnáct míčů, víc ne...Do sestavy se mi nevešel Baraja, ten už jako výpomoc z lavičky jen občas pro příští sezonu. Každá pozice skvěle zdvojena, takže přijde zranění či výpadek formy, není problém...Prodal bych Madura, sice je to dobrej nahradník ale potřebujem prachy na pořádnou posilu do obrany...Prodat neprodat Žigiče ? těžko říct, má to své pro i proti...

http://www.youtube.com/watch?v=XXT-GO1qeNs

Nic letím do víru noci jako správný netopýr vysát krev lidem fandícím Mordoru ! Yarda a spol neprožíjí pěknou noc, čya !

AMUNT VALENCIA ! ! ! ! ! ! ! ! !

Reagovat
Messiáš

Byl bych rád kdyby ta sestava zůstala a nikdo neodcházel. Vale má na to s tímhle kádrem se dostat daleko v LM.

Reagovat
-Kopy-

Postoupilo se do LM, takže by nikdo odejít neměl.

Reagovat
smazaný uživatel

já bych Ti, Kopy, ten boj o titul a dalekou cestu Ligou Mistrů fakt přál, ale ta obrana by potřebovala víc než jednu posilu. Já to vidím na novýho RB, protože ti dva vaši jsou jeden nevyrovnaný a jeden tragédní. Dealberta jsem viděl párkrát, ale taky mi jako úplná žula nepřišel. Nicméně je nový. Třeba to v něm je.

A zadalší - nevěřím, že udržíte oba Davidy a Banegu.

Reagovat
-Kopy-

Miguel je stále klasa, a když přijde jeho "období" tak ho v poho nahradí Bruno, kterej není vůbec špatnej.

Navíc nikoho prodávat nebudem, neměli by jsme, uhráli jsme LM, to byl cíl, tak snad to v bude v poho.

Reagovat
smazaný uživatel

pokud neprodate villu se silvou a zachovate si soucasou mladou ''zakladnu'', muze to byt dobry tym.... no zalezi taky na citu emeryho, ale jak rikam, muzou to byt pristi (nebo tu dalsi) sezonu velke uspechy

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

banega - fernandes uprostred je blbost, to nikdy nefungovalo a nikdy fungovat nebude. spis bych to napsal "ever (fernandes) - marchena (albelda)"

Reagovat
-Kopy-

Myslím, že je to ideální na průměrné a slabé soupeře, na silnější asi s Albeldou no.

Reagovat
smazaný uživatel

ale Silva v lete prestupuje k nam

Reagovat
smazaný uživatel

jako villa loni?

Reagovat
smazaný uživatel

jako Albiol

Reagovat
madridcan

prestan mu do toho kecat a radsej sa tras,lebo valencia je nam v patach a buduci rok sa asi budeme triast tak ako tento rok

Reagovat
-Kopy-

Ty po dnešní noci postrádáš hodně krve !!!

Reagovat
DreamTeam

no 25 kvalitnich by stacilo ...

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli tohle má být kádr na ligu i LM, tak očekávám jízdu ve stylu letošního Atlética.

Reagovat
-Kopy-

25 kvalitních hráčů nestačí na cestu ligou a LM ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, že bych to Vale nepřál,ale tohle ne Kopy

Reagovat
-Kopy-

Rači přijed na sraz

Reagovat
Bakary3

Sice bych si to hodně přál, ale vždyť jsi napsal ten samej tým, co Vale má, jen s jednim novym stoperem ! Jasně, myslim si, že když tenhle tým zůstane pohromadě, asi přijde další zlepšení, ale nebyl bych zas takovym optimistou, Barca a Real jsou prostě hodně silný.

Reagovat
smazaný uživatel

Fanousci valencie a barcelony by se meli vratit nohami na zem!!! cist tu o tom ze tym kterej ztraci na titul 24. bodu bude kandidatem na titul pristi sezone a ze barcelona mela dat deset golu je hodne ujete!!! trosku objektivity by to chtelo!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo co se děje z českým webem o Valencii?

http://www.valenciacf.cz/

Reagovat
-Kopy-

hosting je rozbitý či co, dneska nebo zejtra to pujde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele