32. kolo
15.04.2010 20:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Real vyhrál v Almeríi a nepřestává stíhat Barcelonu

Real Madrid se nevzdává a udržel i po 32. kole náskok Barcelony na tři (čtyři body). Domácí Almería sice vedla, ale Bílý balet otočil výsledek a po dlouhých letech na půdě andaluského celku vyhrál. V utkání se zaskvěl almerijský gólman Alves.

První ze sedmi "finále" Real vyhrál a stále nevzdává sen o ligovém titulu. V utkání na horké půdě stadionu Mediterráneo, svatostánku Almeríe, sice musel otáčet výsledek, ale zvítězil zaslouženě. Domácí dostal do vedení Crusat, merengues reagovali góly Ronalda a Van der Vaarta.

Almería nastoupila s jedinou změnou, Acasieteho nahradil Vargas, hostující trenér Pellegrini nechal základ stejný. Real převzal od začátku taktovku, ve 4. minutě vykopl Alves pohotovou ránu Van der Vaarta a o pět minut nato zachránil po přímém kopu Cristiana Ronalda.

Překvapením proto byl úvodní gól Almeríe v 15. minutě. Kalu Uche se prohnal vápnem, jeho centr prošel napříč k druhé tyči, kde číhal Crusat, který prostřelil Casillase. Real byl zaskočený, přece odpověděl Xabi, který vysoko přestřelil. Domácí znovu zahrozili po přímém kopu Cismy, kterého vychytal Casillas.

Ve 25. minutě minula bomba Ronalda branku, ale o chvíli nato se Portugalec protáhl celou obranou domácích a střelou k tyči vyrovnal stav utkání. Madrid se dál hrnul do útoku, nebezpečně pálil Higuaín, ale Alves skvěle zachránil, následně ve vyložené pozici a střele Gutiho minul branku z malého vápna Van der Vaart.

Almería mohla jít do vedení ve 33. minutě, nicméně Kalu Uche chtěl zakončit efektně, což se mu nepovedlo. Poslední šancí první půle byla střela Van der Vaarta, kterou lapil Alves.

Hosté zahájili aktivněji i druhé dějství, střely Marcela a Gutiho však příliš nebezpečí nepřinesly, což se dá říct i o pokusu Vargase na druhé straně. V 52. minutě střílel vedle Higuaín, který spálil další dvojnásobný pokus o čtyři minuty později, první střelu kryl Alves, druhou vykopl z prázdné branky Míchel Macedo. Domácí odpověděli střelou nad, kterou vyslal Uche.

V 60. minutě zachraňoval opět Alves po průniku Marcela. Neujaly se ani dvě střely Ronalda, proto musel Bílý balet čekat na gól až do 69. minuty. Tehdy napřáhl z okraje šestnáctky Van der Vaart a jeho projektil skončil za zády vynikajícího Alvese.

Domácí mohli vyrovnat po souboji Ucheho s Casillasem tváří v tvář, který ale skončil lépe pro gólmana Realu. Další střelu Ronalda zneškodnil Alves, na druhé straně hlavičkoval nad agilní Uche. Ani další pokus Portugalce se neujal, těsně vedle pálil i Diarra a sérii šancí uzavřela v poslední minutě střela Benzemy. Real si odvezl povinné tři body a bude pokračovat v pronásledování Barcelony. Almería zůstává na třináctém místě.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
DreamTeam

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Losinho

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele