32. kolo
14.04.2010 20:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Racing Santander - Espanyol Barcelona 3:1

Mizerná série Espanyolu na soupeřových hřištích nebere koncí. Další porážka, tentokrát na hřišti Racingu Santander bojujícího o přežití mezi elitou, tým trenéra Pocchetina rozhodně psychicky neposílila.

Oba celky vstupovaly do utkání s různou výchozí situací. Zatímco Santanderu po vítězství Tenerife na hřišti Gijonu doslova visel nůž na krku, Espanyol měl na své pronásledovatele o mnoho vyšší náskok. Po závěrečném hvizdu sudího Borbalána se ale stav rázně mění. Oba aktéry středečního duelu už od sebe dělí pouhé dva body. Vše je tedy i nadále otevřené.

Portugalcovi svěřenci neprožívají zrovna plodné období. Z posledních dvanácti zápasů zvítězili pouze v jednom případě. Tuto mizivou bilanci se pokoušeli změnit proti soupeři, jemuž se sice venku nedaří, ovšem začátek tohoto duelu mu vyšel perfektně. Alonso, který v sestavě nahradil zraněného kanonýra Osvalda, se totiž v šestnáctce zmocnil míče a tvrdou ranou propálil domácího brankáře Coltortiho. Na vyrovnání nemuseli čekat domácí příznivci dlouho. Roncaglia nedovoleně srazil Tchiteho a jelikož se celý střet odehrál uvnitř pokutového území, pískala se penalta. Spolehlivým exekutorem se stal sám postižený.

Vstup do druhého dějství už byl zcela v režii hostitelů. Kameni stáhl pronikajícího Munitise a kromě druhé penalty byl kamerunský brankář dokonce vyloučen. Citelně oslabený Espanyol navíc ze značky pokutového kopu podruhé inkasoval a Tchiteho koncert pokračoval. Poté herní tempo hry naprosto uvadlo. Espanyol již nenacházel v deseti dostatek sil k nějakému kloudnému útočení a Racing si pečlivě hlídal těsný náskok. V nastaveném čase hry navíc Rodriguez definitivně pojistil vítězství svého týmu, který se tedy prozatím vzdálil od sestupových pozic.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele