32. kolo
14.04.2010 20:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Atlético Madrid - Xerez CD 1:2

Atlético Madrid nečekaně podlehlo poslednímu Deportivu Xerez a může se s největší pravděpodobností rozloučit s možností dostat se do evropských pohárů přes ligovou soutěž. V dnešním zápase dvaatřicátého kola předvedli svěřenci Quique Florese, který poskládal to nejsilnější, co v současnosti má, mnoho individuálních chyb a jen vlastní nemohoucností se připravili o možnost alespoň bodovat.

Xerez udeřil dvakrát ze vzduchu, pokaždé využil zaváhání a nečinnosti defenzívy, která pracovala opět velmi bídně, čemuž se již nelze ani divit. Defenzíva je velký nešvar Atlétů již několik let.

Na první úder jsme nemuseli čekat dlouho, protože již v deváté minutě rozvlnil síť za De Geou Mario Bermejo. Forvard Deportiva Xerez dokázal ze záklonu skvěle trefit míč z kopačky José Casada a přehodit bezmocného Davida De Geu. Atlético ale za tři minuty odpovědělo.

Diego Forlán využil zaváhání obránců, kteří k němu na vápně nepřistoupili, a šlehnul míč nechytatelnou ranou do sítě. Renan byl proti jeho pumelici bezmocný! Nádherná branka, vyrovnáno.

Ještě do poločasu měl dvě výborné šance Sergio Agüero, ale Renan Xerez jako obyčejně držel nad vodou. Domácím se přesto nedařila rozehrávka, nedařil se jim přechod do útoku, a hlavně si nedokázali vytvořit mnoho šancí. Xerez výrazně nehrozil, jeho čas měl ještě přijít.

Hosté se probudili po obrátce, Bermejo měl další skvělou možnost, De Gea ale exceloval. Tenhle talentovaný mladíček je snad jediným pozitivem, které bych ve hře Atlétů mohl dlouhodobě nalézt. Po hodině hry vytáhl další skvělý zákrok proti Calvově přímému volnému kopu. Domácí však nemohl podržet věčně.

Rozhodující úder přišel v dvaasedmdesáté minutě, kdy Emiliano Armenteros poslal míč po centru Fabiana Orellana za záda bezmocného De Gey a značně přiživil naděje Xerezu na udržení. Je pozdě? Nebo Xerez svou spanilou jízdu za udržením dovede do zdárného konce?

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

zmetci sem na ně vsadil tohle nechapu sou schopny porazit valencii a pak pridou takovy kokoti a proazi je

Reagovat
smazaný uživatel

Ehm ehm ... kdo porazil Valencii?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele