32. kolo
13.04.2010 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Real Valladolid - Sevilla FC 2:1

Sevilla přenechala všechny body Realu Valladolid a nikterak nenavázala na předchozí dobré výsledky pod novým koučem Antoniem Alvarézem. Pucela cenným a hodně překvapivým vítězstvím nad týmem ze špičky ligové tabulky vykřesala naději na udržení se, čímž na dálku odpověděla Tenerife, které taktéž překvapivě uspělo na půdě Sportingu Gijón.

Pucela si vítězství zasloužila, po celý zápas hosty nepustila k ničemu a ani závěrečný mírný tlak a branka Sevilly na vítězství domácího mužstva nic nezměnily. Domácí se skutečně vyšvihli a rázně zareagovali na má slova o tom, že jsou největšími favority na sestup. Málaga a Racing Santander jsou rázem v ohrožení! Jaká bude jejich reakce?

Seville se na stadionu José Zorilly vůbec nedařilo - již po sedmi minutách musel jít ze hřiště David Navarro a celkový herní projev rozhodně nelze hodnotit kladně. V prvních náznacích šancí se objevily Manucho, Aleman a na druhé straně Baraja, jejich střely se však mezi tři tyče nevešly. To neplatilo o pěkné rádně brazilce Adriana, který zpoza šestnáctky pořádně prověřil kvality domácího brankáře Jacoba, který své spoluhráče pěkným zákrokem podržel.

Jeho skvělý zákrok se ukázal být klíčovým okamžikem utkání, neboť o chvíli později vstřelil parádní branku Diego Costa a poslal svůj tým do vedení. Je podivuhodné, kolik dostal při zahrávání standardní situace prostoru na malém vápně, kde byl naprosto osamocen. Palop byl bez šance, Costova hlavička zapadla k tyči.

Po obrátce měla první dvě šance Sevilla, velmi blízko brance byl Luís Fabiano, ale letos mu štěstí nepřeje. I proto mohl zanedlouho zvýšit vedení Manucho, který s přehledem zakončil přečíslení Valladolidu a poslal svůj celek do hřejivého dvougólového vedení.

V závěru přišel tlak Sevilly, a také přenádherná branka obránce Caly, který z pětadvaceti metrů vymetl všechny pavouky z Jacobovy šibenice. Přenádherná branka, ale na body nestačila. V závěru měl obrovskou šanci Jesús Navas, ale Jacobo byl proti. Valladolid dokázal naplno bodovat a posunul se na dohled Málaze, která má však zápas k dobru. Jak zareaguje?

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele