Premier League - souhrn 4. kola: Liverpool zůstává neporažený

11.09.2021, 15:24, aktualizováno 13.09.2021, 22:58
Komentáře a souhrny
Fabinho (© AFP)
Liverpool v neděli vyhrál v Leedsu a dotáhl se na čelo tabulky. Deset bodů má i Everton po vítězství nad Burnley. Snovou obnovenou premiéru v Manchesteru United má za sebou Cristiano Ronaldo, jenž k výhře 3:1 s Newcastlem pomohl dvěma góly. Manchester City veze tři body z Leicesteru, zatímco Arsenal se odpoutal ode dna tabulky výhrou nad Norwichem. Chelsea si poradila s Aston Villou...

Everton FC - Burnley FC 3:1

13.09.2021 21:00

Góly: 60. Michael Keane, 65. Andros Townsend, 66. Demarai Gray - 53. Ben Mee

Tři góly za šest minut. Právě takový počin se podařil Evertonu v dohrávce čtvrtého kola proti Burnley, otočil tak vývoj utkání na svou stranu a uzmul v Premier League již třetí výhru. V průběžném pořadí se tak dostal do první čtyřky a společně s Manchesterem United, Chelsea a Liverpoolem má nyní shodný počet deseti bodů. Hosté naopak zůstali v sestupovém pásmu.

Duely obou dvou klubů byly v minulosti vyrovnané. Od roku 2009 na sebe narazily v nejvyšší soutěži celkem čtrnáctkrát, sedmkrát slavil zisk tří bodů liverpoolský celek, šestkrát naopak ten z Lancashiru a pouze v jednom případě se urodila remíza. Vše podstatné se v tomto klání událo v rámci druhého poločasu, a byť se Burnley ujalo vedení, Everton celou situaci zvrátil.

První dvacetiminutovka vyšla lépe The Clarets, ti si vytvořili hned dvě slibné šance, jenomže Wood v 6. minutě minul kýžený a chtěný prostor mezi třemi tyčemi a jeho spoluhráč Mee pak taktéž nezacílil přesně. Domácí se do větší možnosti v první půli vlastně nepropracovali, hůře se jim navíc dýchalo zkraje druhého dějství, protože se jejich soupeř již přece gólově prosadil.

Gudmundsson si seběhl k pravému kraji pokutovému území pro míč, poslal ho svým centrem do šestnáctky, kam si seběhl stoper Mee, a ten hlavičkou usměrnil balón bez větších obtíží za záda brankáře Pickforda. Právě tenhle moment jako by ovšem trochu spící Everton probudil. A najednou se rozehrál do takové pohody, že během chviličky skóroval dohromady třikrát.

V 60. minutě operoval dobře u pravé lajny Townsend, jenž vyslal pas na hranici malého vápna, odtud si naskočil nikým nehlídaný Keane, který pohotově zakončil. Pět minut na to si The Toffees zajistili svůj druhý přesný zásah, to když z dálky perfektně napřáhl Townsend. A v 66. minutě pečetil výhru Evertonu ještě Gray, jenž využil brejku po přihrávce Doucourého.

Více informací k zápasu

Leeds United - Liverpool FC 0:3

12.09.2021 17:30

Góly: 20. Mohamed Salah, 50. Fabinho, 90+2. Sadio Mané

V jediném dnešním utkání čtvrtého kola Premier League prohrál Leeds United na domácí půdě s Liverpoolem. Duel rozhodli Salah, Fabinho a Mané, domácí navíc dohrávali poslední půlhodinu bez vyloučeného Struijka.

Diogo Jota se v šestnácté minutě dostal do první obrovské šance. Portugalec dostal centr do velkého vápna, kde zakončoval v pádu, ale Meslier jeho ránu vyrazil.

Hostující celek se celkem rychle dostal do vedení. Alexander-Arnold dostal ve dvacáté minutě od Matipa parádní přihrávku na pravou stranu, vyslal prudký centr na malé vápno a Mohamed Salah vstřelil svou stou branku v Premier League.

Po hodině hry Diogo Jota krásně zamotal hlavy domácím obráncům. Portugalec poté předložil přihrávku na malé vápno, ale dobíhající Sadio Mané branku přestřelil. O minutu později mohli Reds znovu přidat druhou branku. Elliott se v pokutovém území dostal k odraženému míči, ale jeho přízemní ránu Meslier vyrazil na roh.

Ve 44. minutě mohlo být vyrovnáno. Luke Ayling si u zadní tyče počíhal na centr z levé strany, ale ze vzduchu míč neusměrnil mezi tři tyče.

Liverpool pět minut po změně stran přidává důležitou druhou branku. Favorizovaný celek zahrával rohový kop. Alexander-Arnold našeVan Dijka, jehož hlavičku obránci srazili na malé vápno a Fabinho napálil míč do sítě.

V 60. minutě přišel zásadní zlom zápasu. Struijk totiž dostal červenou kartu za ostrý zákrok. Zničeného domácího obránce pak musel utěšovat i Virgil van Dijk.

Patrick Bamford měl deset minut před koncem v úmyslu zahrát si na Patrika Schicka. Domácí útočník chtěl překvapit Alissona zakončením z poloviny hřiště, ale brazilský brankář míč vyškrábl nad břevno.

Liverpool měl v závěru hru pod kontrolou, a nakonec přidal v nastaveném čase ještě jednu branku. Jordan Henderson našel Thiaga Alcântaru, který sklepl míč pod sebe, kde si jej vzal Sadio Mané, otočil se a zamířil přesně.

Vítězství zařadilo Kloppovy svěřence mezi desetibodové celky, Liverpool je o skóre třetí za Manchesterem United a Chelsea. Leeds je se dvěma body sedmnáctý.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Aston Villa 3:0

11.09.2021 18:30

Góly: 15. Romelu Lukaku, 49. Mateo Kovačić, 90+3. Romelu Lukaku

Fotbalisté Chelsea vyhráli zápas čtvrtého kola Premier League s Aston Villou 3:0. Dvě branky si připsala letošní posila Blues Romelu Lukaku, jednu přidal chorvatský záložník Mateo Kovačić.

Chelsea se po čtvrt hodině hry dostala do vedení. Blues se rychle dostali od vlastního vápna a Kovačić pak parádním pasem nastartoval Romelua Lukaka. Ten si navedl balon do šestnáctky, obehrál si vracejícího se obránce a poté překonal brankáře Steera.

O tři minuty později však mohlo být srovnáno. Domácí propadli ve středu hřiště a dali spoustu prostoru McGinnovi, jenž pak vysunul dopředu Watkinse. Ten si na hranici šestnáctky navedl míč na pravačku a svou střelou na přední tyč pořádně protáhl Mendyho, který si připsal velmi povedený zásah.

Aston Villa měla ve 24. minutě opět blízko k vyrovnávací brance. Watkins obdržel přihrávku do vápna a dokázal si obehrát Mendyho, kterého však před brankovou čárou stačil zastoupit stoper Silva. Fantastický Mendy zanedlouho znovu podržel Chelsea. Po dlouhém autu Cashe se k zakončení dostal Mings a po něm i Ramsey, ovšem ani jeden z nich nevyzrál na mrštného Senegalce.

Hosté jako by podcenili začátek druhé půle a domácí navýšili své vedení. Lukaku se nejprve snažil přejít přes pravé křídlo, ovšem s jeho akcí si obrana Aston Villy poradili. Následně však vyrobil velkou minelu Mings, který doslova namazal Mateu Kovačićovi a ten tváří v tvář Steerovi nezaváhal.

Bailey od rohového praporku našel v 75. minutě Konsu a ten zakončoval z ideální pozice. Jeho hlavička však zamířila přímo do míst, kde se nacházel Mendy.

Blues přidali definitivní tečku za dnešním zápasem v třetí nastavené minutě. Domácí snadno překonali střed hřiště a Jorginho pak roztáhl hru na Azpilicuetu, jenž přešel přes Mingse a poté poslal míč do vápna. Tam se ho zmocnil nikým nehlídaný Romelu Lukaku, který nekompromisní dělovkou pod břevno nedal Steerovi šanci.

Chelsea má po výhře deset bodů a je o skóre druhá za Manchesterem United. Villans jsou dvanáctí.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Norwich City 1:0

11.09.2021 16:00

Góly: 66. Pierre-Emerick Aubameyang

Byl to souboj dvou nejhůře postavených týmů Premier League, kýžených prvních bodů i vítězství se v něm dočkal Arsenal. Ten na svém hřišti zdolal Norwich 1:0, jedinou branku vsítil Aubameyang.

Gunners byli už od samého začátku hladovějším a lepším týmem, což mohla zdokumentovat Ødegaardova střela v devatenácté minutě, kterou vytěsnil Krul. Jinak ale první půle příliš šancí nenabídla, zajímavý byl ještě v jejím závěru Tomijasuho pokus z voleje, jenž skončil těsně nad břevnem.

"Kanonýři" se svého prvního gólu v sezoně dočkali v šestašedesáté minutě, a to po pořádně krkolomné akci. Pépé ranou z pravé strany napálil vzdálenější tyč, od té se k němu odrazil míč zpátky. Obránce mu jej ukopnul pro změnu na druhou tyč, následně Krul srazil balón k Pierre-Emericku Aubameyangovi, pro něhož už skórování nebylo náročným úkolem.

Další obrovská příležitost přišla v samotném závěru, Arsenal jí ovšem pohrdnul. Nejprve se Smith-Rowe v protiútoku zčistajasna ocitnul před Krulem, kterého však nechal vyniknout, a následně Sakův obstřel skončil jen těsně vedle tyče.

Jelikož se ani Canaries nepovedlo dobrat se ke gólovému zakončení, radovali se Artetovi svěřenci z první výhry, která je vyšvihla na šestnácté místo. Norwich zůstává poslední.

Více informací k zápasu

Brentford FC - Brighton & Hove Albion 0:1

11.09.2021 16:00

Góly: 90. Leandro Trossard

Brighton vyhrál v utkání čtvrtého kola Premier League na půdě Brentfordu 1:0. V poslední minutě zápas rozhodl Leandro Trossard.

První velká šance přišla ve čtrnácté minutě, když Trossard poslal míč mezi obránce Dannymu Welbeckovi, kterého ale vychytal domácí brankář Raya.

Ve velmi dobré střelecké pozici se ocitl ještě v samém závěru nastavení první půle domácí Vitaly Janelt, jehož rána levačkou byla velmi tvrdá, avšak zároveň také mířila přesně do míst, kde byl připravený gólman Sánchez.

Ani jeden tým si nedokázal ve druhém poločase vypracovat zásadnější příležitost, o to větší šok nastal v 90. minutě. Hosté dobře rozehráli z levé strany, Alexis Mac Alister poslal balon na hranici vápna k noze Leandra Trossarda, který utaženou ranou na zadní tyč překonal brankáře Rayu.

Brighton má díky výhře po čtyřech duelech devět bodů a momentálně se řadí na čtvrté místo, což by před sezonou určitě nikdo nečekal. Brentford je s pěti body desátý.

Více informací k zápasu

Leicester City - Manchester City 0:1

11.09.2021 16:00

Góly: 62. Bernardo Silva

Leicester City prohrál v domácím zápasu čtvrtého kola Premier League s Manchesterem City 0:1. Jedinou branku šlágru kola si ve druhém poločase připsal Bernardo Silva.

Bernardo Silva se v sedmé minutě skvěle uvolnil a přetaženým centrem oslovil volného Jesuse. Ten nechal vyniknout skvělým zákrokem domácího brankáře. O minutu později měli obrovskou šanci také domácí. Vardy dostal míč za obranu a skvělým přízemním centrem našel Harveyho Barnese. Ten byl ale nakonec zablokovaný vracejícím se Walkerem.

Na další velkou příležitost si diváci museli počkat až do druhého poločasu. Rychlý protiútok Leicesteru zakončil Harvey Barnes, který hlavičku poslal do břevna. Stadionem to jenom zahučelo, ke gólu chyběl kousíček.

V 50. minutě už se domácí fanoušci radovali, ale nakonec to bylo zbytečné. Jamie Vardy se vracel z ofsajdu, když dostal přihrávku. Následně všem utekl, a nakonec i dokázal překonat Edersona, jenže tento gól kvůli ofsajdu neplatil.

Sektor hostujících příznivců mohl začít slavit v 62. minutě, jelikož Bernardo Silva se úplnou náhodou dostal k odraženému míči a střelou pod břevno otevřel gólový účet zápasu.

Ederson deset minut před koncem málem podcenil nákop domácího stopera, ale celou situaci nakonec zvládnul a míč před dotírajícím útočníkem chytil do rukavic. Fanoušci City se však museli orosit.

Fernandinho mohl ve druhé nastavené minutě rozhodnout, ale jeho střela na vzdálenější tyč neměla ty potřebné parametry. Po chvíli mohl výhru stvrdit i Jack Grealish, ale domácí brankář Kasper Schmeichel se skvěle roztáhnul a hostující obstřel vyškrábnul mimo svou branku.

City se díky vítězství posunuli s devíti body na průběžnou třetí příčku, navíc se pyšní skóre 11:1. V příštím kole doma vyzvou Southampton. Leicester je s šesti body až devátý a za týden se utká venku s Brightonem.

Více informací k zápasu

Manchester United - Newcastle United 4:1

11.09.2021 16:00

Góly: 45+2. Cristiano Ronaldo, 62. Cristiano Ronaldo, 80. Bruno Fernandes, 90+2. Jesse Lingard - 56. Javi Manquillo

Manchester United vyhrál ve čtvrtém kole Premier League 4:1 nad Newcastlem United. První dvě branky domácích si připsal staronový debutant Cristiano Ronaldo, další dvě si připsali Bruno Fernandes a Jesse Lingard. Za hosty vyrovnával Javier Manquillo.

Cristiano Ronaldo byl od začátku v akci. Svůj průnik v jedenácté minutě však zakončil nepřesnou střelou levou nohou.

Po půlhodině hry se po ofenzivních snahách hostí dostali k míči domácí. Do pokutového území posílal míč takovou střílenou přihrávkou Bruno Fernandes. Dobře si nabíhal Sancho, ten ale balon minul. Samotný míč pak netrefil levou tyč brány soupeře o několik desítek centimetrů. Woodman však situaci raději kontroloval.

Návrat do dresu "Rudých ďáblů" oslavil prvním gólem portugalský útočník už na konci prvního poločasu. Střelu Masona Greenwooda zpoza vápna totiž Woodman nedokázal udržet, míč mu vypadl a Cristiano Ronaldo už tak měl jednoduchou pozici pro svůj premiérový gól.

Hosté vyrovnavali v 56. minutě ze své první střely mezi tři tyče. Allan Saint-Maximin prostrčil míč na pravou stranu pokutového území na Javiera Manquilla a ten nezaváhal a poslal míč k levé tyči domácí brány.

Vyrovnané skóre však vydrželo pouhých šest minut. Luke Shaw během protiútoku domácího týmu vysunul Cristiana Ronalda a ten z levé strany pokutového území překonal brankáře Woodmana střelou mezi nohy.

Joelinton si pár minut po gólu z levé strany naběhl do pokutového území tvrdě vystřelil. Škoda pro něj, že míč mířil přesně na De Geu. Domácí brankář jej tak dokázal reflexivně vyrazit.

V 80. minutě bylo téměř hotovo. Bruno Fernandes se opřel do míče ze střední vzdálenosti a parádní ranou jej poslal do levého horního rohu. Navázal tak na dva góly svého krajana Ronalda.

V nastaveném čase pak Manchester přidal definitivní potvrzení své dnešní výhry. Pogba efektním způsobem přihrál do vápna Jessemu Lingardovi, ten si hodil míč kolem obránce a trefil se přesně k pravé tyči brány.

Manchester United tak díky vysoké výhře poskočil s deseti body na první příčku, v příštím kole jej však čeká těžký duel na půdě londýnského West Hamu. Newcastle si zatím připsal pouze jeden jediný bod, což stačí na předposlední příčku před dvacátým Norwichem.V příštím kole Magpies sehrají domácí klání proti Leeds United.

Bruno Fernandes je díky čtyřem vstřeleným gólům na děleném prvním místě v tabulce střelců společně s Michailem Antoniem, na záda jim dýchá třígólový Mason Greenwood a Dominic Calvert-Lewin.

Více informací k zápasu

Southampton FC - West Ham United 0:0

11.09.2021 16:00

Góly: -

Bez porážky a na dostřel čelu tabulky zůstává i po čtvrtém kole West Ham, který zamířil na hřiště Southamptonu. Tam sice příliš neoslnil, nicméně po bezbrankové remíze si připsal alespoň bod.

Už ve třetí minutě se Fabiański musel poprvé činit, to když zprava zajímavě vypálil Armstrong. Po čtvrtině utkání to zase před polským gólmanem vřelo, po Djenepově ráně z hranice vápna za něj tentokráte zaskočil Dawson. A právě Djenepo se dostal k zakončení i po rohu v závěru prvního poločasu, ovšem zamířil nepřesně.

Po přestávce se ukázali i Hammers. Antoniův průnik zastavil až dobrým zákrokem McCarthy, Součkovu hlavičku zase nedokázal Ogbonna dostat za brankářova záda. Hodně blízko gólu byli "Kladiváři" v šestašedesáté minutě, kdy Coufalův centr napálil na bránu Bowen. McCarthy s vypětím všech sil vytěsnil na roh.

Poté však zase hrozili Saints. Brojova střela ze střední vzdálenosti skončila na tyči Fabiańského brány, Diallo svou šanci spálil. Na poslední chvíli pak zastavil Coufal nebezpečnou šanci Elyounoussiho i Rice Brojovu hlavičku, a to vykopnutím z brankové čáry. Ze zbytku utkání stojí za zmínku už jen Antoniovo zbytečné vyloučení po dvou žlutých kartách.

Více informací k zápasu

Watford FC - Wolverhampton Wanderers 0:2

11.09.2021 16:00

Góly: 74. Francisco Sierralta (vl.), 83. Hee-chan Hwang

Poprvé v sezoně skórovali, bodovali i vyhráli hráči Wolverhamptonu. Povedlo se jim to na hřišti Watfordu, kde si nejprve vsítil vlastní gól Sierralta a na konečných 2:0 upravoval Hwang.

Vstup do utkání nepatřil mezi nejzáživnější, pak ale hra nabrala zajímavý spád. Nejprve se musel Sá činit po chybě svých spoluhráčům, na opačném konci hřiště pak obrana zablokovala Semedův pokus.

V závěru poločasu byli domácí opět blízko gólu, zároveň však mohli inkasovat po Moutinhově pokusu z dálky. Neuspěli ani Semedo svou zajímavou střelou, kterou gólman zneškodnil, ani Saïss hlavou.

I po přestávce patřil Semedo mezi nejaktivnější hráče na hřišti, za což se mu mohlo dostat odměny v podobě gólu. Po Jiménezově patičce ovšem nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi. Beznadějná nebyla ani na druhé straně Sarrova prudká rána.

Gól nakonec přišel ve čtyřiaosmdesáté minutě. Centr po rohovém kopu se snesl na hlavu Francisca Sierralty, který nedokázal zachovat klid a trknul balón za záda vlastního gólmana. Druhou branku už "Vlci" vsítili sami, byť opět po krkolomné akci. Marcalova zblokovaná střela poskakoval po brankové čáře, odkud ji nakonec poslal do sítě Hwang Hee-Chan.

Wolves si tak připsali první vítězství, které je rázem posunulo na třináctou pozici o skóre před patnáctý Watford.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Tottenham Hotspur 3:0

11.09.2021 13:30

Góly: 75. Wilfried Zaha (pen.), 84. Odsonne Édouard, 90+3. Odsonne Édouard

Překvapivý výsledek se zrodil v úvodním zářijovém zápase anglické Premier League. Crystal Palace si poradilo s dosavadním lídrem tabulky Tottenhamem 3:0. Po Tangangově vyloučení otevřel skóre Zaha, další dvě trefy přidal Edouard.

Eagles měli už během první půle jasně více ze hry, na větší šanci ale čekali až do jejího závěru. To se po Zahově akci před Llorisem zjevil Gallagher, z bezprostřední blízkosti se mu však gólmana nepovedlo překonat. Důležitý moment pro další vývoj utkání se udál po necelé hodině hry. Tanganga byl pozdě v souboji s Ayewem, za svůj nedovolený zákrok spatřil žlutou kartu. Jelikož byla už jeho druhou, musel předčasně do sprch.

A to spustilo ještě větší tlak Orlů. Nejprve Zaha po Ayewově pasu zakončoval jen do obránce, avšak dvacet minut před koncem zahrál Davies ve vlastním pokutovém území rukou. Za to sudí nařídil pokutový kop, jehož exekuce se ujal Wilfried Zaha a ten se naprostým přehledem proměnil.

Ve čtyřiaosmdesáté minutě si pak domácí mužstvo pojistilo vedení poté, co Zaha pronikl po levé straně až na hranici pokutového území, načež naservíroval Odsonnemu Eduardovi. Ten se z prostoru penaltového puntíku nemýlil a jen pár vteřin po svém prvním příchodu na hřiště v dresu Crystal Palace se prosadil.

Tím navíc jeho příspěvek týmu neskončil. V závěru využil přečíslení soupeřovy obrany Gallagher, který právě Odsonneho Edouarda našel ve vápně. Francouzský útočník se zorientoval na jedničku a Llorise dokázal propálit.

V tabulce se tak Tottenham propadl z první minimálně na pátou příčku, naopak Crystal Palace si díky první výhře polepšilo na jedenáctou pozici.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester United431011:310
2.Chelsea FC43109:110
 Liverpool FC43109:110
4.Everton FC431010:410
5.Manchester City430111:19
6.Brighton & Hove Albion43015:39
7.Tottenham Hotspur43013:39
8.West Ham United422010:58
9.Leicester City42024:66
10.Brentford FC41213:25
11.Crystal Palace41215:55
12.Aston Villa41125:74
13.Wolverhampton Wanderers41032:33
14.Southampton FC40314:63
15.Watford FC41033:73
16.Arsenal FC41031:93
17.Leeds United40224:112
18.Burnley FC40133:81
19.Newcastle United40135:121
20.Norwich City40041:110

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (405)

Přidat komentář
matZz

Emerson a Reguilon k smíchu. Kane naprosto bez energie. A ještě teda moc nechápu, proč Nuno nevyužil to třetí střídání.

Reagovat
Svatej

Gallagher mi jeste do třicátý minuty lezl na nervy tim, jak hodne se skoro az vyhybal míči a odrizl se od hry. Od ty doby ale naprostá paráda. Máme v něm poklad.

Tottenham fakt ostudnej. Uz pred zapasem jsem rikal, ze je vubec nepovažuju za tym, co by mel byt na naší úrovni i navzdory vyhram v trech kolech a potvrdili to bezchybně. Vyřadí se par hracu z kádru a razem je ten tym doslova podprumernej. Dokonce i pri plnym zdraví jejich hráčů nečekám, že udělají nejakej vyraznej úspěch...

Reagovat
Cobra

Sice nevím, co tě vedlo k tomu, že bysme měli být na vaší úrovni, ale napsal si to naprosto přesně. Ten tým je nejslabší za posledních pár let hlavně kvůli záloze, která je podprůměrná. Kvalifikace do EL bude úspěch.

Reagovat
Svatej

Hmm těžko říct, nejspíš to, že někdo tím překvapením ročníku být musí. Často to byl Lester, ale tenhle rok jim věřím o trochu míň, navíc už každej tak nějak ví, co od nich čekat. West Ham vypadá, že bude tak nějak podobnej jako minulej rok a Arsenal se do výměny trenéry nevzpamatuje. Jakmile to udělají, bude už pozdě.

Vycházelo mi to na vás s novým trenérem a jeho pragmatickým přístupem, že by to mohlo fungovat jako za Mourinha, akorát možná o něco hůř, nicméně bez obřích krizí. Začátek jste měli výbornej, takže se přirozeně hned nabízely nějaký rychlý soudy a ani já se alespoň těm myšlenkám úplně nevyhl, dokud jsem vás neviděl hrát. Je dost možný, že to stejně bude dost dobrý, když se Nuno přestane štítit Gila, ale jak sám píšeš. Ta záloha je fakt příšerná a i obrana není úplně perfektní..

Reagovat
vicinda07

Tak Emerson Royal vitaj v Premier League, vsetko sa este cez zranenia ako tak dalo platat, az ked nastupil Davies, hrac ktory u nas uz 3 roky presluhuje a nikto ho neposle prec a neposlal CP do vedenia... Dnes ale vsetci katastrofa, plat by som nezobral dnes mozno Lucasovi a Rodonovi, ktory to mal tazke a hral dobre,par golov aj zachranil... Coach tiez tragedia, od zakladnej zostavy cez reakcie v zapase... No jak sme aj predpokladali, proti superom, kedy sa od nas bude cakat kreativita budeme zli, lebo ziadnu nemame

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho out

Reagovat
vrabejka

Bublina splaskla

Reagovat
JIMMY-PO

Reagovat
Liquid

super West Ham nebo Chelsea půjde do čela

Reagovat
Konspirator

United

Reagovat
Liquid

dobře tak pro tebe to tam napíši celé - West Ham United

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Konspirator

Právě proto že si napsal West Ham.. a ne United tak sám víš co to znamená

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Cobra

Reagovat
blade115

Reagovat
vceradnesazitra

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Busby babes

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Reagovat
Vopi11

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

No nic, zpátky do práce, i když pochybuju, že se bez kreativity něco proti takovým týmům změní. Aspoň že byl čas si oscreenshotovat tabulku.

Reagovat
PH8

Co ten Skipp? Není kreativní?

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je. Je defenzívny záložník.

Reagovat
Front hell

Vieira

Reagovat
CHONG

Snad bude Hošek v pondělí v tika taka.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude, je někde v Americe, říkal to v posledním Angličanovi

Reagovat
Busby babes

Je v USA

Reagovat
Vsadim gule

Ten kašpar?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mimi_united

Chris + Bruno, táto portugalská dvojka nám zabezpečí titul

Reagovat
PH8

To spíš FA Cup.

Reagovat
EXoRcIsT

CR7 Pogba Varane Maguire Shaw AWB a este sa proti nam vykartoval Antonio

Reagovat
mimi_united

Sancho

Reagovat
Trand

Jako vyhráli jsme, ale moc pozitiv tam nebylo. Strašně se natrápíme na gól i proti mizernýmu Norwichi, téměř každý útok a přečíslení vyřešeno špatně a místo toho abychom na konci ten zápas uzavřeli, tak se ještě strachujeme do poslední minuty a Pukki v 92. minutě střílí prakticky z malýho vápna. Výkon byl určitě lepší než předtím, ale tohle mě fakt nepřesvědčilo. Ten útok se musí nějak zásadně změnit, protože ti hráči dělají snad každý rozhodnutí špatně a žádný systém v tom nevidím.

Reagovat
johnnie_boy

Trosku si nalhavam, ze to bylo tim spatnym startem do sezony, kdy dnes uz opravdu meli vsichni nuz na krku, ale taky to muze byt tim, ze na to Arteta bohuzel nema. Kazdopadne jsou to 3 body, coz je nejdulezitejsi. Na druhou stranu hrat doma proti Norwichi, v temer nejsilnejsi sestave tohle by melo byt nejlehci utkani na vitezstvi, ale vypadalo to tak?

Reagovat
Mastný Chobot

pozitíva boli Ramsdale, Partey a White (až na jeden fuck-up).

Každopádne toto bol asi najľahší zápas sezóny a aj tak som si na konci myslel, že ho nevyhráme. Takéto zápasy musíme hrávať tak, ako sme zápas končili - s Odegaardom aj ESR na ihrisku spolu. Vždy sme mávali minimálne dvoch kreatívnych hráčov naraz na ihrisku na CM a AM (Cesc + Nasri, Santi + Mesut atď) a vždy nám to fungovalo.

Reagovat
Minister

Reagovat
Golasso

My potřebujeme komplexní hrot a pak by ty akce vypadaly úplně jinak. Ty míče se do nebezpečných pozic jinak dostávají a dneska z toho měly být aspoň 3 góly.

Reagovat
Trand

No v současnosti komplexní hrot nemáme, tak se trenér musí přizpůsobit možnostem současného kádru. Takhle to aspoň vidím já. Kvalitní trenér pro mě není o tom, že má jeden svůj styl, kterej si tlačí všude bez ohledu na hráče. Kvalitní trenér je pro mě ten, kdo má svojí vizi, ale v případě potřeby jí dokáže upravit a dostat ze svých hráčů to nejlepší.

Reagovat
Golasso

Tak přizpůsobování stavu kádru Arteta normálně dělá .

Např. Vyhrál 2 poháry se stylem hry, od kterého se z dlouhodobého hlediska snaží upouštět a teď už ho prakticky nehrajeme.

Další příklad: jeho cílový systém je 4-3-3, ale hrajeme pořád to drbnuté 4-2-3-1, protože na 4-3-3 jsme dosud neměli záložníky. Sem tam akorát hrajeme nějakou variantu se 3 stopery, což jako alternativu používá více trenérů.

Co se týče jednotlivých zápasů, tak např. teď proti Norwichi dokázal nastavit taktiku tak, aby co nejvíce ulevil slabému středu zálohy, kde nastoupil mladý Sambi a tragický AMN. Presovali jsme vysoko a díky Whiteovi a krajům jsme dokázali dostávat míč rychle zpátky do útoku. Samozřejmě trenér i hráči Norwiche se na to v průběhu zápasu naučili líp reagovat, ale záměr byl jasný a účel splnil - vyhrát a nepřetížit Parteye moc velkou minutáží po zranění. Co se týče Auby v útoku, tak jeho slabiny částečně suploval Odegaard, který často chodil středem a dělal "pivot" pro ostatní, což je role pro klasický hrot. Vyslali jsme ten zápas 30 střel btw, to je docela dost.

Těch příkladů je samozřejmě víc. On se každý trenér bude snažit prosadit svůj styl a plných možností dosáhne až s ním (Guardiola, Klopp, ...). Když budeš vařit podle Babicy (když nemáš kečup, dej tam třeba hořčici), tak se sice možná najíš, ale moc si nepošmákneš.

Reagovat
merlick

zlaty Giroud. Teraz sa snazime o 30 metrove lopty za liniu supera a z toho sme nedali gol tak 20 aenov.

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
PP

Mě dnes ani nenapadlo se dívat, ale přál jsem si prohru, která by posunula Artetu někam dohajzlu.

Reagovat
teenz

Reagovat
Svatej

Reagovat
O.Giroud

Takze Chelsea RIP to bude 3. miesto max ak ManCity nezacne stracat

Reagovat
PH8

Je to tam! Auba bůh.

Reagovat
Heisenberg

3 body jsou doma, na zbytek se vyser.

Reagovat
Švejk :)

A pak že na PL ten kluk ušatej Portugalskej už nemá.......

Reagovat
Svatej

Kdo to psal?

Reagovat
Švejk :)

Jeden modrej šmoula ....

Reagovat
Salfovic

Tolik lidí jo

Reagovat
Švejk :)

Šmoulů je celkem hodně.....

Reagovat
Tommy$

Ale teď vážně, momentálně je Lingard> Sancho

Reagovat
vceradnesazitra

Nikdo není víc jak Lord Lingardinho

Reagovat
r.mrazik

Momentálně to je i já >Sancho...

Reagovat
smazaný uživatel

Mistr prázdná branka

Reagovat
Anacron

Sis musel dneska vzteky pořádně nasrat do kalhot viď

Reagovat
kaja900

děcko přešlo najednou z italský sekce komentovat do anglický

Reagovat
Diskostu

si ponížený jak posledné hovno...

Reagovat
icka

Ani nemusim rozklikavat klub.

Reagovat
vceradnesazitra

CR7 2 goly, Messi 0. Je vidět, kdo je lepší.

Reagovat
Benfica

ešte kľud kto sa smeje naposledy ten sa smeje večne

Reagovat
eibe

spíš až na konci sezony, ale jakmile nedá Messi víc, jak 20 branek, bude to ostuda, když kope v té sranda lize.

Reagovat
Busby babes

4 goly, Ronaldo 2, Pogba dalsi 2 acka a i gol pro Jesseho. Parada. Newcastle zalezlej, bylo to tezky ale nakonec ty chyby udelali. Za me velka spokojenost. Vedem ligu, 10 bodu, 10 golu...

Reagovat
kiwwi

Pochválil by som Matica, až na pár výnimiek hral výborne a skvele prepajal obranu s útokom

Reagovat
Manchestersky Krocan

Až na jednu 10-15 minutovku kedy bol vyložene hrozný, podal dobrý výkon, dnes tá ľavá strana bola trochu mimo aj keď Shaw ma nakoniec áčko

Reagovat
vodka

taky ho ale nikdo nenapadal a mel na vsechno dost casu. kdyz ho napadat zacali, tak mel problemy.

Reagovat
Busby babes

Jo, psal jsrm to u preview, prvni polocas super, druhej tam mel dve velky minely. Ale celkove dobrej vykon

Reagovat
Konspirator

jasne vedeme ligu.. tě do bude tezkej tlak

Reagovat
PhilipS

Škoda, že Messi nešel do toho City. To by byla nejlepší sezóna historie fotbalu. Ale i tak letošní PL bude kurva zábavná.

West Ham dneska šťastnej bod. Benhrama dneska úplně mimo. Vypadal vyšťavenej a tomu útoku tak chyběl moment překvapení. Vlasic vypadá nadějně. Možná dobře, že si Antonio odpočine. A Zouma asi příště základ. Dawson je časovaná bomba

Reagovat
vceradnesazitra

Já furt nechápu, že to někdo bral jako možnost. Bylo jasné, že půjde do easy ligy, protože je posranej až za ušima, že by v těžší lize shořel.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PBLead

Reagovat
tunkic

Reagovat
protiproudu

Reagovat
eder

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
Švejk :)

Nejlepší sezóna byla v 99....

Reagovat
Allianz_Arena

A nebude to náhodou zase snadno pro City?

Reagovat
Hachim Mastour

Uvidí sa. Podľa mňa nie. Ale ono to tak bolo skoro vždy. Všetci písali aká to bude skvelá sezóna a potom vždy vyhrali jednoducho titul Chelsea, Liverpool alebo City. Myslím, že raz tam bol zaujimavy boj o titul do posledneho zapasu medzi LFC a MCFC

Reagovat
F.Torres

zase bych nepřeháněl, oba už mají nejlepší zasebou

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
iamek

Raphaël Varane today:

67 touches

51 passes completed (91%)

8/8 duels won (100%)

— 5/5 aerial

— 3/3 ground

5/5 long passes completed (100%)

3/3 tackles won (100%)

3 clearances made

Reagovat
smazaný uživatel

Je výborný

Reagovat
Wazza228

Je zatím absolutně skvělej. Snad v tom bude pokračovat.

Reagovat
Svatej

Jak se berou ty ground duely? Kdyz Maximin prostrci mic kolem nej a udela skrz to acko, tak to dost zkresluje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dawon

Jeste jednou ho tam navic obesel Joelinton do te druhe nejvetsi sance Newcastlu ve vapne, kde musel DDG vytahnout vyborny zakrok...trosku divne statistiky

Reagovat
Svatej

pravda... Nevěděl jsem, že to funguje takhle účelově.. Ve výsledku se to tak bude dít stejně u všech hráčů, jen to teď ze zajímavý statistiky dělá jen takovou hoňírnu pro fanoušky..

Reagovat
Dawon

Ja se tim prave nikdy nijak nezaobiral, ale vcera me taky trklo, ze mi to fakt hodne nesedi

Reagovat
Mass

Tady se ho někdo pokoušel srovnat s Benem Whitem

Reagovat
Kokesh

Cristiano Ronaldo is the best Premier League player since Cristiano Ronaldo.

Reagovat
Benfica

Kiežby mu to takto išlo aj ďalej..

Reagovat
Benfica

Myslim, že miestným fans Juve sa splnilo priania.. Ronaldovi sa nepodaril prvý zápas v MU btw nedal hattrick

Reagovat
Nikikrew

Kde si mozem pozriet highlighty tohto kola? dik

Reagovat
PhilipS

https://www.yoursoccerdose.com/ nejlepší stránka, kde ti neukazujou skóre.

Reagovat
Nikikrew

Dik ale vobec mi nechce prehrat Ars vs Norwich....ide to tebe?

Reagovat
PhilipS

Nejde. Ale to je vzácný. Vždycky mi to funguje jinak spolehlivě. Snad to za chvíli opraví

Reagovat
Mike Litoris

A jsi si jistý, že v tom zápase yly nějaký highlighty?

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Diskostu

Pri všetkej úcte k Liverpoolu,United ale tato sezóna patri Chelsey a City oni si to o titul rozdajú

Reagovat
O.Giroud

ak Klopp bude s tym co ma konkurovat tomuto tak by mu mali postavit sochu minimalne vo velkosti Sochy Slobody.

Reagovat
Kejza

bohužel souhlas

Reagovat
avicii

Reagovat
Salfovic

City bez hroťáka, Chelsea vidím jako jasného favorita.

Reagovat
kiwwi

A akého hrotaka mali minulý rok?

Reagovat
O.Giroud

Lukakugasm

Reagovat
Svatej

Taky máš odpověď Cristiano

https://imageupload.io/i/Ziw6fV6XaY

Reagovat
Diskostu

ako je jasne ze Chelsea United prevalcuje ale CR si Lukaka v Serii A mazal na chlebík....

Reagovat
Svatej

Jj, dal o 5 golu vic a o 9 áček míň. To budou dobrý dve vrstvy namazání z obou stran co?

Reagovat
Diskostu

za posledné 2 sezóny 60g vs 47g 8a vs 13a ..... Lukakua nezrovnávaj s CR to je pre CR urážka ale netvrdím že nebude ma viac gólov alebo že neskončia pred United ...United ja absolútne neverím ten tým z môjho pohľadu nikdy nič nevyhrá ...

Reagovat
Svatej

me vazne nezajimaji dva roky zpatky a ani tvoje sracky o urážkách

Reagovat
Diskostu

Reagovat
T..oo..M

Ronaldo má 36, Lukaku je na fyzickém vrcholu, až bude Lukaku nahánět za 8 let Haalanda, taky smeknu klobouk.

Reagovat
Svatej

Znova je mi to jedno. Ronaldo se pravem vyzdvihuje jako superman a ja mu s radosti pridavam konkurenta, nejaky vaše okolnosti jsou mi totalne ukradený

Reagovat
T..oo..M

Ok

Reagovat
T..oo..M

Bez silného konkurenta se neukáže ta výjimečnost

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Druhá půle pěkná. V první půli jsme měli možnost vidět jeden z těch nejhorších debutů v Chelsea, co pamatuju. Saule, máš, co zlepšovat.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Steven666

Reagovat
Arbiter

Tak by mě zajímalo, proč jsme vlastně toho Odoie do Německa nepustili. Ten kluk zatím nepředvedl nic...

Reagovat
RKBoy

tak pokial bude hrať na pre neho netypickej pozícii a ešte na jemu nepreferovanej strane ihriska, ťažko niečo predvedie.. 2. polčas na ľavom krídle úplne iný hráč.

za mňa maroda Puldu predať a posunúť na jeho miesto Odoia, typologicky podobní hráči a úprimne si nemyslím ,že by sme kvalitou išli dole.. nie náhodou okolo neho Bayern už čmuchá niekoľko rokov.. máme v ňom neobrúsený diamant a jeho prípadný trvalý odchod by bolo naprosté zlyhanie vedenia a Tuchela.

Reagovat
DieryVonry

za těch 70 co nabízel Bayern se prodat měl.. Loni! Teď nechat a i Puldu nechat. Chelsea už má ten obrovskej luxus pro každou pozici. Proč se toho luxusu zbavovat. Kdyžtak je necháš sedět a pak z nich vytříkáš maximum... Oba jsou ti hráči co maj z lavičky obrovskej impact, Ať už Odoi svojí rychlostí nebo Pulda tím co někdy dokáže projít, když to bere na sebe.. Pořád žijete v tom, že dobrýho hráče z lavičky je škoda, ale MC ukázal, že tituly vyhrává rotace a za hráče A náhrada A a nikoliv náhrada B.

Reagovat
Talker

Tak ono co si budeme povídat, my máme do ofenzivy pod Lukaka na ty 2 pozice Wernera, Mounta, Havertze, Pulisice, Ziyecha, CHO... S tím, že jeden z nich dělá dvojku na hrotu a CHO náhradníka na RWB.

Reagovat
DieryVonry

Je to tak, ale sezona je dlouhá, pokud chceš brát vše vážně je to hodně zápasů..

AMF : Ziyech, Haverz, Mount, Puli

RWF : Pulisic, Ziyech

LWF : Odoi, Werner, Mount

SS : Havertz, Werner

Na AMF je to fakt pohrot, ale pokud Tuchel umí udržet kabinu, tak je to jedině plus pro Chelsea mít tyto možnosti.. A myslím, že to umí.. Jak se radoval Tamy z výher s týmem ikdyž si pod TT ani neškrtl. Dokonce se omlouval za přítelkyni, když o jeho pozici v týmu valila na sockách. To je prostě nová skutečnost kvalitní šířka kádru Blues.. Posila za 50 mega a Ben leští lavečku. Nejdražší golman (80 mega) a bude rád za odchytanej FA Cup a nebo penaltový rozstřely v CL.

Reagovat
Talker

Tak my hrajeme na 2 podhroty. Takže to rozepisování je hezké, ale nepodstatné.

Reálně na levou stranu máme Havertze, Wernera a Puliho a napravo Mounta, Ziyecha a CHO. S tím, že 2 hráči odehrají pár zápasů na jiných postech (hrot, RWB). Co se týče toho, že ti hráči jsou spokojení a radují se, tak je to super, ono když vyhráváš, tak to pomůže. Jen to je otázka času, kdy to některé hráče nebude bavit a zdrhnou.

Reagovat
DieryVonry

Ok teď hrajeme na Podhroty, ale nevěřím tomu, že to pojedeme celou sezonu.. Tuchel neměl jedno rozestavení celou sezonu v Mainzu, BVB, PSG a zdaleka nejvíc rotuje a upravuje rozestavení v Chelsea. Můžeš navrhnout, že se to příchodem Lukaka ustálilo a že ke sobě potřebuje SS, ale zraní se a hned hraješ křídla a použiješ Havertze nebo Wernera na hrot a hned si rád, že máš na lavce Captain America s CHO nejde ani říci jakým stylem se Chelsea projevuje.. Protože už jen to, když dá místo Jorginha na zápas Kantého je úplná změna stylu a hry.. Ještě Tuchel snad nepoužil stejnou sestavu ze zápasu na zápas. Jestli fandíš Chelsea tuhle éru si budeš dlouho pamatovat.

Jako nic netrvá věčně tak ani dobře fungující kabina a chemie, Ale zatím je řídí a nastavil skvěle.. Když začnou spekulace o tom, že Hakim není šťastnej a je tím co by asi měl jít, tak ho vyburcuješ a je schopnej rozhodovat zápasy.. A dokud tuhle zdravou rivalitu bude umět TT řídit, tak z Blues se stane a bude tank..

Reagovat
Miguel19

Zatím má u nás jedno rozestavění ne? A to už má 35 zápasů..

Reagovat
hitZor

Rozestavení je dneska už snad úplně irelevantní věc. Záleží hlavně na typologii hráčů a nastavené taktice. Úplně jinak to vypadalo, když hrál na hrotu Werner a jinak když Havertz, přitom to pořád bylo 3-4-3/5-2-3/3-4-2-1.

Reagovat
Talker

Hrajeme na 3 ofenzivní hráče. Je jedno, jestli je nazveš podhroty, křídla, SS nebo cokoliv jiného.

Prostě tam jsou 2 hráči za útočníkem, případně druhý útočník, ale ve výsledku tam jsou 2 sloty pro 5.5 hráčů (protože 2 hráči budou hrát 25% času jako backup na hrotu/RWB). Reálně jeden z nich musí být v lize na tribuně, protože není dost slotů na lavičce.

Reagovat
Talker

Já taky nějak nevím, proč je zrovna on wonderkidem, každopádně to taky neměl ideální - když se dostal do týmu a začal hrát, tak se zraní na půl roku, pak se pomalu snaží dostat do formy při dost silné konkurenci a pak je přesunut na wingbacka.

Jemu by prospělo hostování. Na jeho pozici je hromada hráčů, takže očividně tam moc prostoru nedostane.

Reagovat
iamek

Tuchel about Hudson-Odoi & BVB: “It was a very easy decision. There was no chance to say ‘yes’ to Borussia for Hudson-Odoi on the last day. For him personally it may have been a good opportunity but for us, impossible. I see a stronger Callum every day in training”.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten z toho přetlaku v Chelsea moc těžit nebude. Do roka a do dne deadwood.

Reagovat
Mike Litoris

Ufff, Chelsea mohla být ráda, že ji Villa třikrát nevytrestala v první půli, ve druhé už by jen zalezla a asi by to i stačilo.

Saúla přivedli možná jen proto, aby i poslední fanoušci přestali nadávat na Jorginha, protože tohle byl fakt suverénně nejhorší debut, co jsem kdy viděl. Pominu ty chyby v rozehrávce, ona to byla bída pozičně, rychlostně i fyzicky. Jorginho naopak po příchodu super, kdyby měl rychlost a lepší fyzické parametry do soubojů (aby v hlavičkovém souboji jen nestál a nekrčil se pod soupeřem), tak je fakt TOP5 záložník na světě.

Divil jsem se, že Tuchel Saúla stáhnul až o poločase, riskovak tím ztrátu zápasu. Asi ale nechtěl Saúla dostat psychicky dolů, i když po takovém výkonu se sám hráč musí stydět.

Obecně mi připadá, že jakmile Chelsea nehraje ta nejsilnější jedenáctka, tak tam chybí hrozná spousta automatismů a herních mechanismů. Na papíře jsou ti hráči mimo tu hlavní jedenáctku super, ale jakmile mají někoho na hřišti nahradit, tak to taková sláva není (vyjma stoperů a Kantého/Kovačiče/Jorginha).

Lukaku ze dvou příležitostí dva góly, přesně tohle on i Chelsea potřebovali. Snad bude tým schopnější zásobovat ho častěji. Villa dnes nicméně hlavně v první půli velmi dobrá a aktivní, takže tři body dnes zlaté.

Reagovat
DieryVonry

To ano, ale už v Superpoháru se ukázalo, že Chelsea se stává teamem, který šetří síly, neuběhá se a nemusí dominovat a přesto ten zápas k vítěznýmu konci dovede.. Villans mohli trestat a nezvládli to. Naopak Chelsea má další nulu.. 4 zápasy a jedinej gol z penalty.. Rozdíl třídy proti přímočaře hrajícímu dobře posílenému soupeři a to tříčlennou obranou, ve které hreje Chalobah co má startů v PL, které spočítáš na jedné ruce a na kraji s pomalým Marcosem.. BigUp Tuchel je kouzelník!

Reagovat
bluefan

tak zrovna dnes by som bol s chvalou na Tuchela opatrny, nakolko jeho rozhodnutie hodit do toho zapasu neovereneho Saula nas kludne mohlo stat 2-3 body.. nastastie si nestal slepo za svojim a stiahol ho po polcase, aj ked to kludne mohlo prist skor... ze z tohto zapasu odchadzame s nulou je skor obrovska zasluha stoperskej trojice a hlavne Mendyho, ktory bol dnes famozny.... Byt tam Kepa, tak je to po polcase 1:3 a skoncilo by to hanebnym debaklom ako za Sarriho.

Dnes sme takpovediac mali viac stastia ako rozumu a ukazala sa spickova individualna kvalita v rozhodujucich momentoch. Ze by to bol ale vykon, na ktorom by sa dalo staviat a povazovat sa na jeho zaklade za top aspiranta na titul, s tym suhlasit nemozem. Je vsak kazdopadne skvele, ze aj zapas, v ktorom sme sa dlhu dobu trapili sme dokazali nakoniec s prehladom vyhrat.

Reagovat
DieryVonry

Proto to říkám.. Protože nepamatuji si období, kdy by Chelsea takhle průběhem nejednoznačné zápasy dokázala takhle zvládat.. Raduji se, protože třeba posledních 5 let sme se na každej gol skoro natrápili a byli schopni dostat dva goly ze dvou šancí soupeře.. Tohle je pryč)).. Když jsme u individualit tak Kova, Mendy, Lukaku a Tiago

Reagovat
bluefan

no to je prave tiez odvazne tvrdit, ze je to prec... Aj starty pod Sarrim ci v druhej sezone pod Lampsom naznacovali, ze to v utoku ide akoby samo a goly nam tam bez vacsich problemov padali... Potom prislo vytriezvenie a spadli sme na realitu boja o TOP4 s biednou ofenzivou. Preto som sa v tomto smere poucil a neplanujem robit taketo sudy po par kolach. PL je specificka v tom, ze ked robis nieco dookola rovnako, superi to pomerne rychlo zistia a najdu proti tomu ucinnu zbran. Vtedy sa preukaze sikovnost a schopnost trenera, ako taku situaciu zvladne. Nieco take pride urcite aj tuto sezonu a som na Tuchelovu reakciu zvedavy. Ak to nezvladne, dopadne ako mnoho trenerov pred nim.

Reagovat
Miguel19

Tuchel za toho Saula

První poločas průser. Druhý už byl díky kiksu stopera v pohodě.

Silva zase ukázal, jakej je to hráč. Výborný výkon

Reagovat
Phillipinho

Ten Saul to bude strasnej vybuch. Doufal jsem, ze se od zacatku chytne a pujde nahoru. Tenhle zacatek ale nevesti nic dobryho

Reagovat
DieryVonry

Saul stál Blues pár drobných To propadák být ani nemůže. Když zařídí jeden bod nebo nějakej postup v FACupu bude to jen bonus.. Po sezoně bude navrácen Cholovi.

Reagovat
martin.b

Včetně platu zhruba 12m liber... já si ale naopak myslím, že Tuchel to do něj dostane a bude platnej... moc jsem nepochopil proč hrál přes nohu na pravým CM.

Reagovat
Hachim Mastour

to je normálne

Reagovat
Talker

Tak přinejhorším ho pošleme zpátky. Díky bohu, že se podařilo udělat to takto a není to další Bakayoko, Drinkwater a spol, kterých se nemůžeme zbavit za žádnou cenu.

a stále je možné, že se chytne a bude dobrý.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
blade115

Já třeba když vidím Gallaghera u CP, tak jsem docela i pro, aby se Saul po konci sezóny vrátil do Madridu a my si radši sáhli do vlastních zdrojů. Stejně se jedná až o čtvrtou volbu, Kante, Jorginho i Kovacic jsou před ním a pokud jsou zdraví, odehrají klidně 90% zápasů. Navíc to byl jeho první zápas, nikdo neříká, že z něj bude hvězda, ale časem si na to tempo může zvyknout a hrát alespoň průměrně, aniž by byl přítěží.

Reagovat
Miguel19

Ale co jsem viděl Conora, tak on hraje spíše výše ne? Na těch pozicích Mason/Kai..

Reagovat
blade115

Tak jeho velká přednost měla být právě ta univerzálnost. Nejlíp by mu asi seděl systém se třemi záložníky, ale nemám pochyb, že by si poradil i tady. Už loni mi přišel jako hrozně komplexní hráč.

Reagovat
Miguel19

Reagovat
RKBoy

pokiaľ bude takto pokračovať, vykašlať sa na Ricea (ak neodíde Jorginho) a dať mu šancu.

Reagovat
Talker

Já bych ho spíš bral jako hráče, který je ideální na pozici CM (podobně jako Mount). Jen realita je, že na tuhle roli nehrajeme. Co si budeme povídat, on by perfektně pasoval do Sarriho systému spolu s Mountem, respektive do toho Lampardova na podzim minulé sezony.

Za mě by byla super záloha DM (Rice)-Gallagher-Mount s křídly, která podnikají agresivní náběhy (Puli, CHO?), ale to by se musel změnit systém na 4-3-3. Snad si nenecháme Rice utéct, protože tohle by byla naprosto boží záloha.

Reagovat
Svatej

Ja toho Rice jako takovou bombu nevidim, jinak ale souhlasim se vsim

Reagovat
Talker

Tak dosaď si tam jiné DM. Rice je do téhle role podle mého naprosto super - kvalitní rozehrávka, skvělá defenzivní práce, mladý, může růst s týmem, bude sedět do toho, co se tu tvoří.

Největší bonus je, že by díky tomu, že je zvyklý hrát v PL, nemusel mít aklimatizační sezonu, kdy bude naprosto k hovnu, ale naopak by zapadl okamžitě do týmu a mohl hrát. To je za mě velké plus.

Reagovat
Svatej

Já věřim tomu, že pomocí správnýho systému tam nemusíš mít čistokrevný DM, ale stačí dva nebo tři poctivci (záleží na systému), co si tu práci rozdělí.

Kantého z týhle rovnice tentokrát vynechám, protože takovej další na světě neběhá a nenahradil by ho nikdo. I bez něj ale jsme schopni udržet střed tak, aby byl neprostupnej a to ve dvou hráčích, co jsou rozbíječema útoků.

Jorginha ani Kovačiče samotný o sobě nepovažuju za schopný štíty, naopak mají oba různý a nezanedbatelný nedostatky dozadu, přitom jim to ve dvojici umí fungovat tak, že přehrají drtivou většinu záloh. Vždy je pokrývá minimálně jeden stoper a v případě, že by se hrálo na 4 vzadu, by tam furt byl ještě jeden záložník navíc tak jako tak.

Neměl bych problém s s jakoukoliv kombinací čtveřice Gallagher, Kante, Kova a Jorgi. V tříčlenný záloze bych tam v pohodě snesl Gilmoura před Gallagherem a Mountem, naběhají toho všichni tři plnou prdel a každej z nich umí bránit, nicméně na tom netrvám, klidně ať tam do DM nějaký je. Jen nejsem s RIcem prostě uplně přesvědčenej.

Reagovat
icka

Pokud si tri hraci rozdeli praci od DM tak je jasne, ze v necem jinem budou pokulhavat. DM jako je Rice by byl sen.

Reagovat
Talker

Když to vezmu postupně...

Podle mého ani Gallagher, ani Mount nesedí ideálně do současného systému - na pivotu by je to poutalo a zakazovalo pohyb, v ofenzivní trojici zase nejsou tolik na míči. Mount to zvládá výborně, ale podle mého by byl ještě o třídu jinde, kdyby hrál něco mezi. Myslím, že by podobná role vyhovovala i Gallagherovi.

Stejně tak v současném systému není úplně potřeba čistého DM, protože (jak sám říkáš), tuhle roli zastává třetí stoper.

Takže Rice není potřeba v tuto chvíli, na druhou stranu je to hráč, který by nás (v kombinaci s Mountem a Gallagherem) mohl posunout zase o něco dále. Ono takových DM je prostě málo.

Reagovat
Talker

Jinak ono si to ti 2-3 hráči rozdělí, ale pokud chceš dostat maximum z těch dvou, tak jim musíš dát volnost. Dostaneš hodně silnou odolnost (a flexibilitu) zálohy, kdy dokáže hrát nátlakově a stejně tak i dost odolnou díky pracovitosti těch dvou hráčů.

Každopádně tam budeš chtít "anchormana", která to bude držet a svým inteligentním pohybem jim umožní chodit dopředu.

Reagovat
John Obi Mikel

Já ho nechci moc hodnotit. Viděl jsem ho prakticky jen na EURU, kde se mi moc nelíbil.

Reagovat
blade115

Rice ale zas pro změnu nedává úplně smysl v současném systému. By Tuchel musel uvažovat do budoucna s přechodem na 4-3-3, jenže to by paradoxně zas uškodilo dvojici Jorginho - Kovacic, kteří už si na sebe tak nějak zvykli a každý umí většinu zápasů eliminovat nedostatky toho druhého. Takže si nejsem zkrátka jistý, jestli se touto cestou vydat.

Reagovat
Talker

Tak ono tu zálohu (a obranu) budeme muset stejně překopat - Kantemu je 30 a zranění ho celkem pronásledují poslední roky, Jorginhovi bude 30 za čtvrt roku a jeho agent každé přestupové okno mluví o návratu do Itálie. Stejně tak Rudigerovi končí smlouva a nejsou slyšet pozitivní zprávy zatím, Silvovi je 37, alonsovi je taky 30 a tuším končí v létě smlouva.

Takže reálně to budeme muset tak jako tak v horizontu 2-3 let překopat nebo minimálně najít alternativy. . Rice má navíc výhodu, že v současném systému může hrát v trojčlenné obraně, v systému na 4 obránce zas může hrát DM.

U Tuchela nepočítám s nějakou velkou změnou systému, prý využíval vždy trojčlennou obranu jako prioritní rozestavení. Na druhou stranu, naposledy tady 3 roky vydržel Mourinho...

Reagovat
blade115

Vždy ne, v PSG na konci i hrál na čtyři vzadu, ale preferuje patrně trojčlennou obranu no. To je potom celkem limitující.

K tomu stáří hráčů - ono se to obměňuje průběžně, žádnou revoluci bych neočekával. Už teď měl přijít Koundé, který dost pravděpodobně dorazí v lednu, a to máš přímou náhradu za Silvu/Rudigera. Alonso je pořád v mých očích béčková varianta, už dávno mohl být pryč a na jeho místo je tam mladý Chilwell. Jorginho se svým stylem hry může fungovat podobně jak Fabregas ještě třeba 3-4 roky na (své) top úrovni. S Kantem je to horší no. Ale pro oba už se chystají Gilmour/Gallagher nebo případně přijde posila. To prostě žádný velký boom není, aby to sloužilo jako argument pro změnu systému.

Reagovat
Talker

Jak říkám, bude se to muset překopat - není to revoluce, ale relativně velká obměna důležitých hráčů, která v následujících letech proběhne. Rice mi do toho sedí, je málo hráčů, kteří v jeho mladém věku nejen hrají PL, ale i dělají zástupce kapitána/kapitána. K tomu flexibilní a zahraje jak na stoperovi ve 3-X-X tak na DM v 4-X-X.

Já neříkám, že změna systému je nucená, navíc oni se dají koupit hráči, kteří do toho systému budou sedět. Jen jsem psal i výše, že podle mého z Mounta a Gallaghera v současném systému nevytřískáme více než 70-80% jejich potenciálu. Přičemž to pomůže podle mého i Pulimu/CHO (ostrá agresivní) křídla, které budou feedovat 2 hráči ze středu pole, kteří umí zrychlit hru, Lukaku by byl taky v pohodě.

Jediné, které by to postihlo asi negativně by byli Werner (ač u něj je stejně otázka, kde by měl hrát) a Havertz, u kterého se stejně i teď snažíme najít pozici, kde bude efektivní.

Reagovat
Svatej

Kdepak... Takovej Kovacicovskej post. Na DM nebo AM to dat muzes, ale v klubu najdes na oba ty posty vhodnejsi hráče. Na CM nebo doublepivot bude ideální

Reagovat
opretis

Čím dál víc sem rád že je pryč a nebude zabírat místo.

Reagovat
Vrana17

Citace s nadpisu článku: Chelsea neměla problémy s Aston Villou . No tohle snad může napsat jen člověk co ten zápas vůbec neviděl.

Reagovat
Kily

no, neviděl

Reagovat
Busby babes

tak ten zapas mohl klidne taky skoncit 1:3, ze jo... s tema sancema co Villa mela. a hezkej darovanej druhej gol.

Reagovat
icemike

Reagovat
iamek

Jinak odehrane skoro cele kolo a jen kolem 150 příspěvku. V české fotbalové lize zapas Plzen - Sparta a taky jen par příspěvku. Zajímavé.

Reagovat
Konspirator

Všichni ještě nerozdejchali ten včerejší návrat Krále

Reagovat
Grahf

v bundesliga preview nie je ani jeden komentár k šlágru bayern - lipsko

Reagovat
čutalista

Všude jsou hody nebo pouť... prostě se chlastá a EF není čas. Dobrou noc...

Reagovat
Busby babes

je hezky... navic dneska jen jeden zapas.

Reagovat
smazaný uživatel

Arteta: "I must say that probably it has been the best 10-15 days I have ever had in football. I am not saying that they were the easiest, but probably the best.

Because you have to find a purpose, why do you do what you do and why you have made the decision to become a coach.

It’s all made sense in the last week or so. It’s about the relationship we have built. It’s about the level of trust that everybody at the club has. It’s about connections and emotionally how players react, how everybody in the team - and I’m talking about every department at the club - supports and tries to improve and be positive around the situation. You have to win football matches but, for me, that’s an absolute joy to watch, how everybody has been behaving around the context that we had around us."

https://i.imgur.com/hqwslIh.jpg

Reagovat
ashburtongrove

Reagovat
wesleyborland

Na tom obrázku mi nesedí ten Olé

Reagovat
smazaný uživatel

Je to dané aktuálním pořadí v tabulce

Reagovat
Emqick

Reagovat
wesleyborland

Na tu se radši nekoukám

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
krisa

Reagovat
Kixi Syhimour

Naprosto zasloužené vítězství i velmi dobrý výkon , třeba ale říct, že Leeds byly strašní.

Radost z výhry ale zastiňuje zranění Elliotta

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

Doufejme, že to letos bude jiné, než minulý rok, co se zranění týče.

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

Sadio Tecl

Reagovat
avicii

Co ktomu povedať.. Výborný výkon, výsledok fantastický a potom je tam hlavne znechutenie z toho Harveyho zranenia.. Mladý chalan ktorý ma výborne rozbehnutu kariéru a stane sa toto.. Snáď co najskôr bude opäť behať po trávniku

Reagovat
Luc-Luc

Zrovna kdyz se nam po delsi dobe objevil nejakej nadejnej talent, tak nam ho zrakvi nejakej drevorubec...no snad mu to zraneni nepokazi karieru jinak zapas z nasi strany odehranej skvele, motm podle me Fabinho, ynwa!

Reagovat
stiflerovamama

Ten Mané je ale hrozný, všetko mu odskakuje.

Reagovat
avicii

Zaslúžil by posedieť pár zápasov aby sa spamätal.. Potrebujeme ho v lepšej forme

Reagovat
cubazi

Reagovat
Shuriken_YNWA

Co k tomu dodat, odehráli jsme dobrý zápas. Ale výhru bych vyměnil za zdraví Harveyho Elliotta. Ta noha vypadala dost zle…

Reagovat
Coniglio

Zatiaľ teda totálna klasika, ešte že sa dá odvolať na ťažký los (+posrané Burnley) Raphinha z prava štandardne parádny, už len aby sa zapracoval aj Harrison naľavo. Ayling dnes totálne prestrašeny výkon, dopredu nevymyslel absolútne nič, pričom on je klasický ten drzoun ktorý nemá problém vybehnúť cez celé ihrisko. Firpo naľavo slabota, ale budem veriť Bielsovi že vedel prečo ho priviedol. Dallas s Rodrigom v strede zálohy úplne neviditeľný, a najviac tým samozrejme ako vždy trpel Bamford ktorého najväčšia šanca bol lob z polky ihriska. Ďalší zápas s Newcastlom by už mal by o inom a konečne by sa mali urobiť 3 body. Potom tiež priaznivý los, každopádne príchod ofenzívneho záložníka musí byť do budúcnosti jednoznačne prioritou numero uno. Bielsa má čas do zimy

Reagovat
EXoRcIsT

teraz som videl ten faul ten Struijk je ale falat debila

Reagovat
avicii

Reagovat
$dolar$

Reagovat
pingla

Oproti jiným zákrokům, které končí stejně, tohle bylo "v pohodě". Bohužel to skončilo jak to skončilo.

Reagovat
hitZor

Reagovat
smazaný uživatel

jak je ronaldo dobrej dojde messiho fanatikum az pozdeji, coz nevadi, ale nekterym to nedojde nikdy

Reagovat
smazaný uživatel

coz je skoda :(

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Ranoth

one season wonder

Reagovat
Manchestersky Krocan

Proti oplašenému Leedsu mohol dať viac gólov keď už som ho dal ako kapitána vo fante

Reagovat
O.Giroud

teraz to vsetci davaju Manemu a ten nedava nikomu

Reagovat
smazaný uživatel

Top 4 vykrištalizovana už po 4. kole

Reagovat
$dolar$

To fakt dostal Struijk cervenou za teb zakrok? Vsak to nebylo ani na zlutou.

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
EXoRcIsT

ne nebolo to na kartu vobec len zozadu niekomu zlomil clenok pohodicka

Reagovat
$dolar$

Pohodicka ne, ale schvalne to nebylo a byla to ultra smula. Zakrok byl uplne normalni, ja bych nepiskal ani faul.

Reagovat
LokoLFC

Proto nikdy nebudes rozhodci.

Reagovat
JessePinkman

to si děláš prdel ne

Reagovat
Švejk :)

Nepískal jsi náhodou ten zápas když přelomil obránce nohu Luka Shawa? Tam taky nefoukl sudí ani faul

Reagovat
oli9

Reagovat
REPLIKATOR

Zákrok má udělat tak, aby čistě odebral míč a ne zlámal nohu.

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/utdarena/status/1437046717237678084

vyborny vlakno a rozbor toho jak jsme hrali... btw pro ty, co hejti Matice, ze chodi mezi stopery:

The benefit Ole gets with Nemanja is that he comfortably slots into the 3-1-6 build-up structure and can either play as the CB or the LCB. It allows Shaw and AWB to push forward, too, which occupies opposition midfielders. A nice tactic to use.

Reagovat
vodka

to je pěkné, ale pak jakmile někdo Matiče začne presovat, jako to dělal Soton, tak hoří jak papír.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Dawon

+ teda jeho braneni hlavne 1v1 je fakt desive, pokud nestoji vylozene dokonale pozicne, tak je proste v te defenzivni fazi uplne k nicemu, obzvlast treba pri tech rychlych brejcich soupere tam pusobi fakt naprosto komicky, jak snadno se vzdycky necha obejit.

On je na mici dobry a do zapasu jako v sobotu se furt relativne hodi, ale i tam zvladl smerem dozadu parkrat pohoret a vyrazne zavarit obrane, proti lepsim souperum v te zaloze fakt hrat nemuze.

Reagovat
r.mrazik

Jj. Stejná kravina jako se objevuje tady akorát napsaná anglicky

Reagovat
r.mrazik

a teda doplnim...vcera hral slusne a mezi stopery moc nechodil...i proto mel dost slusna cisla

jakmile je u nej nekdo behajici a souper neni zalezly,tak si matic uz nevi rady a stahuje se ke stoperum,aby si aspon trochu kopl...takovy fotbal starsich hracu

ale v sobotu to bylo ok i kvuli strakam,ktere byly zalezle az moc

Reagovat
kiwwi

Matic hral tak ako hra vzdy

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Remt

Co presne Harveymu zpusobil?

Reagovat
Shuriken_YNWA

Zlomený kotník….

Reagovat
John Obi Mikel

Proč se dnes vlastně hrál jen 1 zápas?

Reagovat
Busby babes

v zasade bych rekl, ze navrat do starych koleji. uz muzou fans na zapasy, tak se hraje hodne zapasu v sobotu ve 3. Navic PL rekla, ze bude aspon trochu vychazet vstric klubum, co hrajou pohary

Reagovat
Remt

Tolik peknych zapasu v sobotu v jeden cas me docela nastvalo. Protoze jsem zrovna v dany cas nemohl byt doma, pak prijdu a vsude 90. minuta a pak uz se nic moc zajimavyho nehralo - k vzteku

Reagovat
O.Giroud

no je to take nestastne, tiez mi skor vyhovuje ta nedela to pozriem vsetky zapasy ale v sobotu stiham max. 18:30 ked nie je vonku uplna zima ale asi to bolo len teraz kvoli tym poharom no

Reagovat
Busby babes

v anglii je proste sobota a 15:00 = fotbal.

Reagovat
O.Giroud

ved aj pred koronou v Nedelu boli aspon dva zapasy. 15:00 a 17:30 naseho casu niekedy aj o 13:00 preto je divne, ze dnes sa hral iba jeden.

Reagovat
Busby babes

taky ne vzdycky. a jak rikam, druha vec je, ze i mirne upravovali casy pro tymy, ktere hrajou tydnu. Navic proste zacatek sezony a fans, co chodi na stadion proste nesnasi ty jiny casy nez je sobota ve 3. Tak se jim asi po korone chce vyjit vstric.

Proste si udelej cas, kdyz chces koukat. nebo si to pust zpetne.

Reagovat
O.Giroud

njn, ale skor to bol ojedinely pripad. Podla mna nebudu rusit minimalne ten cas v Nedelu 15:00 a 17:30

Reagovat
Remt

zpetne, zpetne.. to nejde, to bych nemohl cist ef, kde se hned dozvim jak to dopadlo, to bych potreboval zbavovac smyslu 5000 jako mel Ted v HIMYM kvuli Super bowlu

Reagovat
Busby babes

nechod par hodin na EF.

Reagovat
Remt

hm, to bych to nesmel mit jako zavislost

Reagovat
SunFells

https://www.youtube.com/watch?v=n_5VIdvwZ3Q

Patino vs Jones & Henderson

Reagovat
martin.b

Vykloubenej kotník, to ve finále nemusí být až takovej průser… Moc případů neznám, ale Gomes byl myslím do 3-4 měs zpět. Snad se po vánocích vrátí ve vší parádě, našlápnuto měl fakt hezky na svůj věk.

Reagovat
hitZor

Cokoliv v kotníku bych řekl, že je horší, než čistě zlomená holeň.

Reagovat
Luc-Luc

Taky myslim

Reagovat
Svatej

Reagovat
masina_LFC

Uf, tam ide skôr o tie väzy, ktoré musí mať strašne dotrhané... Tak ako píše kolega vyššie, zlomenina holene je pre futbalistu asi menej vážne zranenie... ale snáď sa dá dokopy a nebude ho to obmedzovať do budúcna

Reagovat
smazaný uživatel

ot: tenisovy rusak naprosto bozsky, jeden z mala nextgen, ktery ma opravdove charisma neskutecne me bavi ten jeho styl, kdy to vypada, ze to tam jen tak placa, ten servis djokovic klasicky nezklamal v nekterych moentech (ale bude se divit, proc neni tak oblibeny )

a dementni americani v hledisti taky klasicky nezklamali curaci, nejhorsi na svete

Reagovat
Busby babes

videl jsem poslednich par micku a za to, co tam predvadelo publikum jsem mu to fakt pral...

Reagovat
mikelinos

Co se dělo?

Reagovat
Busby babes

furt na nej buceli a tak.

Reagovat
frezi

za to na včerajšie ženské finále bola radosť pozerať.. nie som fanúšik tenisu, ale pri tom zápase som sa bavil jak hovado

Reagovat
frezi

Matip 4 zápasy v rade bez zranenia. Toľko nevydržal od roku 2019

Reagovat
vladis271

A je vo forme. Tato obranna 4ka je stale najlepsia v lige.

Reagovat
nani92

Reagovat
Front hell

To je nějaká blbost. Když mají stejně obdržených gólu jako city nebo Chelsea.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/AFCAMDEN/status/1437119504212013057

Charlie Patino podobnosť s Wilsherom je obrovská, snáď bude mať lepšie kotníky

Inak, ten stopér je Phil Jones a brankár je Dean Henderson pekne ich vyškolil 17-ročný chalaň

Reagovat
bbbauch

Pochybuju, ze je tady mezi nama nekdo, kdo by Jonese nevyskolil.

Reagovat
SunFells

No nevím, asi bych se ho zlekl jak bych běžel kolem a ztratil kontrolu míče.

Reagovat
SunFells

V této akci to tak docela vypadá, ale popravdě si herně s Wilsherem nejsou moc podobní. Patino je tvořivější, má lepší přehled v prostoru, ale taky je pomalejší a méně agresivní - určitě rád uslyšíš, že jeho hra není tak odlišná od Xhakove ...ovšem točit se kolem protihráčů s kontrolou míče dokáže i jak Cesc, ale Xhaka za mlada tohle mohl mít ve své hře do určité míry taky.

Reagovat
Mastný Chobot

Som si istý, že Xhaka toto vo svojej hre nemal ani ako 8-ročný

Reagovat
Golasso

Reagovat
Hlahart

Hezký

Mimochodem Hendersona ten covid podle všeho řádně dojebal a vůbec se nedokáže vrátit do nějakého normálního fyzickýho stavu...

Reagovat
Hlahart

(S tím teda taky souvisí to, že není schopen být ani na lavičce áčka proti Young Boys a není proto vůbec v nominaci...)

Reagovat
Busby babes

Reagovat
iamek

Prý 4kg zhubl s neumí se dostat do kondice zpět.

Reagovat
vladis271

TAA to trvalo tiez dlho dostat sa spät po covide. Maneho covid zmenil na martiala

Reagovat
hitZor

Havertz se taky dostával do formy dobré tři nebo čtyři měsíce, takových případů bude nejspíš spousta. Ani bych se nedivil, kdyby se někteří po prodělání už nikdy nedostali na úroveň, na které byli předtím..

Reagovat
Golasso

Na toho se těším. Akorát s Wilsherem to srovnání nebude moc přesné, co jsem četl (nasledovaného ho nemám). Spiš takový Xhaka nebo late Santi ... snad víc Santi .

Reagovat
iamek

Ten vám uteče. Jeho sen je Barcelona nebo někdo jiný ve španělské lize.

Reagovat
SunFells

Odkud máš takové info? Jedenkrát se vyjádřil, že jeho otec je fanoušek Deportiva tuším a proto že by si za ně případně rád někdy zahrál - ale pokud se stane čím se stát má tak do takového klubu hádám nepůjde nic víc než jen dohrát kariéru, pokud to pro něj bude mít za 15 let ještě vůbec význam.

Reagovat
iamek

Je to o něm dost známo a nedávno byl článek myslím na isport o něm. Manche ho taky scoutoval, ale nepochopitelně se na nej vykašlal :/.

Reagovat
SunFells

Našel jsem teď jediné spojení s Barcou a to jen to co uvádíš ty a pak originál z něhož je to jen přebrané, jde o rozhovor s jeho otcem před 6 lety. Sám Patino se nedávno o dost čerstvěji vyjadřoval o Lutonu v jeho srdci (který ho kromě Arsenalu vychoval) a pak zmínil to Deportivo způsobem jaký jsem uváděl.

Reagovat
vodka

hlavne je nějaké srdce u 13leteho borce uplne jedno, pokud vyslovene nema pobliz mesta rodinu apod.

Reagovat
SunFells

Právě

Reagovat
Front hell

Neměl nám náhodou podle tebe utéct i balogun?

Reagovat
iamek

Ne. Co by jste za to teď dali.

Reagovat
SunFells

Cože?

Reagovat
iamek

Psal jsem Nketiaha. Na nej platí i ta předchozí reakce

Reagovat
Nikikrew

Ten pohyb je ako Jackov. Snáď sa pretlačí do Áčka

Reagovat
anonym

OT: Měl by někdo zájem připojit se k Fantasy Basketball Redraft? Nejlíp někdo, kdo aspoň trochu sleduje basketball, pravidla a systém draftování se dá naučit rychle.

Reagovat
REPLIKATOR

20:15 Tottenham po 29 letech přeskočí Arsenal

Tottenham se po dlouhých devětadvaceti letech dostane v klubovém žebříčku UEFA před svého londýnského rivala Arsenal. Naposledy takový stav byl v sezoně 1991/92. Arsenal se letos neprobojoval do evropských soutěží, Tottenham naopak patří k favoritům na vítězství v nové Evropské konferenční lize. (dailymail.co.uk)

Arsenal čisté dno

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mastný Chobot

nižšie už sa nedá

Reagovat
Cobra

až teď?

Reagovat
jk

Nechat se předběhnout Tottenhamem v největší krizi za posledních 10 let je fakt drsný.

Reagovat
Mastný Chobot

Čo tak druhý uhol pohľadu, že sme boli pred vami aj počas vašich najlepších časov?

Reagovat
jk

Já vlastně ani nevím, jaká je v tom žebříčku metrika, ale ten náskok musel být fakt velký když k tomu došlo až teď.

Reagovat
Svatej

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Front hell

Spíše je k smíchu že jste to dokázali až teď když si vezmeš jaké negativní rekordy sbíráme poslední 2 roky

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
smazaný uživatel

20:53 Demba Ba ukončil kariéru

Legenda Liverpoolu

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Zaschrona

Teda ne že by to zas byla totální hitparáda, hlavně dozadu ten tým má zjevné mezery, ale když to srovnám s tím šílenstvím, co jsme předváděli na jaře, ten tým v rozpoložení úplně někde jinde. Za 1,7 milionu liber Gray i Townsend super posily, v podstatě za 4 kola toho předvedli pomalu jak Bernard, Bolasie a Walcott za celé působení. Gól Townsenda jak kombo Biljaletdinova a Bainese. A jakkoliv jsme teda vloni začali ještě líp, zatím tomu týmu svědčí neustálá komunikace od trenérů a řešení nejmenších detailů asi víc než Carlův styl "prostě běžte hrát." Taktickými změnami v druhé půli to Rafa dneska vyhrál.

Jinak teda Atkinson je fakt strašný rozhodčí a Rafa zase jednou kouzlil.

https://twitter.com/NoContextScouse/status/1437532702052425732

Reagovat
Hlahart

OT: Koukám, že začal každoroční hate na EA kvůli ratingu hráčů ve FUT Jako některý tam jsou fakt vtpní, ale tohle musí být ze strany EA nějaká fakt brutálně propracovaná psychologická hra

[tady jsou někteří https://charlieintel.com/fifa-22-player-ratings/128174/, + jsou venku i některé týmy celý - myslím Man City, Porto, velká část United...].

Reagovat
Busby babes

co je na tom spatne?

Reagovat
Hlahart

U United je nejvíc kritizován Greenwod, který má 78 (třeba Saka má 83, Pulisic 82, Foden 84 - stejně jako Grealish). Pak ještě duo Shaw - Maguire a nakonec Fernandes s tím, že měl asi nejlepší sezonu z těch ofenzivních hráčů ale zvýšili ho na 88 (Mané má třeba 89). Pak, že je Ronaldo stejně jako Mbappe, ale tam by si asi všichni stěžovali na cokoliv. Jo a ještě, že van Dijka nechali na stejným.

Tak možná je ta psychologická hra - že se o tom začne mluvit aspoň...

Reagovat
Busby babes

jo, tak ten Mason je mimo. ale to je tak jedine z tech jmenovanych.

Reagovat
J0EL

Preco by mal byt mimo? Kolko by si si predstavoval aby mal?

Reagovat
Busby babes

no vic nez Saka a stejne jak Foden. Mason je lepsi nez Saka.

Reagovat
kitas

To je snáď vtip nie? Saká ťahal polovicu sezóny celý Arsenal. 5b medzi nimi je tak akurát reálne. Mäsom tu ťahá za kratší koniec. Aspoň zatiaľ celkom určite.

Reagovat
Hlahart

Bych teda řekl, že měl Mason nakonec lepší i tu poslední sezónu, kterou měl horší než tu předposlední... Letos začal samozřejmě taky lépe..

Reagovat
SunFells

Ve vašich hlavách akorát.

Reagovat
Hlahart

to má zřejmě univerzální působnost

Reagovat
Mastný Chobot

To je ten s jedným štartom v repre?

Reagovat
Busby babes

a? to je jako argument?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
J0EL

Vic nez Saka? ty musis byt troll, lebo toto je zase novy level.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
J0EL

Reagovat
Svatej

Fuha, to bych neřekl.. Minulou sezonu bych dal Saku jasně před Masona, tahle sezona zas jede naprosto s přehledem pro Greenwooda. Být to na mě, tak dám Masona 81 a Saku 82, nebo klidně na stejno.

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
Hlahart

Ok, proč ne. Ale proč jasně před Greenwooda? + teda s tím, že má za sebou Greenwood ještě jednu sezonu, kde dal 17 gólů (z toho 10 v PL s průměrem 130m/g).

Reagovat
Svatej

Hele hledat logiku v jejich myšlení je cesta ke ztrátě přičetnosti.

Na jedný straně jsou schopni dát Marcelovi klidně 86 ještě tři sezony po tom, co podal naposledy exkluzivní výkon, teď Manému 89 i navdzory tomu, že ho výkonností předčil i Lingard, na druhý straně nejsou schopni dát Daviesovi víc jak 82, přitom jde o dobrou top5ku na daným postu.

Buď jseš v tý hře na tý straně, kdy ti dávají dobrý hodnocení díky tomu, že jsi pět let zpátky měl solidní sezónu, nebo jsi na druhým břehu, kde jsi na nejlepší cestě vyhrát zlatej míč s hodnocením 81.

Reagovat
Hlahart

To já spíš narážel na to, že ty jsi psal, že bys dal Saku [jasně] před Greenwooda.

Reagovat
Svatej

Jo takhle to myslíš

Tím jasně jsem nemyslel s nějakým číselným přehledem jako ve Fifě o 7 bodů, ale zkrátka, že bych ho měl jako lepšího, i kdyby "o jedinej bod"

Reagovat
Busby babes

no, proc ne, tvuj nazor. Nechapu, ze se tu okolo toho rozjela takova bitka. je to hra, v zasade je mi to uplne u prdele. Masona bych za Saku nevymenil ani nahodou, toz tak.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Svatej

Hele já třeba dovedu pochopit, proč se o tom lidi hádají. Je to stejný jako ty diskuze tady, kdy se porovnávají týmy a nakonec i hráči.

Zkrátka každej chce, aby byl jeho tým a jeho hráči veřejně uznávaní a jakmile nějaká firma/hra přijde s něčím, co by mělo být objektivní hodnocení hráčů a co hůř, v čislech, který se velmi snadno porovnávají, tak je spousta lidí nasraná, stejně jako v diskuzích.

Věřim, že Arsenalští by to měli úplně stejně, spousta z nich by za Masona nejspíš neobětovala ani Rowea, proto ty hodnocení nebudou nikdy úplně uspokojivý.

Reagovat
Busby babes

njn.

Reagovat
Mastný Chobot

za Mounta by som ESR obetoval hneď

Reagovat
smazaný uživatel

je no

Reagovat
Busby babes

ale jinak je to hra, nejak to nastavit musi a neprijde mi to nejak zasadni.

Reagovat
M0rb1D4S

A to hodnocení Saky jsi vzal kde? Když z Arsenalu ještě není známé žádné hodnocení

Reagovat
Hlahart

Někde na fóru. Nevím, někde to postupně leakujou ti youtubeři, kteří mají exkluzivní práva s těmi hráči natočit první reakce. Tak to bylo i u Greenwooda tuším.

Reagovat
M0rb1D4S

No zatím jsem viděl jeho kartu s hodnocením 79 maximálně.

Reagovat
RadekVonCZE

Van Dijk spadl o 2 ratingy dolu

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Hlahart

O jeden teda...

Reagovat
RadekVonCZE

Dokonce

Reagovat
Bayern +

Reagovat
nani92

Pogba 84 a Sancho 87 je vtip vtipov

Reagovat
Hlahart

Sancho je v kontextu toho výše špatně, no. Pogba má 87.

Reagovat
Svatej

Hehe, Jorginho > Pogba

Reagovat
smazaný uživatel

Čo riešiš, tvl...

Reagovat
smazaný uživatel

FIFA už není ani dobrá fotbalová hra a FUT je money-grabbing sračka, takže vlastně who cares?

Reagovat
Bayern +

Asi všetkých tých, ktorí ju robia najpredávanejšou a nie je ich málo.

Reagovat
Svatej

už pár let nekupuju. Možná, až se zase rozhodnou investovat do karierního módu, kterej mě na tý hře bavil.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky ne, naposledy jsem kupoval, když tam byl ještě story mód, kterej sice nebyl taky nic moc, ale aspoň něco a bavilo mě to. Jinak kariérní mód je v tragickým stavu hodně dlouho.

Reagovat
Svatej

Před nějakýma deseti rokama byl ten kariérní mód vzhledem k možnostem a době furt přijatelnej, ale za tu dekádu se v podstatě nezměnil a v současný chvíli je vážně brutálně zastaralej a odlfláknutej.

Kdyby byli trochu chytří a vymysleli způsob, jak udělat online kariérní mód, do kterýho můžou hráči taky něco investovat, tak z toho vyždímou dost peněz.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, celkově mi přijde, že jsou vývojáři fotbalových her neschopní. PES nedokáže využít toho, že FIFA stojí za prd, a tak sice mají lepší samotnou simulaci fotbalu, ale na ostatní věci taky kašlou a maximálně se snaží okopírovat FUT. Pak je tady FMko, které nemá žádnou konkurenci, a tak je nic nenutí se snažit tu hru posunovat dál. Každý rok aktualizují soupisky, přidají pár blbin a čus, dej mi 50 eur.

Reagovat
Bayern +

Čo konkrétne by ste v kariérnom móde zlepšili? Okrem teda samozrejme tej nezmyselnosti prestupov, kedy napríklad v Lipsku po odohraní dvoch sezón rozpredali 18 hráčov z 22 členného kádra, to je vážne na facku. Ja tiež hrávam iba kariéru, tak ma zaujímajú názory...

Reagovat
O.Giroud

neviem ako to tam bolo tento rocnik lebo FIFU hravam v podstate az v Septembri ked si kupujem EA Play kvolli trialu na NHL, ale mne osobne vadilo to, ze nevidis hracom ovr a musis ich scoutovat. Keby sa mi chce scoutovat jak blbemu tak si zapnem FMko. Prinajhorsom mohli dat aspon na vyber ci to tam chces mat alebo nie

Reagovat
Bayern +

Súhlasím, že pred 8 rokmi to bola ešte hra podobná realite. Neboli tam unreal prestupy, ktoré ti rozosierali sezóny, resp. sa dali vypnúť na všetky obdobia a hratelne to nebola arkádovka typu, že na najťažšom leveli s obmedzenými asistentmi dáš s Lewom cez 80 gólov za sezónu. Za tie top mužstvá sa to už fakt pomaly nedá hrať, nejaký Champ ešte jakz takz pripomenie, že FIFA je futbalový simulátor a nie strieľačky...

Reagovat
Nihilister

To není tak 5-7 let a fut byla sračka vždy.

Reagovat
John Obi Mikel

Vítězové LM mají docela málo.

Reagovat
Hlahart

souhlas

Reagovat
hitZor

Taky docela čumím na některé hráče. Ještě teda není venku Lukaku, ale aby jediný Kanté měl 90 a zbytek měl 85 a míň? Třeba Mendy by si v pohodě zasloužil třeba 86, Mount to stejné. Na druhou stranu Ziyechovi bych dal tak 82, ale má 84.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Hlahart
Reagovat
icemike

Klasika, fifa vždy ubírá každému, kdo přijde do Chelsea

Reagovat
r.mrazik

a pritom je FIFA rok od roku tragictejsi hra,ktera akorat pres HUT zdime od lidi prachy

Reagovat
O.Giroud

Skriniar 86 a obranci Chelsea max. 85. Asi sa nepytali na nazor Liquida

Reagovat
jk

Teď přemýšlím jestli by podle něj měla obrana chelski min 93 nebo Škriniar 78

Reagovat
iamek

OT: Miloš v nemocnici a Ovcacek jede tohle - https://twitter.com/prezidentmluvci/status/1437722173549031426?s=21

Že by?

Reagovat
Svatej

wtf?!

Reagovat
iamek
Reagovat
Hlahart

Důvod, proč Miloš Zeman do střešovické nemocnice přijel, jeho mluvčí Jiří Ovčáček pro ČTK nekomentoval. Na zaslanou SMS zprávu neodpověděl, stejně jako kancléř Vratislav Mynář, telefonické hovory nepřijímá.

Já fakt doufám, že je tohle nějaká virtuální realita jenom

Reagovat
Busby babes

prej nizkej tlak.

Reagovat
Busby babes
Reagovat
hitZor

Ještě Lukašenko a začnu věřit na Ilumináty

Reagovat
Ligter

Reagovat
protiproudu

Snad.

Reagovat
jk

Oni se fakt asi úplně posrali..

Ajax’s Bob Marley tribute ‘Three Little Birds’ shirt banned by UEFA

Reagovat
iamek

Reagovat
Hlahart

"The European Football Association sees it as a different expression than the club logo, logo clothing sponsor or sleeve sponsor. Other expressions are not allowed,"

teď teda čtu, že Venezii zakázali nápis Venezia, protože to je druhý logo

Reagovat
jk

Tak ono to v tom kontextu “zakazujeme všechno v této oblasti (dresu)” je už trochu pochopitelný. Ale furt nevidím žádný pros v téhle regulaci a ten titulek je taky trochu clickbait.

Reagovat
Fernando_Torres

Vždyť naprostá většina dresů je inspirována nějakou událostí, místem nebo osobou z historie klubu... To už jako ty mrdky chtějí určovat klubům, co z jejich historie je correct a co ne?

Reagovat
Busby babes

lol. jakoze ty marketingovy kecy: tenhle vzor vyjadruje spojeni moderniho klubu s jeho historickymi koreny... beres jako inspiraci konkretni udalosti nebo osobou?

Ja si myslim, ze ten zakaz je nesmyslnej, ale prakticky nenajdes obdobny priklad. aspon na tehle urovni v anglii.

Reagovat
REPLIKATOR

UEFA mafia

Reagovat
Busby babes

ten si chci koupit.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Malresi

Tak to si ten dres teraz už určite kúpim.

Reagovat
Swarley

fakt banda kktů

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Nikikrew

Uz len kvoli tomuto by mi ta super liga az tak nevadila. Tato jebnuta organizacia ma absolutnu moc a moze si robit co sa jej zachce...

Reagovat
Svatej

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
mikelinos

Tak by absolutní moc měl zas někdo jinej no

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
protiproudu

Hahaha to jsou mrdky, super liga pls.

Reagovat
smazaný uživatel

lol nejvetsi sranda je ze kdyby si pridali na dres pet napisu ve stylu:

BLM

LGBTQ

Get Vaccinated

We support refugees

We have to fight toxic men masculinity

Tak by UEFA nehnula ani brvou ale byli by prikladem dalsim klubum

Reagovat
Mastný Chobot

Well... Nie, no, ale skúsil si

Reagovat
Mastný Chobot

Cením ale snahu tvrdiť, že UEFA pretláča liberálnu agendu... pod príspevkom, kde UEFA dala ban Three Little Birds. To je... nechajme to tak.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
masina_LFC

Reagovat
Thab

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

Reagovat
Lacko_Boh

400. pre Norma Macdonalda a jeho divny humor

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele