27. kolo
06.03.2011 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Sevilla FC 2:0

Zápas o místo zajišťující start v Evropské lize, tak by se dalo charakterizovat střetnutí mezi domácím Athleticem a hostující Sevillou. Důležitost utkání se projevila i na počtu vstřelených branek, kterých jsme se v tomto klání moc nedočkali, o šance ale přitom nouze nebyla.

Již v páté minutě utkání se do zakončení probojoval Fernando Llorente, jeho pokus hlavou si gólman hostujícího celku Varas s přehledem pohlídal. O minutu později zkoušel štěstí Javi Martinez, střela mezi tři tyče hostující svatyně nezamířila. Do další významnější šance se až ve 23. minutě prodral opět Llorente, ani jeho druhé zakončení hlavou brankáře Sevilly nezaskočilo. Za další minutu to byl opět dnes aktivně hrající Llorente, ani tentokrát jeho pokus gólem neskončil.

Hosté poprvé v utkání vážněji zahrozili až ve 30. minutě střetnutí, Jesús Navas napálil míč pravou nohou, střele však scházela přesnost, neboť míč si cestu mezi tři tyče zdaleka nenašel. Sevilla se do ohrožování branky domácího týmu vážněji dostala až v druhé části první půle, chvíli po Navasově pokusu střílel vedle Ivan Rakitič, vzápětí se opět se do šance protlačil Navas, gól ale nepadl. Chvíli před koncem poločasu mohl poslat do vedení domácí Llorente, ani napočtvrté nedokázal překonat Varase. Oba celky tak zamířily do kabin za nerozhodnutého stavu.

Chvíli po začátku druhé půle to zkoušel hostující Frédéric Kanouté, jeho hlavička ale gólová nebyla, na druhé straně mohl domácí poslat Óscar de Marcos, ani on nemířil přesně mezi tři tyče. V 57. minutě Kanouté zakončoval pravou nohou, ani tentokrát nemusel Iraizoz zasahovat.

Domácí se přece jen dočkali, v 66. minutě si vstřelil vlastní gól Fazio - 1:0. V 76. minutě mohl vyrovnat za Sevillu Kanouté, jeho střelecký pokus na bránu nemířil. V 87. minutě fauloval hostující Escudé v pokutovém území, penaltu domácí Iraola proměnil, Athletic se v tomto okamžiku dostal do vedení 2:0.

Autor: Martin Bečan / soccernet.com, livesport.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Tomtaf

0:8

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi malej blázen

Reagovat
randi

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele