4. kolo
11.09.2021 18:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Romelu Lukaku (© AFP)

Chelsea hravě smázla Aston Villu, úřadoval Lukaku

Fotbalisté Chelsea vyhráli zápas čtvrtého kola Premier League s Aston Villou 3:0. Dvě branky si připsala letošní posila Blues Romelu Lukaku, jednu přidal chorvatský záložník Mateo Kovačić.

Chelsea se po čtvrt hodině hry dostala do vedení. Blues se rychle dostali od vlastního vápna a Kovačić pak parádním pasem nastartoval Romelua Lukaka. Ten si navedl balon do šestnáctky, obehrál si vracejícího se obránce a poté překonal brankáře Steera.

O tři minuty později však mohlo být srovnáno. Domácí propadli ve středu hřiště a dali spoustu prostoru McGinnovi, jenž pak vysunul dopředu Watkinse. Ten si na hranici šestnáctky navedl míč na pravačku a svou střelou na přední tyč pořádně protáhl Mendyho, který si připsal velmi povedený zásah.

Aston Villa měla ve 24. minutě opět blízko k vyrovnávací brance. Watkins obdržel přihrávku do vápna a dokázal si obehrát Mendyho, kterého však před brankovou čárou stačil zastoupit stoper Silva. Fantastický Mendy zanedlouho znovu podržel Chelsea. Po dlouhém autu Cashe se k zakončení dostal Mings a po něm i Ramsey, ovšem ani jeden z nich nevyzrál na mrštného Senegalce.

Hosté jako by podcenili začátek druhé půle a domácí navýšili své vedení. Lukaku se nejprve snažil přejít přes pravé křídlo, ovšem s jeho akcí si obrana Aston Villy poradili. Následně však vyrobil velkou minelu Mings, který doslova namazal Mateu Kovačićovi a ten tváří v tvář Steerovi nezaváhal.

Bailey od rohového praporku našel v 75. minutě Konsu a ten zakončoval z ideální pozice. Jeho hlavička však zamířila přímo do míst, kde se nacházel Mendy.

Blues přidali definitivní tečku za dnešním zápasem v třetí nastavené minutě. Domácí snadno překonali střed hřiště a Jorginho pak roztáhl hru na Azpilicuetu, jenž přešel přes Mingse a poté poslal míč do vápna. Tam se ho zmocnil nikým nehlídaný Romelu Lukaku, který nekompromisní dělovkou pod břevno nedal Steerovi šanci.

Chelsea má po výhře deset bodů a je o skóre druhá za Manchesterem United. Villans jsou dvanáctí.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Moje maličkost

2:0

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele