19. kolo
24.01.2010 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Getafe CF - Atlético Madrid 1:0

Getafe porazilo v důležitém a hodně vyrovnaném zápase Atlético Madrid a nadále drží krok s mužstvy, která by si to podle papírových předpokladů měla rozdat na konci sezóny o evropské poháry. Klub z madridského předměstí se pohybuje vzhledem k předcházejícím sezónám překvapivě vysoko, zato Atléti zůstávají ve středu tabulky.

První poločas měl dobrý spád, obě mužstva útočila a jejich ofenzivní choutky bavily fanoušky na relativně poloprázdném Coliseu Alfonza Peréze takřka po celých pětačtyřicet minut. Bojovnost a nasazení týmům nechybělo, což už nelze říci o přesné finální fázi a zejména přesné střelbě. Druhá půle už prvopoločasovou svižnost postrádala, snad jen závěr utkání nabídl opět několik zajímavých příležitostí a momentů.

První střelu na branku vyslalo Getafe, ale Manuova technická rána ohrozila bohužel více podavače míčů, než pevnost sítě. I poté si připisovalo domácí mužstvo více střelecký pokusů, velmi blízko první brance byl Casquero. Na druhé straně byl ve velmi dobré příležitost Sergio Agüero, ale stejně jako jeho spoluhráči, tak ani on na Jordiho Codinu nevyzrál. Getafe bylo mnohem aktivnější a dočkalo se branky, to když Soldado poslal na pravou stranu přihrávku na nabíhajícího Pedra Leóna, který svou pravačkou vykouzlil perfektní přihrávku na Manua, který bez větších dorazil míč do sítě bezmocného De Geay.

V závěru první půle již Atlético odpovědět nestačilo, stejně tomu tak bylo i ve druhé půli, v němž nedokázalo dostat míč nejen za záda jistého a v pohodě chytajícího Codiny, ale v podstatě i za záda celé výtečně hrající defenzívy domácího mužstva. Prvních pětadvacet minut bylo tak trošku bez tempa a hrálo se spíše mezi šestnáctkami, hráči obou celku se předháněli, který dokáže výše přestřelit branku, anebo z jaké nejdelší vzdálenosti svatyni soupeřova brankáře ohrozí. Největší šanci Atlética Madrid měl Agüero, jehož střelu zpoza vápna musel Codina vyrazit v dobrém zákroku na roh. Hosté se však na jakýkoliv odpor nezmohli, domácí v klidu doploužili až do závěrečného hvizdu.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

Getafe už by mohlo tu nulu smazat.Tipuji tedy X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele