19. kolo
23.01.2010 20:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Real Valladolid - FC Barcelona 0:3

Barca uspěla na půdě Realu Valladolid a prodloužila svou neporazitelnost. Co je možná podstatnější a důležitější, odskočila svému největšímu nepříteli Realu Madrid již na rozdíl osmi bodů a jistojistě si zachová relativně pohodový rozestup, minimálně pěti bodů. Blaugranas jsou tak podruhé v řadě půlmistrem v soutěže, což je zavádějící a v podstatě to nic neznamená.

Valladolid začal proti katalánskému favoritovi aktivně, hýřil pohybem a velmi dobře napadal. Po pěti minutách hry musel vytahovat Canobbiův přímý volný kop v dnešním duelu hodně jistě chytající Víctor Valdés, jenž měl velkou, převelkou zásluhu na tom, že Barca neinkasovala. O několik minut později se vytáhl i Justo Villar, který parádní robinsonádou zlikvidoval Messiho technický pokus. Víctor Valdés odpověděl tygřím skokem proti Costově přízemní střele, na tribunách to jenom zahučelo.

Poté už si vzal slovo katalánský gigant a začal mírně masírovat domácí obranu. Ač měla Barca v celém průběhu utkání mírně navrch, v první půli nijak výrazně nedominovala a Pucelu nepředčila. I přesto se radovala ze dvou pěkných branek. Tu první uhnětl Lionel Messi precizní přihrávkou na na pravém křídle si nabíhajícího Daniho Alvése, brazilský bek poté nalezl v pokutovém území nikým nehlídaného, nabíhajícího si Xaviho, jenž v akrobatické poloze švihnul míč do sítě.

Rozehrávka, půlminutka klidu a už se v táboře hostí slavilo podruhé, zato mezi domácími fanoušky zavládl smutek. To totiž na pravé straně unikl pro změnu Dani Alvés a odcentroval přímo do sítě překvapeného a v podstatě i bezmocného Villara. Usměv střídal úsměv, brazilský bek se radoval z hodně šťastné branky. Před poločasem mohl snížit Borja, jehož nepříjemná pumelice prověřila reflexy Víctora Valdése.

Po obrátce převaha Barcy k brankovým hodům nevedla, ačkoli mohlo hostující mužstvo zatížit konto soupeře více než jen třemi brankami. Všechny nestranné fanoušky záhy po přestávce nadmíru potěšily přenádherné Henryho nůžky, s nimiž měl Villar nebývalé potíže. Nedlouho poté už domácí brankář kapituloval z kopačky Lionela Messiho, který dohnal Davida Villu v počtu vstřelených branek. Netřeba snad připomínat, že se valencijský zabiják může v tabulce střelců opět osamostatnit. Po brance už pokračoval festival zahazování šancí, v hlavních rolích Thierry Henry a Zlatan Ibrahimovič. Zejména švédskému kanonýrovi nepřálo štěstí a je na něm znát velký výpadek formy, ačkoli se skutečně nedá říct, že by zaostával, anebo výrazně kazil. To samé platí o Thierry Henrym, v tmavě modrém s červeno-bílými pruhy.

V domácí brance exceloval Justo Villar, v té hostující zdárně konkuroval poněkud méně zaměstnávaný Víctor Valdés. I díky jejich spolehlivému výkonu skončil zápas jen tříbrankovým rozdílem, který sice neodpovídá předváděné hře, ale na to se historie a zejména tabulky soutěže neptají a ptát nebudou.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nevite kde se na tenhle zápas koukni na netu???

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

nebo se můžeš kouknout na http://www.atdhe.net/

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 - Za Barcu skorují Busquets, Messi, Henry

Reagovat
smazaný uživatel

Barca k ničemu Mancester United!!! ted jede a Wayne Rooney!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Co nákej Rooney , ale Xavi to je pan fotbalista

Reagovat
smazaný uživatel

přesně xD .. tak jednou se rooneymu zadařilo a hned máte vánoce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele