32. kolo
14.04.2010 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Real Zaragoza - RCD Mallorca 1:1

Boj Mallorcy o účast v Lize mistrů bude ještě nesmírně zajímavý. Ve středu totiž na cizím hřišti nečekaně ztratila dva body s celkem Zaragozy, což jí sice vrací na čtvrté místo, ztráta Sevilly ovšem není veliká.

Po porážce Sevilly s Valladolidem totiž zívala na fotbalisty Mallorcy obrovská šance jak se dobově odprostit a vytvořil si na čtvrtém místě poměrně slušný náskok. Zaragoza ovšem taky má o co hrát. Po překvapivé výhře Tenerife v Gijonu i ona totiž padá do boje o záchranu. I přes tuto cennou remízu má na ostrovany náskok pouze čtyř bodů, což je v závěrečných pěti kolech určitě řešitelné.

Mallorca začala celý zápas hodně vlažně, přesto se ujala vedení. Už ve 13. minutě musel střelu Jimeneze vytěsnit brankář Gago jen na rohový kop. Jeho rozehrávky se ujal Valero, posadil míč na hlavu obránce Rubena Gonzáleze a ten posunul hosty do vedení. Na odpověď ovšem domácí tým nečekal dlouho. Brilantní pas z kopačky Ponzia totiž skončil až u nohou chilského forvarda Humberta Suaza a ten střelou z hranice vápna přehodil brankáře Dudua.

Domácí v závěru tlačili, šanci Arizmendiho bravurně vytěsnil Dudu. Trenér hostitelů Gay se ještě pokoušel oživit hru a o poločase vystřídal Eliseu, na jehož místo přišel Pennant. Tlak Zaragozy neustával. Hned po začátku druhé půle se v nadějné pozici ocitl Herrera, míč z jeho kopačky letěl ovšem těsně nad. Vzápětí se k exekuci přímého kopu postavil Edmílson, nicméně ani on s nerozhodným stavem nepohnul. Mallorca ve druhém dějství absolutně rezignovala na útočné snažení a zaměřila se na obranu. To jí vyneslo alespoň jeden bod.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-1 pro ostrovany!

Reagovat
smazaný uživatel

1X Zaragoza neprehra !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele