22. kolo
06.02.2012 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Granada CF - Málaga CF 2:1

V dohrávce 22. kola La Ligy si domácí Granada poradila s favorizovanou Málagou 2:1. Všechny góly padly ve druhém poločase, který byl divácky mnohem atraktivnější než první půle. V 57. minutě otevřel skóre zápasu Odion Ighalo, v 68. snižoval Rondon a v 81. Iňigo López zajistil tři body pro domácí, kteří se tak vyšplhali na 14. příčku.

Málaga, která věděla, že případné vítězství ji posune na šesté místo, vstoupila do zápasu s jasným cílem, a to získat tři body za výhru. A první krok k tomu mohla udělat již v druhé minutě, kdy se do zakončení dostal Nacho Monreal, jehož střela však mířila mimo tři tyče. Do další šance se dostal Rondon a jeho střelu musel vedle tyče vytěsňovat brankář Júlio César. Ten si pomalu ani nevydechl a už se musel blýsknout dalším zákrokem proti střel Santiho Cazorly.

Ke gólu měl blízko také Martin Demichelis, který se po rohovém kopu Cazorly dostal k hlavičce, jenže jeho pokus dokázal César vyrazit na další roh. Z toho se k zakončení dostal Diego Buenanotte, jenže jeho střelu brankář domácích skryl v náručí. Teprve v 36. minutě se domácí dostali k první větší šanci, když se zdálky opřel do balónu Carlos Martins, jenže s jeho pokusem si brankář Málagy Willy Caballero dokázal poradit.

V druhé polovině se již Granadě vedlo mnohem lépe. Do velké šance se opět dostal Martins, jehož druhý gólový pokus jen s obtížemi dokázal Caballero vyrazit, a poté stejný hráč zkoušel své štěstí ze slibného přímého kopu, jenže míč poslal přímo do stojící zdi protihráčů. V 57. minutě se však již domácí dočkali. Daniel Benítez předložil míč Odionu Ighalovi, a ten již neměl problém z blízka prostřelit Caballera. Domácí se tak dostali do překvapivého vedení 1:0.

Málaze však trvalo pouhých 10 minut, než se jí podařilo vyrovnat. Přihrávku Monreala si zpracoval Rondon, a ten si již poradil s Césarem v bráně. Šlo tak především o satisfakci prvního poločasu, ve kterém byli hosté jednoznačně aktivnějšími a nebezpečnějšími.

Demichelis mohl následně poslat svůj tým do vedení, ale jeho hlavička po přímém kopu Sebastiana Fernándeze neměla gólové parametry, a tak to byli nakonec domácí, kteří se opět vrátili do vedení. Střela Guilherma Siqueiry byla Caballerem vyražena, ale bohužel pro příznivce hostí tak špatně, že se míč odrazil přímo ke kopačkám Iňiga Lópeze, který již neměl problém poslat svůj tým opět do vedení.

Hosté se již nezmohli na vyrovnání, či dokonce otočení zápasu, a tak se museli smířit s prohrou 1:2. Mimo ztráty bodů však Málaga přišla také o Martina Demichelise, který byl v závěru zápasu vyloučen za zbytečný faul na Jaru.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
ryzskej

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
hradec

Reagovat
hradec

tip 2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele