19. kolo
24.01.2010 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - RCD Mallorca 1:1

Skutečně výtečné utkání bylo vidění na moderním stánku Espanyolu Cornellà - El Prat, jehož značně prořídlé a na neúspěchy v posledních týdnech tak reagující tribuny měly možnost vidět velké herní zlepšení svých miláčků, kteří předváděli pohlednou, kombinační kopanou a zejména v prvním poločase přitlačili Mallorcu do defenzívy. Nakonec si však domácí připsali pouhý bod, a to z vůle mylného rozhodnutí Antonia Rubinose Péreze.

Hlavní rozhodčí totiž ve druhé půli odpískal značně diskutabilní souboj v pokutovém území domácího mužstva a dal možnost Mallorce pohodlně vyrovnat. I přes to přese všechno se dá říci, že si Pericos za mírný úpadek tempa a vypuštění konce branku zasloužili.

První poločas však patřil Pochettinovým mužům, kteří nedovolili hostům jakkoli ohrozit svatyni náhradního brankáře Cristiana Alvareze a naopak útočili. Jenže skvělá a dobře pracující obrana v čele se spolehlivým Dudu Aouatem držela bránu zamčenu až do hvizdu ukončujícího poločas. Od prvních minut byl k vidění fotbal ve vysokém tempu, bohužel jenom od vápna k vápnu. Žádnou výraznější příležitost si oba tábory nepřipsaly. Snad jen přímé kopy Gonzala Castra a Javiera Marquéze stojí za povšimnutí.

Po obrátce už konečně přišly branky, které prvnímu poločasu velmi scházely. Celému zápasu prospěla úvodní branka a vůbec první branka Osvalda v dresu Espanyolu, který opakovaně prostřelil obraný val i bezmocného brankáře. Inkasovaná branka hosty povzbudila, Borja Valero chytil slinu a začal podnikat své oblíbené ofenzivní výpady. Po jedné z jeho kulišáren se dostával do šance Keita, ale proti dvěma obráncům neuspěl. K probuzení ofenzívy Mallorcy prospěl i budíček Josemiho, který švihnul míč na branku z přímého volného kopu a nastřelil břevno.

Hosté stupňovali svůj tlak a nakonec se branky dočkali, bohužel za cenu špatného rozhodnutí rozhodčího. Nic naplat, na styl španělského soudcování jsme si již mohli zvyknout. Borja a exekuce pokutového kopu? Opora Realu Mallorca je takřka neomylná, vyrovnáno, rozhodnuto. Mallorca si už remízu pohlídala, Espanyol svou závěrečnou ofenzivní neaktivitou v podstatě taky. Právě v závěru chyběl nějaký dříč, který by ofenzívu pozvedl, a tím dříčem byl právě Osvaldo, který se v průběhu druhé půle zranil.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele