27. kolo
05.03.2011 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Barcelona - Real Zaragoza 1:0

Žádné galapředstavení se sice nekonalo, Barcelona ale svou roli zvládla a v duelu se Zaragozou vybojovala povinné tři body. Ty zařídil jediným gólem utkání záložník Seydou Keita. Minimálně do nedělního večera tak navýšili Katalánci svůj náskok na čele tabulky na rovných deset bodů.

Podle očekávání dokázala Barcelona zápas zcela ovládnout a měla řadu šancí, jak vstřelit více než jen jeden gól. Za nízkou produktivitu možná mohl také krok kouče Guardioly, který do utkání neposlal hned od začátku své ofenzivní hvězdy Davida Villu a záložníka Andrése Iniestu. Jejich místa tak nahradili Bojan Krkič a právě jediný úspěšný střelec Seydou Keita. Oproti původním očekáváním se však v bráně objevil Victor Valdes.

Úvodní minuty sice žádné stoprocentní gólovky nenabídly, poté ale začala úřadovat Barcelona. Ve 25. minutě měl gólman Doblas obrovské štěstí. Tečovaná rána Pedra totiž orazítkovala břevno jeho brány. Hostující brankářská jednička se musela mít stále na pozoru. Už zanedlouho totiž napřáhl z dálky Mascherano a tvrdou ranou Doblase nepříjemně zaměstnal. Z obdobných pozic pálil také Xavi, jenže i on měl ke vstřelení gólu poměrně daleko.

Diváci si tak museli počkat až do 43. minuty. To si Lionel Messi na pravé straně pokutového území pohrál s obránci Zaragozy, následně poslal do skrumáže před bránou pozemní centr, čehož využil Seydou Keita a bez větších potíží poslal míč do sítě.

Po změně stran zahrozila konečně také Zaragoza. Valdes ale mohl nakonec zůstat poměrně v klidu, jelikož střela Bertola postrádala větší dávku přesnosti. O moc lépe nedopadl na druhé straně hřiště ani Daniel Alves. Připravený Doblas naopak bez problémů zlikvidoval hlavičku Gerarda Piqueho. Barcelonští měli velké štěstí přesně po hodině hry, kdy utekl obraně Sinama-Pongolle, ale na gólmana Valdese už nevyzrál.

V 65. minutě se na hřiště dostal také David Villa a proti svému bývalému klubu měl hned dvě příležitosti, jak se prosadit. Ani jednu z nich ovšem k úspěšnému konci nedovedl. O moc lépe si nevedli ani jeho spoluhráči, a tak zápas již další branku nenabídl. Svou výhru si ale Barcelona určitě plně zasloužila.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6 0 Messi,Messi,Pedro,Messsi,D.Villa,D.Alves

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Po Valencii bude Barca bez dechu

Reagovat
Tomtaf

8:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

mal by nastupit uz aj tarzan takze verim v jasnu vyhru ... 4:0 messi2 , villa , affe

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude to nic extra, ale Barca to zvládne.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jsem řekl, tak se i stalo (nikdo tě nepochválí tak dobře, jak se pochválíš ty sám ). Ale jinak je to obrovská škoda, že to Zaragoza nějak neuhrála aspoň na remízu.

Reagovat
smazaný uživatel

realista to je realita ved si predsa realista...

Reagovat
smazaný uživatel

jak hrál bojan???

Reagovat
smazaný uživatel

nic svetoborneho nepredviedol , taka jeho klasika poslednych mesiacov ....

Reagovat
smazaný uživatel

ok díky

Reagovat
FCBjhonysFCB

nemá formu, což je škoda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele