22. kolo
05.02.2012 19:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Real Zaragoza - Rayo Vallecano 1:2

Velmi napínavý duel viděli diváci na stadionu v Zaragoze, kde domácí poslední tým tabulky přivítal nováčka z Raya Vallecana. Zaragoza se v utkání dostala do vedení a vypadalo to, že by konečně mohla zabodovat, ale Rayo otočilo průběh utkání a zvítězilo 1:2. V tabulce tak Zaragoza zůstává beznadějně poslední, Vallecano se posunulo blíže k lepší polovině.

V prvním poločase toho diváci na stadionu Zaragozy moc neviděli. V celé pětačtyřicetiminutovce byly k vidění pouze dvě střely na branku, z nichž jedna skončila brankou a obě dvě měli domácí. Do vedení mohli jít už ve 4. minutě zásluhou Heldera Postigy, ale ten ve vyložené příležitosti hlavou netrefil branku.

Ve 33. minutě už měl Postiga více štěstí a vstřelil jeden z nejhezčích gólů dosavadního ročníku Primera Division. Apoňo nacentroval z pravé strany před branku Vallecana a v pádu se do balónu opřel právě Postiga. Ten zaplul přímo do růžku branky Raya a Zaragoza vedla 1:0. Závěr poločasu si domácí pohlídali a za tohoto stavu se šlo také do kabin.

Do druhého poločasu šli domácí s cílem udržet jednobrankový náskok a konečně získat tři body. To se jim dařilo velmi dlouhou dobu a Rayo Vallecano se nemohlo dostat do pokutového území domácího celku. Zaragoza se však zatáhla až příliš a prakticky nevylézala ze své půlky. Tato pasivita se jí nakonec stala osudnou.

V 75. minutě se trpělivost hostujícímu týmu vyplatila. Po centru Casada se hlavou trefil Diego Costa a srovnal na 1:1. Po tomto gólu se domácí začali zase bát o výsledek a to vyústilo v další gól v jejich síti. V 82. minutě se přízemní střelou z hranice pokutového území prosadil Michu a poslal hosty do vedení 1:2.

Zaragoza se nestačila divit a v závěru se snažila o vyrovnání, ale po usilovném bránění svého někdejšího náskoku jí nezbyli síly. Rayo v pohodě udrželo stav 1:2 a získalo zasloužené tři body. Zaragoza se znovu o něco více přiblížila sestupu, protože na záchranu už ztrácí propastných deset bodů.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele