32. kolo
13.04.2010 20:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Sporting Gijón - CD Tenerife 0:2

Tak konečně to přišlo. Veliká vzpruha před závěrečnými boji o záchranu. První vítězství na hřišti soupeře totiž fotbalistům Tenerife zajistilo cenné tři body, pomocí nichž nyní ostrované ztrácí na Malagu jen dva body.

Na gól se v opatrném střetnutí v Gijonu čekalo hodně dlouho. Tenerife ovšem zároveň vědělo, že pouze výhru mu uchová reálnou naději na setrvání mezi elitou. Dva góly v rozmezí posledních dvaceti minut však daly hostům nový impuls pro další utkání. Raritou ovšem byl fakt, že celek z Kanárských ostrovů letos venku nevyhrál ani jednou. To je možná také faktor, který drží Tenerife v sestupové propasti. Sporting naopak do zápasu vstupoval s výtečnou bilancí na svém hřišti a pouhé jedno vítězství mu zaručovalo definitivní jistotu záchrany.

To ale nepřišlo. Byť byl začátek ze strany hostitelů více než nadějný. V první velké šanci se totiž ocitl hned zkraje zápasu Barral, zblízka však proti Aragonesesovi neuspěl. Hosté vystrčili růžky v 11. minutě, kdy hlavičku Nina vytěsnil Colinas. Poté se strhující herní tempo uklidnilo. Až devět minut před přestávkou bylo opět pořádně rušno. Nino dostal k zakončení hodně času i prostoru, jenže trefil pouze tyč.

Oba celky tak odcházely do kabin za bezbrankového stavu, patnáctiminutová pauza ovšem zřetelně více prospěla Gijonu. Hned minutu po opětovném příchodu na hřiště totiž Cuevas trefil tyč a dorážkou pak i brankáře Aragonesese. Postupem času získávalo převahu Tenerife. Romanova hlavička ale skončila pouze u Colinase. První gólový moment nastal až v 70. minutě, centr Sicilii doputoval až k Romanovi a ten překonal bezmocného brankáře Gijonu. V závěru už byla hra hodně neurovnaná a pramenil z ní druhý gól ostrovanů. Arnolin ve vlastním vápně nedůrazně odkopl míč přímo k Alfarovi a ten definitivně rozhodl.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele