19. kolo
23.01.2010 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sevilla FC - UD Almería 1:0

Nejtěsnější možné vítězství, zákonitě tříbodový a veledůležitý zisk tří bodů, ale nijak přesvědčivý výkon. I tak lze stručně a ve zkratce charakterizovat výkon jednoho z nejúspěšnějších mužstev posledních let, andaluskou Sevillu. Almería Rojiblancos obzvláště ve druhé půli trápila, ale nedokázala si vytvořit žádnou výraznější příležitost.

Sevillistas nepředvedli dobrý výkon a mnozí fanoušci se s obavami poohlíží po soupeřích, kteří by mohli jejich klub odsunout až mimo pohárové příčky, čímž narážím na blízkou a vzdálenější budoucnost, nežli na devatenácté, soutěž půlící kolo. Otázkou zůstává, zdali je to pouze absencemi Kanoutého a Fabiana, dlouhodobějším výpadkem formy, dílem nadpřirozených sil, anebo v tomto případě velmi dobrým výkonem Almeríe, jejíž hráči dřeli celý zápas, hráli ve velkém nasazení, klouzali po promáčeném trávníku, leč zbytečně.

Zápas rozhodla brzká a jediná branka Álvara Negreda, jenž se vmemoroval do mysli fanoušků právě za svého působení v Almeríi, které mu vysloužilo uznání a pověst kanonýra. I proto se při oslavě svého gólu zachoval ke svým bývalým spoluhráčům a klubu uctivě, totiž neslavil ho.

Velkou zásluhu na této brance má obránce hostí Acasiete, jenž se v nesnázích rozhodl pro malou domů, ale mičuda se naneštěstí zastavila v kaluži vody. Diego Alvés neměl šanci zareagovat, vyběhl proti Renatovi, který se zmocnil balónu, přihrál Negredovi, který nedal prázdné brance šanci. V další šanci selhal opět španělský reprezentant Negredo, ale jeho střela mířila mimo tři tyče a metr od Navasovy kopačky. Do konce poločasu už domácí vícekrát nezahrozili, hosté dobře bránili, ale ofenzivní složka pokulhávala.

Ihned po obrátce se dostával do šance agilní Negredo, ale v posledních týdnech nechová zabijáckou formu, v zakončení zklamal, bylo moc chabé a nerazantní. Poté už převzala iniciativu hostující jedenáctka, po patnácti minutách mírného tlaku však byly na jejím kontě jen tři nevýrazné pokusy. Fanoušci Rojiblancos začali popískávat, předváděná hra se jim nelíbila. Jisté oživení útočných řad přinesla výměna zřejmě unaveného Perottiho za Capela, který začal na levém křídle lítat jako pominutý a připravoval pro své spoluhráče zajímavé příležitosti, jež zůstaly po hříchu nevyužity, i proto si jedinou vážnější a brankovou šanci připsala Almería.

Po perfektním pasu Soriana se před Palopem objevil Corona, úplně sám, nikým nehlídán, ale svou střelu poslal do vyběhnuvšího brankáře. Palop své mužstvo zachránil od ztráty bodů. I vzhledem k tomu, že už se ani Sevilla nehrnula do nějakého zběsilého útočení, skončilo utkání těsným vítězstvím domácího mužstva, které se tak po několika špatných výsledcích posouvá opět blíže třetímu místu. Almería je naopak setsakramentsky blízko sestupovým příčkám, ale formu nemá nijak špatnou, proto by mohla v budoucích týdnech sbírat body a trápení s bojem o udržení se vyhnout.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele