19. kolo
24.01.2010 17:00 CET
4 : 2
(3:0)

Reportáž

Villarreal CF - Real Zaragoza 4:2

Villarreal vcelku přesvědčivě porazil Real Zaragoza, ačkoli si to ve druhém poločase pořádně zavařil. I přes menší komplikace se nakonec dočkal zaslouženého vítězství, zisku tří důležitých bodů a posunu na devátou příčku tabulky, přičemž na pohárové příčky ztrácí pouhopouhých sedm bodů.

Naopak Zaragoza, ostatně jako všichni zbylí nováčci soutěže, okupuje sestupové příčky a ani průvan v kabině zatím ničemu nepomohl.

Zaragoza nevyhrála od prvního listopadu, na El Madrigal svou krizi prohloubila. K porážce jí nasměroval již ve čtvrté minutě Santi Cazorla, který vystřelil z rohu vápna, načež se míč dostal až k dalšímu španělskému reprezentantovi Joanu Capdevilovi, který zblízka překonal bezmocného brankáře.

Velký tlak domácího mužstva pokračoval a v osmnácté minutě vyústil v další branku Nilmara. Zanedlouho poté bez větších potíží překonal Cariza i Giuseppe Rossi, který využil výborné přihrávky Marcose Senny a poslal svůj tým do pohodového tříbrankového vedení. Nápor ustal, i přesto se Zaragoza v prvním poločase žádné lepší příležitosti nedočkala.

Po obrátce se ale Zaragoza zvedla a po menších náznacích se dočkala dvou pěkných branek. Je pravdou, že Villarreal držel míč a byl i přes svou výraznou pasivitu nebezpečnější, ale na Zaragoze byla vidět snaha o zvrácení výsledku či zmírnění porážky. Nejprve ohrozil Lopézovu branku Arizmendi, jehož hlavička mířila jen těsně nad branku, poté už začaly padat branky.

Agilní Suazo přihrál Eliseuovi, který proklouzl do pokutového území a překonal Lopéze. Když téhož brankáře podstřelil i Lafita, fanoušci i hráči Villarrealu znervózněli. Naštěstí přišla uklidňující čtvrtá branka Ibagazy, která otupila jakýkoliv odpor hostů a zajistila pohodové dohrání celého zápasu.

Autor: Jiří Lapáček / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele