Previews

Ruská Premier Liga - preview 29. kola

Předposlední ligové kolo má na programu ruská Premier Liga. Kazaň může slavit již dnes, překážkou jí bude Zenit Petrohrad, kterému jde stále o Ligu mistrů. Spartak Moskva má poslední teoretickou příležitost na titul, porve se o ni proti CSKA. Mizivou šanci na udržení se v soutěži má ještě Krasnodar, ten ale musí vyhrát na hřišti Těreku.

Marseille se chce v dohrávce proti PSG přiblížit elitě

Ambiciózní Marseille chce stále bojovat o titul, musí však tentokráte konečně zabrat a smazat tak alespoň částečně manko šesti bodů na vedoucí Bordeaux. V dohrávce odloženého zápasu 10. kola ovšem nepřivítá žádného lehkého soupeře. Ač je PSG až na dvanácté pozici, jeho kádr musí vzbuzovat v Olympique maximální respekt.

Uruguay je blízko postupu do Afriky, stačí jí i remíza

Ač si Uruguay odvezla z barážového utkání z Kostariky jednobrankový náskok, kouč Jihoameričanů Óscar Wáshington Tábarez nehodlá v odvetě na domácí půdě rozhodně nic podcenit. Podle něho je totiž výhra jedinou jistou cestou, jak se s konečnou platností dostat na mistrovství světa do Jižní Afriky.

Portugalci budou v Bosně hájit těsný náskok

Ofenzivní eso portugalské reprezentace Simao Sabrosa slibuje, že spolu se svými spoluhráči nehodlá v odvetném utkání baráže o postup na mistrovství světa proti Bosně a Hercegovině pouze bránit. Do Zenicy si Portugalci přivážejí náskok 1:0.

Francie má k postupu nejblíž. Ale Irové se nevzdávají

Francouzi si výhrou v Dublinu trochu ulevili od enormního tlaku fanoušků a médií, ve středu však svou práci musejí dokončit. V domácí odvetě totiž potřebují potvrdit těsný náskok z venkovního duelu a postoupit na mistrovství světa v Jižní Africe. Že jim to Irové nehodlají usnadnit, je všem jasné.

Ukrajinu čeká urputné dobývaní řecké tvrze

Oba týmy byly na největším fotbalovém svátku planety dosud jen jednou a po středečním večeru jeden z nich zvýší počet startů na dva. Ukrajinci by rádi rozhodli již v prvních devadesáti minutách, naopak Řecko bude opět sázet na své osvědčené defenzivní pojetí hry.

Češi budou hrát s Ázerbájdžánem o budoucnost v národním týmu

Druhou a pro mnohé poslední šanci ucházet se o reprezentační dres budou mít čeští fotbalisté ve středečním utkání proti Ázerbájdžánu, jímž uzavřou svoje vystoupení na turnaji ve Spojených arabských emirátech. Národní mužstvo se utká o třetí místo na turnaji v Al-Ajnu.

Jednadvacítka zkusí v Severním Irsku prodloužit suverenitu

Už na páté vítězství v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy v roce 2011 zaútočí v úterý čeští fotbaloví reprezentanti do jednadvaceti let. Svěřenci trenéra Jakuba Dovalila podstoupí náročnou "ostrovní" prověrku v Severním Irsku, kde touží navázat na předchozí čtyři kvalifikační triumfy. Další úspěch by už "lvíčata" výrazně přiblížil účasti v baráži v příštím roce.

Bílkovo hledání začne v Emirátech s mnoha nováčky

Českou reprezentaci čeká v neděli první krok nové éry. Na turnaji ve Spojených arabských emirátech se představí poprvé pod taktovkou Michala Bílka a ve zcela novém složení, v němž po mnoha omluvách zbylo jen několik zkušenějších hráčů z minulé kvalifikace. Místo hledání optimální sestavy tak trenér bude spíše testovat hráče, na které by se jinak nedostalo.

Gambrinus liga - preview 14. kola

V pondělí jdou do boje pražská "S", která mají za sebou úspěšná pohárová vystoupení. Na koni by mohla být hlavně Sparta, ta ale potřebuje potvrdit evropské výhry i doma - chce vyhrát na Slovácku. Slavia je nyní v lize až osmá a v Edenu ji nečeká vůbec snadná práce s Plzní.

Anglická Premier League - preview 12. kola

Liverpool bude v pondělní dohrávce anglické ligy vylepšovat nelichotivou sedmou příčku. Reds proti nováčkovi neberou nic jiného než výhru, pokud tři body skutečně získají, přeskočí Manchester City. Hosté jsou těsně nad pásmem sestupu.

Primera División - preview 10. kola

Villarreal se po nepovedeném vstupu do sezony zvedá a zlepšenou formu by rád potvrdil i na hřišti třetí Sevilly. Snadnější pozici bude mít Valencia, která přivítá nováčka ze Zaragozy. Almeria přivítá Osasunu, Santander hostí Athletic, Espanyol se pokusí oloupit Gijon a Valladolid si brousí zuby na skalp posledního Xerezu...

Seria A - preview 12. kola

Milán proti Římu, to jsou velká lákadla nedělního programu Serie A. Lazio nejprve odpoledne hostí AC, večer pak tečku za kolem obstarají Inter s AS. Janovu se znovu daří a formu by měl potvrdit proti Sieně. Fiorentina cestuje do Udinese, Sampdoria se představí v Cagliari...

Eredivisie - preview 13. kola

Alkmaaru ani Feyenoordu to v posledních týdnech příliš nejde, nyní mají oba týmy šanci přilepšit si ve vzájemném zápase. Ještě větší šlágr se bude hrát v Enschede, kde vedoucí Twente přivítá třetí Ajaxu. Na výsledek z tohoto zápasu bude čekat PSV, které cestuje do Haagu...

Ruská Premier Liga - preview 28. kola

Rubin může využít zaváhání Spartaku proti Samaře, stojí před ním ale těžký protivník v podobě CSKA Moskva. Pokud by se Kazani podařilo vyhrát, bude mít na čele tabulky čtyřbodový náskok. Krasnodar v sobotu uhrál bod s FK Moskva a po dnešku se může ještě výrazněji přiblížit sestupu...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele