27. kolo
06.03.2011 21:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Real si i poosmé za sebou poradil se Santanderem

Realu vyšla návštěva El Sardinera v Santanderu a porazil domácí Racing. O vítězství 3:1 rozhodly branky Benzemy a Adebayora. Diváci viděli i dvě neproměněné penalty.

Ani v osmém zápase proti Realu Racing Santander nebodoval a i po čtvrté v řadě odešel z domácího hřiště poražen o dvě branky. Hosté v čele s Ozilem předvedli velice zdařilý poločas, kdy víceméně rozhodli o výsledku, ve druhém dějství odpověděl na snížení domácích svou druhou brankou v zápase Benzema.

Obě mužstva nastoupila v ohlášených sestavách, trenér Realu Mourinho zvolil variantu se dvěma útočníky, Benzemou a Adebayorem. Prvně jmenovaný měl hned zkraje zápasu velkou šanci po chybě Colsy, ale na míč na malém vápně nedosáhl. Real pokračoval v tlaku, domácí vyčkávali. Po pasu Ozila vysoko přestřelil Adebayor, ve 12. minutě se zatřáslo břevno po centrovaném přímém kopu Xabiho Alonsa. O minutu později se vřítil do vápna Marcelo, udělal kličku Toňovi, nicméně pravačkou míč poslal mimo zívající prázdnou branku.

Domácí v ojedinělém pokusu odpověděli střelou Rosenberga, kterou poslal Casillas na roh. Ve 22. minutě zatřásl břevnem po dlouhém pasu Xabiho pro změnu Benzema. Aktivní hra Bílého baletu se dočkala odměny ve 24. minutě. Po kombinaci Xabiho, Benzemy a Ozila zakončoval do prázdné branky Adebayor. Dvě minuty nato už gólový rozdíl narostl o dva. Ozil skvělým pasem mezi obránce našel Benzemu, který chladnokrevně zavěsil.

I další dvě příležitosti byly na straně hostí. Nejprve Toňo zneškodnil střelu Ozila a pak ve 39. minutě nastřelil Benzema pouze nohy brankáře Santanderu. O minutu nato střílel do náruče gólmana Toňa zpoza vápna Di María. Krátce před koncem poločasu měli z brejku šanci domácí, ale Kennedy po centru Dos Santose hlavičkou přestřelil.

V druhé půli Real přepustil iniciativu domácím a ti měli velkou šanci snížit, když v 50. minutě fauloval Xabi ve vápně Dos Santose. Nařízenou penaltu ovšem Pinillos trestuhodně kopl přímo do náruče Casillase. Hosté odpověděli přímým kopem netradičního exekutora Ramose, nicméně jeho střela šla nad.

Další minuty probíhaly spíše ve znamení soubojů, zejména se činili Munitis s Ramosem, a náznaků šancí. Až v 69. minutě se mohli konečně radovat i domácí po chybě stoperů Realu a pěkné přihrávce Lacena, kterou zužitkoval ve snižující gól Kennedy.

Radost a naděje vydržely domácím asi pět minut, když po učebnicovém protiútoku vybídl Di María přesnou přihrávkou ke skórování Benzemu, který nabídnutou šancí nepohrdl a víceméně rozhodl o osudu utkání. Navýšit skóre mohl za faul na Di Maríu z penalty v 83. minutě Adebayor, ale se svým pokusem naložil podobně jako Pinillos. Závěrečnou příležitost měl Kennedy, ale jeho tečovanou střelu vyrazil na roh Casillas.

Real se udržel v sedmibodovém odstupu za Barcelonou, Racing se ještě nevymanil ze sestupové hrozby.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1 4

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

I když to bude těžké, věřím tomu, že to zvládnem.

Reagovat
randi

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

x

Reagovat
berger321

Dnes mi neco rika ze real prohraje 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

To něco bude asi nějaký katalánec, protože jinak to ani není možné.

Reagovat
delfin

a gol dá Dos Santos

Reagovat
Krausio_Real_M

Moratáá, snad si zahraje chlapec

Reagovat
smazaný uživatel

real ma dneska smulu vidim to na neprohru Santandru

Reagovat
Novasik

Real dneska hnus Hnedka na začátku zápasu Marcelo - prázdná brána + volný Adebayor Ke konci zase Adebayor penalta jen tak dál a příště ztratí body

Reagovat
Jerichoo

tvoja "objektívnosť" je hnus

Reagovat
smazaný uživatel

vyborne ale jeste bych misto pepeho dal sanci albilonovy ala ala madrid

Reagovat
smazaný uživatel

pepe podleme us na real nestačííííííííííííííí

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem strašně rád, že Real ukázal svojí sílu i bez Cristiana

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně! To bylo zase keců, ať se teda bez něj ukážem..a nakonec to zvládli skvělě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele