4. kolo
11.09.2021 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Bernardo Silva (© AFP)

Citizens vyloupili King Power Stadium

Leicester City prohrál v domácím zápasu čtvrtého kola Premier League s Manchesterem City 0:1. Jedinou branku šlágru kola si ve druhém poločase připsal Bernardo Silva.

Bernardo Silva se v sedmé minutě skvěle uvolnil a přetaženým centrem oslovil volného Jesuse. Ten nechal vyniknout skvělým zákrokem domácího brankáře. O minutu později měli obrovskou šanci také domácí. Vardy dostal míč za obranu a skvělým přízemním centrem našel Harveyho Barnese. Ten byl ale nakonec zablokovaný vracejícím se Walkerem.

Na další velkou příležitost si diváci museli počkat až do druhého poločasu. Rychlý protiútok Leicesteru zakončil Harvey Barnes, který hlavičku poslal do břevna. Stadionem to jenom zahučelo, ke gólu chyběl kousíček.

V 50. minutě už se domácí fanoušci radovali, ale nakonec to bylo zbytečné. Jamie Vardy se vracel z ofsajdu, když dostal přihrávku. Následně všem utekl, a nakonec i dokázal překonat Edersona, jenže tento gól kvůli ofsajdu neplatil.

Sektor hostujících příznivců mohl začít slavit v 62. minutě, jelikož Bernardo Silva se úplnou náhodou dostal k odraženému míči a střelou pod břevno otevřel gólový účet zápasu.

Ederson deset minut před koncem málem podcenil nákop domácího stopera, ale celou situaci nakonec zvládnul a míč před dotírajícím útočníkem chytil do rukavic. Fanoušci City se však museli orosit.

Fernandinho mohl ve druhé nastavené minutě rozhodnout, ale jeho střela na vzdálenější tyč neměla ty potřebné parametry. Po chvíli mohl výhru stvrdit i Jack Grealish, ale domácí brankář Kasper Schmeichel se skvěle roztáhnul a hostující obstřel vyškrábnul mimo svou branku.

City se díky vítězství posunuli s devíti body na průběžnou třetí příčku, navíc se pyšní skóre 11:1. V příštím kole doma vyzvou Southampton. Leicester je s šesti body až devátý a za týden se utká venku s Brightonem.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
MCFC_8

0:2

Reagovat
Moje maličkost

1:0

Reagovat
vanGomm

X

Reagovat
t0mmy33MCFC

Breaking: Gabriel Jesus and Ederson will be available to play for #ManCity this weekend vs. Leicester.

Reagovat
Infernoqt

1:3

Reagovat
MCFC_8

BERNARDOOO!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele