Primera Division - souhrn 19. kola

23.01.2010, 20:04, aktualizováno 24.01.2010, 22:54
Komentáře a souhrny
Real Madrid doma fanoušky nezklamal a po dvou brankách Ronalda zvítězil nad Malagou. Na Barcelonu, která včera jasně zvítězila ve Valladolidu, ztrácí pět bodů. Valencia v Tenerife uhrála jen bod, přesto je třetí před Mallorkou, jež remízovala v Espanyolu. Venku braly všechny body Santender a Osasuna, Villarreal doma přestřílel Zaragozu.

Real Madrid - Málaga CF 2:0

24.01.2010 21:00

Góly: 36. Cristiano Ronaldo, 39. Cristiano Ronaldo

Poslední zápas první poloviny Primera División skončil vítězstvím domácího Realu Madrid nad Málagou. Mužem zápasu se stal Cristiano Ronaldo, který vstřelil oba góly, ale pak byl vyloučen. Real si pojistil druhé místo za Barcelonou, Málaga se topí na chvostu tabulky.

Cristiano Ronaldo opět předvedl dvě strany své povahy v zápase proti andaluské Málaze. V prvním poločase vstřelil oba góly svého mužstva, v druhém poločase byl po lokti do obličeje Mtiligy vyloučen a bude Realu chybět v těžkém utkání v La Coruni.

Stadion Santiago Bernabéu se před zápasem rozloučil s odcházejícím Van Nistelrooyem. Čestný výkop provedl vítěz Rallye Dakar Carlos Sainz. Domácí nastoupili v základní sestavě s Gutim místo Marcela. Hosté nahradili Torrese Gonzálezem. Zápas začal poklidně, první rozruch nastal v 8. minutě, kdy centr Dudy hlavičkoval Xabi do břevna vlastní branky.

Real se otřepal až po čtvrt hodině, kdy zahrozil po akci Kaká a Benzemy střelou z voleje Guti, ale Múnua zachránil. Přesto domácí nehráli příliš dobře, záložníci se pletli mezi sebou a Málaga čas od času zahrozila. Ve 28. minutě dvakrát zachraňoval hlavičkou Casillas, o minutu později minul další hlavičkou branku Realu Fernando.

Přes šedý výkon se Bílý balet ujal vedení. Míč po ose Guti - Benzema - Kaká doputoval ke Cristianovi Ronaldovi a ten ve 35. minutě otevřel skóre zápasu. Za čtyři minuty poté využil Portugalec pasu Gutiho a volejem zvýšil vedení domácích. Poslední šancí první půle byl přímý kop Ronalda, který vyboxoval Múnua a z dorážky pak střílel nad Albiol.

Do druhého poločasu nastoupil místo zraněného Garaye Marcelo a Real začal aktivněji. V 53. minutě neuznal gól Ramose sudí Pérez Lasa pro ofsajd. Hra se přelévala bez vážnějších šancí ze strany na stranu. V 69. minutě došlo k další klíčové akci zápasu. Cristiano Ronaldo použil v souboji s Mtiligou loket a byl vyloučen. Přesto měl Real vzápětí příležitost, ale Xabi po přihrávce Arbeloy přestřelil.

Do osudu zápasu nezasáhly ani změny na obou stranách, ani přesilovka hostí. V předposlední minutě střílel pěkně Granero, ale Múnua jeho střelu vytáhl na roh. Real dotáhl utkání do vítězného konce a nenechal si utéct vedoucí Barcelonu o více bodů. Málaga je na 16. místě těsně nad sestupovými pozicemi.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Atlético Madrid 1:0

24.01.2010 19:00

Góly: 39. Manu Del Moral

Getafe porazilo v důležitém a hodně vyrovnaném zápase Atlético Madrid a nadále drží krok s mužstvy, která by si to podle papírových předpokladů měla rozdat na konci sezóny o evropské poháry. Klub z madridského předměstí se pohybuje vzhledem k předcházejícím sezónám překvapivě vysoko, zato Atléti zůstávají ve středu tabulky.

První poločas měl dobrý spád, obě mužstva útočila a jejich ofenzivní choutky bavily fanoušky na relativně poloprázdném Coliseu Alfonza Peréze takřka po celých pětačtyřicet minut. Bojovnost a nasazení týmům nechybělo, což už nelze říci o přesné finální fázi a zejména přesné střelbě. Druhá půle už prvopoločasovou svižnost postrádala, snad jen závěr utkání nabídl opět několik zajímavých příležitostí a momentů.

První střelu na branku vyslalo Getafe, ale Manuova technická rána ohrozila bohužel více podavače míčů, než pevnost sítě. I poté si připisovalo domácí mužstvo více střelecký pokusů, velmi blízko první brance byl Casquero. Na druhé straně byl ve velmi dobré příležitost Sergio Agüero, ale stejně jako jeho spoluhráči, tak ani on na Jordiho Codinu nevyzrál. Getafe bylo mnohem aktivnější a dočkalo se branky, to když Soldado poslal na pravou stranu přihrávku na nabíhajícího Pedra Leóna, který svou pravačkou vykouzlil perfektní přihrávku na Manua, který bez větších dorazil míč do sítě bezmocného De Geay.

V závěru první půle již Atlético odpovědět nestačilo, stejně tomu tak bylo i ve druhé půli, v němž nedokázalo dostat míč nejen za záda jistého a v pohodě chytajícího Codiny, ale v podstatě i za záda celé výtečně hrající defenzívy domácího mužstva. Prvních pětadvacet minut bylo tak trošku bez tempa a hrálo se spíše mezi šestnáctkami, hráči obou celku se předháněli, který dokáže výše přestřelit branku, anebo z jaké nejdelší vzdálenosti svatyni soupeřova brankáře ohrozí. Největší šanci Atlética Madrid měl Agüero, jehož střelu zpoza vápna musel Codina vyrazit v dobrém zákroku na roh. Hosté se však na jakýkoliv odpor nezmohli, domácí v klidu doploužili až do závěrečného hvizdu.

Více informací k zápasu

Xerez CD - CA Osasuna 1:2

24.01.2010 17:00

Góly: 22. Mario Bermejo - 10. Nacho Monreal, 83. Javier Camuñas

Zklamání pro argentinského trenéra Gorosita. Debutant na lavičce Xerezu, který v týdnu vystřídal bývalého kouče Zigandu, musel hned na úvod spolknout nepříjemnou porážku s Osasunou.

Domácí zatím v dosavadním průběhu sezonu nasbírali jen jedno vítězství, k němuž připsali jen dalších pět bodů. Proto měl duel s Osasunou status existenční. Právě tato neutěšená bilance poslala ke dnu strůjce postupu do Primera Division, kouče Zigandu. Na druhé straně lávky je to přeci jen lepší. Osasuna je na tom o dvanáct bodů lépe a v minulém kole fotbalisté z Pamplony zdolali také nebezpečný Espanyol.

Stejně jako proti barcelonskému klubu se i tentokrát prosadila Osasuna už v osmé minutě. Punal prodloužil dlouhý míč hlavou k Pandianimu, jeho pokus sice ještě gólman Brito stačil vyrazit, jenže pouze k dobíhajícímu Monrealovi, a ten neměl se zakončením potíže. To byla pro aktivnější Xerez krutá sprcha. Domácí ovšem pokračovali v solidním výkonu a odměnou jim bylo poměrně brzké vyrovnání. Dobrou práci Moma dokončil hlavičkující Bermejo a začínalo se opět od nuly.

Poté se ale iniciativa stěhovala opět na stranu Osasuny. Arandova hlavička byla nejprve zablokována, Monreal se svým dalekonosným pokusem ani netrefil bránu. Rovněž úvod druhé půle patřil zcela zřetelně hostům. Aranda opět v pozici hlavičkujícího hráče přestřelil, Torrese pak v dobré možnosti vychytal Renan. Rozhodnutí tak padlo až sedm minut před koncem. Juanfran si povodil dva obránce, předložil míč Camunasovi, a ten zajistil import bodů do Pamplony.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - RCD Mallorca 1:1

24.01.2010 17:00

Góly: 49. Daniel Osvaldo - 80. Borja Valero (pen.)

Skutečně výtečné utkání bylo vidění na moderním stánku Espanyolu Cornellà - El Prat, jehož značně prořídlé a na neúspěchy v posledních týdnech tak reagující tribuny měly možnost vidět velké herní zlepšení svých miláčků, kteří předváděli pohlednou, kombinační kopanou a zejména v prvním poločase přitlačili Mallorcu do defenzívy. Nakonec si však domácí připsali pouhý bod, a to z vůle mylného rozhodnutí Antonia Rubinose Péreze.

Hlavní rozhodčí totiž ve druhé půli odpískal značně diskutabilní souboj v pokutovém území domácího mužstva a dal možnost Mallorce pohodlně vyrovnat. I přes to přese všechno se dá říci, že si Pericos za mírný úpadek tempa a vypuštění konce branku zasloužili.

První poločas však patřil Pochettinovým mužům, kteří nedovolili hostům jakkoli ohrozit svatyni náhradního brankáře Cristiana Alvareze a naopak útočili. Jenže skvělá a dobře pracující obrana v čele se spolehlivým Dudu Aouatem držela bránu zamčenu až do hvizdu ukončujícího poločas. Od prvních minut byl k vidění fotbal ve vysokém tempu, bohužel jenom od vápna k vápnu. Žádnou výraznější příležitost si oba tábory nepřipsaly. Snad jen přímé kopy Gonzala Castra a Javiera Marquéze stojí za povšimnutí.

Po obrátce už konečně přišly branky, které prvnímu poločasu velmi scházely. Celému zápasu prospěla úvodní branka a vůbec první branka Osvalda v dresu Espanyolu, který opakovaně prostřelil obraný val i bezmocného brankáře. Inkasovaná branka hosty povzbudila, Borja Valero chytil slinu a začal podnikat své oblíbené ofenzivní výpady. Po jedné z jeho kulišáren se dostával do šance Keita, ale proti dvěma obráncům neuspěl. K probuzení ofenzívy Mallorcy prospěl i budíček Josemiho, který švihnul míč na branku z přímého volného kopu a nastřelil břevno.

Hosté stupňovali svůj tlak a nakonec se branky dočkali, bohužel za cenu špatného rozhodnutí rozhodčího. Nic naplat, na styl španělského soudcování jsme si již mohli zvyknout. Borja a exekuce pokutového kopu? Opora Realu Mallorca je takřka neomylná, vyrovnáno, rozhodnuto. Mallorca si už remízu pohlídala, Espanyol svou závěrečnou ofenzivní neaktivitou v podstatě taky. Právě v závěru chyběl nějaký dříč, který by ofenzívu pozvedl, a tím dříčem byl právě Osvaldo, který se v průběhu druhé půle zranil.

Více informací k zápasu

CD Tenerife - Valencia CF 0:0

24.01.2010 17:00

Góly: -

Valencia pohrdla příležitostí dotáhnout se alespoň na několik hodin k Realu Madrid, neboť pouze remizovala na domácím stadionu nesmírně silného Tenerife. Ve velmi vyrovnaném, bojovném a atraktivním utkání se i přes velkou řádku brankových příležitostí žádný tým ze vstřelené branky neradoval, což velkým dílem zapříčinila jak vychýlená muška, tak jistota obou brankářů, kteří se několikrát vyznamenali.

Mnohem více měl domácí brankář a domácí defenzíva, která čelila jednomu z nejlepších ofenzív, se kterými můžete v La Lize zápolit. Ovšem je pravdou, že v prvním poločase Sergio Aragoneses moc práce neměl, neboť obrana El Tete výtečně bránila a nepouštěla hostující útočníky do pokutového území. I proto si Netopýři vytvořili jen jednu jedinou vážnější příležitost, a to v podstatě lehce polapitelnou střelu Juana Maty z pětatřicáté minuty. Tenerife bylo v průběhu prvního poločasu mnohem aktivnější a zásluhou několika dobrých příležitostí mohlo vést, jenže nepřesnosti, obzvláště pečlivá a dobře hrající defenzíva a brankář César byly proti.

Po obrátce už začala Valencie tlačit, zvýšila tempo a připsala si minimálně tři tutovky. Domácí mužstvo pak využívalo brejků jako nejlepšího způsobu, jak vrátit soupeři úder. Právě rychlé kontry přinášeli Césarovi největší nepříjemnosti, a byl to právě zkušený španělský brankář, který zachraňoval Valencii od pohromy ještě před hodinkou hry proti nepříjemné přízemní střele agilního Alejandra Alfara. Několik minut před tím olízl míč vyslaný z kopačky Davida Villy břevno. Velké štěstí měl Aragoneses v sedmdesáté minutě, když vyběhl proti Davidu Villovi, jehož střela se otřela o nohu padajícího Luny a brankáře přehodila. Naštěstí zamířila jen vedle branky a domácí si mohli oddychnout.

V dvaasedmdesáté minutě se rychle proháčkoval obranou Juan Francisco Martínez, ale vyzrát na skvěle vyběhnuvšího Césara se mu nepodařilo. V závěru poločasu měl ještě obrovskou příležitost David Navarro, který po skvělém centru Davida Silvy nedokázal překonat Aragonesese, který se jako tygr vrhnul do jeho hlavičky a skvělým zákrokem zabránil porážce. Oba soupeři si nakonec po zásluze rozdělili body, Tenerife tak zůstává na osmnácté pozici, Valencie stagnuje na třetí pozici.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Real Zaragoza 4:2

24.01.2010 17:00

Góly: 4. Joan Capdevila, 19. Nilmar, 25. Giuseppe Rossi, 87. Ariel Ibagaza - 64. Eliseu, 71. Ángel Lafita

Villarreal vcelku přesvědčivě porazil Real Zaragoza, ačkoli si to ve druhém poločase pořádně zavařil. I přes menší komplikace se nakonec dočkal zaslouženého vítězství, zisku tří důležitých bodů a posunu na devátou příčku tabulky, přičemž na pohárové příčky ztrácí pouhopouhých sedm bodů.

Naopak Zaragoza, ostatně jako všichni zbylí nováčci soutěže, okupuje sestupové příčky a ani průvan v kabině zatím ničemu nepomohl.

Zaragoza nevyhrála od prvního listopadu, na El Madrigal svou krizi prohloubila. K porážce jí nasměroval již ve čtvrté minutě Santi Cazorla, který vystřelil z rohu vápna, načež se míč dostal až k dalšímu španělskému reprezentantovi Joanu Capdevilovi, který zblízka překonal bezmocného brankáře.

Velký tlak domácího mužstva pokračoval a v osmnácté minutě vyústil v další branku Nilmara. Zanedlouho poté bez větších potíží překonal Cariza i Giuseppe Rossi, který využil výborné přihrávky Marcose Senny a poslal svůj tým do pohodového tříbrankového vedení. Nápor ustal, i přesto se Zaragoza v prvním poločase žádné lepší příležitosti nedočkala.

Po obrátce se ale Zaragoza zvedla a po menších náznacích se dočkala dvou pěkných branek. Je pravdou, že Villarreal držel míč a byl i přes svou výraznou pasivitu nebezpečnější, ale na Zaragoze byla vidět snaha o zvrácení výsledku či zmírnění porážky. Nejprve ohrozil Lopézovu branku Arizmendi, jehož hlavička mířila jen těsně nad branku, poté už začaly padat branky.

Agilní Suazo přihrál Eliseuovi, který proklouzl do pokutového území a překonal Lopéze. Když téhož brankáře podstřelil i Lafita, fanoušci i hráči Villarrealu znervózněli. Naštěstí přišla uklidňující čtvrtá branka Ibagazy, která otupila jakýkoliv odpor hostů a zajistila pohodové dohrání celého zápasu.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - Racing Santander 0:1

24.01.2010 17:00

Góly: 44. Alexandre Geijo

Skvělá výsledková série Santanderu pod novým trenérem pokračuje. V neděli podvečer zaznamenal Racing už pátou výhru z posledních sedmi utkání a tabulkou se posouvá stále výš.

Hosté sice do zápasu nastupovali bez zraněného Pinilise či Moratona, na jejich hře to ovšem příliš znát nebylo. Do úvodních minut nenastoupil ani Pedro Munitis, který ještě není zcela fit. Páté vítězství pod novým trenérem Portugalem však stále hlouběji posouvá sestupové starosti Racingu. Svěřenci kouče Preciada tolik důvodů k radosti nemají, druhá porážka v sezoně na vlastním hřišti je totiž přivádí do druhé poloviny průběžného pořadí.

Domácí si první příležitost vytvořili už v první minutě, Moranovu střelu ale s přehledem zachytil Coltorti. Na druhém konci hřiště zkoušel štěstí Tchite, mířil ovšem vedle. Další možnost si vytvořil Gijon, Castrův centr nicméně poslal Barral vysoko nad. Právě Castro zaměstnával v prvním poločase Coltortiho nejvíce, další pokus mu však švýcarský gólman chytil.

Racing útočil prostřednictvím Colsy, skvělým zákrokem ale zastavil jeho gólovou hlavičku brankář Colinas. A tak se hosté prosadili až minutu před přestávkou. Geijo dostal v malém vápně hodně prostoru a překonal domácího brankáře. Ten se musel zapotit už zkraje druhé půle, když zlikvidoval pokus Morala. O vzruch před Coltortim se i nadále staralo duo Barral - Castro, ani oni však s nepříznivým stavem nepohnuli. Santanderský Oriol sice byl v závěru vyloučen, ani to ale nezměnilo konečný výsledek zápasu.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Athletic Bilbao 3:1

23.01.2010 22:00

Góly: 49. Filipe Luís, 59. Juca, 89. Pablo Álvarez - 80. Diego Colotto (vl.)

Hořkosladké vítězství, hořkosladká porážka. Z pohledu obou táborů asi jedno z nejrozporuplnějších klání posledních týdnů. Vítězství je jen slabou útěchou za zranění velké defenzivní, ale i ofenzivní opory Deportiva La Coruňa Filipeho Luíse.

Čtyřiadvacetiletý bek si zlomil kotník a čeká jej několikaměsíční pauza naplněná uzdravováním se, rekonvalescencí a návratem do původní formy.

Při hodnocení prvního poločasu moc dobře poznáte, proč je konečný výsledek rozporuplný i pro baskické Lvy. Ti totiž v první půli naprosto dominovali, vytvářeli si nesčetné množství šancí a div, že nevedli o několik branek. Důvodem, proč tomu tak nebylo, byl bezvadný Daniel Aranzubía, jenž potvrdil svou báječnou formu a pochytal několik velkých šancí hostujícího mužstva. Do důvodů však nelze nezahrnout ani chabé zakončení, jež bylo jedním z aspektů, které výrazně ovlivnily utkání.

Athletic začal svižně a po dvanácti minutách mohl vést, ovšem Llorenteho tečovaná střela skončila nad břevnem a jeho hlavička po rohovém kopu v náručí Daniela Aranzubíy. Poté neuznal rozhodčí branku Iraolovi a Toquerovi, v obou případech šlo o správné vyhodnocení situace. Fernando Llorente nadále hýřil pohybem a provětrával domácí obranu, před půlhodinkou hry se nádherně uvolnil přes Alberata Lopa, ale nezacílil přesně.

Poločas se nachýlil ke svému konci, běželo nastavení, když si připsal Athletic Club svou vůbec nejlepší šanci. Mikel San José prodloužil na penaltě centrovaný míč na Javiho Martíneze, jenž lehkou tečí nasměroval míč k tyči. Jenže fantastický tygří skok Daniela Aranzubíy pohromě zabránil, španělský brankář byl u levé tyče k potěše všech fanoušků včas.

Lotina na své svěřence něžně zapůsobil a do druhé půlky vlétla naprosto odlišná jedenáctka, makající, bojující, ofenzivněji laděná, konkurenceschopná. Dobrý vstup do druhého dějství podpořil svou brankou Filipe, jenž sice přelstil Gorku Iraizoze, ale při ohavně vypadajícím dopadu si zlomil kotník. Bouřící tribuny utichly nad tím smutným pohledem, veselí vystřídal strach a velký smutek. Velmi posmutnělý Lotina musí po zranění Guardada či Rikiho skousnout další hořkou pilulku.

Nic naplat, přes to přese všechno se pokračovalo. A pokračoval i Depor, jenž velmi záhy přidal druhou branku. Navrátivší se Juca udělal několik rychlých kroků a dostal se na šestnáctku, z níž vystřelil. Do jeho rány se obětavě doklouzal Mikel San José, ale namísto toho, aby míč odvrátil, udal mu směr pavučina v pravém horním růžku.

Divácky, pomineme-li smolný okamžik, atraktivní podívaná pokračovala. Náboj utkání dal Colotto, který si deset minut před koncem vstřelil vlastní branku a dal naději vzhledem k první půli o mnoho hůře hrajícímu hostujícímu mužstvu. Baskický klub oživl, pokoušel se Depor zatlačit, leč bezúspěšně. Naopak Pablo Alvaréz vstřelil těsně před koncem pojišťující třetí trefu a rozhodl o důležité vítězství domácího mužstva.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - FC Barcelona 0:3

23.01.2010 20:00

Góly: 21. Dani Alves, 22. Xavi, 56. Lionel Messi

Barca uspěla na půdě Realu Valladolid a prodloužila svou neporazitelnost. Co je možná podstatnější a důležitější, odskočila svému největšímu nepříteli Realu Madrid již na rozdíl osmi bodů a jistojistě si zachová relativně pohodový rozestup, minimálně pěti bodů. Blaugranas jsou tak podruhé v řadě půlmistrem v soutěže, což je zavádějící a v podstatě to nic neznamená.

Valladolid začal proti katalánskému favoritovi aktivně, hýřil pohybem a velmi dobře napadal. Po pěti minutách hry musel vytahovat Canobbiův přímý volný kop v dnešním duelu hodně jistě chytající Víctor Valdés, jenž měl velkou, převelkou zásluhu na tom, že Barca neinkasovala. O několik minut později se vytáhl i Justo Villar, který parádní robinsonádou zlikvidoval Messiho technický pokus. Víctor Valdés odpověděl tygřím skokem proti Costově přízemní střele, na tribunách to jenom zahučelo.

Poté už si vzal slovo katalánský gigant a začal mírně masírovat domácí obranu. Ač měla Barca v celém průběhu utkání mírně navrch, v první půli nijak výrazně nedominovala a Pucelu nepředčila. I přesto se radovala ze dvou pěkných branek. Tu první uhnětl Lionel Messi precizní přihrávkou na na pravém křídle si nabíhajícího Daniho Alvése, brazilský bek poté nalezl v pokutovém území nikým nehlídaného, nabíhajícího si Xaviho, jenž v akrobatické poloze švihnul míč do sítě.

Rozehrávka, půlminutka klidu a už se v táboře hostí slavilo podruhé, zato mezi domácími fanoušky zavládl smutek. To totiž na pravé straně unikl pro změnu Dani Alvés a odcentroval přímo do sítě překvapeného a v podstatě i bezmocného Villara. Usměv střídal úsměv, brazilský bek se radoval z hodně šťastné branky. Před poločasem mohl snížit Borja, jehož nepříjemná pumelice prověřila reflexy Víctora Valdése.

Po obrátce převaha Barcy k brankovým hodům nevedla, ačkoli mohlo hostující mužstvo zatížit konto soupeře více než jen třemi brankami. Všechny nestranné fanoušky záhy po přestávce nadmíru potěšily přenádherné Henryho nůžky, s nimiž měl Villar nebývalé potíže. Nedlouho poté už domácí brankář kapituloval z kopačky Lionela Messiho, který dohnal Davida Villu v počtu vstřelených branek. Netřeba snad připomínat, že se valencijský zabiják může v tabulce střelců opět osamostatnit. Po brance už pokračoval festival zahazování šancí, v hlavních rolích Thierry Henry a Zlatan Ibrahimovič. Zejména švédskému kanonýrovi nepřálo štěstí a je na něm znát velký výpadek formy, ačkoli se skutečně nedá říct, že by zaostával, anebo výrazně kazil. To samé platí o Thierry Henrym, v tmavě modrém s červeno-bílými pruhy.

V domácí brance exceloval Justo Villar, v té hostující zdárně konkuroval poněkud méně zaměstnávaný Víctor Valdés. I díky jejich spolehlivému výkonu skončil zápas jen tříbrankovým rozdílem, který sice neodpovídá předváděné hře, ale na to se historie a zejména tabulky soutěže neptají a ptát nebudou.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - UD Almería 1:0

23.01.2010 18:00

Góly: 9. Álvaro Negredo

Nejtěsnější možné vítězství, zákonitě tříbodový a veledůležitý zisk tří bodů, ale nijak přesvědčivý výkon. I tak lze stručně a ve zkratce charakterizovat výkon jednoho z nejúspěšnějších mužstev posledních let, andaluskou Sevillu. Almería Rojiblancos obzvláště ve druhé půli trápila, ale nedokázala si vytvořit žádnou výraznější příležitost.

Sevillistas nepředvedli dobrý výkon a mnozí fanoušci se s obavami poohlíží po soupeřích, kteří by mohli jejich klub odsunout až mimo pohárové příčky, čímž narážím na blízkou a vzdálenější budoucnost, nežli na devatenácté, soutěž půlící kolo. Otázkou zůstává, zdali je to pouze absencemi Kanoutého a Fabiana, dlouhodobějším výpadkem formy, dílem nadpřirozených sil, anebo v tomto případě velmi dobrým výkonem Almeríe, jejíž hráči dřeli celý zápas, hráli ve velkém nasazení, klouzali po promáčeném trávníku, leč zbytečně.

Zápas rozhodla brzká a jediná branka Álvara Negreda, jenž se vmemoroval do mysli fanoušků právě za svého působení v Almeríi, které mu vysloužilo uznání a pověst kanonýra. I proto se při oslavě svého gólu zachoval ke svým bývalým spoluhráčům a klubu uctivě, totiž neslavil ho.

Velkou zásluhu na této brance má obránce hostí Acasiete, jenž se v nesnázích rozhodl pro malou domů, ale mičuda se naneštěstí zastavila v kaluži vody. Diego Alvés neměl šanci zareagovat, vyběhl proti Renatovi, který se zmocnil balónu, přihrál Negredovi, který nedal prázdné brance šanci. V další šanci selhal opět španělský reprezentant Negredo, ale jeho střela mířila mimo tři tyče a metr od Navasovy kopačky. Do konce poločasu už domácí vícekrát nezahrozili, hosté dobře bránili, ale ofenzivní složka pokulhávala.

Ihned po obrátce se dostával do šance agilní Negredo, ale v posledních týdnech nechová zabijáckou formu, v zakončení zklamal, bylo moc chabé a nerazantní. Poté už převzala iniciativu hostující jedenáctka, po patnácti minutách mírného tlaku však byly na jejím kontě jen tři nevýrazné pokusy. Fanoušci Rojiblancos začali popískávat, předváděná hra se jim nelíbila. Jisté oživení útočných řad přinesla výměna zřejmě unaveného Perottiho za Capela, který začal na levém křídle lítat jako pominutý a připravoval pro své spoluhráče zajímavé příležitosti, jež zůstaly po hříchu nevyužity, i proto si jedinou vážnější a brankovou šanci připsala Almería.

Po perfektním pasu Soriana se před Palopem objevil Corona, úplně sám, nikým nehlídán, ale svou střelu poslal do vyběhnuvšího brankáře. Palop své mužstvo zachránil od ztráty bodů. I vzhledem k tomu, že už se ani Sevilla nehrnula do nějakého zběsilého útočení, skončilo utkání těsným vítězstvím domácího mužstva, které se tak po několika špatných výsledcích posouvá opět blíže třetímu místu. Almería je naopak setsakramentsky blízko sestupovým příčkám, ale formu nemá nijak špatnou, proto by mohla v budoucích týdnech sbírat body a trápení s bojem o udržení se vyhnout.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona19154049:1049
2.Real Madrid19142344:1444
3.Valencia CF19116235:1839
4.RCD Mallorca19104533:2134
5.Deportivo La Coruña19104523:1934
6.Sevilla FC19103629:2133
7.Getafe CF19100927:2430
8.Athletic Bilbao1993724:2430
9.Villarreal CF1975731:2726
10.Sporting Gijón1966720:2124
11.Atlético Madrid1965830:3123
12.CA Osasuna1965818:2123
13.Racing Santander1965823:2723
14.Espanyol Barcelona1955913:2620
15.UD Almería1946918:2918
16.Málaga CF1938821:2617
17.Real Valladolid1938823:3517
18.CD Tenerife19451016:3617
19.Real Zaragoza19351120:4114
20.Xerez CD1915138:348

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (185)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Olalá, no to byl gól! Alvés masakr ...

Reagovat
smazaný uživatel

A hele, další ... a je po vzdoru ... Alvés nádhera

Reagovat
smazaný uživatel

FCB ... přátelé tomu říkám protiůtok a ted Alves.!! Poklona FCB.

Reagovat
X-bano-X

No lenze sa zda ze mu len nevysiel center...

Reagovat
smazaný uživatel

No vidíš, a byl z toho parádní gól... i to se ve fotbale stává!

Reagovat
X-bano-X

nj blbe je to ze jemu tie centre uz dlhodobo nejdu, taky Abidal hral velke nic ale po prichode Maxvela sa neskutocne dvihol, mozno by to iste pomohlo aj Alvesovi. Ked mu totiz tie centre idu je to nadhera.

Reagovat
X-bano-X

o.o golazoo a golazoo 2:D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Příšernej trávník

Reagovat
smazaný uživatel

Alvés dneska dva centry a má 1+1. To je parádní bilance

Reagovat
smazaný uživatel

Šak není eště konec,ne?

Reagovat
smazaný uživatel

doufám. Na půlku mám vsazeno na 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

za litr?

Reagovat
smazaný uživatel

za litr už jsem se vyléči na Juve - Bavoři. To jsem si naběhl kurevsky

Reagovat
smazaný uživatel

Ty voe tak to sem si dal za 500 že padnou 3plus....

Reagovat
smazaný uživatel

nebo teda ne 0:3, ale že dá Barca třetí gól

Reagovat
smazaný uživatel

Řekně tomu komentátorovi at neříká Xavimu Čavi....prosím? Bolí mě ztoho uši.

Reagovat
smazaný uživatel

Herně nic moc, ale vedeme a to je hlavní. Valladoliv vcelku dobře pressuje, ale jakmile to překonáme, mají velké problémy.

Henry a Ibra out, Bojan a Thiago in

Reagovat
smazaný uživatel

sry - to neměla být reakce

Reagovat
herbage

Thiago není na lávce, takže asi ne

Reagovat
smazaný uživatel

To je taky fakt, tak Pedro.

Reagovat
smazaný uživatel

Katalánsky se to pokud vím vyslovuje Čavi, takže klid.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Má pravdu. Ptal jsem se na to Katalánce.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm tak mi lhali.... známí co pracují v Barce. ...tak sorry.

Reagovat
madridcan

pri zapasoch realu je Alonso tiez stale Šavi

Reagovat
smazaný uživatel

Vicky podržel.

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí napadají jako blázni. Já moc nechápu proč. Nakonci zase odejdou ze silama

Reagovat
smazaný uživatel

Tak takový pressing je proti nám velmi účinný. Góly Valladolid dostal pok vcelku zbytečných chybách, jinak s námi drží krok.

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt forma, Zlatane . Takhle to zazdít blbým zpracováním ...

Reagovat
herbage

Dneska alespoň bojuje. Jinak Valladolid výborně napadá a máte s tím velké problémy. Nevíš jirko, jestli ty rozměry hřiště jsou tak jiné nebo je to tím pohledem kamery a napadáním domácích, že mi přijde že na hřišti nemá ani jeden tým žádný prostor něco kloudného vytvořit?

Reagovat
smazaný uživatel

domácí skvěle presují, což se jim ale může stát lehko hrobem. Čekám, že od 60. - 65. minuty úplně odpadnou. Tohle je sice proti Barce zbraň, ale nesmí si přitom nechát dát dva kusy.

Jinak Zlatan bojuje. Jsem rád, že jsem si toho nevšimnul sám. Nicméně fotbalově odešel. Mám dojem (a nechci, aby to vypadalo uplakaně), že ho hodně znechucují nedovolené zákroky nebo ofsajdy, co jsou mu pískány. Dnes zase pár situací určitě písknout sudí nemusel a ten náběh Inry na bránu ofsajd taky nebyl. Nechci si stěžovat, ael píšu to tady skoro kolo co kolo. Když si ten imbecil na lajně není jistej, má nechat ten praporek dole.

Reagovat
herbage

Když se podíváš na opakovačky, ta uvidíš že ty Zlatanovy zákroky na ospíkání byly. Co se týče ofsidů, tak to píská stejně "přizdisráčsky" na obě strany, neboli když je náznak šance, pomezní zvedne praporek nahoru Ale souhlas v tom, že Ibrovi drsnější zákroky zazadu celkem hru znechucují, tohle není dobrý zápas na to, aby se chytnul

Reagovat
smazaný uživatel

nějaké držení nebo tak na odpískání není, pokud ho stejně drží obránce. Tohle je jen připosranost sudích, že to foukají většinou jen útočníkům.

Nepsal jsem o ubližování Barce, psal jsem o připosraném posuzování ofsajdů,. kde sudí nemají koule na to, nechat praporek dole, ikdyž neví, zda byl nebo nebyl ofsajd

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujímavé sledovať zápas, pri kt. hráme bez troch útočníkov a vyhrávame v ňom 2:0.

Niekto z trojky Henry, Ibra a Messi by si mal ísť odpočinúť, chce to proste mladú krv ;)

Niečo mi hovorí, že sa dneska dočkáme aj comebacku Dmytra, aspoň ho nemá kto vypískať, fanúšikovia Valladolidu mu max. zatlieskajú :mrgreen:

Zápas vcelku nuda :)

btw Ten trávnik je tak namrznutý či čo, hráči sa na ňom doslova šmýkajú :o

Reagovat
blaugrana

Dúfam, že sa žiadny comeback konať nebude, a ak áno, tak najskôr v 85. minúte...

Reagovat
smazaný uživatel

je zajímavé, že Alvés se nešmíká vůbec. Ten běhá jako srnka, jak kdyby měl na tý lajně koleje

Reagovat
herbage

Co řikáš na jeho gól, centr nebo střela?

Reagovat
smazaný uživatel

už jsem to tady psal - vymyslel centr, vyšla mu střela

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
X-bano-X

Messi,Henry,Ibra krasne utoky a tie noznicky...

Reagovat
X-bano-X

A uz je to 50:10 krasne sa na to skore pozera

Reagovat
X-bano-X

ehm vestba

Reagovat
smazaný uživatel

Ty nůžky byly F A N T A S T I C K É

Reagovat
smazaný uživatel

A ten gól taky pěkný. Leovi to poslední dobou vcelku lepí

Reagovat
smazaný uživatel

to je zase palírna

Reagovat
smazaný uživatel

To už jako nestřídáme, Pepku?? Proč tam aspoň na 10 minut toho kluka nedá??

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, on je tam Chygy....Ještě lepší....Na chvíli mi vypadne net, a hned se dějou věci.

Reagovat
smazaný uživatel

On už tam je....Chjo, dneska mi ten net dává zabrat....

Reagovat
herbage

Já se smál. Hlavně když Chygy uplatnil opět svoji rozehrávku a založil útok soupeře

Reagovat
smazaný uživatel

3 body, pohodové vítězství

Jinak ale zápas nic moc Jsem ale moc rád, že nastoupil opět Milito , na něj co by náhradníka hodně spoléhám.

Ibra a Henry - to už je taková jejich klasika posledních týdnů.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zápas nič moc, v druhom polčase Valladolid vykrýval priestor naším sa moc nechcelo, ale nakoniec jeden gól, škoda tých Titiho nožničiek ;)

Keby som mal niekoho pochváliť tak asi Vickyho a Daniho :yes:

Inak by ma zaujímalo akú ma Vicky shootout šnúru Tenerife, Sevilla, Valladolid a mal aj pred tým?

Ibra mi posral tiket ale newadí aspoň za nahrávku a dneska sa aspoň snažil.

Piqué a Keita na Gijon out, Sergio už bude snáď v pohode 8-)

Mordor je na ťahu :D

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, co mate porad s tim Mordorem. Pokud vim, tak Mordor je jista nehostinna krajina na vychode Stredozeme (kdovi, kdepak asi lezi Katalanie? )...

Navic, Minas Tirith bylo hlavni mesto lidske rasy, jako Madrid je take hlavni mesto Spanelska. Navic, Minas Tirith ma znamenat Bila Vez a bila barva je zaroven tak trochu spajata s Realem Madrid (Los Blancos)..

Takze, kdo je tady Mordor? Zebyl Espanyol?

Reagovat
smazaný uživatel

no vidíš to. Odpověděl jsi si otázkou

Reagovat
smazaný uživatel

No, napada me jeste jedna moznost. Ale o te by si mohl neco vic vedet ty

Reagovat
smazaný uživatel

Podobnost je tam možná tak polohou, Katalánsko zase tak nehostinné není.

Reagovat
smazaný uživatel

No prave, myslel si to i jeden polsky spisovatel...Prectete si jen tu komunistickou recenzi, tak fakt stoji za to..A uvidis, jak to vlastne s Mordorem doopravdy bylo...Ta recenze

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Tak Valdés 11x čisté konto v 19 zápasoch La Ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Tak mužom zápasu jednoznačne Dani Alves. Dnes sa ukázalo, aký potenciál sa skrýva v jeho centroch.

Reagovat
smazaný uživatel

Tři body vcelku klidné. Hra první půlku nic moc, druhou trošičku lepší. Zápas dneska rozhodnul fantastický Alvés.

Souhlas s Jakubem, že Ibra i Henry zase nic. Messi taky slabší, přesto dal pěkný gól.

Čigyho bych neměl komentovat, ať zase někomu nezahraju na citlivější strunku, jen se zeptám těch kdož to viděli: divíte se mi, že tohohle hráče nemám rád a nemůžu mu přijít na jméno? Opravdu je v něm nějaký potenciál, kterého jsem si já nevšimnul? Pokud se Ukrajinec někdy rozehraje, tak já dám na modlení. Tohle byla zase příšerná čtvrthodinka. Ta jeho rozehrávka naprosto neomylně na soupeře byla ukázková

Reagovat
blaugrana

Potenciál v sebe neskrýva žiadny, bol to len vrtoch Pepa, ktorý teraz budeme musieť bohužiaľ trpieť...

Reagovat
smazaný uživatel

už jsem myslel, že jsem si na Čigyho zasednul a vidím to jen já

Reagovat
herbage

Tak alespoň s Chygym není na hřišti nuda, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

jsou chvíle, kdy bych si nudu dal klidně rád

Reagovat
herbage

Vždyť jste vedli 3:0 a hráči Realu ani pomalu netrefili branku

Reagovat
smazaný uživatel

a to je jako chvíle pro to, nahrávat soupeři do šancí?

Reagovat
blaugrana

No, radšej sa budem nudiť ako by som sa mal nervovo zrúcať pri každom jeho kontakte s loptou.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jo,omlouvam se ti za muj nedavny utok na tebe :)

Reagovat
smazaný uživatel

já už si zvyknul. Čas od času mě někdo do pitche pošle

Reagovat
smazaný uživatel

Ale prehnal jsem to...a muj kalich nadeji,ze to ukrajinci pude je uz na hrane :)

Reagovat
smazaný uživatel

Jsme v polovině soutěže, takže kratké zhodnocení: V Primera division jsme první, navíc bez pořážky, oba superpoháry i MS klubů jsme vyhráli, v LM jsme z těžké skupiny i přes obtíže postoupili z prvního místa, porazili jsme Real, Espaňol i Inter

Černou kaňkou jsou pro mě dvě věci. Tou první je z mého pohledu zbytečné vypadnutí z Copa del Rey a tou druhou je herní projev. Jen málokterý zápas nabídnul atraktivní podívanou ala loňská sezóna

A teď k hráčům, nebudu hodnotit každého hráče, jen bych zmínil některé:

Abidal - od začátku hraje skvěle, oproti loňsku zlepšil defenzívu a více se vydává i do útoku, o nějaké slabině nemůže být řeč

Maxwell - čekal jsem, že bude více konkurovat, ale Pep s ním asi počítal jako přesnou náhradou za Silvinha, což splňuje

Ibrahimovic - herně zdaleka neukázal to, na co má. Z počátku to nahrazoval góly, poslední týdny se mu nedaří střelecky a v mnoha zápasech působí hodně otráveně, pro mě zatím zklamání a to i přes fakt, že jsem od něj koncert nečekal

Henry - 18 zápasů - 2 góly, asi není třeba nic víc dodávat. Až na posledních pár zápasů to bylo herně z jeho strany strašný.

Pedro - zázrak sezóny, rekord jsem mu moc přál a plně souhlasím s názorem, že čím dál je od šestnáctky, tím je horší, ale v pokutovém území je to zabiják, on za tím gólem prostě jde a vycházímu to

A nelze vynechat Guardiolu: Pep pracuje přesně tak, jak říká. Koupily se posily, které chtěl, pracuje z úzkým kádrem, sází na své "oblíbené", výsledky jsou, takže těžko ho nějak kritizovat. Na druhou stranu se divím, proč nedává šanci mladíkům (od začátku zápasu i v průběhu za rozhodnutého stavu) a tak trochu se obávám, aby se mu ta práce s úzkým kádrem nevymstila... I přes tyto negativa jsem ale moc rád, že se rozhodl pokračovat i v příští sezóně

Reagovat
smazaný uživatel

v hodnocení mi chybí poslední posila a to ta z východu

Reagovat
smazaný uživatel

o té jsem pomlčel, protože už jsem jí tu hodnotil mnohokrát, pro zájemce především po prvním zápase se Sevillou v Copa del Rey

Reagovat
smazaný uživatel

já tam nic nenašel ...

Reagovat
smazaný uživatel

já to totiž psal u některého článku po tom zápase, ale nevím kterého a nějak to nemůžu najít, ale určo jsi to četl, ještě jsme to pak probírali na icq

Reagovat
smazaný uživatel

aha, prd si pamatuju (ač je to vcelku nedávno).

Reagovat
smazaný uživatel

a jen dodám, že se prakticky nikdy neshodneme, ale teď kupodivu z velké většiny ano. Já mám jinak jen očekávání ve Zlatana, která jsem měl velká. A samozřejmě nemůžu jeho vystoupení v první půli sezony hodnotit negativně, protože těch zápasů rozhodnul dost.

Reagovat
-Kopy-

Nevím proč pořád kritizuješ Barcu ? Vy prožíváte jedno z nejlepších období v historii fotbalu a ty pořád kritizuješ a v pár řádkách máš 4 kritizující smajly. Pep dvakrát za sebou nasadil dva hráče z béčka v základu a dvakrát jste nevyhrali, pak nasadí plnou sestavu vyhrajete a ty máš kecy proč nehrají mladící ... Stím Henry to už nemá ani cenu, je to tak trapný jak to kritizuješ, co on naběhá a vybojuje pro tým je neuvěřitelné, plus asistence ... navíc jeho góly evidetně nepotřebuje on něj potřebujete právě ty naběhané kilometry a roztahovaní hry do křídel a prostě se do té sestavy vyloženě hodí a západá do ní...

Koneckonců by mě zajímalo, jak jste se bavili za Gasparta, když se ted tak nudíte při vašich zápasech

Nedá se to číst co píšete za sračky fanoušké Barcelony Takthle dopadá když je někdo přesycen uspechy

Reagovat
alcantara

opatrne s tym henrym, tych asistencii ma "az" jednu a bojovnostou hlavne na zaciatku sezony rozhodne neprekypoval. ze nabeha toho hodne, je k nicomu, ked je jeho efektivita nulova. od hraca s takou minulostou a stedrym platom ocakavam viac, ako roztahovanie hry.

neprehanaj to s tou kategorizaciou fanusikov barcelony, ze tu ma par ludi urcite vyhrady, povazujem za naprosto prirodzene, stale len chvalit sa neda

Reagovat
smazaný uživatel

Jako fanoušek Barcy ti musím dát , neuvěřitelní co tady někteří píšou za sra*ky. Už to tady někde psal Tavo.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím Henrym ti už alcantara odpověděl, to byl od tebe úlet...

A s tím ostatním, já to tak vidím, s tím nic nenaděláš, číst to nemusíš.

Reagovat
smazaný uživatel

promiň, Kopy, ale tady máš pravdu jen napůl. Já se s Jakubem prakticky neshodnu, ale tady nenapsal nic extra kritizujícího - kritika Henryho? Za tuhle sezonu si ji zaslouží. Sice máš pravdu, že dost práce pro svoje druhy odvede, ale od křídla já osobně očekávám i góly a to on nedává. Kritika Syna Božího? Na toho jsou rozporuplné reakce od všech. Jakub ho rád nemá, tak ho kritizuje. Ale tím to končí. Že není hra Barci tak krásná, jako loni, to je pravda. Hrozně dlouho nám trvá mezihra. Častěji, než by bylo zdrávo riskujeme v obraně, či si ťukáme okolo půlící čáry. Pokud by to bylo za rozhodnutého stavu, tak mlčím, ale někdy to praktikujeme i za vyrovnaného stavu.

Že Pepek moc netočí sestavu chyba může být, ael to nám ukáže až jaro. Pokud budou opory unavené, bude mít pravdu Jakub. Pokud budou svěží, bude mít pravdu Pep. Pepka já osobně nekritizuju, protože mě to přijde jako hlednání drobností.

A že jsme přesyceni úspěchy? To bych neřekl. Já osobně si užívám každý vítězství a každá ztráta zabolí, ale nemůžeme přece stát na místě a jen říkat: "vyhráváme, tak je všechno OK".

Reagovat
-Kopy-

Jak řikam, od Henryho evidetně branky nepotřebujete, od něj potřebujete to co dělá a dělá to dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

A to je co? Náběhy za obranu už nemá takové, jako loni, centry nic moc, na góly nepřihravá, pressing nulový. Takže jediný je, že pomůže v defenzívě a že roztáhne hru, což ovšem splní kdokoliv, kdo tam nastoupí.

Reagovat
-Kopy-

Tobě vadil, i když dával jeden gól za druhým, takže teď se nemá ani smysl o něm bavit stebou...

Reagovat
smazaný uživatel

Že ho nemám rád, nepopírám, ale loni na jaře, kdy se mu dařilo, jsem ho nijak nekritizoval.

Reagovat
alcantara

zatial to taha golovo zanho pedro, aj preto jeho goly tak nechybaju, v opacnom pripade by sa naho nakladalo ovela viac.

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě bych se vrátil k těm mladíkům. Proti Villarrealu nastoupil Dos Santos a nehrál vůbec špatně a že jsme nevyhráli rozhodně nebylo tím, že by on nastoupil. Stejné je to u Thiaga, kdy naší porážku se Sevillou zavinila především trapná defenzíva v podání našich chodců (včetně superposily Dmytra) a neproměňování šancí. Každopádně Pep sám řekl, že jim šanci dá, snad to dodrží, ale zatím tam neučinil. Přitom jim končí v létě smlouva, můžou klidně odejít zadarmo a pokud jim tu šanci nedáme, tak bychom se jejich odchodu ani nemohli divit. A to samé platí u Bojana, který je nasazován pravidelně na posledních 5 minut, kdy je rád, že se potká s míčem. Přitom už mnohokrát ukázal, že by z něj mohl být v budoucnu top útočník, ale to by musel hrát více, třeba místo těch, kteří očividně nemají takovou formu.

Reagovat
smazaný uživatel

barca se svym utocnym stylem hry potrebuje produktivni hrace Henry

Reagovat
-Kopy-

To vidím, nejvíc vstřelených branek v lize a půl ligy v prdeli bez výhry, strašně je potřebuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Že se obejdeme i bez jeho gólů, neznamená, že je dávat nemá, nebo že to po něm Pep nechce. On má po polovině soutěže statistiku 2 vstřelené góly a 1 asistenci. Což je nejhorší z útočníků, i Jeffren je na tom lépe.

Reagovat
-Kopy-

Přijdou

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba ano, třeba ne, jako fanoušek Barcy doufám že ano, ale nic to nemění na tom, že za právě skončenou polovinu soutěže si pochvalu nezaslouží a vidí to naprosto každý, i jeho sebevětší obdivovatelé.

Reagovat
smazaný uživatel

uz je starej

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra hrát musí. Všude, kde byl, hrál skvěle, je to zabiják. Potřebuje čas. Navíc je to posila za skoro 70 mega, bere 10 ročně...

Otázkou je nasazování Henryho.

Herně si to letos taky nijak moc neužívam, což u Barcy teda zvykem neni, ale pokud letos tohle bude stačit na La Ligu, tak nic proti...

Reagovat
smazaný uživatel

konečne Negredo

Reagovat
rufus

ouuuu.. Filipe

Reagovat
smazaný uživatel

misto Henryho urcite Bojan ... Pique ztraci formu tak se uvidi co Milito ... Ibra me mrzi ale neda se rict ze by vylozene kazil - proste mu to tam ted nepada ... ono to ale prijde ... doufam

Reagovat
Xavi8

Henry Ibra

Alves Vicky

Inac to Alves chcel asi tak, ako Ronaldinho proti Anglicku

Reagovat
smazaný uživatel

Hm... tak Filipe. Pravděpodobně si zlomil nohu, nic horšího to snad nebude

Reagovat
Xavi8

uff....a to mal akurat dobru formu

Reagovat
smazaný uživatel

Podle prvních informací jde o zlomenou holenní a lýtkovou kost zároveň, dále jsou zde zprávy o zlomeném kotníku. Tak jako tak, minimálně dva měsíce bez zápasu

Brzké uzdravení!

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Deportivo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

co se ti na La Coruni nelíbí?

Reagovat
madridcan

myslim,ze tiez nrazal na smajle

Reagovat
smazaný uživatel

Kdepak. Narážím na to zranění Filipeho ... jak jsem napsal v reportu, hodně hořkosladké vítězství

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

I když, na druhou stranu, máš pravdu. Takovýhle plevelení se mi moc nelíbí, ale ... nedá se nic dělat...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Barcaa mistr

Reagovat
smazaný uživatel

Tak chudák Filipe bude nejen bez letošní ligy a Mundialu, ale asi i bez velkýho přestupu.

http://www.youtube.com/watch?v=sUBHog-n9xo&feature=player_embedded

Reagovat
smazaný uživatel

škoda ho. Už v létě jsme ho měli na laně.

Nicméně co bych vypíchnul, to byla reakce Iraizose. Ihned po inkasovaném gólu šel pomáhat střelci. Paráda. Takhle by to mělo vypadat

Reagovat
homeles8

100. pro Davida Beckhama

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

obavam sa dalsieho tyzdna,aby takyto naskok nezostal pri vyrovnanom pocte zapasov

Reagovat
smazaný uživatel

Pohodové vítězství , jen tak dál

Alvés

Reagovat
blaugrana

A to som dneska vlepil Vale na ticket ako jasnú tutovku.

Reagovat
smazaný uživatel

Tenerife

Reagovat
madridcan

pred tyzdnom som tu cital,aby sme sa trasli pred Valenciou kebyze sa ona netrasie sama zo seba a zo svojej neschopnosti,tka to by bol prvy krok k uspechu

Reagovat
smazaný uživatel

.. taky Kopy sa teraz urcite nekde schovava

Reagovat
-Kopy-

Sem tu, chceš mi něco ?

Reagovat
smazaný uživatel

nj, vedel som ze to zabere .. asi len tolko ze len tak dalej Vale

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
madridcan

real neide na Sport2,ale zo zoznamu o 22:45 na sport 1 to je v prdeli

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby to byl nějaký zajímavý zápas, tak by to bylo lepší a klidně bych si počkal a díval se, ale podle mně to bude nuda Takže AC - Inter a pak spát

Reagovat
madridcan

ja si myslim,ze to budu golove hody...takze ja si pockam na sport 1 aj keby sa dalo pozerat cez net.Len mame musim povedat nech mi nehovori vysledok

Reagovat
smazaný uživatel

davaju na Digi Sport Ro

Reagovat
smazaný uživatel

*teda Digi Sport Plus

Reagovat
smazaný uživatel

viva ronaldooo...pekna akce

Reagovat
smazaný uživatel

viva ronaldoooooooooooooooo...PARADA

Reagovat
smazaný uživatel

Zatim mu to pada chlapcovi...Jen tak dal...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jak si Higuain sedi ve VIP sekci pekne vedle Pereze

Reagovat
smazaný uživatel

Pipita vedle Pereze? Jsem si nevšiml, sedí vedle něj prezident Malagy a z druhé strany nějaká paní a C. Sainz. Pipitu jsem tam nikde neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevylucuju nejaky blud, ale behem prvniho polocasu jsem v prostrihu videl zaber, jak tam sedeli vedle sebe a jak mu Perez neco rikal...

Reagovat
smazaný uživatel

Nemuzu si pomoct, ale nektere akce maji fakt hlavu a patu a vypada to mnohem lip, ze hraci o sobe vedi a znaji se....Treba ten prvni gol se hezky protukali obranou

Reagovat
smazaný uživatel

Tenerife

A BOMBÁSTICO GOLAZO RONALDO

Reagovat
smazaný uživatel

Ten rozhodčí je fakt mužské přirození na pět a ženské na čtyři...

Reagovat
smazaný uživatel

Cristiano Ronaldo, nejtrestanejsi hrac

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si říkám, že se podívám na Real jak hraje a doufám že Málaga nepropadla. No viděl jsem výsledek 2:0 a říkám si, doufám, že aspoň nedával góla Ronaldo.. Dal oba 2

Reagovat
gonzalesl_is_back

Naprosto zasloužená výhra, hezký zápas než ho zkurvil rozhodčí. Ronaldo i přes ten exces, který by asi udělal kde kdo, když už to byl asi 5x faul bez odezvy.... Hala Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

tak málo komentářů?asi se každej vypsal u italský ligy

Reagovat
zidane78

nevidel som zapas bol laket umiselni alebo nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Hej bol.

Reagovat
blaugrana

Ronaldo si zrejme neuvedomuje, že týmito skratmi môže pripraviť Madrid o titul...ale nám to môže len vyhovovať.

Reagovat
smazaný uživatel

Real bez Ronalda a Higuaina to bude mat v La Coruni tazke

Reagovat
smazaný uživatel

Higuaín je otázny ..

Reagovat
smazaný uživatel

tohle nebyl az tak zkrat...cely zapas byl rozhodci proti nemu, na neho nepiskal nic a jeho hru telem mu odpiskal nekolikrat...se nedivim, ze byl trochu nervni potom, ale ten zakrok na cervenou nebyl....frajer z ve fialovem se ho drzel jak kliste a ronaldo ho chtel setrast, stejne jako by se ho snazilo setrast dalsich 90% hracu, bohuzel ho trefil loktem do ksichtu a rozhodci byl blizko...

Reagovat
zidane78

je tu dost nazorov na tu situaciu... pravdepodobne si to pozriem a urobim si nazor sam...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
zidane78

dik... takze asi tak ta karta bola tak 50 na 50 aj ju mohol dostat ale aj nie samozrejme to je moj nazor... kazdopadne uz je to za nami a netreba to riesit skor sa treba sustredit na dalsie kolo... teraz sa ukaze aku ma Real "lavicku" nech ukazu co v nich je a ci dokazu hrat bez momentalne svojich najlepsich strelcov...

Reagovat
gonzalesl_is_back

Reagovat
zidane78

tak zato by som mu dal pokutu nech si nemysli ze je nedotknutelni...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nedotknutelný nie je, lebo sa ho dotýkali a držali za dres až až

Reagovat
zidane78

Reagovat
gonzalesl_is_back

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Cristiano od jeho odchozu z womanchesteru sem se ho dost oblíbil

Reagovat
smazaný uživatel

16 zápasov - 15 golov

Reagovat
zidane78

tak ci tak real zatial nema na barcu bohuzial a tuto sezonu to na titul nebude stacit... ja osobne by som bol radsej za LM ale tam to bude este zlozitejsie

Reagovat
smazaný uživatel

Ale má, v El Clásicu sme si to dokázali

Reagovat
zidane78

jedna lastovicka nerobi leto... kazdopadne tento tym ma potencial na viac a ked sa kader udrzi po kope tak na buducu sezonu urcite viac potrapime Barcu... samozrejme necham sa prekvapit

Reagovat
smazaný uživatel

ako lastovičiek robí leto?

Reagovat
smazaný uživatel

*kolko

Reagovat
zidane78

real vie hrat so silnimi supermi ale straca na tie slabsie ked treba tvorit a tam sa ukaze ze zohratost je slabina co je pochopitelne na to ze su tak "dlho" spolu...

Reagovat
gonzalesl_is_back

asi tak

Reagovat
madridcan

womenchester,moneycini co vam tu uz vsetkym je*e?

Reagovat
GEGE

Kaká

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
blaugrana

Aspoň vidno, čo pre Raúla znamená nastupovať za RM.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tsigi

Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska byli všichni nějací nasraní, tak sorry hoši, že za ten Real musíte hrát . Ronaldo se nezměnil, pořád si myslí, že je víc než tým, třeba mu ve třiceti dojde, že to vážně nehrozí. Na druhou stranu, kdo by ty góly dal, když ne on. Asi Ramos by musel. Mtiliga má zlomenou nosní přepážku a až tři týdny si nezahraje.

Reagovat
Kily

koukám nová doba, Ramos nemá nejvíce červených v Realu v sezoně, tak jsem zvědav, jestli na tom brzy zapracuje, nebo Ronaldo získá unikátní double pro nejlepšího střelce a majitele nejvíce červených karet. Škoda, že si takhle kazí vysvědčení, zatím obě červené dostal ve chvíli, kdy jste vedli o dva góly a zápas vyhráli, navíc i bez něho se podařilo vyhrát ve Valencii, protože ta jeho gólová bilance je neuvěřitelná

Reagovat
madridcan

http://www.youtube.com/watch?v=cBE4Pkovcfk budu aj kvalitnejse videa,ale proste DAKUJEME RUUD

Reagovat
Xavi

Zlomený nos, jasná červená, nechápu co tady zas řešíte. Jak pak zas kroutil hlavou. To fakt žeru.

Reagovat
madridcan

no a kebyze este vidis ako sa to riesi v kompetentnom clanku

Reagovat
Xavi

Tak já myslím, že se tam hlavně řeší ty kecy co řekl.

Reagovat
smazaný uživatel

A co řekl špatně?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele