27. kolo
06.03.2011 17:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Hércules CF - UD Almería 1:2

Dnes se ve 27. kole La Ligy utkaly dva týmy, které bojují o záchranu. Sedmnáctý Hercules totiž přivítal na své půdě poslední Almeríi. A byl to právě poslední celek Primera División, který se díky brankám Feghouliho a M'Bamiho radoval z vítězství 2:1. Hercules se tak propadl do sestupové zóny a Almeríi nahradila na poslední příčce Málaga.

Prezident Herculesu Valentin Botella před zápasem apeloval na důležitost tohoto duelu, přičemž pevně věřil ve vítězství svého týmu. Jeho svěřenci ale nedokázali udržet své vedení 1:0, a tak po dvou soupeřových gólech odcházeli ze zápasu poraženi.

Do první vážnější šance zápasu se v 7. minutě probojoval Abraham Paz Cruz, s jehož hlavičkou si ale brankář Almeríe Diego Alvés dokázal poradit.

Další příležitosti měli Cristian s Totem, jejich pokusy nenadělaly Alvesovi žádné problémy, na druhé straně hlavičkoval nad Thomert.

Zápas byl velice zajímavý, neboť si šance vytvářeli jak domácí, tak hosté. Za ty se pokoušel vstřelit gól Albert Crusat, s jeho střelou si ale brankář Calatayud poradil. Větší nebezpečí vzniklo před bránou Herculesu po rohu Farínose. Na jeho centrovaný míč si naskočil Thomert, ale jeho hlavička směřovala mimo bránu.

Ve 30. minutě si šanci znovu vytvořili domácí, když Toteho centr našel Aguilara, který hlavičkoval pro změnu mimo tyče. Ve 34. minutě zahrozili hosté, Fabian Vargas vyprodukoval nebezpečnou střelu, kterou Calatayud vyrazil s vypětím všech sil.

Poslední velkou šancí před prvním poločasem byla rána Kalua Ucheho, který však mířil vedle.

Pět minut po zahájení druhého poločasu se diváci konečně dočkali gólu. Poté, co byl Tote faulován Hernanem Bernadellem, se k přímému kopu postavil Farínos. Jeho centr našel Paze, který přeskočil obránce Almeríe a konečně přesnou hlavičkou poslal svůj tým do důležitého vedení.

Hosté byli po gólu trochu zaskočení, a tak mohl na 2:0 zvýšit David Trezeguet, ten se ale nakonec ke střele neodhodlal. O pár minut později se už Almería dostala ze splínu, začala si vytvářet akce a během tří minut dokázala otočit průběh zápasu. V 70. minutě zachytil Crusatovu přihrávku Feghouli, který dokázal levou nohou dokonale trefit bránu. O tři minuty později provedl z levého křídla tah na bránu Švéd Henok Goitom, který následně předložil M'Bamimu, a ten uklidil míč do sítě pro změnu nohou pravou.

Naprosto opařený Hercules se ve zbývajících 17 minutách již na nic nezmohl, a tak fanoušci Almeríe mohli slavit odražení se ode dna tabulky, kam namísto nich spadla Málaga, zatímco příznivci Herculesu se museli smířit s faktem, že po 27 kolech La Ligy je jejich tým na 18., tedy sestupové příčce.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

tak to uz asi hercules sestoupi kdyz neporazi amerii

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele