27. kolo
06.03.2011 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Sporting Gijón - Getafe CF 2:0

Dnes v odpoledních hodinách se ve 27. kole po pěti kolech mohl z tříbodového zisku radovat domácí Sporting Gijón, který si poradil s Getafe 2:0 zásluhou Miguela de las Cuevase a Andrého Castra. Gijón se tak vymanil ze sestupové zóny, momentálně je patnáctý.

Gijón ani Getafe neměly před vzájemným duelem příliš dobrou statistiku. Getafe v roce 2011 zatím pouze jedinkrát vyhrálo, a tak se tabulkou propadá, Gijón se pro změnu nacházel na 17., sestupovém místě. Oba týmy tak chtěly prolomit své chmurné časy a nastartovat lepší sérii.

To se nepovedlo Getafe. Znovu prohrálo, a tak se pohárové příčky znovu vzdalují. A nikterak příznivě se na madridský klub ani netváří následující los. Pokud svěřenci trenéra Michela nedokázali vyhrát ani s v té době sestupujícím Gijónem, jak si asi povedou v navazujících zápasech s Athleticem, Barcelonou a Valencií? Nicméně alespoň nějaké body z těchto těžkých zápasů by získat měli, protože se nyní nacházejí pouhých sedm bodů od sestupu a týmy, které se na těchto příčkách pohybují, začínají sbírat bodů pomalu více než oni.

Příkladem může být dnešní vítězství Almeríe nebo právě Gijónu, který do zápasu vstoupil s velkou bravurou. Už ve 2. minutě totiž poprvé zahrozil Nacho Cases, který vyslal dalekonosnou tvrdou střelu, kterou zastavilo až břevno.

Do vedení se domácí dostali ve 32. minutě, kdy se Miguel de las Cuevas dokázal šikovně uvolnit na hranici pokutového území, odkud vyslal skrze změť hráčů přízemní střelu, na kterou nedokázal brankář Getafe Jordi Codina zareagovat.

O devět minut později domácí vedli už 2:0, když se dokázal prosadit André Castro. Ten z dálky napřáhl a překvapil Codinu střelou k pravé tyčce, která těsně před brankářem skončila.

Domácí byli ještě během prvního poločasu dvakrát blízko navýšení skóre na rozdíl tří branek, ale ani jedna z akcí nakonec gólem neskončila. Nejprve se pokoušel Codinu obstřelit David Barral, ale jeho střela z ostrého úhlu ke vzdálenější tyči bránu minula, v druhé šanci pak znovu selhal stejný hráč, když se pokoušel Codinu přehodit, jenže míč přeletěl i bránu.

Getafe mohlo snížit v 59. minutě, kdy si za obranu Sportingu zaběhl Adrian Colunga, jenže jeho následná střela minula bránu.

V 74. minutě se znovu ozvali hosté, když se po chybě Gijónu dostal do velmi zajímavé příležitosti Javier Arizmendi, ten ale ve vyložené šanci vyhořel.

V závěru utkání mohl vsítit svůj druhý gól zápasu André Castro, když v pokutovém území razantně hlavičkoval směrem na branku, téměř jistý gól však zmařil vynikajícím zákrokem Codina, který rukou dokázal míč vyškrábnout do tyčky.

Jediným šrámem celého utkání pro domácí byl moment v 85. minutě, kdy byl podruhé žluté kartě vyloučen Lora, a tak musel Gijón dohrávat v 10 mužích. Výsledek zápasu se již ale nezměnil, a tak mohla na stadionu El Molinón vypuknout radost, neboť se Sporting posunul na nesestupovou příčku.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele