4. kolo
11.09.2021 13:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Wilfried Zaha (© AFP)

Tottenham poprvé ztratil, zaskočil jej Crystal Palace

Překvapivý výsledek se zrodil v úvodním zářijovém zápase anglické Premier League. Crystal Palace si poradilo s dosavadním lídrem tabulky Tottenhamem 3:0. Po Tangangově vyloučení otevřel skóre Zaha, další dvě trefy přidal Edouard.

Eagles měli už během první půle jasně více ze hry, na větší šanci ale čekali až do jejího závěru. To se po Zahově akci před Llorisem zjevil Gallagher, z bezprostřední blízkosti se mu však gólmana nepovedlo překonat. Důležitý moment pro další vývoj utkání se udál po necelé hodině hry. Tanganga byl pozdě v souboji s Ayewem, za svůj nedovolený zákrok spatřil žlutou kartu. Jelikož byla už jeho druhou, musel předčasně do sprch.

A to spustilo ještě větší tlak Orlů. Nejprve Zaha po Ayewově pasu zakončoval jen do obránce, avšak dvacet minut před koncem zahrál Davies ve vlastním pokutovém území rukou. Za to sudí nařídil pokutový kop, jehož exekuce se ujal Wilfried Zaha a ten se naprostým přehledem proměnil.

Ve čtyřiaosmdesáté minutě si pak domácí mužstvo pojistilo vedení poté, co Zaha pronikl po levé straně až na hranici pokutového území, načež naservíroval Odsonnemu Eduardovi. Ten se z prostoru penaltového puntíku nemýlil a jen pár vteřin po svém prvním příchodu na hřiště v dresu Crystal Palace se prosadil.

Tím navíc jeho příspěvek týmu neskončil. V závěru využil přečíslení soupeřovy obrany Gallagher, který právě Odsonneho Edouarda našel ve vápně. Francouzský útočník se zorientoval na jedničku a Llorise dokázal propálit.

V tabulce se tak Tottenham propadl z první minimálně na pátou příčku, naopak Crystal Palace si díky první výhře polepšilo na jedenáctou pozici.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Moje maličkost

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Tanganga, Dier, Davies, Reguilon - Skipp, Hojbjerg, Alli - Lucas, Kane, Gil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele