4. kolo
12.09.2021 17:30 CET
0 : 3
(0:1)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Fabinho (© AFP)

Liverpool si hravě poradil s Leeds

V jediném dnešním utkání čtvrtého kola Premier League prohrál Leeds United na domácí půdě s Liverpoolem. Duel rozhodli Salah, Fabinho a Mané, domácí navíc dohrávali poslední půlhodinu bez vyloučeného Struijka.

Diogo Jota se v šestnácté minutě dostal do první obrovské šance. Portugalec dostal centr do velkého vápna, kde zakončoval v pádu, ale Meslier jeho ránu vyrazil.

Hostující celek se celkem rychle dostal do vedení. Alexander-Arnold dostal ve dvacáté minutě od Matipa parádní přihrávku na pravou stranu, vyslal prudký centr na malé vápno a Mohamed Salah vstřelil svou stou branku v Premier League.

Po hodině hry Diogo Jota krásně zamotal hlavy domácím obráncům. Portugalec poté předložil přihrávku na malé vápno, ale dobíhající Sadio Mané branku přestřelil. O minutu později mohli Reds znovu přidat druhou branku. Elliott se v pokutovém území dostal k odraženému míči, ale jeho přízemní ránu Meslier vyrazil na roh.

Ve 44. minutě mohlo být vyrovnáno. Luke Ayling si u zadní tyče počíhal na centr z levé strany, ale ze vzduchu míč neusměrnil mezi tři tyče.

Liverpool pět minut po změně stran přidává důležitou druhou branku. Favorizovaný celek zahrával rohový kop. Alexander-Arnold našeVan Dijka, jehož hlavičku obránci srazili na malé vápno a Fabinho napálil míč do sítě.

V 60. minutě přišel zásadní zlom zápasu. Struijk totiž dostal červenou kartu za ostrý zákrok. Zničeného domácího obránce pak musel utěšovat i Virgil van Dijk.

Patrick Bamford měl deset minut před koncem v úmyslu zahrát si na Patrika Schicka. Domácí útočník chtěl překvapit Alissona zakončením z poloviny hřiště, ale brazilský brankář míč vyškrábl nad břevno.

Liverpool měl v závěru hru pod kontrolou, a nakonec přidal v nastaveném čase ještě jednu branku. Jordan Henderson našel Thiaga Alcântaru, který sklepl míč pod sebe, kde si jej vzal Sadio Mané, otočil se a zamířil přesně.

Vítězství zařadilo Kloppovy svěřence mezi desetibodové celky, Liverpool je o skóre třetí za Manchesterem United a Chelsea. Leeds je se dvěma body sedmnáctý.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Moje maličkost

1:1

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
Shuriken_YNWA

2:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele