Primera Division - preview 27. kola

05.03.2011, 11:30, aktualizováno 07.03.2011, 07:59
Previews
Riazor bude svědkem dohrávky 27. kola, v níž se domácí Deportivo pokusí vzdálit se sestupovým příčkám. Soupeřem mu bude Real Sociedad, jehož venkovní výsledky hrůzu rozhodně nenahánějí...
Deportivo La Coruña - Real Sociedad  (pondělí 21:00)
Souboj šestnáctého s devátým uzavře sedmadvacáté kolo španělské Primera Division, Deportivo na domácím stadionu hostí Real Sociedad. Oba týmy potřebují body jako sůl.

V posledních pěti výletech na cizí stadiony Real Sociedad zvítězil pouze jednou, v ostatních čtyřech případech se vracel domů do Baskicka s prázdnou. Tuto statistiku perfektně potvrzuje následující fakt, Real Socieadad totiž celkově nasbíral v této sezoně 35 bodů, na cizích hřištích však vyválčil jen bodů 10.

Domácí Deportivo se může "pyšnit" prachbídnou formou, poslední tři zápasy sice skončily remízou, předtím se ale domácí trápili a ve třech duelech získali jen bod. Právě proto tedy logicky přišel propad na šestnáctou příčku ligové tabulky a současný náskok Deporu na sestupové příčky činí pouhé dva body.

Výrazně lepší bilanci vzájemných zápasů má domácí Deportivo, i když na podzim prohrálo na Anoetě 0:3 a pravdou je, že poslední střet těchto dvou týmů se předtím odehrál před více než čtyřmi lety. Z posledních deseti duelů jsou domácí jasně lepší, šestkrát dokázali zvítězit, dvakrát utkání skončilo remízou a dvakrát se radovali hosté.

Ti přijeji do Galície bez dlouhodobě absentujícího Joseby Llorenteho, který je jediným zraněným hráčem v kádrech obou celků, jinak nejsou hlášeny, až na hostujícího vykartovaného Diega Rivase, žádné ztráty. I bez Llorenteho to ale Realu Sociedad jde, rozstřílela se totiž letní posila Raul Tamudo, který už je nejlepším střelcem mužstva.

Utkání by nemělo být příliš bohaté na branky, očekává se velký boj, jedná se o veledůležité tři body, které by pro domácí znamenaly posun směrem ke středu tabulky, pro hosty zase naději evropských pohárů.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.25 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Levante UD - Espanyol Barcelona  (neděle 17:00)
V rámci 27. kola španělské Primera División se představí letos dobře hrající Espanyol na půdě hráčů Levante. Espanyol drží pozici zajištující start v Evropské lize, domácí se naopak nachází těsně nad sestupovými vodami.

Espanyol se po předchozích průměrnějších sezónách nyní hřeje na pátém místě ligové tabulky a směle má nakročeno do evropských pohárů, náskok před dotírající Sevillou jsou ale pouhé dva body, tudíž musí v tomto střetnutí Espanyol bezpodmínečně bodovat, v posledních kolech totiž zažívá tento celek bodový půst. Na druhé straně domácí Levante se nachází na čtrnáctém místě a na sestupové pozice má náskok pouhé tři body. I domácí budou tedy chtít v tomto střetnutí získat alespoň jeden bod.

Oba celky nyní prožívají co se týče formy stejné období, v posledních pěti střetnutích čtyřikrát odešli ze hřiště poraženi, pouze v jednom případě se radovali z vítězství. V poslední době se mužstva ve vzájemném střetnutí nesetkala, z tohoto hlediska tedy nelze usuzovat, jak by se utkání mohlo odvíjet.

Do sestavy hostů se po dlouhých šesti týdnech vrací Dani Osvaldo a nechal se slyšet, že pomalu a jistě může Espanyol začít uvažovat o evropských pohárech: "Pokud se dostaneme přes 42 bodů, budeme mít slušně nakročenou k tomu, abychom o Evropě začali přemýšlet," řekl. Do těch ale mají katalánští ještě daleko, neboť je stíhají dva přímí pronásledovatelé, Sevilla a Bilbao.

Zranění z řad domácích vyřadilo ze hry Gorka Larreu a Sergia, marodka hostů je zdaleka početnější, vinou zranění nepřijedou Raul Boena, Jesus Datolo, Ivan De la Pena, Felipe, Juan Forlin a Daniel Pablo Osvaldo. Hosty už takováto marodka trápí několik týdnů, jen na nich teď bude, jak se na hřišti Levante s tím vypořádají.

I přes velkou marodku katalánského klubu hosté patří k favoritům tohoto střetnutí, protože jejich motivace na postoupení do Evropské ligy je více než veliká. Ani domácí nemají nouzi o motivaci, neboť setrvání v nejvyšší soutěži zdaleka jisté nemají. Očekávat od zápasu lze i remízový výsledek.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.20 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Málaga CF - CA Osasuna  (neděle 17:00)
Zajímavý souboj o udržení v nejvyšší španělské soutěži svedou Málaga a Osasuna. Domácí se již nenachází na posledním místě ligové tabulky, k záchraně mají ale stále ještě daleko, na druhé straně hosté jsou v přímém ohrožení.

Málaga se po výhře v minulém kole nad Almeríí posunuli na předposlední místo a dělí je pouze tři body od pozic, které zajišťují setrvání v Primera División a jsou to hosté, které se přesně o tři body nachází na týmem z Málagy.

Domácí v sezóně nepředvádějí nějak oslnivé výkony, i proto se nachází na předposlední pozici, na druhé straně ani hosté letos nehrají podle představ a k sestupovým vodám nemají vůbec daleko. Málaga si uvědomuje, že pokud se chce v nejvyšší soutěži udržet, bude muset tyto zápasy vyhrávat, první krok již učinila v minulém kole, kdy na své půdě otočila zápas s Almeríí.

Poslední vzájemná střetnutí na půdě Málagy jsou v tomto ohledu velmi vyrovnané, jedenkrát zápas skončil remízovým výsledkem, z dalších dvou klání se vždy radoval domácí nebo hostující celek. Od tohoto zápasu lze čekat opatrnější průběh, neboť ani jedno mužstvo nebude chtít udělat chybu, která by je stála velmi cenné body na cestě k záchraně.

Reportéři položili domácímu kouči Manueli Pellegrinimu otázku, jestli se Málaga po minulém výprasku na hřišti Realu Madrid dokáže vzpamatovat a uhrát doma příznivý výsledek. "S takovými body nelze počítat, když hrajete proti takovým týmům, jako Real Madrid, musíme se soustředit na takovéto zápasy, kdy je náš soupeř na podobné úrovni jako my," odpověděl.

Co ale může vrtat hlavou domácímu trenérovi, je obrovská marodka, vinou zranění nenastoupí do utkání Sergio Asenjo, Julio Baptista, Duda, Hernan Malagueno, Rosario a Ruben, trest za žluté karty si odpykává Manolo Gaspar. Hosté se budou muset obejít bez služeb Oiera, Waltera Pandianiho, Rupera a Monreala.

I přes velkou marodku se domácí dají považovat za favority utkání, neboť přesně takovéto zápasy musí doma vyhrávat, což mimochodem dokázali v minulém domácím klání, pro hosty jakýkoliv bodový zisk bude znamenat úspěch.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.25 - 3.80
více informací
Hércules CF - UD Almería  (neděle 17:00)
Ve 27. kole se na stadiónu Josého Rica Péreze utkají dva týmy, které usilují o setrvání v La Lize i pro příští sezónu. Domácí Hercules totiž přivítá Almeríi. Ta je zatím v tabulce poslední a na 17. Hercules, který je tak jedinou příčku od sestupu, ztrácí 4 body.

Hercules se během posledních ligových kol propadl tabulkou na 17. příčku, přičemž ho dělí pouhý bod od 18. Gijónu. Za tento tabulkový pád může především fakt, že z posledních osmi zápasů dokázali svěřenci Estebana Viga zvítězit pouze jedenkrát, zatímco hned šestkrát odešli ze zápasu bodově naprázdno. Přesto prezident klubu Valentin Botella věří, že jeho klub dokáže v dnešním důležitém zápase své protivníky porazit a vytvoří si tak příjemnější pozici do zbývajících kol.

"Tento zápas může být rozhodující. Přikládám mu stejnou váhu jako zápasu s Rayem Vallecanem minulou sezónu," vyjadřuje se Botella, který připomíná předposlední zápas minulé sezóny, kdy Hercules zvítězil v domácím prostředí 2:1 díky gólu v poslední minutě, a postoupil tak do Primera División.

"Opravdu věřím, že naši hráči nás učiní šťastnými, neboť se jim podaří setrvat v nejvyšší španělské lize," dodává prezident, který má ve svém týmu i takovou hvězdu, jako zajisté je bývalý francouzský reprezentant David Trezeguet.

Almería je zatím stále poslední, na Hercules ztrácí 4 body, a tak by nutně potřebovala vyhrát. Jenže její nynější forma není příliš oslnivá. V tomto týdnu již sehrála dvě ligové utkání a získala z nich jen jeden bod. V pondělí prohrála 1:3 s regionálními rivaly z Malágy, přičemž dohrávala pouze v devíti hráčích. Vyloučen byl dokonce i trenér José Luis Oltra. Ve čtvrtek pak remizovala 1:1 s Racingem Santanderem, když se jí v druhém poločase podařilo vyrovnat.

V prvním vzájemném utkání se oba celky rozešly smírně po remíze 1:1, kdy dával gól Leonardo Ulloa a Nelson Valdéz. Dnes se ale remíza příliš neočekává, oba týmy totiž nutně potřebují tříbodový zisk.

Esteban Vigo se bude muset obejít bez Roystona Drentheho a Nelsona Valdéze, kteří jsou zranění. V sestavě Almeríe se pro změnu neobjeví obránce Pablo Piatti.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.40 - 4.10
více informací
Sporting Gijón - Getafe CF  (neděle 17:00)
Ve 27. kole La Ligy přivítá na svém stadiónu El Molinon Sporting Gijón hráče z Getafe. Domácím momentálně přísluší 18., čili sestupová příčka, a tak budou chtít nad klubem z Madridu zvítězit, aby své sestupové ohrožení alespoň na chvíli zažehnali. Hosté se po dvaceti šesti zápasech pohybují uprostřed tabulky, patří jím 11. příčka.

Sporting Gijón z posledních 5 zápasů příliš bodů nevytěžil. Dva prohrál a třikrát remizoval. Za tuto nepříliš lichotivou statistiku samozřejmě tak trochu může i těžký los, neboť Gijón se postupně utkal s Atleticem Bilbaem, Barcelonou, Valencií, Zaragozou a Sevillou. A následující zápasy pro Sporting také nebudou nejlehčí. Příští dvě venkovní utkání totiž bude hrát s Realem Madrid a Villarrealem.

Právě proto se trenér Gijónu Manuel Preciado upíná na dnešní zápas. Moc dobře si uvědomuje, že po úterní prohře se Sevillou 0:3 by bylo záhodno zvednout si sebevědomí výhrou a nastartovat tak účinné tažení ze sestupových příček. Tuší, že Getafe by jeho svěřenci mohli porazit, neboť to se nyní také nenachází v optimální formě, na druhou stranu si je vědom kvality Michelova kádru.

"Getafe je dobrý tým, ale v letošní sezóně se mu také extra nedaří. Jsou 11., a tak se jim účinkování v Evropské lize velmi vzdaluje. Nicméně je to tým, který praktikuje atraktivní fotbal, což ho činí vždy nebezpečným soupeřem. Musíme si dát pozor, abychom zbytečně neinkasovali, pak už bychom jen stěží otáčeli vývoj zápasu. Ale máme výhodu domácího hřiště, a tak věřím, že se nám podaří uhrát dobrý výsledek. Do konce sezóny zbývá 12 zápasů, a tak bude každý bod cennější než zlato." shrnuje Preciado.

Getafe je v letošní sezóně opravdu jako na houpačkách. Ještě na konci roku 2010 se prala o příčky zajišťující Evropskou ligu, v roce 2011 však doposud dokázala z deseti zápasů vyhrát pouze jednou, a tak se propadla až na nynější 11. místo. S 33 body ztrácí na 6. příčku sice jen 5 bodů, ale Michelovi svěřenci se musí začít obávat i o své setrvání v La Lize,neboť Sporting Gijón na ně ztrácí už jen 8 bodů. Pokud by letošní statistika Getafe pokračovala i nadále, mohl by se madridský klub dostat do velkých potíží.

"Od ledna nejsme schopni navázat na to, co se nám dařilo v minulém roce. Nerozhodujeme zápasy, a tak prohráváme nebo v lepším případě remizujeme. Musíme to prolomit," vyjadřuje se k nemilé bilanci svého klubu útočník Miku.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.20 - 3.75
více informací
Athletic Bilbao - Sevilla FC  (neděle 19:00)
Souboj dvou sousedů v tabulce můžeme sledovat v 27. kole španělské nejvyšší soutěže, rozjetá Sevilla zavítá do Bilbaa a bude se jednat o přímý souboj o pohárovou příčku.

Domácí Athletic nyní zaujímá sedmou pozici v ligové tabulce a za šestou Sevillou se nachází jen díky horšímu skóre, pokud se tedy bude chtít osamostatnit na poslední možné příčce zajišťující start v Evropské lize, bude muset na svém hřišti zvítězit. Sevilla se po nepodařeném začátku sezony konečně dotáhla na pohárové příčky, Athletic prožívá složitější období, neboť už čtyři zápasy v řadě nedokázal bodovat, tuto nepříznivou šňůru bude ale chtít před domácími fanoušky přestřihnout. Na druhé straně hosté z posledních třech kol dokázali vytěžit sedm bodů a díky špatným výkonům jejich nedělního soupeře se na něho bodově dotáhli. K příčkám, které posílají mužstva do milionářské Ligy mistrů, mají oba celky daleko, jejich hlavní prioritou tedy je soustředit se na postup do Evropské ligy.

V posledních čtyřech vzájemných střetech na půdě Basků se dvakrát z vítězství radovali domácí a dvakrát hosté ze Sevilly, lze tedy předpokládat, že ani toto klání nebude patřit k remízovým, oba celky by jistě tříbodový zisk uvítaly.

Trenér domácích Caparros se v zápase bude muset obejít bez služeb Jona Aurtentxeho, Xabiera Castilly, Ibaie Gomeze a Andera Iturraspeho, které do tohoto utkání nepustí zranění, hostující Sevilla zase přijela bez Martina Cacerese a Tiberia Guarenteho, ti vinou zranění museli zůstat pouze doma.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.25 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Racing Santander - Real Madrid  (neděle 21:00)
Španělská La Liga má nabitý program, takže po vloženém kole v týdnu připadne na víkend další serie zápasů. Ve 27. kole přivítá na stadionu El Sardinero domácí Racing hostující Real Madrid. Kantabrijci jsou pod novým majitelem na vzestupu a papírového favorita mají v plánu potrápit.

Racingu se od návratu trenéra Marcelina na lavičku daří a již šest kol neprohrál. Navíc dokázal bodovat či znepříjemnit život i týmům z horních pater tabulky. Přesto má Realu co oplácet, jelikož v sedmi posledních utkáních ani jednou nebodoval.

Kouč Racingu Marcelino nemůže počítat s Adriánem, Aranou, Cismou a Henriquem. V základu nastoupí v brance Toňo, obrana bude mít podobu zleva Christian, Torrejón, Osmar, Pinillos. Colsa a Lacen si zahrají ve středu zálohy. Veterán Munitis bude na spojce, na krajích nastoupí Giovani Dos Santos a Kennedy, na hrotu bude Rosenberg.

Realu se během posledního týdne zaplnila marodka. Kromě uzdravujícího se Higuaína, je zraněný gólový tahoun Cristiano Ronaldo, kvůli nedostatečné kondici absentuje rovněž Kaká. Zdravotní problémy mají i Khedira, Gago, Garay a nejnověji Arbeloa. Pro žluté karty nemůže hrát Lass. V nominaci jsou proto odchovanci Morata, Alex a Casado a základní sestava bude proto velice obměněná.

V brance bude Casillas, před ním se seřadí obrana zleva Marcelo, Carvalho, Pepe, Ramos. Na pivotu se objeví vedle Xabiho Granero, v ofenzivní čtyřce bude na spojce Ozil a na křídle Di María, otázka zůstává, zda se Mourinho přikloní k variantě dvou útočníků Benzemy a Adebayora, nebo dá na úkor jednoho z nich příležitost bývalému miláčkovi domácího publika Canalesovi.

Utkání mezi Racingem a Realem začne ve 21.00 a řídit ho bude Ramírez Domínguez.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.50 - 4.20 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RCD Mallorca - Valencia CF  (sobota 18:00)
Na Estadio Iberostar čeká Valencii těžká práce, Mallorca je sice devátá, ale proti silnějším týmům se umí vždycky správně vyhecovat. Netopýři také touží odčinit poslední porážku s Barcelonou a opět založit vítěznou sérii.

Mallorca v minulém kole dala zapomenout na nemasné neslané výkony a odvezla si všechny tři body z Barcelony, kde porazila tamní Espaňyol 1:2. Hrdiny zápasu se staly Webó a Nsue. Díky této výhře se Mallorca v tabulce posunula výše a výrazněji se vzdálila sestupovým příčkám. "Poté, co jsme porazili Espaňyol, můžeme v klidu dýchat," řekl útočník Pierre Webó a trenér Michael Laudrup následně dodal: "Máme 34 bodů a potřebujeme dalších osm."

Hostující Valencia přišla v minulém kole o sérii neporazitelnosti, když podlehla po jediné brance Messiho favorizované Barceloně 0:1. Emeryho svěřenci i tak zůstali na třetí příčce, což je hlavní cíl této sezony. Nyní je před Valencií těžký zápas na Mallorce, kde se jí za poslední tři roky příliš nedařilo.

"Moje dvě největší zklamání jako trenér přišly na Mallorce, proto je to zápas, který mě v sezoně motivuje nejvíce. Výsledek proti Barceloně jsme už strávili, body proti Mallorce jsou pro nás důležité," prohlásil trenér Emery.

Valencia bude bez Davida Albeldy, Joaquina Sancheze, Hedwigese Madura a Jeremyho Mathieua. Naopak k dispozici už bude Aritz Aduriz, ale nepředpokládá se jeho start od úvodní minuty.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Aouate - Cendrós, Ramis, Nunes, Kevin - J.Victor, Martí - Nsue, D.Guzman, Castro - Webó
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - Bruno, Stankevicius, D.Navaro, Alba - P.Hernandéz, Banega, M.Topal, Mata - Jonas, Soldado
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.35 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Barcelona - Real Zaragoza  (sobota 20:00)
Zdá se, že Barcelonu při její cestě za titulem už skutečně jen tak něco nezastaví. V tomto kole se jí bude snažit překvapit zvedající se Zaragoza.

V minulém kole si Katalánci připsali na své konto nesmírně cenné vítězství. Zvládli totiž veledůležitý duel na půdě Valencie a opět tak nedovolili madridskému Realu stáhnout jejich náskok. Výhru 1:0 zařídil svým gólem v závěru Lionel Messi. Argentinský reprezentant se má stát hlavní strůjcem úspěchu také nyní, kdy je Barcelona obrovským favoritem. Zaváhání proto nepřichází v úvahu.

I přes výbornou aktuální pozici ale všichni z Nou Campu řeči o titulu rázně odmítají. "Ještě je před námi dvanáct zápasů. Jestliže klopýtneme, Real půjde nahoru. I z toho důvodu musíme sbírat dobré výsledky," prohlásil obránce Gerard Pique.

Ten se na hřišti opět nepotká s gólmanem Victorem Valdesem, jenž je stále mezi zraněnými. Do tréninku se již naopak vrátil stoper Carles Puyol, který by však měl být připravený až na úterní zápas s Arsenalem. Dobrou zprávou pro kouče Guardiolu, kterého v posledních dnech také trápily zdravotní problémy, je alespoň návrat Jeffrena. Ten se podle všeho objeví na lavičce náhradníků.

Velkou část letošní sezóny se Zaragoza držela v pásmu sestupu, s příchodem roku 2011 ale chytila velmi dobrou formu a postupně začíná stoupat směrem vzhůru. Z posledních deseti ligových duelů vytěžila pět vítězství a dohromady sedmnáct bodů, což jsou na její poměry vynikající čísla. Zároveň tak konečně opustila poslední tři příčky tabulky a ráda by se dostala do klidného středu.

Během týdne si dokonce vyšlápla také Bilbao, které porazila 2:1. Tentokrát je ale v pozici jasného outsidera a jakýkoliv bodový výsledek by byl považován za obrovskou senzaci. "Bude to pochopitelně nesmírně složitý zápas, ale budeme bojovat. Vítězství nad Athleticem nám hodně pomohlo se dobře připravit na tento duel proti nejlepšímu týmu světa," prohlásil hostující útočník Ikechukwu Uche.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.08 - 9.75 - 19.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Villarreal CF  (sobota 22:00)
Sobotní program uzavře šlágr kola. Na jedné straně stojí madridští Atleti a na druhé Žlutá ponorka z Villarrealu. Oběma týmům jde o jedno, a to jsou poháry. Zatímco Atletico zatím tápe a nachází se na osmé pozici, tak Rossi a spol. útočí ze čtvrté příčky na Ligu mistrů.

Začněme u domácích.Ti nejsou zrovna v dobré formě. Z posledních pěti zápasů vyhráli pouze jeden a to je na klub, který v minulé sezoně vyhrál Evropskou ligu, málo. V minulém kole Floresovi hoši dokonce zachraňovali remísu v poslední desetiminutovce na hřišti nevýrazného Getafe. Hlavním problémem Madriďanů je hlavně střelecká impotence. Kdo byl zvyklý z let minulých na duo kanonýrů Forlán-Agüero, tak je jistě hodně překvapný. Oběma střelcům se letos nedaří a to je hlavním důvodem, proč se Atleti plácají ve středu tabulky. Všiml si toho i obránce Godín: "Potřebujeme Forlánovy a Kunovy góly, protože to jsou ti, kteří dělají rozdíl a kteří posouvají tým dopředu." To je bezpochyby pravda....

Co se týče Villarrealu, tak ten se střílením branek až takový problém nemá. Má totiž Giuseppe Rossiho, který v této sezoně vsítil již 13 branek. Ale také Žlutá ponorka se potýká s poklesem formy. Po výborném začátku, kdy by se spíš dali žlutí přirovnat k ledoborci, se začínají objevovat první potíže. Vždyť kdo by řekl, že ze zápasů s Levante, Málagou a Deportivem vybojují pouze jeden bod? Avšak nemusí být tak zle, čtvrtý tým tabulky si v minulém kole poradil s Herculesem a po brance Rossiho (koho také jiného) vyhrál 1:0.

Karty jsou rozdány. Villarreal ztrácí na třetí Valencii jeden bod a musí v tomto zápase bodovat. Atletico má zase ztrátu tří bodů na šesté Bilbao. Oba týmy tedy potřebují bodovat, ale jestli se nemýlím, tak tři body bere pouze vítěz. Kdo jím bude? To se dozvíme v sobotu chvíli před půlnocí. Zápas začíná v 22:00 CET.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.40 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona26232177:1371
2.Real Madrid26204262:1964
3.Valencia CF26156540:2751
4.Villarreal CF26155645:2650
5.Espanyol Barcelona261311235:3840
6.Athletic Bilbao261221240:3838
7.Sevilla FC261151041:4038
8.Atlético Madrid261051136:3435
9.Real Sociedad261121337:4235
10.RCD Mallorca261041227:3534
11.Getafe CF26961136:3933
12.Racing Santander26791024:3630
13.Levante UD26841427:3828
14.Deportivo La Coruña266101021:3528
15.Real Zaragoza26691124:3827
16.CA Osasuna26681226:3226
17.Hércules CF26751424:3926
18.Sporting Gijón265101123:3425
19.Málaga CF26651534:5823
20.UD Almería264101226:4422

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (76)

Přidat komentář
Kenneth

Skvělý,zase pojedeme na soupeřovo hřiště s 10ti bodovým mankem.

Reagovat
smazaný uživatel

ďalší blbý rozpis kola čo?

Reagovat
vocasisko

"kalendář prostě sestavují lidi, co očividně neví nic o tom, co dělají"

Reagovat
smazaný uživatel

zaujímavé že sa nesťažuje absolútne nikto, v žiadnej inej lige som nepočul žeby sa niekto na toto sťažoval Jožko len odpútava pozornosť od vlastnej neschopnosti priblížiť sa Barce

Reagovat
Infi

Reagovat
Infi

To je myslím jedno, jestli jedete na hřiště se 7 bodovým nebo 10 bodovým mankem.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Spíš je zajímavé, že se vám nějak nakupily zranění...

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska to vidim na další Manitu

3x Messi, Villa, Iniesta

Hlavně at se nikdo nezraní a proti Arsenalu nastoupíme v plné síle!

Forca Barça!

Reagovat
stas87

mam otazku na znalcov PD preco del horno skoncil v levante?

Reagovat
blaugrana

Kvôli nepresvedčivým výkonom?

Reagovat
stas87

no teda myslel som preco skoncil vo vale..

Reagovat
smazaný uživatel

od navratu z Anglie nic nehral, mel problemy se zivotospravou, ruzny afery, a tak..skoda, ze vubec do Chelsea odchazel, skoda promrhanyho talentu

Reagovat
DreamTeam

Celkem tezke zapasy ale tech 3,5 na Villareal asi stoji zato zkusit.

Reagovat
Infi

Nelíbí se mi, jak Ronaldo dohnal Messiho v gólech, takže Messi povinně hattrick a villa by tam taky mohl dát tak ze 2 kusy. Výhra 5:0. Hlavně pár hráčů pošetřit na Arsenal a aby se nikdo nezranil.

Reagovat
madridcan

naco ta skromnost?Co takto este Pedro?

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Sice je to bezvýznamný, ale na ostatních stránkách jsem četl o Mourinhově bodyguardiovi a jeho tržné ráně, která by měla být 10, ne 4 cm.

Reagovat
smazaný uživatel

chudák bodyguard čo za chorého človeka má za potreby robiť takéto veci?

Reagovat
Carlos Juan Pablo

To jo, ještě ke všemu na miláčka lidu...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Ještě to není oficialní, ale třeba tady ten nevypadá vubec špatně

Reagovat
smazaný uživatel

no neviem, Quatar Foundation mi tam až tak nevadí, skôr tie pruhy sú trocha zvláštne, ale určite najkrajší dres, aký som zatiaľ videl, čo sa týka sezóny 11/12.

a druhé by som si prial tieto :

http://karllusbec.files.wordpress.com/2011/01/barca-qatar-foundation.jpg

prípadne sa vrátiť k tým krásnym žltým

Reagovat
vocasisko

to abych si pořídil černobílou televizi a žil v představě, že ty dresy jsou černý(hnusný) jen na mý obrazovce

Reagovat
smazaný uživatel

sú až tak hrozné podla teba?

Reagovat
vocasisko

já tomu prostě nemůžu přijít na chuť, mně se líbí teda ty venkovní tak nějak obrok, žlutý byly teda nejhezčí, zelený se mi taky líbí, ale černá prostě ne :D to je strašná barva, navíc přitahuje teplo a to by nám určitě výkony nezlepšilo

Reagovat
smazaný uživatel

to s tým teplom ma nenapadlo a niečo na tom môže byť mne sa páčia, aj keď mi k Barce až tak nesedia, ale keď budú žlté tak budem nadmieru spokojný, hlavne nie mango

Reagovat
vocasisko

tak ony ty dresy určitě jsou z materiálu, který to teplo budou odpuzovat, v tom by problém být neměl , jo mango byl totální úlet, této barvy se snad na naších dresech znovu nedožiju :P

Reagovat
smazaný uživatel

ano ale Slnko sa prekabátiť nedá, čierna priťahuje viac tak či tak

Reagovat
smazaný uživatel

venkovni dresi by sem si pral cele biele to by byla haluz

Reagovat
smazaný uživatel

fuj to radšej ružovo - zeleno - modro - červeno - oranžovo - hnedé

Reagovat
smazaný uživatel

inak uz tych fareb moc neostava co muzou pouzit

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Kily, něco si řekl, ne?

Reagovat
-Kopy-

K zblíti, dvě šance máme, nedáme...Mallorka nemá nic, rozhodčí odpíská penaltu, která nebyla a Mallorka vede...to je konec

Reagovat
-Kopy-

olééééééééééééééééééé

Reagovat
-Kopy-

Pabloooooooooooooooooooooooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Ukázkové sklepnutí a nádherná volej. Už jsem si chtěl stěžovat na Adurize že jsem ho za tu odehranou půl hodinu viděl na hřišti dvakrát a z toho jednou jak si nasraně kope míč do brány po penaltě

Reagovat
-Kopy-

ééééééééééééééj, pablo !

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně Jonas, dneska se mi moc líbí. Už teď je efektivnější než Ibra, má gól a asistenci za 1 mil. eur. Jeden gól Ibrahimoviče stál v průměru 2 miliony

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Valdés, Alves, Piqué, Milito, Maxwell, Mascherano, Xavi, Keita, Pedro, Messi, Bojan

Tak hlavně že s evrací Vicky

Reagovat
vocasisko

aneb Bojane, ukaž že máš koule! Návrat Vickyho mě na jednu stranu těší, ale na druhou stranu mohl ještě chytat Pinto, protože ho mám ve fantě

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze mohol este ten pinto chytat , slo mu to velmi slusne , bojan dostava sancu , dufam ze ju konecne chyti za pacesy , keitovi sa naposledy proti zaragoze darilo , mohlo by sa aj dnes ... Visca el barca !

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Vicky se musí rozchytat na Arsenal...

Mam strach z té dvojky Milito - Maxwell

Doufám, že dá Bojan gol, moc mu to přeju

Reagovat
Infi

Byls rychlejší

Reagovat
smazaný uživatel

z tej dvojky ma strach aj ja , ale tak co narobis ... keby ti dvaja v lete odisli nehneval by som sa

Reagovat
Infi

Podle mě dal Vickyho chytat, aby se rozchytal před Arsenalem.

Reagovat
Infi

Doufám že Maxwell hraje jen tak "aby si zahrál" a né že nastoupí i proti Arsenalu. Jsem rád že nastupuje Masch a Bojan, snad se Bojan konečně chytne.

Reagovat
smazaný uživatel

na arsenal uz bude fit carles , tam sa nebojim ze by hral maxwell

Reagovat
vocasisko

ale nebude Piquebauer ;) takže obrana nejspíš bude Alves-Puyol-Abidal-Maxwell/Adriano

Reagovat
smazaný uživatel

vidis na to som zabudol ..

Reagovat
Infi

Na stopera by mohl jít Sergio a Masch do zálohy.

Reagovat
smazaný uživatel

dnes to Bojan prelomí

Reagovat
Kluivert9

Tak teď už jen o kolik...

Reagovat
smazaný uživatel

Obránce Realu Betis Miki Roque včera novinářům na tiskové konferenci se slzami v očích oznámil, že mu lékaři diagnostikovali rakovinu. Španělský fotbalista potvrdil, že zhoubný nádor na ledvinách vyžaduje okamžitou operaci. Společně s doktory zároveň doufá, že rakovina není v příliš pokročilém stádiu. Roque tak zmešká minimálně zbytek letošní sezóny.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Reagovat
Xavi8

Reagovat
homeles8

Reagovat
Stiksxx

Miki Roque bojuj!!! Fandím ti!

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
smazaný uživatel

Miki Roque Hodně štěstí!

Reagovat
homeles8

Reagovat
alcantara

strelci sa zatial prekonavaju

Reagovat
alcantara

aleco, caicedo do fanty

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci se redaktora, píšícího preview k Deporu nijak dotknout, ale přijde mi to jako odfláknutá práce. Když odhlídnu od předposledního odstavce, ve kterém si dal autor alespoň trochu práce s hledáním zraněných hráčů (teda snad, protože zranění Llorenteho je dlouhodobé a každý o něm ví), se mi to zdá jako výcuc ze statistik, které si může otevřít každý podprůměrně uvažující jedinec klidně i zde na webu. A i s tím jedním odstavcem by se dalo s úspěchem polemizovat. Podle mého infa by Deporu měl chybět i Valerón. Domácím by podle mých informací měl chybět vykartovaný důležitý stoper Lopo a naopak o absenci Rivase já si nejsem jist. Má 8 žlutých, takže nevidím důvod, proč by neměl hrát (ikdyby mi někde jedna utekla, tak je to pořád 9 ...). Samouřejmě můžu mít bordel v knihách já. To je jasné. Já jen píšu, co mě zarazilo.

Dále věta: "Tuto statistiku perfektně potvrzuje následující statistika, ..." je velmi neobratná. Po prvním přečtení díla to muselo redaktora bouchnout do očí ...

No a dále redaktor píše, že má Depor mizernou formu a dokládá to tím, že Depor v posledních třeh zápasech nevyhrál. Ale už zapoměl napsat tu důležitou informaci, že dvě plichty byly z venku ze hřišť rivalů v boji o záchranu - Almeríe a Osasuny a jeden bod Depor urval doma proti Realu. Mě osobně to jako "prachbídná" forma nepřijde. Dá se říct, že naopak. S těch zápasů nemuseli Galicijci mít papírově ani bod ... Naopak se musí ocenit obrana Deporu, která za poslední 4 mače dostala jeden kus. Pokud už autor chtěl něco na Deporu něco kritizovat, je to v Primeře nejhorší útok. Za poslední 4 mače dal 2 góly. To je tristní ...

Chápu, že se ne všechno povede, ale na nejlepším fotbalovým webu v Češtině bych očekával líp odvedenou práci. Snad autor unese kritiku.

Reagovat
smazaný uživatel

nektery preview sly posledni dobou hodne dolu, chyby se mnozi. pamatuju si, ze tak dva mesice zpatky jsem v kazdym preview atletica z toho mesice nasel nejakou zavaznejsi chybu...

Reagovat
smazaný uživatel

Našli jste v článku chybu? Oznamte ji zde... Pokud znáte redaktora, řekněte mu to osobně...

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak..

Reagovat
miky10

Je to tak, je pravda, že jsem to psal ráno celkem v honičce a neměl jsem čas se tím "zabývat" moc dlouho, což je samozřejmě moje chyba.

Omlouvám se, chápu, že se to špatně čte a věřím, že se to nebude opakovat

Jinak kritika mě samozřejmě netěší, ale beru jí, díky

Reagovat
smazaný uživatel

když mi dáš kontakt na ICQ, tak ti příště napíšu moje nálezy mimo fórum.

Reagovat
miky10

476 443 883

Reagovat
miky10

Reagovat
-Kopy-

Určitě lepší....

Já píšu yardovi na icq pravidelně každý týden, průměrně v každém jeho preview najdu okolo deseti chyb ale nechci ho schazovat před celym ef v diskuzi, tak mi to píšu na icq...

Reagovat
smazaný uživatel

To jistě, Kopyči, ty bys nenašel ani chlup na vlastním zadku, natož chybu v mém článku A číst stejně neumíš, VIP status nemáš, Mestalla 2 nepostavená, divím se, že vůbec ještě něco píšeš.

Reagovat
-Kopy-

Yardo na takovej fórek taková agrese, ach jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Na hrubého Kopyho, hrubý Yarda....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele