Ligue 1 - preview 20. kola

14.01.2012, 09:09, aktualizováno 15.01.2012, 08:57
Previews
Z dvacátého kola francouzské ligy zbývá odehrát jediný zápas, ten ale slibuje velmi zajímavou podívanou. Marseille hostí Lille a bude se chtít znovu o kousek přiblížit čelu tabulky. Hosté mají jistotu, že i v neděli večer jim bude patřit třetí místo.
Olympique Marseille - Lille OSC  (neděle 21:00)
Celá Francie bude s napětím sledovat souboj týmů, které si nebudou moci dovolit zaváhat, chtějí-li udržet krok se špičkou tabulky. Mohutně se zvedající Marseille přivítá v dohrávaném utkání prvního jarního kola obhájce titulu z Lille.

Marseille v lednu posílilo; z hostování v rodné vlasti se vrátil brazilský útočník Brandao a trenér Didier Deschamps doufá, že jeho přítomnost pomůže nakopnout Phocéens k zapojení do závodu o ligový titul. Momentální ztráta na vedoucí PSG činí devět bodů, ale bílomodré může těšit způsob, jakým zakončili podzimní část sezony: z pěti posledních zápasů dokázali vyhrát hned čtyři.

Ani přítomnost Brandaa ovšem nemůže zastínit fakt, který Marseille jejich situaci před klíčovým utkáním hned na začátku nového roku ztěžuje. Problémy v útoku, způsobené zraněním a špatnou formou André-Pierre Gignaca, na podzim řešil mladý forvard Jordan Ayew; jeho starší bratr André je potom společně s Loïcem Rémym herním i střeleckým motorem celé ofenzivy týmu. Oba borci však na Stade Velodrome v neděli nevyběhnou, protože se připravují s týmem Ghany na blížící se Africký pohár národů.

To byl také důvod ke znovupovolání zkušeného brazilského střelce. "Je pro nás důležité, že máme více možností v ofenzivě poté, co náš tým opustili čtyři hráči," poznamenal k největšímu africkému turnaji Deschamps. "Všichni víme, co Brandao pro náš klub znamená - je to dříč a kvalitní hráč. Vím, co v Marseille dokázal, a také on dobře zná jak klub, tak spoluhráče. To je pro nás velmi pozitivní, protože nás čeká řada zápasů. Toto bylo jediné řešení jak z finančního, tak ze sportovního hlediska."

Lille vstoupí do zápasu rovněž oslabeno; senegalský trenér Amara Traoré povolal elitního kanonýra Moussu Sowa, a na hrotu útoku se tak v dresu Dog objeví Ireneusz Jeleń. Poslední utkání se Lillois nevydařilo; v Coupe de la Ligue prohráli s Lyonem, a to i přesto, že Les Gones dohrávali v deseti. V lize potom Garciův tým vyválčil naposledy dvě remízy ze stejného počtu utkání, naposledy 4:4 proti Nice.

Trenéru Garciovi navíc přidělává vrásky i situace kolem Edena Hazarda, o nějž podle zákulisních spekulací hodně stojí Chelsea. Mluví se také o situaci Moussy Sowa, který by po návratu z Poháru národů mohl rovněž obléct jiný dres.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Azpilicueta, M'Bia, N'Koulou, Traoré - Diarra, Cheyrou - Valbuena, Amalfitano, González - Rémy
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Landreau - Béria, Rozehnal, Chedjou, Bonnart - Mavuba, Balmont, Pedretti - Cole, Hazard - Jeleń
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.20 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Ajaccio - AJ Auxerre  (sobota 21:00)
Poslední celek tabulky francouzské Ligue 1 z Ajaccia rozhodně nesmí předvádět ty výkony jako na podzim. Nováček se zřejmě příliš neadaptoval na nejvyšší soutěž a skončil poslední. I když na konci mu dvě ligové kola vyšla a nyní nemá na ostatní soupeře před sebou až tak velkou ztrátu. Na úvod jara přivítá Auxerre.

Tudíž se s korsickým klubem musí počítat. Jak v důležitém souboji se Sochaux v posledním zápase, tak doma s Rennes před Novým rokem nečekaně bodoval a nyní rozhodně není na odpis. Pokud naváže na tahle dvě vítězství, která byla mimochodem jeho jediné dvě ze tří za celý podzim, může se dokonce sestupovému pásmu vzdálit.

A to navíc domácí vstupují do zápasu vítěznou notou, jelikož v Coupe de France skolili venku před týdnem ES Fréjus jednoznačně 3:0. "Zápas proti Auxerre bude trochu jiný než ten pohárový. Je velice důležitý," říkala nová posila Edurado z Lens, nejzvučnější jméno zimního přestupového období svěřenců trenéra Oliviera Pantaloniho.

"Přišel jsem, abych tým hlavně uklidnil," uvedl dále útočník. "Jinak by si mě klub ani nevybral. Chci, aby na mě i spoluhráči byli pyšní, že jsem přišel. A naopak. Společně budeme bojovat až do konce o záchranu. Tým ví, jak se má udržet v Ligue 1. Teď chceme začít jenom jedním způsobem - a to vítězstvím."

Auxerre, které zatím do svých řad nepřizvalo žádné nové jméno, je aktuálně na patnáctém místě jen s čtyřbodovým náskokem před svým soupeřem. Stejně jako Ajaccio i AJA postoupilo dál ve Francouzském poháru, Chambly zdolalo 1:0 po prodloužení. Na podzim vzájemný souboj dopadl jasně pro Auxerre, které vyhrálo suverénně 4:1.
AC Ajaccio - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Diawara, Medjani, Poulard, Bouhours - Mostefa Sbaa, Pierazzi - André, Cavalli, Tibéri - Eduardo
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin - Hengbart, Boly, Grichting, Berthod - Cissé, Dudka - Contout, Haddad, Sahar - Oliech
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 2.95 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dijon FCO - Évian Thonon Gaillard  (sobota 21:00)
První jarní kolo otevře mimo jiné i souboj dvou nováčků. Domácí Dijon je plně namočen do boje o záchranu; situace Évianu se zatím zdá být o něco lepší.

Dijon je nicméně posílen Gaelem Kakutou; mladý záložník Chelsea bude připraven pomoci Carteronově týmu už v prvním lednovém utkání. Od talentovaného křídelníka se očekává, že pomůže odvrátit sestupovou hrozbu, která nad DFCO aktuálně visí. Kakuta, reprezentant Francie do 21 let, přišel na hostování do konce sezony.

"Vybral jsem si Dijon, protože jsem je viděl hrát a produkují dobrý fotbal," řekl Kakuta. "Trenér Carteron mě přesvědčil," dodal.

Domácí mají momentálně pouze jednobodový náskok na sestupové pozice; dobrou zprávou je, že se klíčový záložník Benjamin Corgnet rozhodl zůstat v týmu až do léta. O talentovaného ofenzivního hráče mělo zájem Newcastle, nicméně Corgnet, který doposud nastoupil k osmnácti zápasům, kde zaznamenal sedm gólů, vábení slavného klubu odolal.

"To, co momentálně chci, je zůstat v Dijonu, a trenér chce to samé," podotkl hráč. "Koneckoncků, nikdy nevíte, co se může stát. Nicméně si myslím, že momentálně nejlepší volbou pro mě bude dohrát sezonu tam, kde jsem. Slyšel jsem o zájmu několika anglických klubů včetně Newcastlu, ale takové drby mě nemůžou znepokojit," dodal Corgnet.

Évian je momentálně jedenáctý, ale jeho náskok na sestupové příčky činí pouhé čtyři body. Vítězství na půdě loňského druholigového kolegy by tak bylo důležitým impulzem, který by Correově týmu dodal trochu klidu na začátku druhé půlky sezony.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.00 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Nancy-Lorraine - FC Lorient  (sobota 21:00)
Osmnáctý tým proti devátému, ale také vyhlášená defenziva proti ofenzivě. Také toto nabídne jeden ze soubojů 20. kola francouzské ligy: Fernandezovo Nancy přivítá Lorient.

Útočník domácích Benjamin Moukandjo vyzývá Lorraine k tomu, aby se dobrým výsledkem proti Les Merlus odrazili k úspěšnému jaru. Skromný tým naposledy podlehl Marseille v poměru 1:3, nicméně stále platí, že jeho dnešní vyzyvatel má pouze o šest bodů více. Kamerunský útočník věří, že se Nancy brzy dokáže vyhrabat z aktuálních problémů.

"Naším cílem je nasbírat 44 bodů, a to co nejdřív, jak jen to bude možné," řekl Moukandjo pro webové stránky klubu. "Potom budeme v bezpečí. Je důležité, abychom se soustředili na sebe a nespoléhali na případná zklamání jiných," dodal. "Teď už se jednotliví hráči navzájem znají a já věřím, že to pomůže."

Lorient neměl na konci roku 2011 dobrou formu; prohrál totiž tři z posledních čtyř zápasů. Trenér Christian Gourcuff nicméně dokázal svoje svěřence dotlačit až do semifinále jednoho ze dvou domácích pohárů, Coupe de la Ligue. Možná i proto Moukandjo očekává složité utkání..

"Bude to těžké," říká. "Hrajeme před vlastními fanoušky a musíme ukázat touhu po vítězství. Musíme hrát nejlépe jak umíme, což znamená vytvořit dobrý obranný blok a spoléhat na rychlý přechod do útoku," odhalil Moukandjo (nikoliv překvapivě) předpokládanou taktiku Lorraine.

Nancy může nasadit novou akvizici Yoanna Molla, který přišel na hostování z Granady. V táboře hostí naopak panuje přesvědčení, že tým dokáže zopakovat dobrý pohárový výkon i v lize.

"To, že jsme v semifinále (Coupe de la Ligue), je skvělé," řekl Gourcuff. "Vypadá to, že se věci hýbou kupředu."
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
N'Dy Assembé - Hélder, Loties, André Luiz, Puygrenier, Lemaitre - Mollo, Sané, Karaboué, Bakar - Moukandjo Bilo
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Baca, Romao, Koné, Mareque - Jouffre, Coutadeur, Mvuemba, Autret - Monnet-Paquet, Sunu
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.00 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Montpellier HSC - Olympique Lyon  (sobota 21:00)
Boj o přední příčky začíná! Překvapení loňského podzimu Montpellier vyzve zkušený Lyon, který se bude snažit vykročit za svým snem o znovunavrácení titulu na břeh Rhony co nejrazantněji už od začátku.

Trenér hostů Rémi Garde přitom doufá, že jeho tým naváže na dobrý výkon z Coupe de la Ligue, kde ve čtvrtfinálovém souboji i v notně improvizované postavě porazil šampiony z Lille. Les Gones sice brzy přišli o vyloučeného Mohammada Daba, ale nakonec svůj úkol zvládli; nicméně to znamená neúčast Daba v utkání v Montpellieru. Následující zápas vynechají také Vercoutre, Gomis a Cris.

"Zápas proti Lille můžeme brát jako odrazový můstek pro jarní část sezony," prohlásil Garde. "Naše týmy jsou rozdílné, ale my víme, že pokud budeme držet pospolu, dokážeme velké věci. Je to záležitostí kolektivu," dodal.

Lyon je momentálně v tabulce čtvrtý a ztrácí pouhé dva body na svého vyzyvatele; MHSC je druhý, ale jeho špatná prosincová forma a absence klíčových hráčů (ACN) slibuje tuhý boj. Nejlepší střelec soutěže, Olivier Giroud, nicméně prohláil: "Favorit je Lyon. Tudíž oni jsou těmi, kteří toho musí ukázat více. Leží na nic víc tlaku a navíc mají řadu zraněných hráčů." Mladý kanonýr zkrátka cítí šanci prodloužit montpellierskou pohádku minimálně o další kolo...
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.00 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Brestois - OGC Nice  (sobota 21:00)
Další z bojů o záchranu zažije Bretaň, když do tamního Brestu přijede zatím hluboce za očekáváním hrající Nice.

Záložník hostů Camel Meriem, jedna z velkých předsezonních posil, doufá, že jeho tým nebude v prvním jarním kole příliš zastižen událostmi z domácího poháru (Coupe de la Ligue). Les Aiglons dokázali postoupit do čtvrtfinále, když na penalty porazili prvoligového nováčka z Dijonu. Gólové zápisy v utkání obstarali Anthony Mounier, Renato Civelli a Luciano Monzón; remíza 3:3 následně vyústila závěrečným rozstřelem, ve kterém středomořský klub postoupil do dalšího kola, kde se utká s lokálními rivaly z Marseille.

Toto velmi náročné utkání dost možná zanechalo na hráčích Nice výrazné stopy; Meriem nicméně očekává, že brestský Stade de Francis Le-Blé zažije v sobotu další úspěšné vystoupení jeho týmu. "Ovšemže by to bylo mnohem těžší, kdybychom vypadli," řekl talentovaný záložník. "Protože jsme ale uspěli, máme v týmu dobrou náladu a věříme, že ji v Brestu potvrdíme."

Nice zatím zůstává výrazně za očekáváním; na sestupové příčky nemá žádný bodový náskok a nepomohla ani odvážná taktika trenéra René Marsiglii, která naposledy vyústila ve dvě vítězství a remízovou přestřelku 4:4 se šampiony z Lille. Poslední výsledky nicméně dávají Nice lepší vyhlídky do druhé části sezony. Faktem však zůstává, že Les Aiglons ještě letos venku nezaznamenali jediné vítězství.

Trenér domácích Alex Dupont udělal ze svého týmu ultimátní remízové specialisty - 12 nerozhodných výsledků z 19 zápasů je skutečně neuvěřitelné číslo. Brest nicméně zatím neprohrál doma; všechny čtyři jeho porážky přišly na hřištích soupeřů.
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Elana - Baysse, Martial, Zebina, Lorenzi - Ewolo, Lička, Grougi - Poyet, Roux, Ben Basat
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Ospina - Clerc, Civelli, Gomis, Monzón - Digard, Abriel, Hellebuyck - Dja Djédjé, Guie Gneki, Mounier
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.00 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SM Caen - Stade Rennes  (sobota 21:00)
Opravdu dost bídný prosinec bohužel pro Cean znamená přímé boje o záchranu. Domácí kromě toho vypadli z obou francouzských pohárů a psychika týmu tak zřejmě není v tom nejlepším rozpoložení. V prvním jarním kole ho navíc k tomu nečeká nijak lehký soupeř. Ambiciózní Rennes rozhodně hodlá udržet krok s čelem tabulky.

Hosté letos působili v Evropské lize, byť začátek této soutěže dost pokazili a vlastně již dále neměli v základních skupinách šanci pokračovat. Vedení klubu ale letos rozhodně chce minimálně do tohoto evropského poháru znovu proklouznout. "Jsme stále v tomto souboji, ale ještě je samozřejmě mnoho zápasů," uvedl generální manažer Rennes Pierre Dréossi.

SRFC je na pátém místě a dá se říci, že právě on načíná tu skupinu celků, jež budou soupeřit o Evropskou ligu. Prakticky se počítá s tím, že PSG, Montpellier, Lyon a Lille si to rozdají o titul. Ovšem i hostující mužstvo může to těchto pranic určitě zasáhnout. "Vyhráli jsme třeba v Lyonu nebo nad Marseille. Bohužel jsme zaváhali s Ajacciem či Nice," smutnil Dréossi.

Právě působení v Evropské lize Rennes podle jednoho z hlavních bossů klubu dost uškodilo. "Když se na naše výsledky podíváte statisticky, 90 % našich podzimních ztrát se zrodilo právě tři dny po zápase Evropské ligy," uvedl. "Nemůžeme říci, že na naše výkony to nemělo vliv. Můžeme být lepší. Pořád ale nevíme, co nyní očekávat."

Domácí jsou na čtrnáctém místě jen dva body od sestupového pásma. Naposledy se radovali z vítězství minulý listopad proti Dijonu. Cean mimochodem hlásí novou zimní akvizici, jímž je Aurélien Montaroup, který přišel z Dinama Minsk. Bohužel i on byl celých 120 minut u poslední porážky 2:4 s Troyes po prodloužení v Coupe de France.

A pro něj je trochu zvláštní, že svoje fotbalové krůčky udělal právě v Rennes. "Byl to sice můj klub, za který jsem hrál od pěti let. Ale nechci ten zápas brát jako nějakou odplatu. Já jsem opravdu z Rennes tehdy potřeboval odejít," říkal Montaroup. "Dnes jsem šťastný za angažmá v Cean. A za to, že proti Rennes budu moci skórovat."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.10 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Saint-Étienne - FC Sochaux  (sobota 21:00)
St. Étienne na podzim potvrdilo to, co se od něj očekávalo: trápit přední celky tabulky se mu prostě daří. Jenže naopak Sochaux se zmítá trochu nečekaně ve velkých problémech. Tým, který loni skončil na šestém místě, je nyní předposlední. A jestli nechce mít problémy se záchranou, měl by na jaře opravdu pořádně zabrat.

Les Verts jsou aktuálně na osmém místě a zatím si ani na nic stěžovat nemusí. Trenéra Christopheho Galtiera přesto mrzí jedna, alespoň podle něho, špatná statistika. Jeho mužstvo nastřílelo během devatenácti kol "jen" dvacet tři branek. Přece jenom to není nejhorší číslo Ligue 1. Galtier by ale rád v útočné fází vydoloval více.

"Chceme-li držet krok s čelem, musíme zvítězit. A to vyžaduje jediné - abychom zpřesnili koncovku a byli v ofenzívě agresivnější," nastínil taktické plány. "Musíme se více tlačit k bráně. Tvořit si šance je jedna věc, zakončit už věc druhá. A je to to nejtěžší ve fotbale. Máme ale hráče, kteří umí skórovat," věří v lepší časy.

FCSM nebude na podzim roku 2011 vzpomínat nejlépe. Tým kolem kouče Mehmeda Baždareviče vyhrál pouze čtyřikrát, jeho defenzivní činnost je po Ajacciu vůbec druhá nejhorší v Ligue 1. "Přesto je to nelehký soupeř," říkal Galtier. "My hlavně potřebujeme ty hráče, kteří budou v tomto duelu efektivní."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.62 - 3.60 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - Toulouse FC  (sobota 21:00)
Pařížané mají na jaře jen jeden jediný cíl - získat konečně titul v Ligue 1. Z toho se radovali naposledy v roce 1994. A to je pořádně dlouhá doba. Nicméně domácí celek to s atakem na tuhle metu myslí s největší vážností. K tomu má mimochodem pomoci i nový zvučný trenér Carlo Ancelotti. Jak se mu povede na úvod proti Toulouse?

Možná že tak rušno jako kolem PSG nebylo v Evropě kolem nikoho. Přestupové spekulace hýbaly klubem z hlavního města Francie prakticky každý den. Přijít měli David Beckham nebo Pato z AC Milán. Nakonec je jisté jedno - kouče Antoineho Kombouarého nahradil ve funkci známý italský stratég a bývalý kouč Chelsea Carlo Ancelotti.

A bude hodně zajímavé, jak si Ancelotti se situací v Paříži poradí. Dá se říci, že pokud by s ním klub spolupracoval dlouhodobě, a to že hodlá splnit, bohatí katarští vlastnící mu koupí jakoukoli posilu, na kterou si prstem ukáže. Pomoc mu třeba má i obránce Maxwell, doposud nejznámější zimní posila z Barcelony.

Je trochu zvláštní, že byť PSG skončilo po podzimu na prvním místě, vyměnilo trenéra. Klub si ale opravdu slibuje minimálně přímý postup do Ligy mistrů, nebo alespoň jeho kvalifikaci. A udělal by pro to všechno. Ať to stojí, co stojí. Ancelotti ovšem neřeší, co by mohlo přijít. A zajímá se jen o to, jaká je situace teď.

"Pato nepřijde," objasnil již známou věc. "Raději bych proto mluvil o Maxwellovi. Pro nás je to velmi důležitý hráč. Jsem velmi šťastný, že tu s námi může být. Trénoval s námi a myslím si, že proti Toulouse bude hrát," prozradil.

Toulouse je zatím na sedmém místě a rozhodně by rádo promluvilo do bojů i o ty nejpřednější příčky. "Je to velmi dobrý tým," řekl o soupeři Ancelotti, byť ještě nemá francouzskou nejvyšší soutěž zřejmě úplně dobře nastudovanou. "Těším se na prví zápas tady. Ale jsem v klidu. Radši držím emoce uvnitř sebe."

Hostující stratég Alain Casanova míní PSG zatopit. "Musíme být pozorní hlavně vzadu. Jenže je tu trochu problém - když jedete do Paříže, nejde se soustředit jen na obranu. Musíme podpořit také útok," povídal. "Nechceme tam jet jako nějací obětní beránci. Dáme všechny naše síly do toho, abychom bodovali."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.57 - 3.70 - 6.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girondins Bordeaux - Valenciennes FC  (sobota 21:00)
O přední příčky již bojovat nemůže. Několik velkých ztát na podzim to zkrátka Bordeaux ani nedovoluje. Přesto se ještě může dostat alespoň na ty příčky, které mu mohou zaručit třeba Evropskou ligu. V prvním jarním kole se před vlastními fanoušky střetně s Valenciennes. A jestli chce skončit na konci soutěže co nejvýše, mělo by naplno bodovat.

Domácí po vánočních prázdninách navíc dotáhli do úspěšného konce přestup Ludovica Obraniaka z Lille, který by měl Les Girondins pomoci k nejlepším výsledkům. Tým totiž po zisku titulu z roku 2009 již delší dobu strádá a tohle hodlá vedení změnit. Závěr sezóny mu nevyšel špatně a na toto období hodlá navázat.

VA mělo především v první půlce sezóny větší problémy odlepit ze sestupového pásma, než tomu bývalo v předchozích ročnících. Nyní je na třináctém místě, ale s pouhým dvoubodovým náskokem na poslední tři celky tabulky. Díky vyrovnanosti Ligue 1 ovšem na Bordeaux ztrácí jen tři body.

Případné vítězství by mu tak zaručilo dotáhnutí se na svého soupeře. "Bordeaux je stále velkým celkem v Ligue 1," uvedl hostující kouč Daniel Sanchez. "Mělo těžší období na začátku sezóny, takže očekáváme těžké střetnutí. My zkrátka musíme dělat všechno pro to, abychom v roce 2012 získali co nejvíce bodů."

Jak Valenciennes, tak Bordeaux se probojovaly do další fáze Coupe de France. "Uspět proti soupeři bude proto velmi složité," říkal lodivod domácího družstva Francis Gillot. "Na podzim jsme měli velké problémy tam vyhrát. V posledním kole třeba VA porazilo Lyon. V sobotu budeme k tomuto utkání přistupovat tak, jako bychom hráli play-off."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.83 - 3.10 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain19124331:1740
2.Montpellier HSC19114439:2337
3.Lille OSC1999133:1936
4.Olympique Lyon19112631:2135
5.Stade Rennes1995529:2332
6.Olympique Marseille1987427:1831
7.Toulouse FC1987420:1731
8.AS Saint-Étienne1986523:2130
9.FC Lorient1966718:2124
10.Girondins Bordeaux1958620:2223
11.Évian Thonon Gaillard1957727:2922
12.Stade Brestois19312419:1921
13.Valenciennes FC1955918:2120
14.SM Caen1955924:2920
15.AJ Auxerre1947826:3019
16.Dijon FCO19541020:3519
17.OGC Nice1946921:2318
18.AS Nancy-Lorraine1946917:2618
19.FC Sochaux1946921:3418
20.AC Ajaccio19361020:3615

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (163)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Montpellier HSC

Reagovat
smazaný uživatel

Allez OL

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Den D, z mého pohledu pro Montpellier dost zásadní zápas, o to zvědavější jsem, jak si s ním poradí :)

Reagovat
smazaný uživatel

Qui ne saute pas n'est pas Lyonnais!

Reagovat
smazaný uživatel

velice zajímavý zápas montpelier vs. lyon tipuju 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska PSG tvrdě narazí

Reagovat
smazaný uživatel

na PSG jsem vážně zvědavej. Podle mě se ale premiéra CA nepodaří..

Reagovat
Langi

taky to tak vidím...zvykají si na nový systém, v poháru si málem uřízli ostudu...tipuju že Toulouse si aspon bod odveze

Reagovat
smazaný uživatel

kéž by...

Reagovat
smazaný uživatel

horcica vs mineralka... evian

Reagovat
sajty

PSG se ted udajne zamerili na Teveze,boze to jsou tragedi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

AC chce Tevéze...PSG chce Pata...Pato nechce do PSG...AC nechce Tevéze...PSG chce Tevéze

Reagovat
Godwinson

Chtějí mu dát 10 mil. ročně :) To už je slušný.

Reagovat
Langi

to je slušný no...koukám z FFP si moc nedělají, na to že už od příští sezóny ho budou muset splňovat

Reagovat
smazaný uživatel

Dijon a Marseille na plný bodový zisk !!

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska kromě Lyonu snad zabere i Évian s Toulouse a Sochaux

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Tak Cissokho už prý zase zaručeně do Newcastlu, chudák Aly, ten z toho musí být už sám zmaten.

Reagovat
Langi

bůhví jak to je...někde už píšou že podstupuje lékařskou prohlídku v Newcastlu a jinde zase že není na soupisce pro zápas s Montpellier ptz je zraněný

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím Straky spíš koupí Sambu bych řekl.

Reagovat
Godwinson

To si nemyslim, Samba půjde výš, tipnul bych mu Tottenham. Cissokho by od nich byl logický, navíc o Simpsona tuším stojí Fulham nebo kdo. Cena 9 mil., já bych favorizoval Newcastle, ale je pravda, že Cissokho už 'někam měl přestoupit' asi sedmkrát, takže uvidíme.

Reagovat
Langi

OT: tak přátelé, další stoper o kterýho máme enormní zájem...Alexis Ruano Delgado z FC Sevilla

Reagovat
smazaný uživatel

vzdyt to je traged

Reagovat
Langi

ne větší než Roberge ...na užším seznamu momentálně jsou: Armand, Ciani, Al Kamali, Roberge a nově Alexis

Reagovat
smazaný uživatel

nakonec by ten Ciani z tohohle vyctu mohl byt jeste docela dobry kauf

Reagovat
Langi

no asi nejlepší z těhlech...1. Ciani, 2. Al Kamali, 3. Armand a pak ty dvě nemehla

Reagovat
smazaný uživatel

Já mu asi fakt napíšu mail ať se ku*va podívá do Brazílie na Dedého za 4mega.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Al Kamaliho bych prozatim nehodnotil, obrance proverene jen africkou/asijskou ligou beru s hoodne velkou rezervou a v takticky narocne lize jako je L1 muze kazda chyba znamenat pruser, potrebujeme nejakou jistotu, ne dalsiho saska

Armanda urcite na 2. flek z vyse napsanych, hrac to je vyborny, akorat je spis levy bek a uz mu je pres tricet

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Aulas nechapem...preco tych 7 mil € co chceme dat za Diakiteho proste nedáme na poriadneho stopera ved na DM tam je Gonalons Fofana a teoreticky aj Kallstrom....

Reagovat
Godwinson

Ono to mělo být hostování asi za 250k, 7 mil. měla být opce, která by pravděpodobně nebyla využita. Tedy, nevěřil bych tomu.

Reagovat
Langi

i tak...dobrejch 250 tisíc...může je přidat na toho stopera...protože kdyby přišel Diakité tak Gonalons hraje do června stopera tím si bud jistej

Reagovat
Godwinson

To asi jo, já nechápu proč po stoperovi nekouká do Francie, jako by samotné francouzské týmy nevěděly, že nejlépe se nakupuje ve Francii.

Reagovat
Langi

no dneska sem četl že žájem je o Cianiho...což by byla asi nejlepší možná varianta ze všech...tak uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

no o Cianiho sa zaujima aj Lille ( zranil sa im Baša)

Reagovat
Langi

přeplatíme

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Líbil by se mi tam Manga, škoda, že je tak přehlíženej. Navíc ta první vlna zájmu o něj je pryč, teď by byl poměrně levný, na to, co nabízí :))

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ani mi nemluv

Reagovat
smazaný uživatel

no to je pravda...ale aj tak v jednom ho beriem ze toho stopera az tak velmi nechce.....lebo v lete nekonci ani jednemu zmluva takze by sme mali Lovrena, Koneho, Crisa, Mensaha, Umtiti a plus niekto novy) .a pochybujem ze by sme sa dokazali zbavit Mensaha...a jediny okoho je zaujem je Lovren ...

Reagovat
sajty

Mensaha a Crise do Budejovic.Kdyz koupili i Repku,tak snad budou chtit i tyhle dva exoty...

Reagovat
smazaný uživatel

Jak vidíte zápas Marseille v Lille? Mám 0, myslíte že to dojde?

Reagovat
smazaný uživatel

Jak vidíte zápas Marseille v Lille? Mám 0, myslíte že to dojde?

Reagovat
smazaný uživatel

tady bych si troufl maximalne na 10, ale na to bude zrejme mizerny kurz

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Kluby Nancy a Lyonom sa dohodli ohladom Diakiteho ==)

Hostovanie(400 000€) s opciou(okolo 4 mi. €) a ak sa Lyon dostane do europy (LM, EL), automaticky bude aktivovana klauzala cize prestup za spominanu sumu.

http://www.foot01.com/equipe/lyon/diakite-a-l-ol-c-est-comme-si-c-etait-fait,82947

Reagovat
smazaný uživatel

* a Lyon *

Reagovat
Langi

pro lásku boží

Reagovat
smazaný uživatel

pokud by to znamenalo odchod Kima a presun Gonalonse na CM, mohlo by to byt nakonec i s prihlednutim k cene nakonec docela dobre reseni, ale tenhle scenar se podle me bohuzel neuskutecni

Reagovat
Langi

nevíš kdy Kimovi končí smlouva??...co já vim tak vždycky odmítal přestoupit

Reagovat
smazaný uživatel

mel by mit do 2014 a zrejme bere hodne okolo 350 000 eur mesicne, nedivim se, ze se mu jinam nechce, poctiva zatez pro nasi penezenku

Reagovat
Langi

což je dost dlouho...takže nechápu co to vymysleli s tim Diakitém...nepočitám s tim že Kim bude chtit někam přestoupit...

Reagovat
Langi

ježiši kriste...

Voici la compo de l'OL avant tout le monde : Lloris, Fofana, Gonalons, Umtiti, Kolodziejczak, Grenier, Källström, Ederson, Briand, Bastos, Lisandro.

Reagovat
smazaný uživatel

Lisandro nam to ukope, jako vzdycky proti MHSC

Reagovat
Langi

promin ale ta sestava je přímo strašná, 3 hráči hrajou na uplně jinejch postech než normálně...když už tak Fofana měl hrát s Kimem, na pravý obraně měl nastoupit Gassama (ať je jakej je)...a místo Greniéra na MC měl Rémi radši dát Lacazetta, Pieda nebo klidně Belfodila jako druhej hrot...ta obrana bude hroznej průchoďák, Kim bude muset hrát DM a Greniér se bude plácat uprostřed

Reagovat
Godwinson

Ono to možná není úplně pozičně správně, ne? Fofana do středu, Bastos půjde na kraj, možná jsem se unáhlil :)

Reagovat
smazaný uživatel

ani bych se nedivil Kimovi na beku, toho jsem uz videl u nas taky leckde

Reagovat
Godwinson

Taky pravda, já měl nějaký zatmění, ono to vlastně stejně vypadalo v poháru, s tím Bastosem na kraji .. a na Lille to stačilo :))

Reagovat
Langi

no já si na to fakt počkám jak to bude vypadat na hřišti...ale myslim že tahle sestava slibuje hodně gólů

Reagovat
smazaný uživatel

skoda, ze o nej nema zajem nekdo z PL, tam by se podle me hodne tymum mohl vazne hodit a pookral by tam, akorat na vylozenou spicku nema a tymy "druheho sledu" na nej asi povetsinou nebudou mit finance, mozna tak Sunderland, u nich ale nevim, koho maji na jeho postu

Reagovat
smazaný uživatel

tohle melo byt samozrejme vys ke Kimovi

Reagovat
juninho8

akurat som to cital na FB a doteraz som na to pozeral asi s takymto vyrazom ...nevdiel som sa ale myslim si ze aj farba tvare sedi

Reagovat
Godwinson

To mi přijde dost hrozný Ale jak píše Frankie ... Lisandro tam něco loupne.

Reagovat
Langi

je to strašný....když máme takovou marodku tak měl Rémi zkusit 4-4-2...takhle hrajem prakticky bez obrany...

Reagovat
smazaný uživatel

docela by me ale prave zajimalo, jak by nam vyresilo obranne problemy nasazeni o jednoho utocnika navic

Reagovat
Langi

psal sem to v minulym příspěvku...kdybysme hráli na dva hroty tak by ve středu zálohy mohli hrát v pohodě Kim s Fofanou, křídla by zustali a na pravým obránci by nastoupi Gassama, takže jedinej kdo by nehrál na svym obvyklym postu by byl Gonalons na stoperu...

Reagovat
smazaný uživatel

Gassama je zrejme odepsany, Bastos na beku neni sice idealni, ale porad mu verim vic nez naprosto nerozehranemu Gassamovi

Reagovat
Langi

Bastose je v obraně škoda, ale co se dá dělat...hrát tam umí, třeba v brazilský repre hrál většinou krajního obránce myslím

Reagovat
smazaný uživatel

na MS

Reagovat
smazaný uživatel

LIsandro hra svoj 100 zapas za lyon tak musí byť víťazne

Reagovat
smazaný uživatel

Sirigu - Bisevac, Lugano, Sakha, Maxwell - Jallet, Bodmer, Sissoko - Pastore, Nene - Ménez

a PSG nastupuje proti Touluse bez čistého hroťáka...no ja im moc teda dnes neverím aj ked ich mam na tikete ...

Reagovat
Langi

twl...dneska se s těma šílenejma sestavama roztrhl pytel...my hrajem bez obrany a PSG bez útoku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Je pravda, ze nezalezi od rozostavenia, ale od toho, kolko hracov sa zapaja do utoku... ale ta zostava PSG vyzera teda dost opatrne. Som velmi zvedavy na herny prejav resp. co budu chciet hrat.

Reagovat
Langi

jojo vypadá to hodně opatrně...divím se že na hrotu není aspon Gameiro

Reagovat
smazaný uživatel

nevim, jestli se mi vic libi Bisevac na pravem beku, Jallet v srdci zalohy, nebo ofenzivni vozba "vezmu to na sebe" Nene, Menez, Pastore, skoro mam chut se na to podivat

Reagovat
vlastik

šetří místo pro Tevéze, filuta jeden

Reagovat
Godwinson

Definitiva ..

Montpellier - Lyon, au stade de La Mosson

Arbitre : M. Lannoy

Montpellier : Jourdren - Bocaly, Yanga-Mbiwa, Hilton, Bédimo - Stambouli, Marveaux, Cabella - Dernis, Giroud, Utaka.

Lyon : Lloris - Bastos, Gonalons, Umtiti, Kolodziejczak - Fofana, Källström - Briand, Ederson, Grenier - Lisandro.

Reagovat
Godwinson

Girard ukázal odvaha, klobouk dolů.

Reagovat
Langi

že by Rémi četl Eurofotbal

Reagovat
Godwinson

Je to z FF, to je docela důvěryhodný:)

Reagovat
Langi

tahle sestava už vypadá o poznání líp

Reagovat
Godwinson

Zdá se mi poměrně dost dobrá, nezbývá mi než doufat, že si stopeři pod tíhou okamžiku dnes významně nesednou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no na Maxifoot.fr pišu že hra Bastos na pravej obrane a na Foot01.com tam hraje zase Fofana

Reagovat
Langi

no na oficiálních FB stránkách taky zveřejnili ten hybrid co sem postoval já ...každopádně doufám že to bude ta druhá sestava

Reagovat
smazaný uživatel

Foot01.com : Lloris - Fofana, Gonalons, Umtiti, Kolodzieczak - Grenier, Källström - Briand, Ederson, Bastos - Lisandro

Maxifoot.fr :Lloris - Bastos, Gonalons, Umtiti, Kolodzieczak - Fofana, Källström - Briand , Grenier, Ederson -. Lisandro

Reagovat
smazaný uživatel

no hrame bez obrany ale v utoku mame velku silu !!

Reagovat
Godwinson

Podle listu Le Parisien by si mohly Lille a Liverpool vyměnit hráče. V takovém případě by v Lille zůstal Joe Cole, který tam letos hostuje z Liverpoolu, k Reds by zamířil Moussa Sow.

Když si vezmu, že zdejší fanoušci Liverpoolu to viděli na výměnu Hazarda za Colea a peníze, tak by to byla krutá, ale krutá ironie.

Reagovat
Godwinson

Montpellier zase bez Sopcastu? To už snad není pravda ...

Reagovat
JozkokozleJ

http://livetv.ru/en/eventinfo/101714_montpellier_lyon/

Tu je nejaky SopCast na Montpellier... neviem ako kvalitny. Z tejto stranky je SopCast na PSG paradny... sice v rustine, ale nebudme rozmazleny.

Reagovat
Godwinson

Díky :))

Reagovat
JozkokozleJ

...posledne pismeno samozrejme: i

Reagovat
Godwinson

Ou, škoda.

Reagovat
Langi

zatim to vypadá spíš na rozestavení: Lloris - Fofana, Gonalons, Umtiti, Kolodzieczak - Grenier, Källström - Briand, Ederson, Bastos - Lisandro

Reagovat
smazaný uživatel

Z té Ancelottiho sestavy bych blil

Reagovat
JozkokozleJ

Jednoznacne tomu chyba hrotak. Menez si cely prvy polcas akoby hladal miesto na ihrisku. A tiez neviem co si mam mysliet o ulohe Bodmera. Hraje dobre, ale nie som si isty, ci je potreba hrat takmer na troch stoperov. Na druhej strane Toulouse malo par nebezpecnych protiutokov, a vtedy sa Bodmer i vyplatil, no neviem...

Reagovat
Godwinson

Ten Utaka je střevo, ježiši.

Reagovat
Godwinson

Utaka, Dernis špatné, Cabella taky nehraje to, co by měl. S tou obranou, kterou tam Lyon má bych tedy čekal daleko větší tlak. Giroud absolutně mimo, ten se dostal k pár míčům. Zklamání.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

suboj horcice proti mineralky sa vyvija vcelku zaujimavo. najprv odisli svetla na stadione, chvilu sa nehralo, potom prisiel ha ihrisko eric tie bi, aby sa hned nechal vylucit.... divocina priznacna pre evian v tejto sezone))))

Reagovat
vlastik

Dobrá haluz Nené

Reagovat
Godwinson

Montpellier má smůlu

Reagovat
smazaný uživatel

Dotaz na místní odborníky: to je Penneteau vždy takový vtipálek při centrech?

Reagovat
Langi

zatim se mi to teda vubec nelíbí...takhle si nevystřelíme na bránu za celej zápas

Reagovat
Godwinson

Aït-Fana doufám přijde, co nejdříve.

Reagovat
smazaný uživatel

Uááá potřebuju link na TFC

Reagovat
Godwinson

To má tušim na fromsportu i Sopcast :)

Reagovat
smazaný uživatel

NIc moc mi nejde právě, ale na from mě nenapad díky.

Reagovat
Langi

po hodině hry 0 střel na bránu, 1 mimo, 0 šancí...zatim asi největší bída v týhle sezóné když nepočítám dvojzápas s Realem

Reagovat
Godwinson

Jsi kvalitu toho zápasu zakřikl.

Reagovat
Langi

čekal sem víc...od obou týmů...

Reagovat
vlastik

Góóól

Reagovat
Godwinson

Omg, to je kretén ten Dernis, střídat ho blba. Dvě velký šance, zbrzdí každý protiútok, do hajzlu s nim.

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra ten francouzskej komentář je krásnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Psi z PSG

Reagovat
JozkokozleJ

Ach jaj, ty si fakt vzdy tak moderny.

Reagovat
vlastik

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslel sem to zle vůči PSG. Jen mě štvalo, že dali 2. gol.

Reagovat
JozkokozleJ

Hej, ked tvoj prispevok citam este raz, tak to neznie az tak zle

Reagovat
smazaný uživatel

Ani to nemělo být myšleno urážlivě. Jen sem spíš doufal, že se dneska podaří Cassanovově partě vykrást Park Princů a oni mezitím prohrávají 3:0 a Ahamanda jim cyhtil tak 3 goly a to koukám jen na druhej poločas

Reagovat
Godwinson

AÏT-FANA na hřišti, tak, ukaž jim :)

Reagovat
vlastik

No hurá, Carlo se probral, Menéz ven

Reagovat
Godwinson

GIROOOOUD!!

Reagovat
Langi

teď se třeba začne hrát

Reagovat
smazaný uživatel

Nené fenomenálně. Bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

Tabanou tam úplně selhal 2x

Reagovat
CubONE

Giroud! pozeral niekto PSG a moze mi povedat ako to islo Menezovi na hrote?

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl sem to asi 10 minut než střídal a byl hroznej víc ti neřeknu.

Reagovat
vlastik

nešlo, taky šel v šedesáté dolů, pořádně nevěděl co hrát a když se dostal do šance, napálil gólmana

Reagovat
Godwinson

Každopádně Stambouli dnes úplně nejlepší na place, hraje fantasticky, doufám, že ho nechá hrát i nadále.

Reagovat
smazaný uživatel

Ahamada teď 2x výýýborně

Reagovat
Langi

twl Alexi

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Godwinson

A Stambouli jde první dolů, neviděl jsem, jestli je vyčerpán, ale jinak

Reagovat
Godwinson

* druhý tedy

Reagovat
Godwinson

Zouma Ten se zajímavě chytil u přestoperovaných Štěpánů.

Reagovat
smazaný uživatel

Gool

Reagovat
vlastik

Reagovat
Godwinson

Lannoy je na Lyon docela přísnej :)

Reagovat
Godwinson

Cabella nezapře, že je poloviční Ital.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak viděl jsem to zhruba od 50. minuty, ale i tak to zkusím zhodnotit. Vítězství PSG naprosto zasloužené. Dělali s obranou TFC (která byla vyjma Capoueho naprosto tragická) co chtěli a nebýt skvělého výkonu Ahamady tak to skončí tak 5,6-0. Vepředu taky žádná sláva do 85 zhruba taky nic. Moc mě nenapadá koho pochválit možná Didota a samozřejmě Sissoka. Naopak Riviere na hrotu byl naprosto neviditelný a to je trochu škoda. Letos sem ho viděl asi 20 minut a docela sem se těšil, že to po té 65. minutě docela rozhýbe a ono nic. Jinak muž zápasu asi Nené jedním slovem fantastický.

Reagovat
JozkokozleJ

V prvom polcase to ale az na take jednoduche vitazstvo v suverennom style nevyzeralo. PSG sa nevedelo presadit cez obranny val TFC prilis nevedlo presadit a naopak hostia hrozili kontrami. Potom padol ten viac-menej stastny gol Nenêho a druhy polcas uz TFC musel otvorit priestor, co pre utocnikov PSG bola lahoda...

Inak to rozostavenie 4-3-2-1 zas az tak nelogicke nie je, a to vzhladom na to, ze v podstate ta utocna trojka moc velke obranne navyky nema. Inak Chantôme za tu kratku chvilu

Reagovat
smazaný uživatel

Njn já první poločas neviděl to sem koukal na Real s Mallorcou a hodinu pravdy . V tom případě škoda. Jinak k Chantômemu byl určitě přidal eště Gameira ten se mi narozdíl od Menéze taky dost líbil.

Reagovat
JozkokozleJ

No, skoda... ani prvy polcas TFC nehralo nic svetoborne. Vyborne branili a maly par utocnych naznakov. Nic viac nic menej.

No a dnes by v porovnani s Menézom vysiel ako vitaz asi kazdy

Reagovat
JozkokozleJ

Sakra... mali par utocnych naznakov...

Ja dnes gramaticky perlim

Reagovat
Langi

hrůza, děs a běs...bolely mě oči...a o to víc mě momentálně sere situace v klubu...ztrácíme 8 bodů na čelo, na záda ním dýchá Rennes, Marseille a spol. ale kupujeme čtvrtého DM místo jednoho kvalitního stopera...po loňsku sem si řikal že nemůže být hůř, ale může...stačí cca 3 ztráty s Marseille, Lille a PSG a nemusíme za rok hrát poháry vůbec

Reagovat
Godwinson

Bylo by to pro vás nejlepší, pokud platí ta automaticky aktivovaná doložka na Diakitého za 4 mil. :)

Reagovat
Langi

to mohl vymyslet jenom někdo choré mysli nebo Aulas...jakýkoliv jiný post bych pochopil a možná i schvaloval...ale další DM, když v létě přišel Fofana a my sme neustále bez peněz takhle nasranej jako sem dneska sem byl naposled když odešel Jeremy

Reagovat
smazaný uživatel

Najhorsí vykon v sezone...jedna katastrofa....a to som chcel pochválit aspon Llorisa...ale po tom gole uz nemozem ani jeho...Ked to tam tomu šteistkarovi(Giroud) raz pada tak mu to tam padne aj z nemozneho uhla...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Na OM-Lille nebude žádnej pořádnej sopcast?

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se nemuzu neceho slusnyho dohledat...

Reagovat
Godwinson

Rumuni to na Sopcastu dávají, oficiálně, já to nesleduju :)

Reagovat
Godwinson
Reagovat
smazaný uživatel

Lille moc moc moc moc moc prosiiiiiiim vyrovnat!!!

Reagovat
smazaný uživatel

zkurveny Marseille

Reagovat
smazaný uživatel

ty si skurvený... dávajú tým baletkám lekciu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele