22. kolo
05.02.2012 21:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Valencia CF 0:0

Velmi očekávaný duel a šlágr 21. kola mezi Atléticem Madrid a Valencií příliš dramatu nepřinesl. Zápas skončil nudnou bezbrankovou remízou, která příliš nepotěšila ani jeden klub. Valencia tak díky získanému bodu stále drží třetí pozici s pětibodovým náskokem na čtvrté Levante. Poté je tabulka velmi vyrovnaná a sedmé Atlético Madrid ztrácí na Valencii sedm bodů.

Očekávaný duel bohužel pro diváky na stadionu Vicente Calderóna nezačal příliš atraktivně. V prvním poločase byl k vidění zejména souboj ve středu pole a ani jeden z týmů si nevytvořil žádnou výraznější příležitost. Za zmínku stojí hlavička Adriána z osmé minuty, kterou ale gólman hostí Diego Alves bez problémů vytěsnil na roh.

Ve 23. minutě zahrozili také hosté. K odraženému balónu se dostal Argentinec Pablo Piatti a přízemní střelou pořádně postrašil brankáře Courtoise v brance Atlética Madrid. Valencia hrála aktivně, ale kvůli zbytečným ztrátám míče ve středu hřiště dávala domácím příliš mnoho prostoru k založení útoku.

Jeden z nich mohli domácí využít před koncem prvního poločasu. Centr Diega prodloužil Adrián a na zadní tyči byl schovaný kanonýr Falcao, který však z velmi těžké pozice přestřelil. Po bojovném prvním poločasu se tak šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté a na jeho začátku se do velmi solidní šance dostal Roberto Soldado. Před gólmanem Courtoisem se udála veliká skrumáž a obránci domácího celku nakonec dokázali zabránit Soldadovi v zakončení. Dorážka Piattiho byla zblokována.

Na druhé straně zahrávali domácí přímý volný kop a do souboje s gólmanem Valencie se dostal obránce Diego Godín, který se snažil zakončit hlavou. Ze souboje si však odnesl nepříjemný otřes a nemohl pokračovat dál ve hře. V 56. minutě tak byl střídán Domínguezem.

V 65. minutě měli domácí jedinečnou šanci ke skórování. Falcao se po hezké akci ocitl sám před brankářem Valencie a zakončoval nadvakrát, ale obrana Valencie odolala. Jeho druhý pokus se odrazil od nohy Ramiho a přejel po brankové čáře na roh.

Domácí byli s přibývajícím časem aktivnější a další střelu na branku vyslal Brazilec Diego, který z hranice pokutového území prověřil připravenost gólmana Netopýrů. Diego Alves byl znovu na svém místě a skvělým zákrokem jeho střelu zneškodnil. Na druhé straně se však také domácí dostali do šance. Jordi Alba unikl po levé straně a z úhlu jen těsně minul branku Atlética Madrid.

Závěrečná čtvrthodinka už nic zajímavého kromě několika střídání nepřinesla. Mírně aktivnější byli domácí, ale Valencia poctivě bránila a stav 0:0 tak vydržel až do závěrečného hvizdu rozhodčího. Z celkového hlediska bylo utkání vyrovnané a výsledek je tak pro oba celky zasloužený.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
diastan

2:1

Reagovat
randi

Těžkej zápas, 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána??? spíš Vicente Calderóna

jinak tip 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele