19. kolo
24.01.2010 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

CD Tenerife - Valencia CF 0:0

Valencia pohrdla příležitostí dotáhnout se alespoň na několik hodin k Realu Madrid, neboť pouze remizovala na domácím stadionu nesmírně silného Tenerife. Ve velmi vyrovnaném, bojovném a atraktivním utkání se i přes velkou řádku brankových příležitostí žádný tým ze vstřelené branky neradoval, což velkým dílem zapříčinila jak vychýlená muška, tak jistota obou brankářů, kteří se několikrát vyznamenali.

Mnohem více měl domácí brankář a domácí defenzíva, která čelila jednomu z nejlepších ofenzív, se kterými můžete v La Lize zápolit. Ovšem je pravdou, že v prvním poločase Sergio Aragoneses moc práce neměl, neboť obrana El Tete výtečně bránila a nepouštěla hostující útočníky do pokutového území. I proto si Netopýři vytvořili jen jednu jedinou vážnější příležitost, a to v podstatě lehce polapitelnou střelu Juana Maty z pětatřicáté minuty. Tenerife bylo v průběhu prvního poločasu mnohem aktivnější a zásluhou několika dobrých příležitostí mohlo vést, jenže nepřesnosti, obzvláště pečlivá a dobře hrající defenzíva a brankář César byly proti.

Po obrátce už začala Valencie tlačit, zvýšila tempo a připsala si minimálně tři tutovky. Domácí mužstvo pak využívalo brejků jako nejlepšího způsobu, jak vrátit soupeři úder. Právě rychlé kontry přinášeli Césarovi největší nepříjemnosti, a byl to právě zkušený španělský brankář, který zachraňoval Valencii od pohromy ještě před hodinkou hry proti nepříjemné přízemní střele agilního Alejandra Alfara. Několik minut před tím olízl míč vyslaný z kopačky Davida Villy břevno. Velké štěstí měl Aragoneses v sedmdesáté minutě, když vyběhl proti Davidu Villovi, jehož střela se otřela o nohu padajícího Luny a brankáře přehodila. Naštěstí zamířila jen vedle branky a domácí si mohli oddychnout.

V dvaasedmdesáté minutě se rychle proháčkoval obranou Juan Francisco Martínez, ale vyzrát na skvěle vyběhnuvšího Césara se mu nepodařilo. V závěru poločasu měl ještě obrovskou příležitost David Navarro, který po skvělém centru Davida Silvy nedokázal překonat Aragonesese, který se jako tygr vrhnul do jeho hlavičky a skvělým zákrokem zabránil porážce. Oba soupeři si nakonec po zásluze rozdělili body, Tenerife tak zůstává na osmnácté pozici, Valencie stagnuje na třetí pozici.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele