27. kolo
07.03.2011 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Real Sociedad 2:1

Dnes v dohrávce 27. kola La Ligy přivítalo na domácí půdě Deportivo La Coruňa Real Sociedad a po brankách Rikiho a Adriána se jeho fanoušci mohli radovat z vítězství 2:1. Deportivo tak nadále navyšuje svůj náskok na sestupové příčky, Realu Sociedad se naopak zase o něco více vzdálila účast v Evropské lize.

Pondělní zápas byl poměrně důležitý pro oba kluby. Real Sociedad se v případě výhry mohl dotáhnout na 7. Atlético Madrid a 8. Sevillu, přičemž by na vytouženou 6. příčku ztrácel pouhé 2 body, Deportivo by si pro změnu vytvořilo již pětibodový náskok na 18., tedy sestupující, Hercules.

Oba dva týmy chtěli ze zápasu vydolovat tři body, ale po celý zápas mělo k úspěchu mnohem blíže domácí Deportivo, které za celý zápas vyprodukovalo 14 střel, zatímco jejich protivníci pouze 5.

Do první vážnější šance se po půl hodině hry dostal Riki, který na hřišti nahradil zraněného Nouiouiho Lassada. Jeho střela z úhlu ale pouze proletěla kolem vzdálenější tyče.

Čtyři minuty před koncem první pětačtyřicetiminutovky se La Coruňa přeci jen dostala do vedení. Centr z přímého kopu ke vzdálenější hranici pokutového území byl Diegem Colottem odhlavičkován zpět do nebezpečně předbrankové zóny. Tam se k míči dokázal probojovat Riki a akrobatickou volejí poslal míč do vzdálenějšího růžku branky brankáře Brava.

Střelec úvodního gólu zápasu se už k žádné další akci nedostal, neboť po deseti odehraných minutách druhého poločasu musel být kvůli zranění vystřídán. A sotva odešel ze hřiště, jeho tým navýšil skóre na 2:0. Michel chytrou přihrávkou skvěle našel Adriána, který mohl po levé straně postupovat sám na Brava. Útočník Deportiva si několikrát pokopl míč do běhu, než ho definitivně poslal mezi nohama gólmana do sítě. Adrián tak zaznamenal svůj pátý gól sezóny.

Sociedad z posledních dvou utkání získal pouze bod, a tak se snažil alespoň o vyrovnání. Hráčům se ale povedl vstřelit pouze jediný gól, když v 65. minutě Imanol Agirretxe po centru Xabiho Prieta hlavou prostřelil domácího brankáře Aranzubiu.

Domácí se tak po několika úspěšných zápasech začínají dotahovat na týmy z horní poloviny tabulky, když na dnešního soupeře ztrácí pouhé 4body. A tak zatímco souboj o španělský titul je už pouze v režii Barcelony a Realu Madrid, bitvy o příčky ve středu tabulky budou ještě velmi zajímavé a vyrovnané.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

hahaha 1:3

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Góla za Sociedad nedal Illarramendi, ale Agirretxe, jak je to i v review.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele