Primera División - preview 19. kola

14.01.2012, 08:45, aktualizováno 15.01.2012, 09:18
Previews
Barcelona dnes večer bude stahovat osmibodový náskok Realu Madrid, za soupeře má Betis. Bilbao hostí Levante a domácí se chtějí dostat zpět na pohárové příčky, Levante může snížit náskok třetí Valencie, která včera zaváhala. Atlético hostí Villarreal, Gijon si zahraje s Málagou.
Atlético Madrid - Villarreal CF  (neděle 12:00)
V 19. kole La Ligy se na hřišti Atlética Madrid představí hráči Villarrealu. Půjde o souboj týmů, od kterých se před začátkem sezóny očekávaly velice dobré výkony a boje o evropské příčky. Místo toho se ale oba kluby trápí a nachází se až v dolní polovině tabulky.

Atlético je na jedenácté příčce a Villarreal se stále nedokázal vymanit ze sestupového postavení. Je totiž až 18. a za svými zády má již pouze Gijon a Zaragozu.

Atlético Madrid nedávno angažovalo nového trenéra, kterým se stal Diego Simeone, a ten se v madridském týmu uvedl bezgólovou remízou s Málagou. Nyní středopolař Tiago věří, že v nedělním dopoledním zápase dokážou přehrát trápící se Villarreal, díky čemuž získají důležité tři body.

Atlético bylo v poslední době kritizováno za své výkony, ale bývalý hráč londýnské Chelsea uklidňuje všechny fanoušky svého týmu, že po příchodu Simeoneho se daly všechny věci do pořádku, a věří, že teď již přijde na řadu vítězná vlna.

Villarreal se stále potácí na dně ligové tabulky, a to především kvůli bídným výsledkům ze začátku sezóny, přesto Tiago varuje, že takovýto tým se nesmí podcenit: "Nemá cenu spekulovat nad tím, v jaké formě jsou hráči Villarrealu. Důležité je, abychom my byli koncentrovaní a odvedli to, co se od nás očekává. Musíme dobře spolupracovat, protože Villarreal má mnoho kvalitních hráčů, kteří se jen velice těžko brání. Ale pokud nebudeme hrát na sebe, budeme mít nakročeno k vítězství," prohlásil.

Simeone bude muset udělat určité zásahy v obranné linii, neboť do zápasu nebude moci nastoupit Luís Perea s Álvarem Domínguezem, kteří si odpykávají trest. Naopak může počítat s pravým křídelním obráncem Silviem, který byl kvůli zranění dva měsíce mimo hru.

I ve Villarrealu si na lavičce odbýval svoji premiéru nový trenér. José Molina dovedl svůj tým, stejně jako Simeone, k remíze. Šlo o zápas se silnou Valencií, který skončil 2:2. Nyní se na stadionu Vicenteho Calderona bude pokoušet o výhra, která by bylo vůbec první venkovní výhrou v sezóně.

"Nezajímá mě, jak dlouho jsme venku nevyhráli, jediné, co důležité je, je onen zápas vyhrát. Máme obrovskou motivaci a chuť vyhrávat. Pravidlem bývá, že lepší tým vyhrává, a my musíme dokázat, že tím týmem jsme my a získat tři body," dodává Molina.

Tomu bude v zápase chybět útočník Rubén, kterého na trávník nepustí trest z minulého utkání, ale v sestavě se naopak může znovu objevit Bruno.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Juanfran, Godín, Miranda, F.Luis - A.Turan, Tiago, Gabi, Diego - Adrián, Falcao
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
D.López -J.Oriol, Zapata, Gonzalo, Á.López - Bruno, M.Senna - Cani, B.Valero, H.Pérez - Nilmar
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.62 - 3.75 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - Racing Santander  (neděle 16:00)
Povedený rozjezd sezóny si Osasuna tento týden sice mírně pokazila vystoupením v Copa del Rey, kde po jednoznačných výsledcích nestačila na Barcelonu, ale i tak si chtějí hráči Pamplony proti Santanderu nastoupený trend udržet.

Svěřenci Josého Luise Mendilibara se nacházejí na skvělém pátém místě, jen o čtyři body za největší senzací tohoto ročníku - Levante. Domácím evidentně prospěl ostudný výprask na San Bernabéu, ze kterého si odvezli hned sedm branek, od té doby ovšem šest zápasů v řadě nepoznali hořkost porážky.

Pozoruhodná je i další statistika - stadion Reyno de Navarra totiž ještě v tomto ročníku nepoznal ani jednoho přemožitele, což by domácí pochopitelně rádi zachovali. "Hraje se o další tři veledůležité body, kdybychom vyhráli, budeme jich mít už dvacet devět a k tomu celou druhou polovinu sezóny před námi," uvědomuje si Nino.

Čerstvou pohárovou zkušenost má za sebou i Racing, ale nebude na ni vzpomínat zrovna v nejlepším, nad síly kantábrijského celku byl neligový Mirandés. O poznání lepší už je to potom s formou v rámci Primera División, v té Santander bodoval v posledních čtyřech zápasech.

I tak ovšem zůstávají v hostujícím táboře na pozoru. "Osasuna zůstává v domácím prostředí stále neporažena, do zápasu tak budeme muset jít na 120 procent. Čeká nás ostřílený protivník, jenž má největší sílu ve vzduchu, naše defenziva už však v minulosti dokázala, že si s něčím podobným dokáže poradit," prohlásil kouč Juanjo González.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernández - Damiá, Sergio, Flańo, Satrustegui - Nekounam, García, Lolo - Baldé, Nino, Lamah
Racing Santander - pravděpodobná sestava:
Toño - Á. González, Torrejón, Espinosa, Cisma - Diop, Colsa - Luque, A. González, Acosta - Stuani
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.40 - 4.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Levante UD  (neděle 18:00)
Athletic Bilbao zažívá další povedenou sezónu, baskický celek udržuje kontakt s příčkami zajištujícími evropské poháry, o to vetší důležitost bude mít právě nadcházející duel se čtvrtým Levante. To má na svého protivníka sedmibodový náskok, ani tak ovšem necestuje na stadion San Mamés jako favorit.

Baskové znemožnili senzaci a po nerozhodném výsledku z prvního utkání dokázali v doma Albacete nastřílet hned čtyři branky, čímž si tak v Copa del Rey zajistili jasný postup do čtvrtfinále. "Tohle utkání bylo pověstnou výjimkou, kdy jsme ani zdaleka nepředvedli výkon, jako v minulých zápasech. Ovšem v odvetě jsme zaváhání dokázali napravit," zhodnotil trenér Marcelo Bielsa.

Kromě Fernanda Llorenteho, díky kterému by měla domácí útočná formace zaznamenat rozhodující váhu se Athleticu vrací též klíčový stoper Fernando Amorebieta, který začal po zranění trénovat až v tomto týdnu.

Postup do čtvrtfinále poháru si přes druholigový Alcorcón zajistilo i Levante. Zhoršující ligová forma, zejména na hřištích soupeřů ovšem dává na srozuměnou, že pokud si chtějí hosté udržet současnou pozici na příčkách s místenkou pro evropské poháry, tak právě leden může být pro jejich snažení tím rozhodujícím faktorem.

To však Levante nikdo klást na zřetel nemusí. "Sportovní ředitel pracuje velmi intenzivně, ztratili jsme dva hráče, takovéto oslabení si nemůžeme dovolit. V tuto chvíli není nikdo na obzoru, ovšem i nadále se chceme držet zajetého trendu - případná posila tak musí splňovat námi daná kritéria, což se týká především ceny," uklidňuje fanoušky kormidelník Juan Ignacio Martínez.

I na druhé straně se po zranění, či trestu vrací hned dvojice důležitých hráčů, právě přítomnost zkušených Javi Venty s Nadou bude na trávníku znát, třebaže nad startem ostříleného křídelníka Valda se vznáší až příliš velký otazník. Dlouhodobě mimo hru poté zůstává Juanlu.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Iraola, Amorebieta, J. Martínez, Aurtenetxe - Iturraspe, de Marcós - Susaeta, Herrera, Muniain - Llorente
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Munúa - Venta, Nano, Ballesteros, Juanfran - Torres, Farinós - El Zhar, Suárez, Barkero - Koné
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.80 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sporting Gijón - Málaga CF  (neděle 19:45)
V 19. kole La Ligy se na hřišti Sportingu Gijón představí hráči z Málagy.Ti si před sezónou stanovili vysoké cíle a k jejich naplnění by se jim tři body za výhru rozhodně hodily. Ambiciózní klub se drží na 6. míste, ale na čtvrté, které teoreticky umožňuje Ligu mistrů, ztrácí pouhých 5 bodů. Body by ale přivítal i Sporting, který se nachází až na předposledním místě.

Trenér Sportingu Manuel Preciado před zápasem nabádá své svěřence, aby se nezalekli soupeře, který do svého středu během léta zlanařil několik hráčů zvučných jmen. A Gijónu ani nic jiného nezbývá, než jít slepě za vítězstvím, pokud se chce odpoutat od sestupových příček.

Předposlední celek tabulky totiž prohrál všechny hned čtyři z posledních pěti zápasů, a morálka týmu tak s každými dalšími ztracenými body klesá.

Na tiskové konferenci se Manuel Preciado nechal slyšet, že miliony utracené Málagou v nedělním utkání nebudou nic znamenat a výsledek rozhodne pouze lepší výkon na hřišti. Málaga má třetí nejvyšší rozpočet, hned po Realu Madrid a Barceloně, ale jak gijónský trenér poznamenal, to ve fotbale nemusí být vůbec rozhodující.

"Nemáme důvod, proč se Málagy bát. Budeme mít výhodu domácího prostředí, což dělá v zápase mnoho. Jestliže budeme hrát pečlivě a bez chyb, jsem si jistý, že se můžeme prát o vítězství. Důležité bude nepustit ke hře záložníky Isca a Santiho Cazorlu, kteří vytváří většinu šancí. Jsou to vynikající hráči a Málaga jich v zápase velice využívá," dodává Preciado.

Právě Isco je velké překvapení letošní sezóny. Je to velice talentovaný hráč, který ze sebe na hřišti vydá naprosto vše, a právě díky této vlastnosti si vybojoval stálou pozici z nabité sestavě Málagy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.30 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - Real Betis  (neděle 21:30)
V 19. kole La Ligy zavítá na slavný Nou Camp, stánek Barcelony, hráči Realu Betis. Hosté zaznamenali skvělý vstup do sezóny, když chvíli dokonce vedli celou ligu, ale poté přišla nepříliš slavná série, a tak Betisu nyní náleží 10. příčka. To úloha Barcelony je naprosto jasná - neztratit další body, držet si vedoucí Real Madrid na dostřel a vyčkávat na jeho zaváhání.

Přitom položit svého úhlavního rivala na lopatky může ona sama, a to velice brzy. V příštím týdnu se totiž Katalánci utkají s Bílým baletem v úvodním zápase čtvrtfinále Španělského poháru. Obě mužstva si tak zopakují loňský rok, kdy změřila síly ve finále hraném ve Valencii. Tehdy z něj vyšel vítězně Real, letos je zatím vše otevřené.

Barcelonský záložník Javier Mascherano ovšem ujišťuje okolí, že nad tímto zápasem nikdo z hráčů zatím nepřemýšlí a každý se plně soustřeďuje jen na nejbližší ligové utkání proti Betisu. A důvod je jednoduchý. Duel rivalů ve čtvrtfinále Copa del Rey bude sice velice prestižní, ale ještě důležitější je ligový titul, a k tomu má momentálně blíž Real Madrid. Hráči Barcelony se tak musí plně koncentrovat na každý zápas La Ligy, aby neztráceli zbytečně body, tak jako se to stalo v minulém kole, kdy pouze remizovali s Espanyolem.

Po této bodové ztrátě Real Madrid v čele tabulky odskočil již na pětibodový náskok, který v sobotním utkání s Mallorcou navýšil ještě o další tři body, když v infarktovém zápase na poslední chvíli obrátil stav z 0:1 na 2:1.

Mascherano si plně uvědomuje, že v takové situaci musí každý hráč hrát naplno a nesmí se nechat rozptylovat zajímavými zápasy, které ale ještě nejsou na bíle dni: "Kvalifikovali jsme se do dalšího kola poháru, což je skvělé, ale nyní se opět musíme zaměřit na ligovou soutěž. Tento tým je zvyklý nedívat se příliš dopředu. Zaměřujeme se vždy jen na nadcházející utkání. Jsme zvyklí hrát více soutěží naráz, a tak si musíme vždy určovat naše priority. Nyní nás tedy čeká Betis, teprve potom Real Madrid."

Argentinský internacionál dodává: "Máme sice osmibodovou ztrátu, ale to zatím nic neznamená. Ve hře je stále ještě 63 bodů, a tak se může stát ještě mnoho zajímavého v čele tabulky."

Barcelona vyhrála sedm posledních domácích utkání, přičemž soupeřům nastřílela úctyhodných 35 gólů. Victor Valdés navíc během této doby nepustil za svá záda ani jeden míč, a tak je domácí statistika opravdu impozantní. Proti Betisu ji ale nečeká žádný lehký zápas, neboť jak se zdá, ten se znovu probouzí.

Poslední tři utkání nad Valencií, Atléticem Madrid a Gijónem vyhrál, a tak snad již s definitivní platností zažehnal desetizápasovou sérii proher. Navíc se uzdravil důležitý hráč sestavy José Isidoro, a tak se hosté určitě pokusí natáhnout svoji šňůru vítězství na čtyři zápasy.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
V.Valdés - Alves, Puyol, Piqué, Abidal - Xavi, Busquets, Iniesta - Alexis, Messi, Fábregas
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Casto - Nacho, C.Dorado, Ustaritz, Isidoro - Caňas, Iriney, S.Sevilla - J.Montero, J.Molina, R.Castro
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.05 - 11.50 - 34.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Zaragoza - Getafe CF  (sobota 18:00)
Na stadionu La Romareda se pokusí Zaragoza konečně zvítězit a oživit tak své šance na záchranu v soutěži, soupeřem bude Getafe. Domácí Real je na tom opravdu bídně, a pokud nezačne okamžitě sbírat body, sestoupí. Stále je ještě čas se ze situace nějakým způsobem dostat.

Premiéra Manola Jimenéze na lavičce Zaragozy nedopadla dobře. Tým prohrál nejtěsnějším způsobem proti Santanderu a ještě více prohloubil už tak obrovskou výsledkovou krizi. Nástupce odvolaného Javiera Aguirreho však stále věří, že je v jeho schopnosti Los Blanquillos zachránit. V tomto kole bude mít další příležitost, jeho svěřenci se utkají s Getafe. "Toto je první finále a další finále bude v dalším zápase a takhle to bude pokračovat pořád, dokud se nedostaneme z pásma sestupu," řekl Jimenéz na klubových internetových stránkách, jenž následně dodal:

"V Realu Zaragoza jsme všichni jeden celek a musíme se podporovat, musíme jet na 200 procent, chci jen hráče, kteří jsou připraveni a chtějí stoupat. Tým by se měl přestat bát porážky, to je jediný způsob, jak můžeme dosáhnout vítězství."

Také Getafe je také namočen do bojů o záchranu, i když mu patří aktuálně dvanáctá příčka. Náskok madridského celku před sestupovým místem je pouze čtyřbodový, takže se v případě porážky může velmi rychle stát, že bude tým muset bojovat o holé přežitý v La Lize. Každopádně situace není tak kritická jako v případě Zaragozy, týmu se poměrně daří, což dosvědčují i poslední výsledky. Getafe porazilo Granadu i Mallorku a remizovalo s Athleticem, další body chce získat na La Romaredě.
Real Zaragoza - pravděpodobná sestava:
Roberto - Lanzaro, Silva, Pintér, Abraham - Tomás, F.Meira - Lafita, L.García, Carlos - Postiga
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Moya - Masilela, Lopo, Díaz, Valera - Lacen, Míchel - Barrada, Castro, León - Güza
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.30 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Granada CF - Rayo Vallecano  (sobota 18:00)
V 19. kole La Ligy se na půdě Granady představí hráči Raya Vallecano. Půjde tedy o duel dvou týmů ze spodní poloviny tabulky a také dvou nováčků v první španělské lize. Lépe si zatím stojí Rayo, které se drží na 13. příčce, Granada je o dvě pod ním.

Je jisté, že půjde o velice zajímavý zápas, neboť oba týmy budou chtít za každou cenu vyhrát, protože právě v těchto utkáních mají velice seriózní šanci získat důležité body, díky kterým se můžou vyhnout zbytečným infarktovým momentům, zda se v nejvyšší lize udrží i pro příští sezónu, či sestoupí.

Stejného názoru je i záložník Granady Fran Rico: "Vítězství v takovémto zápase nás posouvá ke splnění cílů, které jsme si před sezónou vytyčili. Naplno hrajeme samozřejmě proti každému týmu, ale Rayo je úhlavní rival, a tak nesmíme připustit, aby tři body putovaly do Vallecana místo do naší kapsy. Hrajeme na domácí půdě a přesně toho musíme využít."

Granadě hraje do karet i soupiska. Mimo ni je sice stále zraněný Fabri a Pape Diakhate, který se účastní Afrického poháru národů, ale uzdravený je již Iňigo López a Roberto. Kromě nich se na trávník vrací také Franco Jara, který si odpykával trest.

Rayo se také těší na posilnění kádru, aby mohlo bojovat o udržení v La Lize, ale prezident klubu Raúl Martin Presa varuje, že k dispozici je pro tento měsíc jen omezené množství finančních prostředků: "Rádi zde přivítáme kvalitního hráče, který by vyztužil naši sestavu, ale musí přijít za minimální cenu. Nemyslím si, že je to naprosto nutné, abychom kupovali někoho za každou cenu. Naše momentální sestava je kvalitní a důležité bude spíše udržet zde klíčové hráče."

Hráči Raya jsou nyní každopádně velice dobře naladění, neboť v minulém kole dokázali zdolat Sevillu, což je veliký úspěch. Sportovní ředitel Felipe Minambres hodlá na tomto výsledku stavět dále: "Je skvělé, že se nám podařilo porazit tak silný tým. Dodává nám to optimismus a já věřím, že se nám v podobném duchu bude dařit i nadále."
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Roberto - Nyom, I.López, Mainz, Siqueira - Yebda, M.Rico - Uche, C.Martins, D. Benítez - Ighalo
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Cobeňo - Casado, Jordi, Arribas, Tito - J.Fuego, Movilla - Trashorras, Michu, Piti - Tamudo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sevilla FC - Espanyol Barcelona  (sobota 18:00)
K zajímavému utkání se schyluje v Andalusii, kde domácí Sevilla vyzve Espanyol. Souboj dvou pohárových adeptů nemá favorita. Pod velkým tlakem bude trenér Sevilly Marcelino, jenž po posledních nepřesvědčivých výkonech upadl v nemilost španělských médiích.

Stalo se tak zejména poté, co Sevilla nestačila na Levante, Vallecano a Real Madrid. Porážka s Realem Madrid by se ještě dala omluvit, přece jenom Real je poněkud jinde, jenže to by nesměli domácí obdržet šest branek! Na domácím stadionu Sanchéze Pizjuána je to něco nevídaného. Marcelinovi hoši rázem opustili pozice zaručující evropské poháry, samotný trenér ale nadále věří, že jeho tým ještě může vybojovat účast v Lize mistrů. Proti Espanyolu by domácí rádi navázali na poslední výhru s tímto soupeřem, naposledy totiž v Barceloně zvítězili 2:3. Koneckonců také by se rádi zpátky naladili vítěznou vlnu a přerušili tím pádem třízápasovou sérii bez zisku jakéhokoliv bodu.

Pohárovými cíli se netají ani Espanyol. Ten se tradičně pohybuje v první polovině tabulky, ale na větší úspěch stále čeká. Že se Espanyol může měřit s těmi nejsilnějšími, dokázal v minulém kole v derby proti mnohem slavnější Barceloně, když remizoval 1:1. Hosté tak úspěšně navázali na předchozí výhry proti Atléticu Madrid a Sportingu Gijón. Zápas se Sevillou však rozhodně nebude procházkou růžovým sadem a své o tom víi trenér Mauricio Pochettino.

"Sevilla bude hodně nabuzená a bude kousat, protože vypadla z poháru, ale z toho co jsem viděl, byla Sevilla proti Valencii lepším týmem. Jsem si vědom toho, že pokud chceme získat tři body, budeme muset tvrdě pracovat a hrát na velmi vysoké úrovni," varoval před kvalitou domácích trenér Espanyolu Mauricio Pochettino. Sevilla Valencii sice porazila 2:1, ale vzhledem k prvnímu utkání na Mestalle, které skončilo 1:0 pro Valencii, byla vyřazena.

Katalánský klub má před zápasem jisté absenční problémy, hrát nebude Sergio Garcia, Christian Alvarez a Ndri Romarič. Walter Pandiani a Juan Albin se sice vracejí do týmu, ale po dlouhém zranění, takže se určitě nedá počítat s tím, že by do zápasu naběhli od úvodní minuty. Sevilla tolik starostí nemá, vypadá to, že trenér Marcelino bude muset oželet jen strat Fernanda Navarra.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Varas - Coke, Fazio, Spahič, Luna - Medel, Rakitič- J.Navas, Reyes, Del Moral - Negredo
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Casilla - Didač, Moreno, Rodriguéz, López - Baena, Forlín - Weiss, Verdú, Thievy - Álvaro
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.70 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
RCD Mallorca - Real Madrid  (sobota 20:00)
V 19. kole La Ligy přivítá Mallorca na svém domácím hřišti vedoucí Real Madrid. Zatímco hosté jedou s jednoznačným cílem vyhrát, aby tak udrželi svůj pětibodový náskok na druhou Barcelonu, domácí to budou mít v tomto zápase velice složité. Real Madrid v letošní sezóně pouze dvakrát prohrál a jednou remizoval, a tak by Mallorca rozhodně nepohrdla ani jedním bodem.

Pokud by v sobotním utkání Real vyhrál, odskočil by Barceloně minimálně na den na rozdíl 8 bodů. Katalánci totiž hrají svůj zápas až v neděli, a to s Realem Betis, tudíž se čeká, že i po 19. kole zůstane barcelonská ztráta na hodnotě pěti bodů. Ale stát se může samozřejmě všelicos, a tak ani kapitán Realu Iker Casillas nehodlá podcenit nadcházející zápas.

To by se přitom mohla docela lehce stát, neboť se ve vzduchu již vznáší vůně El Clásica. Real se totiž s Barcelonou střetne ve čtvrtfinále španělského poháru.

"Nesmíme se zaobírat zápasem s Barcelonou, to je zatím daleko. Momentálně se naší prioritou liga a v té nás čeká Mallorca. To je teď náš soupeř, ne Barcelona. Zdá se mi, že v poslední době nehrajeme s nikým jiným než s Barcelonou. Loni jsme s nimi hráli čtyři duely a vypadá to, že velice podobné to bude i letos. Tím nechci říct, že s Barcelonou hraji nerad, ale když k takovýmto utkáním dochází často, postupně to ztrácí onu exkluzivitu," uvedl Casillas.

"Loni měla ve vzájemných zápasem navrch, ale co bylo, již nemusí být dnes. Nyní vedeme ligu, což je náš hlavní cíl. Budeme se také snažit dostat do finále Ligy mistrů, ale to je ještě běh na dlouhou trať," dodal

Co se týče zápasu s Mallorcou, José Mourinho se bude muset obejít bez německého záložníka Samiho Khediry, který si v zápase s Málagou podvrtl kotník a bude mimo hru měsíc.

Casillasův protivník v protější bráně bude Izraelec Dudu Aouate, který si moc dobře uvědomuje sílu mužstva, které proti němu nastoupí: "S Realem se nemůžeme srovnávat co se kvalit týče, o to víc tak musíme pracovat jako tým a hrál nadoraz svých sil. Věříme si, že pokud nebudeme chybovat, máme šanci uhrát přijatelný výsledek."

"Real je velice silný tým, který se nyní nachází ve vynikající formě. Vždyť má pětibodový náskok před Barcelonou. Přesto se předem nevzdáváme, vždyť ve fotbale vždycky nevyhrává ten lepší tým," řekl Aouate.

Dudu Aouate se nejvíce obává tria Cristiano Ronaldo, Karim Benzema a Gonzalo Higuaín, kteří pro něj budu představovat přímou hrozbu: "Cristiano je skvělý hráč a má průměr téměř gól na každý zápas. Z pozice brankáře nemám pochyb o tom, že to je jeden z nejlepších hráčů na světě. Ale nemám z něj nějaký panický strach, vždyť ve španělské lize již chytám nějaký ten pátek a za tu dobu jsem dokázal zastavit několik světových útočníků."

Trenér Mallorcy Joaquín Caparros již může počítat s útočníkem Marvinem Ogunjimim, který si vyléčil zranění kotníku, a tak si bude moci odbýt svůj debut v La Lize poté, co přestoupil z belgického Genku.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Aouate - Cendrós, Chico, Ramis, P.Cáceres - Tissone, Martí - Pereira, Nsue, Castro - Ogunjimi
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Casillas - Marcelo, S.Ramos, Pepe, Arbeloa - X.Alonso, L.Diarra - F.Coentrao, Özil, C.Ronaldo, Benzema
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 8.50 - 5.25 - 1.31
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Valencia CF - Real Sociedad  (sobota 22:00)
V 19. kole La Ligy se na stadionu Mestalla představí hráči Realu Sociedad. Valencie se bude snažit odčinit remízu s Villarrealem z posledního kola, zatímco Real Sociedad, 16. celek ligy, který třikrát po sobě remizoval, bude chtít konečně získat tři body, aby se odlepil z dolních míst tabulky a vyhnul se nepříjemnostem spojených s boji o udržení.

Prezident Realu Sociedad Jokin Apperibay sdělil svým hráčům, aby zapomněli na nevydařené utkání s Realem Mallorca a pokusili se naladit na vítěznou vlnu, která se poněkud zadrhla. Sociedad totiž v úterý padl ve španělském poháru, když Mallorce podlehl vysoce 1:6, a ani v lize to není nic slavného. Po výhrách nad Betisem a Málagou se dostavila série tří remíz s Villarrealem, Racingem Santander a Osasunou.

I kvůli tomu se nyní tým pod vedením Philippa Montaniera pohybuje až na 16. příčce, a neboť má náskok pouhé dva body před týmy v sestupové zóně, nemá již prostor k zaváhání. Proto Apperibay doufá, že se hráči dají dohromady a začnou předvádět výkony, které se od nich očekávají.

Na oficiálních stránkách Sociedadu Apperibay uvedl, že hráči budou muset předvést zcela jiné výkony, neboť to, co se událo s Mallorcou, se již nesmí opakovat. Zároveň ale dodal: "Čím déle se ale o tom budeme bavit, tím hůř. Nyní je důležité, aby tým znovu začal vítězit, aby si udobřil fanoušky a aby se zvedl v tabulce."

Claudio Bravo, brankář Sociedadu, vyjádřil plnou podporu svému kolegovi Enautu Zubikaraiovi, který stál v bráně při šestigólovém přídělu od ostrovanů, když řekl: "Podobná věc se může stát i tomu nejlepšímu brankáři na světě. Není to jen jeho chyba." Zároveň dodal: "Mrzí mě, že k něčemu takovému došlo. Někteří hráči jsou z toho hodně špatní. Jediné, co teď můžeme udělat, je omluvit se fanoušků, zapomenout na to celé a znovu začít hrát naši hru."

Trenér Valencie Unai Emery je pro změnu vytížen přestupovými spekulacemi. Je spojován s vyjednáváním o přestupu Álvara Vazqueze z Espanyolu, stejně jako s otázkou prodeje některých hráčů z vlastních řad, kteří nejsou příliš vytěžování ligovými utkáními.

Emery k tomu říká: "Když máme hodně zraněných, potřebujeme každého hráče. Někteří si sice za sezónu příliš nezahrají a je to pro ně těžké, ale v případě krize jsou velice důležitými hráči."

Co se týče otázek na Vazqueze, odpovídá frází, že se chce bavit pouze o Sociedadu. Zda tedy do týmu přijde další útočník, to je otázka, na kterou zatím není jasná odpověď.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
D.Alves - Miguel, Rami, Dealbert, J.Alba - Banega, T.Costa - Feghouli, Jonas, P.Hernández - Aduriz
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Bravo - Estrada, M.González, Demidov, C.Martínez - Aranburu - Elustondo - Griezmann, Zurutuza, X.Prieto - Agirretxe
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.42 - 4.33 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid17141261:1643
2.FC Barcelona17115151:938
3.Valencia CF17104328:1834
4.Levante UD1793525:1930
5.CA Osasuna1768321:2826
6.Málaga CF1774620:2225
7.Sevilla FC1766519:1924
8.Espanyol Barcelona1773718:2124
9.Athletic Bilbao1758423:1923
10.Real Betis1771919:2222
11.Atlético Madrid1755723:2720
12.Getafe CF1755717:2320
13.Rayo Vallecano1754819:2619
14.RCD Mallorca1747615:2219
15.Granada CF1754811:2119
16.Real Sociedad1746716:2318
17.Racing Santander1738612:2117
18.Villarreal CF1737715:2516
19.Sporting Gijón17431016:2915
20.Real Zaragoza17241113:3210

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1431)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele