4. kolo
11.09.2021 16:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Cristiano Ronaldo (© AFP)

Ronaldo řídil výhru Manchesteru United nad Newcastlem

Manchester United vyhrál ve čtvrtém kole Premier League 4:1 nad Newcastlem United. První dvě branky domácích si připsal staronový debutant Cristiano Ronaldo, další dvě si připsali Bruno Fernandes a Jesse Lingard. Za hosty vyrovnával Javier Manquillo.

Cristiano Ronaldo byl od začátku v akci. Svůj průnik v jedenácté minutě však zakončil nepřesnou střelou levou nohou.

Po půlhodině hry se po ofenzivních snahách hostí dostali k míči domácí. Do pokutového území posílal míč takovou střílenou přihrávkou Bruno Fernandes. Dobře si nabíhal Sancho, ten ale balon minul. Samotný míč pak netrefil levou tyč brány soupeře o několik desítek centimetrů. Woodman však situaci raději kontroloval.

Návrat do dresu "Rudých ďáblů" oslavil prvním gólem portugalský útočník už na konci prvního poločasu. Střelu Masona Greenwooda zpoza vápna totiž Woodman nedokázal udržet, míč mu vypadl a Cristiano Ronaldo už tak měl jednoduchou pozici pro svůj premiérový gól.

Hosté vyrovnavali v 56. minutě ze své první střely mezi tři tyče. Allan Saint-Maximin prostrčil míč na pravou stranu pokutového území na Javiera Manquilla a ten nezaváhal a poslal míč k levé tyči domácí brány.

Vyrovnané skóre však vydrželo pouhých šest minut. Luke Shaw během protiútoku domácího týmu vysunul Cristiana Ronalda a ten z levé strany pokutového území překonal brankáře Woodmana střelou mezi nohy.

Joelinton si pár minut po gólu z levé strany naběhl do pokutového území tvrdě vystřelil. Škoda pro něj, že míč mířil přesně na De Geu. Domácí brankář jej tak dokázal reflexivně vyrazit.

V 80. minutě bylo téměř hotovo. Bruno Fernandes se opřel do míče ze střední vzdálenosti a parádní ranou jej poslal do levého horního rohu. Navázal tak na dva góly svého krajana Ronalda.

V nastaveném čase pak Manchester přidal definitivní potvrzení své dnešní výhry. Pogba efektním způsobem přihrál do vápna Jessemu Lingardovi, ten si hodil míč kolem obránce a trefil se přesně k pravé tyči brány.

Manchester United tak díky vysoké výhře poskočil s deseti body na první příčku, v příštím kole jej však čeká těžký duel na půdě londýnského West Hamu. Newcastle si zatím připsal pouze jeden jediný bod, což stačí na předposlední příčku před dvacátým Norwichem.V příštím kole Magpies sehrají domácí klání proti Leeds United.

Bruno Fernandes je díky čtyřem vstřeleným gólům na děleném prvním místě v tabulce střelců společně s Michailem Antoniem, na záda jim dýchá třígólový Mason Greenwood a Dominic Calvert-Lewin.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Moje maličkost

2:0

Reagovat
Class 92

Návrat ztraceného syna.

Vítej doma CR7.

Reagovat
supporter

6:0 Ronaldo hat trick

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

CR7 když má den tak si namaže na chleba kohokoliv MU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele