19. kolo
23.01.2010 22:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Athletic Bilbao 3:1

Hořkosladké vítězství, hořkosladká porážka. Z pohledu obou táborů asi jedno z nejrozporuplnějších klání posledních týdnů. Vítězství je jen slabou útěchou za zranění velké defenzivní, ale i ofenzivní opory Deportiva La Coruňa Filipeho Luíse.

Čtyřiadvacetiletý bek si zlomil kotník a čeká jej několikaměsíční pauza naplněná uzdravováním se, rekonvalescencí a návratem do původní formy.

Při hodnocení prvního poločasu moc dobře poznáte, proč je konečný výsledek rozporuplný i pro baskické Lvy. Ti totiž v první půli naprosto dominovali, vytvářeli si nesčetné množství šancí a div, že nevedli o několik branek. Důvodem, proč tomu tak nebylo, byl bezvadný Daniel Aranzubía, jenž potvrdil svou báječnou formu a pochytal několik velkých šancí hostujícího mužstva. Do důvodů však nelze nezahrnout ani chabé zakončení, jež bylo jedním z aspektů, které výrazně ovlivnily utkání.

Athletic začal svižně a po dvanácti minutách mohl vést, ovšem Llorenteho tečovaná střela skončila nad břevnem a jeho hlavička po rohovém kopu v náručí Daniela Aranzubíy. Poté neuznal rozhodčí branku Iraolovi a Toquerovi, v obou případech šlo o správné vyhodnocení situace. Fernando Llorente nadále hýřil pohybem a provětrával domácí obranu, před půlhodinkou hry se nádherně uvolnil přes Alberata Lopa, ale nezacílil přesně.

Poločas se nachýlil ke svému konci, běželo nastavení, když si připsal Athletic Club svou vůbec nejlepší šanci. Mikel San José prodloužil na penaltě centrovaný míč na Javiho Martíneze, jenž lehkou tečí nasměroval míč k tyči. Jenže fantastický tygří skok Daniela Aranzubíy pohromě zabránil, španělský brankář byl u levé tyče k potěše všech fanoušků včas.

Lotina na své svěřence něžně zapůsobil a do druhé půlky vlétla naprosto odlišná jedenáctka, makající, bojující, ofenzivněji laděná, konkurenceschopná. Dobrý vstup do druhého dějství podpořil svou brankou Filipe, jenž sice přelstil Gorku Iraizoze, ale při ohavně vypadajícím dopadu si zlomil kotník. Bouřící tribuny utichly nad tím smutným pohledem, veselí vystřídal strach a velký smutek. Velmi posmutnělý Lotina musí po zranění Guardada či Rikiho skousnout další hořkou pilulku.

Nic naplat, přes to přese všechno se pokračovalo. A pokračoval i Depor, jenž velmi záhy přidal druhou branku. Navrátivší se Juca udělal několik rychlých kroků a dostal se na šestnáctku, z níž vystřelil. Do jeho rány se obětavě doklouzal Mikel San José, ale namísto toho, aby míč odvrátil, udal mu směr pavučina v pravém horním růžku.

Divácky, pomineme-li smolný okamžik, atraktivní podívaná pokračovala. Náboj utkání dal Colotto, který si deset minut před koncem vstřelil vlastní branku a dal naději vzhledem k první půli o mnoho hůře hrajícímu hostujícímu mužstvu. Baskický klub oživl, pokoušel se Depor zatlačit, leč bezúspěšně. Naopak Pablo Alvaréz vstřelil těsně před koncem pojišťující třetí trefu a rozhodl o důležité vítězství domácího mužstva.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele