Serie A - preview 18. kola

14.01.2012, 08:12, aktualizováno 16.01.2012, 08:38
Previews
Neapol má výbornou možnost vylepšit svoji pozici na čele tabulky, vedoucí trio totiž o víkendu ztrácelo body. Aktuálně šestý tým tabulky hostí v dnešní dohrávce Boloňu, která se nachází těsně nad sestupovou zónou.
SSC Neapol - Bologna FC  (pondělí 20:45)
Svůj debut bude muset ještě na pár dní odložit nová útočná posila. Ani tento fakt ale nepřipraví domácí fanoušky o radost před utkáním. Neapol hostí na závěr kola Bolognu.

Program tohoto kola uzavírá trochu netradičně pondělní dohrávka Bologně s Neapolí. Svěřenci Waltera Mazzariho budou chtít udělat svým fanouškům radost výhrou. K té jim ale podle Mazzariho ještě nepomůže nová posila v podobě Eduarda Vargase.

Mladý útočník, jenž tento měsíc přestoupil do Itálie z Universidad de Chile, si odbyl svůj debut ve čtvrtečním zápase proti Ceseně, který díky Panděvovi vyhrála Neapol 2:1. Ligový zápas ale tentokrát podle Mazzariho Vargas ještě bude muset oželet.

"Byl jsem zklamaný, protože jsem se nedostal úplně do hry," říká chilský forvard. "Bude to chtít ještě hodně času, než se úplně adaptuji na tento styl fotbalu. Je to po této stránce jiný svět. Jediné, co mohu dělat, je čekat, až mi dá trenér další šanci."

Mazzari si uvědomuje, že mladého útočníka nejspíš poslal na hřiště příliš brzy. "Byla to z mé strany chyba. Ještě si nemohl zvyknout ani na nové hráče, bylo to na něj moc brzy. Trenér s mými zkušenostmi by měl počkat, poslat hráče na hřiště, až když je naprosto připraven. Na druhou stranu jsme postoupili a to mě těší. Chceme brát vážně všechny soutěže, do kterých nastoupíme," uzavírá Mazzari.

Bologna naposledy vyhrála, konkrétně dala dvě branky Catanii a od sestupového pásma ji dělí šest bodů. Je na sedmnácté pozici, stejně jako Siena. To ale rozhodně není důvod k oslavám.

"Chtěli jsme začít nový rok s výhrou a to se nám povedlo," říká trenér Stefano Pioli. "Nyní se musíme soustředit na důležitý zápas s Neapolí."

A že to nebude lehké utkání, je naprosto jasné. Zvlášť, když hostům chybí hráči jako Portanova nebo Diamanti. Domácí jsou kompletní, jedinou výjimku tvoří Ezequiel Lavezzi.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Aronica - Maggio, Inler, Gargano, Dossena - Hamšík, Panděv - Cavani
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Gillet - Raggi, Antonsson, Cherubin, Crespo - Pulzetti, Peréz, Mudingayi, Morleo - Ramiréz - Di Vaio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.33 - 4.60 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - Atalanta BC  (neděle 12:30)
Lazio Řím bude před domácím publikem odčiňovat ostudu ze Sieny - doma přivítá Atalantu Bergamo. Biancocelesti neberou nic jiného než vítězství, případná ztráta by totiž mohla znamenat přenechání čtvrté pozice Interu. Lazio i přes zaváhání nadále věří v Ligu mistrů.

Milionářskou soutěž ovšem letos čtvrtá pozice nezaručuje. V minulé sezoně skončilo Lazio na pátém místě a prakticky na poslední chvíli přenechalo Ligu mistrů Udinese. Letos je zatím situace podobná s tím rozdílem, že je Lazio čtvrté a aby se kvalifikovalo, musí skončit alespoň na třetím místě, které okupuje znovu Udinese.

Bohužel plány na lukrativní soutěž dostaly vážné trhliny v minulém kole. Lazio místo toho aby si ze Sieny odvezlo plný počet bodů naprosto zklamalo a od soupeře obdrželo potupně čtyřbrankový výprask! Byl to nejhorší zápas trenéra Edyho Rejy od nástupu do funkce trenéra Lazia.

"Když dostanete od Sieny čtyři góly, pak zjevně něco není v pořádku. Mí hráči však dali všechno do zápasu s Veronou. Nejsme sice v nejlepším rozpoložení, ale vítězství nám dává klid a posiluje naší důvěru před nedělním zápasem," rozpovídal se kouč Edy Reja. Jeho svěřenci, jak prohlásil, porazili v týdnu Hellas Verona 3:2 a postoupili do dalšího kola italského poháru.

Také Atalanta má za sebou ligový neúspěch. Několikazápasová série bez porážky skončila, Atalanta totiž nestačila před vlastními diváky na vedoucí AC Milán. V Bergamu si z toho však nedělají těžkou hlavu, prohrát s italským šampionem není žádná ostuda. Trenér Stefano Colantuono teď věří v body proti Laziu, což také nebude zrovna jednoduchý soupeř. "Nebude to jednoduchý zápas. Lazio je rozhodnuto dokázat, že minulý zápas byl jen náhoda. Můžeme očekávat návrat Lazia. Je to silný tým, který si zasluhuje respekt," sklonil poklony týmu Biancocelesti trenér Atalanty Stefano Colantuono.

Domácím bude chybět hned několik hráčů, a sice Cana, Kozák, Makinwa, Brocchi, Konko, kapitán Mauri a náhradní brankář Bizzarri. Mezi tři tyče se však vrátí již uzdravený Federico Marchetti. Co se týče Atalanty, tak té bude chybět pouze Capelli a samozřejmě potrestaný korupčník Doni.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Zauri, Dias, Biava, Radu - Gonzalez, Ledesma, Lulič - Hernanes - Klose, Rocchi
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Consigli - Masiello, Ferri, Manfredini, Peluso - Schelotto, Cigarini, Padoin, Bonaventura - Marilungo - Denis
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.83 - 3.25 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Cesena - Novara Calcio  (neděle 15:00)
Ryze záchranářský duel bude k vidění na stadionu Dina Manuzziho, kde Cesena přivítá Novaru. Jedná se o bitvu devatenáctého celku s omnáctým, takže ve hře je dá se říci rovnou šest bodů. Případná remíza toho příliš nevyřeší.

Cesena se po nadějném začátku prosince vrací zpět do výsledkové krize. Stejně jako se nepovedl závěr roku, nepovedl se i první zápas v nového roku. Cesena prohrála shodně 4:1 s Atalantou i s Udinese a nadále zůstává v pernamentním sestupovém ohrožení. Svěřenci trenéra Arrigoniho se na záchranářskou práci posílili o řeckého obránce Vangelise Morase, jenž přichází z anglického Swansey.

Prakticky stejně jako Cesena je na tom i nováček z Novary. Také jemu se první zápas nového roku hrubě nevydařil. Novara totiž doma podlehla celkem snadno Fiorentině 3:0. Vedení klubu se rozhodlo nepříznivou situaci řešit nákupem nového útočník, z Neapole přichází střílet branky Giuseppe Mascara - pod Vesuvem evidentně už nepotřebný. "Tato nová výzva v mé kariéře mi dává nadšení. Nakonec budu moct hrát pravidelně, což mi v Neapoli chybělo. Věřím, že se můžeme zachránit, jinak bych tu ani nebyl," prohlásil Giuseppe Mascara.

Domácí mají s Novarou velmi vyrovnanou bilanci, oba celky mají na svém kontě jedno vítězství, zbytek jsou remízy. I když poslední měření sil, které dopadlo šťastněji pro Novaru, skončilo v normální hrací době rovněž remízou. Novara totiž rozhodla o svém postupu do dalšího kola Coppy Italia až v prodloužení, bylo to v roce 2010.

Černobílí nastoupí proti Novaře bez Djokoviče, Malongy, Martinha a vykartovaného Laura. I v absenci je na tom Novara stejně, hrát nebudou Ludi, Giorgio, Pesce a Lisuzzo.
AC Cesena - pravděpodobná sestava:
Antonioli - Comotto, Von Bergen, Rodriguez, Rossi - Guana, Parolo - Ceccarelli, Mutu, Candreva - Eder
Novara Calcio - pravděpodobná sestava:
Ujkani - Morganella, Paci, Dellafiore,Centurioni, Gemiti - Jensen, Radovanovič, Rigoni - Caracciolo, Mascara
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.93 - 3.20 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Chievo Verona - Città di Palermo  (neděle 15:00)
Nový trenér Bertolo Mutti zatím nemá moc důvodů k úsměvům nebo radosti, jeho svěřencům se nedaří a nutně potřebují změnu k lepšímu. Proti něčemu podobnému stojí domácí Chievo.

Chievo ale není nějak oslnivé a svou formu bude chtít celý tým co nejdříve zlepšit. Z pěti posledních zápasů dokázalo Chievo vyhrát pouze jeden. Tyto výsledky znamenaly pro veronský celek pád na čtrnácté místo s osmibodovým náskokem na sestupové pozice.

Chievo dokázalo překvapivě vyhrát své pohárové utkání proti Udinese a trenér Di Carlo věří, že i tento výsledek pomůže jeho svěřencům k záchraně v Serii A. "Samozřejmě je pohárové utkání taky důležité a mám z něj velkou radost. Ale jakmile rozhodčí pískl konec zápasu, začal jsem přemýšlet nad ligovým utkáním s Palermem. Musíme se zaměřovat vždy na to, co nás čeká, ne na minulost."

Di Carlo by měl nejspíš přistoupit na rozestavení poměrně ofenzivní a umístit útočníka Théréaua za Paloschiho s Pellisierem na hrotu.

Palermo bylo poraženo Neapolí v minulém kole a hned po zápase se prezident Zapmarini pořádně opřel do trenéra Muttiho. "Viděl jsem od něj příliš mnoho chyb, kterých jsem nikdy už vidět nechtěl. Jeho taktické pokyny nedávaly smysl, špatně načasoval střídání a výsledek padá na něj," říká prezident Zamparini.

Mutti na druhou stranu brání své rozhodnut argumentací fyzické připravenosti některých hráčů. "Někteří hráči prostě nebyli fyzicky připraveni, naším cílem je hrát aktivně, hodně běhat a být agresivnější," hájí se trenér.

Zamparini se snaží řešit problémy v bráně Palerma a proto se rozhodl koupit v Interu se trápícího Emiliana Viviana, který je ve spoluvlastnictví milánského giganta. Minimálně do léta tak bude hrát na Sicílii. Kvůli zranění ale stále ještě není připraven na utkání s Chievem.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Frey, Andreolli, Cesar, Jokič - Luciano, Bradley, Hetemaj - Théréau - Paloschi, Pellissier
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Benussi - Muñoz, Silvestre, Mantovani, Balzaretti - Migliaccio, Della Rocca, Barreto - Iličič, Vazquez - Pinilla
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.15 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ACF Fiorentina - US Lecce  (neděle 15:00)
Lecce hraje o záchranu, v sezoně se hráčům nedaří najít společnou notu a štěstí se k nim také nepřiklání. O úspěšný výlet se pokusí ve Florencii. Ta ale chce zpět svou reputaci a tak nás čeká další zajímavý souboj.

Fiorentina naposledy hrála v pohárovém utkání proti Římu a výsledek 0:3 naznačuje, že 'Viola' neprochází právě snadným obdobím. První půli utkání sice hráči okolo mladého kapitána Jovetiče ovládali, ale ve druhém poločase vstřelilo AS tři branky především díky stále lepšímu výkonu Erika Lamely.

Florentskému týmu se ale před tím dařilo, tři branky nadělila Novaře a tabulkou stoupala až k deváté příčce. Hlavní hvězda týmu vidí ale několik pozitiv před nadcházejícím duelem.

"Postrádali jsme lepší týmovou práci, nedokázali jsme navázat na předchozí zápasy, které se nám podařily. A proti Lecce to nebude právě jednoduché," míní Jovetič.

"Nesmíme si myslet, že už jsme tento zápas vyhráli, protože by Lecce bylo snadným soupeřem. Hrají dobře, ale nám pomáhají naši fanoušci, takže se pokusíme jim jejich vytrvalost oplatit a hrát skvělý zápas."

Lecce prohrálo už dvanáctkrát, naposledy ho přemohl turínský Juventus. Problémy má Lecce především s obrannou fází. Do toskánské metropole přijíždí proto, aby přerušilo sérii porážek a postavilo se konečně na nohy.

Jak už bylo řečeno, velmi špatná obrana podráží nohy celkem slibnému týmu. Lecce obdrželo 34 branek v sedmnácti utkáních! Tato smutná statistika pasuje Lecce na tým s nejhorší obranou.

"Samozřejmě s tím nejsme absolutně spokojeni," říká záložník Obodo. "Ale pořád nás čeká ještě polovina zápasů a v nich chceme uspět." Podaří se to Lecce? Nebo se domácí probudí?
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Boruc - Gamberini, Natali, Nastašič - Cassani, Behrami, Montolivo, Salifu, Vargas - Jovetič, Ljajič
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Benassi - Tomovič, Esposito, Ferrario, Brivio - Cuadrado, Giacomazzi, Grossmüller, Olivera - Muriel, Di Michele
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 4.00 - 7.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Janov CFC - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Udinese jede na Marassi s úkolem udržet krok s vedoucím duem. Bianconeri na AC Milán a Juventus ztrácí jen dva body a nadále se tak nechtějí vzdát svých výborných výsledků. Naopak Janov potřebuje pořádně zabrat, předchozí premiéra trenéra Pasqualeho Marina absolutně nevyšla...

To Udinese odstartovalo nový rok vysokou výhrou nad Cesenou a zůstalo neporaženo už v šesti zápasech. Sérii narušila až osmifinále Coppa Italia, v němž Zebrette doma padli s Chievem. Zatímco doma je Udinese suverénně nejlepším týmem soutěže, venku se mu tolik nedaří. Letos vyhrálo na hřištích soupeřů jen dvakrát a Janov bude doufat, že to opět nebude ze strany Udinese nic světoborného.

Především než na soupeře by se ale Grifové měli zaměřit sami na sebe. Marino odstartoval svůj "režim" v Janově hrůzostrašně, prohra 3:0 v Cagliari byla tvrdou lekcí. Mužstvu nepomohl ani Alberto Gilardino, který přišel z Fiorentiny a naskočil k prvnímu zápasu v dresu Grifů. Janov nicméně podal zoufalý výkon, který červenou kartou korunoval Emiliano Moretti.

Očekává se, že i v neděli Marino nasadí oblíbené rozestavení 4-3-3, ale bude doufat, že se dá dohromady alespoň někdo z trojice Miguel Veloso, Valter Birsa, Rodrigo Palacio, kteří by mohli hru pozvednout. Mimo hru je vedle vykartovaného Morettiho také Kaladze.

Hosté přijedou bez Mehdiho Benatii a Kwadwa Asamoaha, kteří jsou na Africkém poháru národů, a zranění do hry nepustí Paula Barreta. Ještě také není rozhodnuto, jestli nastoupí Emmanuel Agyemang-Badu a Andrea Coda.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey - Mesto, Granqvist, Rossi, Constant - Biondini, Veloso, Kucka - Palacio, Gilardino, Merkel
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Ferronetti, Danilo, Ekstrand - Basta, Isla, Pinzi, Fernandes, Armero - Floro Flores, Di Natale
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 3.15 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Juventus FC - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Alespoň do večera se může osamostatnit na čele tabulky Juventus. Stará dáma doma přivítá trápící se Cagliari, které se pokouší s trenérem Davidem Ballardinim nastartovat novou éru. Připomínáme, že Juventus je stále jediným týmem v Serii A, který letos ještě neprohrál.

Marco Borriello, to je zatím nejvýraznější nově příchozí akvizice turínského velkoklubu. Paradoxně se jedná o posilu do už tak přecpané konkurence útočníků. Je tedy jasné, že někdo bude muset z kola ven. Vraťme se ještě k samotnému Borriellovi. Italský útočník oblékal dres Janova, Milána, Říma a nyní i Juventusu, který předtím odmítnul. Není proto divu, že upadl v nemilost fanoušku Staré Dámy. Samotný Borriello si z nevlídného přijetí příliš hlavu nedělá: "Mám velký respekt k fanouškům Juve a udělám vše proto, aby si získal jejich důvěru. Jsem si vědom toho, že jsem se připojil k týmu, kde je velká konkurence o místo v základní sestavě."

Premiéru zažije proti Cagliari, dá se očekávat, že trenér Conte ho okamžitě do základu nepostaví. Juventus mezitím nadále šlape jako hodinky, v minulém kole vydřel výhru na půdě Lecce 1:0 a nadále zůstává neporažen, mimo to mu stále patří prvenství, byť dělené s milánským AC. Juve se může po zápase s Cagliari osamostatnit na čele tabulky, potřebuje k tomu však nejenom zvítězit nad sardinským celkem, ale tak výpomoc Interu Milán v prestižním milánském derby.

Cagliari rozhodně nepocestuje do Turína na výlet. Minulé kolo jasně ukázalo, čeho je tým Davida Ballardiniho schopen. Jeho svěřenci totiž rozstříleli ambiciózní Janov 3:0 a upevnili si pozici ve středu ligové tabulky. "Musíme prokázat stejný postoj i v Turíně, ovšem s vědomím, že hrajeme proti velmi těžkému soupeři," stručně prohlásil nový trenér Cagliari Davide Ballardini.

Staré Dámě bude chybět klíčový stoper Chiellini, nahradit by ho měl Barzagli, a také útočník Quagliarella. Cagliari má o několik starostí více, chybět budou Sampaio, Perico, Nené a Eriksson.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, De Ceglie - Vidal, Pirlo, Marchisio - Pepe, Matri, Vučinič
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Canini, Astori, Agostini - Dessena, Ekdal, Nainggolan - Cossu - Larrivey, Ibarbo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.33 - 4.50 - 10.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Parma FC - AC Siena  (neděle 15:00)
Parma přivítá na svém stadionu Ennio Tardini Sienu a premiéru při tomto duelu zažije nový trenér Gialloblu Roberto Donadoni. Parma se zatím krčí na nelichotivé patnácté pozici, Siena je dokonce šestnáctá.

Fotbalisté Parmy v minulém kole naprosto nestačili na Inter Milán a po porážce 5:0 došla vedení týmu trpělivost. Ostudný debakl odnesl kouč Guidolin, jeho nástupcem se stal Roberto Donadoni. "Tento tým může mířit vysoko. Přijal jsem tuto výzvu, protože si myslím, že na to máme ingredience," prozradil Roberto Donadoni, někdejší kouč italské reprezentace. A má pravdu! Kvalitou kádru má Parma rozhodně na víc, než jen patnácté místo. Nový trenér si odbude premiéru v domácím prostředí proti Sieně, která v minulém kole deklasovala favorizované Lazio Řím.

Byl to nečekaný výsledek. Siena byl v souboji s Laziem jasným outsiderem, jenže hned od začátku utkání dala římskému celku pocítit svojí sílu. Biancocelesti na Bianconeri vůbec nestačili a prohráli vysoko 4:0! Nyní už v Sieně pomýšlejí na další body, příležitost budou mít na hřišti Parmy.

"Postavíme se proti týmu, který našel po změně trenéra nové nadšení. Budeme muset odehrát velký zápas, abychom přivezli domů pozitivní výsledek. Musíme hrát se stejnou rozhodností, jako tomu bylo proti Laziu," prohlásil před zápasem trenér Sieny Giuseppe Sannino.

Hned na úvod bude Donadonimu chybět Mirante, Pellé a Galloppa. Siena je na tom ještě o něco lépe, chybět jí bude pouze brankářská jednička Brkič a Bolzoni.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Pavarini - Zaccardo, Lucarelli, Paletta, Gobbi - Valiani, Musacci, Morrone - Biabiany - Giovinco, Floccari
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Vitiello, Rossettini, Terzi, Del Grosso - Angelo, D'Agostino, Gazzi, Brienza - Calaiò, Destro
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.00 - 3.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - Inter Milán  (neděle 20:45)
Slavné milánské derby je opět tu! AC Milán, coby vedoucí tým Serie A vyzve Inter a ať už je postavení obou týmů jakékoliv, derby jako vždy nebude mít výraznějšího favorita. Koneckonců formou oplývají jak Rossoneri, tak i Nerazzurri, kteří po prahbídném začátku konečně začali naplňovat to, co se od nich očekává - tedy vítězství.

Derby della Madonnina patří jednoznačně k nejsledovanějším zápasův v Evropě. AC Milán loni přerušil několikaletou nadvládu Interu a v této sezoně to zatím vypadá, že AC bude mít opět před svým konkurentem navrch!

Začněme jménem, které bylo v posledních dnech v Miláně je nejvíce skloňováno - Alexandre Pato. Mladý brazilský útočník byl jednou nohou v Paris Saint-Germain, avšak naposlední chvíli couvnul a nadále zůstává na San Siru. Fanoušci Rossoneri si mohli oddychnout, stejně jako někteří spoluhráči. "Jsem velmi šťastný, že Pato zůstává. I když bych respektoval každé jeho rozhodnutí," nechal se slyšet spoluhráč Kevin-Prince Boateng.

Setrvání Pata nakonec učinilo "čáru přes rozpočet" jinému útočníkovi Carlosi Tevézovi, který se do Milána chystal právě místo brazilského forvarda. Další možností je, že Tevéz nakonec zakotví právě v konkurenčním Interu Milán. Alexandre Pato však nemá v Miláně nic jistého, jeho forma není zdaleka tak optimální a o své místo druhého útočníka vedle Ibrahimoviče bude muset tvrdě bojovat. Dá se i předpokládat, že v derby začne na lavičce náhradníků.

Naopak od začátku by měl nastoupit Kevin-Prince Boateng. "Miluji atmosféru derby. Jsme silnější než Inter, chceme ukončit jejich naděje na Scudetto," prohlásil ghanský záložník, který nereprezentuje svojí zem na APN, neboť se před časem reprezentace vzdal. AC Milán v soutěži neprohrál třináct zápasů v řadě a nadále si vede naprosto suverénně. Naposledy v pohodě zvítězil na půdě Atalanty Bergamo 2:0.

Suverénně si konečně začal počínát i Inter Milán. Nedávný vládce Itálie a koneckonců i Evropy. Jenže po odchodu Josého Mourinha nastaly těžké časy. V Interu se vystřídalo několik trenérů, ale žádný z nich nedokázal na úspěchy "Special One" navázat. Naposledy se o vzkřísení giganta pokoušel Gian Piero Gasperini, ale ten totálně vyhořel a na scénu přišel Claudio Ranieri. Ani jeho začátky nebyly lehké, ovšem Inter se pod ním pomaličku zvedal a momentálně už pět ligových zápasů v řadě neztratil ani bod. Probudili se i střelci, což dokazuje skóre posledních dvou zápasů, které hovoří v poměru 9:1 ve prospěch Interu.

Touto sérií se Nerazzurri zapojili zpátky do boje o Ligy mistrů ba dokonce i o Scudetto. Pro Inter nastává derby v tu nejlepší možnou chvíli. "Doufám, že můj tým odehraje dobrý zápas, protože je to důležité. Vítězství by nám umožnilo vrátit se plnohodnotně do bojů o Scudetto," nechal se před utkáním slyšet prezident Interu Massimo Moratti.

Diavoli budou v derby postrádat Flaminiho, Cassana, Yepese, Gattusa a také záložníka Aquilaniho. Konkurenční Inter je na tom o poznání lépe, trenér Ranieri bude mít k dispozici všechny své opory, chybět bude pouze Muntari, jenž odjel reprezentovat Ghanu na Africký pohár národů.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini - Ambrosini, Van Bommel, Nocerino - Boateng - Ibrahimovič, Robinho
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Lúcio, Samuel, Nagatomo - J.Zanetti, Thiago Motta, Cambiasso, R.Alvarez - D.Milito, Pazzini
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.20 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Calcio Catania - AS Řím  (sobota 20:45)
Stadion Angelo Massimino bude svědkem střetu AS Řím a jeho bývalého trenéra Vincenza Montelly. Ten nyní trénuje sicilskou Catanii a na domácím hřišti bude chtít ukázat vedení Říma, že jeho odchodem udělalo chybu.

Vincenzo Montella strávil v AS Řím velkou část své kariéry a stal se jedním ze symbolů týmu hlavního města. Po propuštění Claudia Ranieriho dalo Montellovi vedení AS šanci na trenérský debut, ale na konci sezony se vzhledem k předvedené hře i výsledkům rozhodlo angažovat španělského trenéra Enriqueho. Oba trenéry pojí téměř mizivé zkušenosti v aktuálním povolání, i když Luis Enrique pracoval s barcelonským 'béčkem'.

"Nechci se mstít, nic podobného necítím," říká ale Montella na adresu Římanů. "Ale chuť k vítězství samozřejmě mám, možná až příliš velkou. Chceme všichni vyhrát, je jedno, s kterým týmem. Jen proto, že Řím je mým bývalým klubem, nemusím cítit po emocionální stránce nic výjimečného. Jsem tady v Catanii velmi šťastný a dokonce jsem našel pro práci velmi zdravé prostředí."

Také se nezapomněl zmínit o posledním zápase. Ten jeho tým prohrál 0:2 s Bolognou a jednalo se už o pátý zápas, ze kterého odešli Montellovi svěřenci poraženi.

"To byla ta nejhorší hra od doby, co jsem zdejším trenérem. Velmi špatný, nekoncentrovaný a naivní výkon. Nebudu z toho ale dělat přehnané drama, doufám, že se tady všichni poučíme," zakončuje mladý trenér.

Catanie je na místě osmém, na Řím ztrácí pět bodů. Část z nich bude chtít z tohoto zápasu. To ale nebude vůbec jednoduchá věc, protože forma AS má zlepšující se tendenci. Tým snad konečně chápe trenérovy záměry, které podporují individuální výkonů některých hráčů. Velmi špatná situace na marodce se také začala postupně zlepšovat.

Poslední utkání zvládli 'Giallorossi' i bez nejlepšího kanonýra Pabla Osvalda. Toho nejprve dvěma góly zastoupil kapitán Totti, v pohárovém zápase stejným počtem branek potopil Fiorentinu Lamela. Gólově se navíc prosadil i Fabio Borini.

"Myslím, že tuto sezonu můžeme ještě stoupat tabulkou," říká mladý argentinský miláček publika. "Našli jsme určitý rytmus, který jsme na začátku postrádali a teď už musíme jen stavět na svých výkonech," dodává Lamela. Podaří se to jeho celku proti Catanii?
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Campagnolo - Potenza, Legrottaglie, Spolli, Alvarez - Izco, Lodi, Almiron - Barrientos, Bergessio, Gomez
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Rosi, Juan, Heinze, Taddei - Gago, De Rossi, Pjanič - Lamela, Totti, Borini
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.15 - 3.25 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AC Milán17114237:1637
2.Juventus FC17107028:1137
3.Udinese Calcio17105224:1035
4.SS Lazio1786324:1730
5.Inter Milán1792627:1929
6.SSC Neapol1776432:1927
7.AS Řím1783623:1927
8.Calcio Catania1757520:2522
9.ACF Fiorentina1756618:1521
10.Cagliari Calcio1756615:1721
11.Città di Palermo1763819:2321
12.Janov CFC1763819:2721
13.Atalanta BC1768323:2120
14.Chievo Verona1755713:2020
15.Parma FC1754821:3119
16.AC Siena1746718:1618
17.Bologna FC1753916:2418
18.Novara Calcio1726917:3212
19.AC Cesena1733119:2412
20.US Lecce17231217:349
Bodové odečty
Atalanta BC-6za korupci

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1049)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele