Premier League - preview 4. kola: Everton se může dotáhnout na čelo

11.09.2021, 08:24, aktualizováno 13.09.2021, 08:30
Previews
Goodison Park (© AFP)
Everton před reprezentační pauzou získal sedm bodů a v roli favorita nyní půjde do dohrávky čtvrtého kola. Liverpoolský celek hraje doma a jeho soupeřem bude Burnley, v případě výhry se dotáhne na vedoucí trio Manchester United, Chelsea, Liverpool...
Everton FC - Burnley FC  (pondělí 21:00)
V rámci pondělní dohrávky čtvrtého kola Premier League liverpoolský Everton hostí Burnley. Toffees si během tří zápasů připsali sedm bodů, Clarets vybojovali jen jednu remízu.

Navzdory nevýrazné aktivitě na přestupovém poli prožívá Everton i s novým manažerem Rafaelem Benítezem úspěšný vstup do nového ročníku Premier League. Španělský stratég se navíc může stát teprve třetím manažerem Evertonu, který v tomto století začne své působení v klubu dvěma domácími výhrami v řadě. V cestě mu ovšem stojí Burnley, které zde v březnu vyhrálo už druhé vzájemné střetnutí v předchozích čtyřech sezónách.

Everton zaznamenal letos obě ligové výhry rozdílem dvou branek. Mezi jeho výsledky za celou loňskou sezónu byste přitom vítězství o dvě či více trefy našli pouze čtyři. Doma ovšem v lize s čistým kontem a alespoň o dva góly Toffees vyhráli naposledy v říjnu 2019.

Burnley přišlo v minulém kole o výhru nad Leedsem až v samotném závěru a začíná se dostávat pod tlak. Dvakrát v řadě v jednom kalendářním roce navíc na půdě Evertonu vyhrálo naposledy v roce 1892, a pokud se mu tuto statistiku nepodaří zlomit, vstoupí do nového ročníku s maximálně třemi body po úvodních čtyřech zápasech. Přesně tolik jich přitom mělo v sezóně 2014/15, kdy nakonec sestoupilo.

Hosté zakončili loňskou sezónu jako jeden ze šesti týmů, který prohrál více než polovinu venkovních utkání, do kterých vstupoval v roli outsidera. Těchto šest celků pak získalo v případě, že venku prohrávalo v poločase, pouze šest z možných 156 bodů. Konkrétně Burnley ztrácelo po první půli na půdě soupeře sedmkrát a pokaždé prohrálo.

Minuly vzájemný duel vyhrálo Burnley na půdě svého soupeře 2:1. Rozhodli Wood a McNeil, za domácí se trefil Calvert-Lewin.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Mina, Keane, Digne - Iwobi, Allan, Doucouré, Gray - Calvert-Lewin, Richarlison.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor - Gudmundsson, Westwood, Brownhill, McNeil - Barnes, Wood.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.73 - 5.42
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Leeds United - Liverpool FC  (neděle 17:30)
Jen jedno utkání je na nedělním programu čtvrtého kola anglické Premier League. Leeds v něm bude nahánět první vítězství v sezoně, v cestě mu ale stojí Liverpool, který naopak ještě nepoznal hořkost porážky.

Whites hned na úvod sezony poznamenal pětigólový výprask na Old Trafford, který byl následován jen dvěma remízami. Nejprve doma proti Evertonu, před reprezentační pauzou pak na hřišti Burnley. Tam po Woodově trefě prohrávali, v závěru ale srovnal na konečných 1:1 Bamford. Předtím se ještě alespoň povedlo přes Crewe postoupit v Ligovém poháru.

Reds se zatím v pohárové soutěži neprezentovali, v lize ale dosud odvádí slušnou práci. Po výhrách s čistým kontem nad Norwichem a Burnley poměrně obstáli i v těžké zkoušce proti Chelsea, s níž sice po Havertzově trefě prohrávali, Jamesovo vyloučení a následná Salahova proměněná penalta ale znamenaly konečný výsledek 1:1.

Loňské vzájemné střety přinesly zajímavou podívanou. V září Liverpool ovládl přestřelku na Anfield Riad poměrem 4:3, když se zaskvěl Salah hattrickem a jednou trefou Van Dijk. Hosté třikrát našli odpověď zásluhou Harrisona, Bamforda a Klicha, poslední branka v závěru už ale zůstala bez odpovědi. V odvetě na Elland Road Kloppova družina dlouho vedla díky Maného zásahu, na konci základní hrací doby však na konečných 1:1 vyrovnal Llorente.

"Způsob, jakým se prezentuje Marcelo Bielsa a jak brání jeho týmy, je hodně specifický," říká o svém protějšku manažer Jürgen Klopp. "Brání osobně po celém hřišti, na což musíte být připravení. Ale s některými hráči jsme měli týden času se na to připravit. S Leedsem to je vždy ve vysokém tempu, snaží se, co to jde a je dobrý na balónu," dodal německý lodivod.

Na straně Whites se v utkání nepředstaví Koch, naopak hrát i přes původní zákaz kvůli nereprezentování může Raphinha, představí se možná i nová posila Daniel James a po covidu se zotavili Firpo s Klichem. Reds nemohou počítat s Firminem, v ohrožení jsou pak ještě starty Milnera, Minamina a Williamse. Alisson i Fabinho nakonec do utkání naskočit mohou.

Zápas na Elland Road má naplánovaný výkop na nedělních 17.30, pokyn k němu dá sudí Craig Pawson.
Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Ayling, Llorente, Struijk, Firpo - Phillips - James, Rodrigo, Dallas, Harrison - Bamford
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Kelleher - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Keita, Henderson, Elliott - Salah, Jota, Mané
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.95 - 4.42 - 1.67
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Crystal Palace - Tottenham Hotspur  (sobota 13:30)
Třemi těsnými výhrami se povedlo Tottenhamu v srpnu získat maximální počet devíti bodů a tím pádem i první místo v tabulce. To bude hájit v souboji proti jinému londýnskému celku v podobě Crystal Palace, který zatím spíše strádá.

Eagles v prvních třech soutěžních zápasech nedokázali vstřelit gól, což znamenalo porážku na hřišti Chelsea, remízu s nováčkem z Brentfordu a také vypadnutí z Ligového poháru na úkor Watfordu. Až před reprezentační přestávkou dokázali konečně skórovat, na hřišti West Hamu dokázal na trefy Fornalse i Antonia odpovědět Gallagher, jenž tak svému týmu zajistil výsledek 2:2.

Spurs zatím vskutku nehýří ofenzivními choutkami. Shodným výsledkem 1:0 postupně porazili Manchester City, Wolves a Watford, přičemž proti Vlkům se prosadil Alli a ve zbylých dvou duelech Son. Vedle toho Kohouti bojovali i o účast v základní skupině Konferenční ligy. Ačkoliv první duel na hřišti Ferreiry skončil těsnou porážkou, doma dokázali otočit a postoupit.

Orli sice v nedávné minulosti dvakrát slavili postup přes nadcházejícího soupeře v FA Cupu, v lize ale na vítězství čekají už šest a půl roku. Za tu dobu Tottenham dvakrát remizoval a desetkrát vyhrál, včetně březnového úspěchu 4:1. Na tom se shodně dvěma brankami podíleli Bale a Kane, za hosty v závěru první půle srovnával Benteke.

Poprvé v sezoně by se na straně domácího mužstva mohl objevit kapitán Luka Milivojević, naopak Eze, Ferguson a Olise kvůli zdravotním trablům nadále chybí. Hosté se musí kvůli karanténním opatřením obejít bez Lo Celsa, Romera a Sáncheze, v ohrožení je i start Sona, Sessegnona, Bergwijna a Skippa.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Ward, Andersen, Guehi, Mitchell - Gallagher, Kouyaté, McArthur - Ayew, Benteke, Zaha
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Doherty, Tanganga, Dier, Reguilón - Hojbjerg, Skipp, Alli - Son, Kane, Bergwijn
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.97 - 3.30 - 2.13
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Arsenal FC - Norwich City  (sobota 16:00)
Zatímco s jedním se do bojů o záchranu tak nějak počítalo, druhý tímto výrazně zaostává za předsezonními očekáváními. Nyní se Arsenal pokusí konečně získat první body, přičemž Norwich je pro to ideálním soupeřem.

Gunners nejenže ve třech zápasech ještě nebodovali, oni navíc nedokázali vstřelit ani jeden gól. Po šokující úvodní porážce v Brentfordu přišly dva těžké zápasy proti Chelsea a Manchesteru City, které skončily rovněž neúspěchem Kanonýrů. Na Etihadu hned v úvodu schytali rány od Gündogana a Torrese, po Xhakově vyloučení ještě před pauzou zvyšoval Jesus a ve druhé půli na konečných 5:0 upravovali Rodri a znovu Torres. Jedinou útěchou Artetově družině budiž jednoznačná pohárová výhra ve West Bromwichi.

Canaries jsou na tom zatím naprosto totožně - stejně vysoká výhra v poháru, stejný počet bodů, stejný rozdíl ve skóre - až na jeden faktor, a tím jsou vstřelené branky. Po jasných porážkách od Liverpoolu a Manchesteru City dokázali totiž trochu více vzdorovat Leicesteru. Po Vardyho zásahu sice brzy prohrávali, Pukki ale před odchodem do šaten dokázal srovnat. Na Albrightonovu trefu odpověděl McLean, tento vyrovnávací gól ovšem po zásahu videa neplatil a konečný výsledek tak zněl 1:2.

Pro Arsenal kromě domácího prostředí hovoří i bilance vzájemných zápasů. Už sedmkrát v řadě, tedy od října 2012, v lize neprohrál - doma dokonce od roku 1992. Poslední střet před sestupem Norwiche do Championshipu skončil jednoznačně 4:0, dvěma góly se na tomto úspěchu podílel Aubameyang, další zásahy přidali Xhaka a Cedric.

Vedle potrestaného Xhaky nemohou Gunners počítat ani se zraněným Elnenym, otazník navíc visí i nad startem Kolašinace a Smith-Rowea. Nováček Premier League bude postrádat trio Byram, Mumba, Placheta.

Utkání na Emirates Stadium bude řídit renomovaný sudí Michael Oliver, jehož pokyn k rozehrání zápasu je naplánován na sobotní šestnáctou hodinu.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Cedric, White, Gabriel, Tierney - Lokonga, Partey - Saka, Odegaard, Smith-Rowe - Aubameyang
Norwich City - pravděpodobná sestava:
Krul - Aarons, Hanley, Gibson, Williams - Lees-Melou, Gilmour, McLean - Cantwell, Rashica - Pukki
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 5.09 - 7.96
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Brentford FC - Brighton & Hove Albion  (sobota 16:00)
Bez jediné porážky zvládl srpnový program Premier League její nováček z Brentfordu. Nyní jej čeká jiný nepříliš favorizovaný tým, který se ale zatím drží v první desítce. Brighton ztratil body poprvé až před reprezentační pauzou.

Bees po úvodní šokující výhře nad Arsenalem najeli na remízovou vlnu. Nejprve si odvezli bod ze hřiště Crystal Palace, o týden později i ze stadionu Aston Villy. Tam se rozhodovalo v úvodu utkání, na Toneyho trefu dokázal docela brzy odpovědět Buendía a utkání tak skončilo 1:1.

Seagulls zatím los docela přál a oni toho využili. Dokázali totiž zdolat jak Burnley, jak jiného nováčka Watford, až poslední srpnový víkend jim přinesl kata v podobě Evertonu. Krátce před pauzou otevřel skóre Gray, později z penalty upravil na konečných 0:2 Calvert-Lewin.

Domácí celek se vinou zdravotních trablů musí obejít bez Bech Sörensena a Dasilvy, na straně hostí absentují Burn, Lamptey, Locadia a Scherpen, otazník navíc visí nad Connollym.
Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Martin - Ajer, Jansson, Pinnock - Canos, Onyeka, Norgaard, Janelt, Henry - Mbeumo, Toney
Brighton - pravděpodobná sestava:
Sanchez - Webster, Duffy, Dunk - Groß, Lallana, Bissouma, March - Mac Allister - Maupay, Trossard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.13 - 3.01 - 2.69
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Leicester City - Manchester City  (sobota 16:00)
Dva celky se shodným bodovým ziskem, avšak naprosto odlišným skóre, se střetnou v sobotu odpoledne v Leicesteru. Domácí celek přivítá Citizens, kteří po nezdaru v prvním kole předvedli skvostné výkony.

Pro poslední vzájemný zápas nemusíme jít daleko. Tito dva soupeři se totiž před měsícem střetli o Community Shield, úspěšnější byl překvapivě celek ze střední Anglie. O zisku jeho trofeje rozhodl v samotném závěru z penalty někdejší hráč soupeře Iheanacho. Předtím se v několika zápasech dařilo vyhrávat hostujícím celkům, Leicester loni v září vyplenil hřiště svého soka pěti brankami, avšak v dubnu nezvládl domácí utkání.

Foxes do nového ročníku Premier League vstoupili vítězstvím nad Wolves, v dalším kole ovšem jednoznačně prohráli s West Hamem. Náladu před tímto šlágrem si spravili před reprezentační pauzou v Norwichi, kde uspěli 1:2 po trefách Vardyho a Albrightona. Za domácí srovnával Pukki, druhý vyrovnávací gól McLeana neplatil pro ofsajd.

"Těšíme se na období, které nás čeká. Počínaje Manchesterem City je před námi řada dobrých zápasů. Všichni víme, že tohle bude těžký zápas, jelikož Citizens jsou skvělým mužstvem. Mají dobrou sestavu, kterou v létě ještě vylepšili. Bude to opravdu náročné, ale na takovéto zápasy se vždy těšíte. Hrajeme doma, s fanoušky, takže snad jim dáme pořádně zabrat a získáme slušný výsledek. Třeba takový, jako v Community Shieldu. Oproti němu bude v našem týmu pár změn, ale výhra nad takovým týmem pomohla našemu sebevědomí," burcuje záložník Marc Albrighton.

Citizens se po neúspěchu v superpoháru protrápili i úvodním kolem, v němž si odvezli porážku ze hřiště Tottenhamu. Pak ale ve dvou domácích zápasech zazářili a shodným výsledkem 5:0 smetli Norwich i Arsenal. Proti Gunners se už v úvodu prosadili Gündogan s Torresem, po Xhakově vyloučení před pauzou navyšoval Jesus a po návratu ze šaten skóre už jen symbolicky upravovali Rodri a Torres.

Domácí mužstvo nemůže pro utkání počítat se zraněnými Fofanou, Justinem, Mendym a Pereirou, disciplinární trest do hry nepustí Péreze a v ohrožení je navíc i start Bertranda, Evanse a Vestergaarda. Na manchesterské straně do zápasu nezasáhnou Ederson a Jesus, kteří byli od FIFA potrestáni za neúčast na srazu brazilské reprezentace. Kvůli potížím se zákonem nenaskočí ani Mendy, zdravotní indispozice přinutí hru jen sledovat Delapa se Steffeneem a možná i Laporteho.

Šlágr kola na King Power Stadium začíná v sobotu v 16 hodin, jeho hlavním sudím bude Paul Tierney.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Amartey, Vestergaard - Söyüncü - Castagne, Tielemans, Ndidi, Thomas - Maddison - Vardy, Barnes
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Carson - Walker, Laporte, Dias, Cancelo - Gündogan, Rodri, Silva - Mahrez, Torres, Grealish
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.56 - 4.04 - 1.67
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Manchester United - Newcastle United  (sobota 16:00)
Fotbalisté Manchesteru United se utkají v utkání čtvrtého kola Premier League s Newcastlem United. Domácí celek je po třech duelech třetí se sedmi body, hosté začali o dost hůře a na kontě mají pouze bod.

Čerstvý nejúspěšnější střelec v reprezentačních zápasech všech dob Cristiano Ronaldo je připraven na svůj druhý debut v dresu Manchesteru United. V prvním případě z toho tehdy byla nad Old Trafford výhra 4:0 vedoucí ke třem ligovým titulům v řadě, triumfu v Lize mistrů a 84 brankám ve 196 utkáních Premier League, z nichž více než třetina byla trefami vítěznými.

Jen málo fanoušků ale očekává podobně úchvatná čísla, kterých Ronaldo v dresu United dosáhl mezi lety 2003 a 2009. Na druhou stranu se zdá, že věk pro tohoto hráče není žádný limit. Od chvíle, kdy v únoru 2015 oslavil 30. narozeniny, se totiž podílel včetně reprezentace ve 357 soutěžních duelech na 394 brankách, což představuje průměr 1,10 na zápas.

Manchester bude usilovat o dvě domácí ligové výhry v řadě rozdílem tří a více branek, což se mu povedlo naposledy v sezóně 2011/12. Pokud se to podaří, pro Newcastle United to bude znamenat jeden z nejhorších vstupů do nového ročníku po prvních čtyřech duelech. V případě porážky o šest a více branek se hosté klidně mohou po víkendu ocitnout i na posledním místě.

Takovým rozdílem skutečně Newcastle jednou na Old Trafford prohrál. Bylo to v lednu 2008 a Ronaldo v tomto klání zaznamenal svůj dosud jediný hattrick v Premier League při výhře svého týmu 6:0. Newcastle nikdy od konce druhé světové války vyšším rozdílem na půdě United neprohrál a velké šance na úspěch Magpies nemají ani teď. Z posledních 22 venkovních vystoupení proti celkům, které byly před daným kolem na prvních třech místech, jich totiž prohráli hned 21, pouze jedinkrát vyhráli.

Poslední vzájemný zápas se odehrál letos v únoru a Manchester na domácí půdě vyhrál 3:1. Za Rudé ďábly se trefili Rashford, James a Fernandes, za Newcastle Saint-Maximin. V každém z předchozích sedmi vzájemných ligových duelů hraných v měsíci září padly minimálně tři branky.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Wan-Bissaka, Varane, Maguire, Shaw - Matic, Pogba - Lingard, Fernandes, Sancho - Greenwood.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Woodman - Schär, Lascelles, Fernández - Murphy, Willock, Hayden, Almirón, Ritchie- Saint-Maximin, Joelinton.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.19 - 7.81 - 16.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Southampton FC - West Ham United  (sobota 16:00)
Na skvělé druhé příčce tabulky je po třech kolech Premier League West Ham. Nyní jej čeká zkouška patřící mezi ty jednodušší, míří totiž na hřiště Southamptonu, který zatím získal pouhé dva body.

Saints na úvod ligové sezony nestačili na Everton, poté ovšem dokázali získat alespoň dvě docela cenné remízy. Doma totiž vybojovali bod proti Manchesteru United, před reprezentační pauzou neodjížděli s prázdnou ani z Newcastlu. Tam po bezbrankové první půli otevřel skóre domácí Wilson, ovšem srovnat dokázal Elyounoussi. V nastavení vrátil Magpies vedení Saint-Maximin, z penalty ale upravil na konečných 2:2 Ward-Prowse.

Los Hammers v prvních kolech se dá označit jako průměrný, v zápasech pak padalo opravdu hodně gólů. Po úspěšné přestřelce v Newcastlu a domácím jednoznačném vítězství nad Leicesterem přišla na závěr srpnového programu první ztráta. Kladiváři proti Crystal Palace dvakrát ztratili vedení, na trefy Fornalse i Antonia totiž odpověděl Gallagher. I tak jsou ale co do skóre nejlepší z celé řady sedmibodových týmů, v tabulce koukají na záda jen Tottenhamu.

Vzájemné střety jsou v poslední době jednoznačnou doménou West Hamu. Ten už sedmkrát v řadě neprohrál, šest z těchto zápasů navíc bylo vítězných. Jediná remíza přišla loni po Vánocích, v květnovém posledním kole si ale Hammers zajistili účast v Evropské lize díky vítězství 3:0. Hlavní hvězdou tohoto duelu byl Fornals, který vedle dvou svých branek asistoval ještě na tu třetí Riceovu.

Na straně domácích doplnil na marodce Armstronga a Smallbonea zraněný Walcott a pozitivně testovaný Long, West Ham by mohl poprvé v této sezoně změnit základní jedenáctku, pokud by naskočila některá z posil v podobě Vlašiće nebo Krále. Zouma zůstane mimo hru, stejně jako možná lehce zdravotně indisponovaný Masuaku.

Začátek zápasu na St. Mary’s Stadium je naplánován stejně jako řada dalších na sobotní čtvrtou hodinu odpolední, hlavním sudím bude David Coote.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Livramento, Stephens, Salisu, Walker-Peters - Ward-Prowse, Romeu - Elyounoussi, Djenepo - Adams, Armstrong
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Coufal, Dawson, Ogbonna, Cresswell - Rice, Souček - Bowen, Fornals, Benrahma - Antonio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.09 - 3.55 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Watford FC - Wolverhampton Wanderers  (sobota 16:00)
Fotbalisté Watfordu hostí ve čtvrtém kole Premier League Wolverhampton Wanderers. Domácí jsou díky výhře z prvního kola dvanáctí, Wolves zatím bez bodu na osmnáctém místě.

Watford v létě významně obměnil kádr, přičemž fotbalisté, kteří klub opustili, za něj předtím odehráli v součtu 800 utkání. Klíčovou v boji o záchranu bude pro nováčka soutěže jeho domácí forma, která zatím vypadá nadějně. Výhra z úvodního kola nad Aston Villou 3:2 byla totiž už desátým ligovým domácím vítězným utkání Watfordu v řadě, což představuje jeho historicky nejlepší sérii. V těchto deseti ligových kláních dokázal Watford udržet osm čistých kont.

Wolverhampton Wanderers neprožívá zrovna povedený vstup do nové sezóny. Navzdory tomu, že své soupeře pokaždé přestřílel, má na svém kontě dosud jen tři prohry 0:1. Wolves vyprodukovali v průměru devatenáct střel na zápas, což je třetí nejvyšší počet ze všech týmů v lize. Pokud hosté prohrají, vyrovnají svůj nejhorší historický výkon v počtu proher v PL v řadě.

Poslední vzájemný duel skončil výhrou Watfordu 2:1.
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Bachmann - Cathcart, Troost-Ekong, Kabasele, Masina - Sissoko, Etebo, Kucka - Sarr, King, Dennis.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Kilman, Caody, Saiss - Semedo, Néves, Moutinho, Marcal - Trincao, Silva, Traoré.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.62 - 3.20 - 2.29
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Chelsea FC - Aston Villa  (sobota 18:30)
Fotbalisté Chelsea se ve čtvrtém kole Premier League utkají s Aston Villou. Blues jsou díky dvěma výhrám a jedné remíze zatím na čtvrtém místě, Villans mají o výhru méně a jsou jedenáctí.

O ligový titul bojující Chelsea se může stát teprve druhým týmem po Manchesteru United, který dokáže v historii Premier League vyhrát 600 utkání. A šanci rozhodně má, jelikož z předchozích šesti domácích vzájemných klání jich vyhrála hned pět.

Od nástupu kouče Thomase Tuchela získala Chelsea v lize více bodů než všechny ostatní týmy s výjimkou Manchesteru City. V devíti ze třinácti vítězných případů udržela i čisté konto, ale nesmíme zapomínat ani na to, že jednu ze tří porážek utrpěla právě proti Aston Ville. Romelu Lukaku si během reprezentační pauzy připsal ve stém startu v dresu Belgie svůj 67. gól a proti Aston Ville se dokázal prosadit v každém z předchozích pěti ligových utkání, takže na něj bude trenér určitě spoléhat.

Obměnná Villa kouče Deana Smithe začala nový ročník poněkud nevýrazně, ale její fanoušci stále věří, že se letos bude bojovat o poháry. Naději na překvapení v tomto duelu jim dodává i fakt, že dvě z předchozích tří výher Aston Villa vybojovala v roli outsidera. Na druhou stranu trenér Smith ještě s žádným svým týmem neudržel v souboji s Chelsea čisté konto.

Villans se ale už ve čtyřech venkovních ligových utkáních dokázali sami trefit minimálně dvakrát. Konkrétně v Londýně vyhráli tři z posledních šesti zápasů, což představuje stejný počet výher jako v předešlých 29 vystoupeních v hlavním městě. Danny Ings se v každém z dosavadních duelů v dresu Villy podílel na jedné trefě, takže bude pro Chelsea velmi důležité jej uhlídat.

Minulý vzájemný zápas vyhrála Aston Villa letos v květnu 2:1. Za domácí se trefili Bertrand Traore a Anwar El Ghazi, za hosty Ben Chilwell, Wernerova branka kvůli ofsajdu neplatila. Aston Villa tak sice v minulém vzájemném měření sil uspěla, ale dvakrát v řadě Chelsea v ligovém klání porazila naposledy v roce 1993.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Mendy - Chalobah, Christensen, Rüdiger - Azpilicueta, Kovacic, Jorginho, Chilwell - Havertz, Mount - Lukaku.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Steer - Cash, Ngoyo, Mings, Targett - McGinn, Luiz, Ramsey - Young, Ings, El Ghazi.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 5.35 - 9.93
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Tottenham Hotspur33003:09
2.West Ham United321010:57
3.Manchester United32107:27
4.Chelsea FC32106:17
 Liverpool FC32106:17
6.Everton FC32107:37
7.Manchester City320110:16
8.Brighton & Hove Albion32014:36
9.Leicester City32014:56
10.Brentford FC31203:15
11.Aston Villa31115:44
12.Watford FC31023:53
13.Southampton FC30214:62
14.Crystal Palace30212:52
15.Leeds United30214:82
16.Burnley FC30122:51
17.Newcastle United30124:81
18.Wolverhampton Wanderers30030:30
19.Norwich City30031:100
20.Arsenal FC30030:90

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (684)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele