Premier League - souhrn 26. kola

14.02.2020, 23:00, aktualizováno 17.02.2020, 22:56
Komentáře a souhrny
Liverpool potvrdil suverenitu, tentokrát vyhrál na půdě Norwiche. Leicester se tentokrát gólově neprosadil a z Molineux Stadium si odvezl bod za bezbrankovou remízu. Tottenham přestřílel Aston Villu a tři body konečně získal také Arsenal, Chelsea padla s Manchesterem United...

Chelsea FC - Manchester United 0:2

17.02.2020 21:00

Góly: 45. Anthony Martial, 66. Harry Maguire

Manchester United porazil Chelsea i podruhé v sezóně a zase o něco víc zamotal situaci v boji o evropské poháry. Domácí sice podobně jako hosté rozvlnili síť v bráně dvakrát, jenže doplatili na rozhodnutí videorozhodčího. Chelsea zůstává v tabulce čtvrtá, ale již jen s tříbodovým náskokem na sedmé United.

Po více než čtrnáctidenní pauze bez fotbalu učinil manažer Lampard v sestavě Blues tři změny. V záloze se místo Mounta proháněl Kovačić a útočný trojzubec vytvořili vedle Pedra také Willian s Batshuayiem. Zraněný střelec Abraham pozoroval zápas pouze jako divák.

Red Devils ve svém posledním soutěžním představení pouze remizovali s Wolverhamptonem. O skalp Chelsea se měl nově postarat stoper Baily, jenž zastoupil Lindelöfa, a středopolaři Matić s Williamsem, kteří tentokrát dostali šanci před Matou a Pereirou.

Jako první byl blízko přesnému zásahu obránce domácích James, jenž v šesté minutě vyslal z hranice pokutového území tvrdou křižnou ránu po zemi, po níž se brankář De Gea natahoval marně, k jeho štěstí však míč prosvištěl kolem tyče do zámezí. Z podobné pozice, avšak levou nohou, pálil téměř stejně nepřesně o tři minuty později Willian. O pár chvil později museli Blues poprvé střídat, neboť zranění nedovolilo pokračovat ve hře Kantému, a tak na trávník rychle naskočil Mount.

Také další šanci ve 25. minutě si vypracovala Chelsea. Kovačić se na levé straně dostal za obranu United a ve vápně našel zcela volného Batshuayie, jenže ten trestuhodně netrefil bránu. Deset minut poté si chtěl Willian vymodlit penaltu, ale pro jeho naivní skok neměl rozhodčí Taylor pochopení a brazilskému fotbalistovi udělil žlutou kartu za simulování. Z následné akce Manchesteru potvrdil Martial své dosavadní trápení a nepovedenou střelou celou příležitost zazdil.

Nicméně ještě před přestávkou ukončil Martial svůj půst, když si naskočil na centr Wan-Bissaky a přesnou hlavičkou poslal do té doby nevýrazné rudé ďábly do vedení. V dlouhém nastavení mohl odpovědět Batshuayi, avšak po příhrávce od Pedra se dostal do ostrého úhlu a De Geu nezaměstnal. Do kabin se tak šlo za překvapivého stavu 0:1.

Do druhé půle nastoupil na straně domácích Zouma a Lampardovi se za důvěru odvděčil po deseti minutách pobytu na hřišti, kdy se prosadil po rohovém kopu. Radost na Stamford Bridge ale zarazil videorozhodčí, jenž odhalil Azpilicuetovo nedovolené přistrčení Williamse a hosté tak zůstali ve vedení. To navíc málem navýšili v 64. minutě, kdy Fernandes z přímého kopu trefil tyč svatyně Blues.

Dvě minuty poté už však bylo na straně Red Devils veseleji. Fernandes potvrdil skvělou kopací techniku a od rohového praporku našel hlavu Maguiera, jenž  se trefil k tyči mimo dosah gólmana Caballera. V 77. minutě se na stranu Manchesteru zase postavila technologie VAR. Střídající Giroud totiž po centru od Mounta překonal hlavičkou De Geu, jenže se nacházel v nepatrném ofsajdu, tutíž jeho radost byla zbytečná.

Blues zkrátka neměli štěstí, což v 89. minutě potvrdil Mount, jenž ze standardní situace vyslal krásný pokus, který však skončil na tyči. V nastavení si málem první přesný zásah za rudé ďábly připsal Ighalo. Nakonec se neprosadil, přesto mohl po závěrečném hvizdu se spoluhráči slavit.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Newcastle United 4:0

16.02.2020 17:30

Góly: 54. Pierre-Emerick Aubameyang, 57. Nicolas Pépé, 90. Mesut Özil, 90+5. Alexandre Lacazette

Přestože se nálada hráčů i příznivců Arsenalu v posledních měsících s nástupem Mikela Artety výrazně zlepšila, výsledky se stále nedostavovaly. Teprve nyní po zimní přestávce se londýnskému klubu skutečně podařilo dosáhnout suverénního triumfu potřebného k nabrání sebevědomí, což debaklem 4:0 odnesl na Emirates Stadium Newcastle.

Mikel Arteta poněkud překvapivě postavil do základní jedenáctky jak Daniho Ceballose, tak mladého útočníka Eddieho Nketiaha, ovšem s výkonem svých svěřenců v první půli rozhodně nemohl být spokojen. "Kanonýři" se dlouho marně probíjeli přes hluboký defenzivní blok soupeře a po úvodním náporu dokonce přepustili herní iniciativu soupeři. Newcastle hrozil především skrze přímočaré výpady Saint-Maximina s Almirónem a také ze standardních situací, ovšem vyjma tečované rány Seana Longstaffa a nepovedené koncovky Joelintona nebyl Bernd Leno ve větším ohrožení.

Domácí se probudili k životu až po půlhodině hry a zasypali branku Martina Dúbravky střelami, avšak z většiny nepřesnými či neškodnými. Nejblíže měli k překonání slovenského brankáře Aubameyang s Nketiahem, ale ani jeden z nich nedokázal zamířit dostatečně přesně a Dúbravka míč vždy bezpečně sbalil do náruče. Do kabin se tak v poločase po právu odcházelo za bezbrankového stavu.

To druhá pětačtyřicetiminutovka se Arsenalu vydařila mnohem lépe. Bezprostředně po změně stran mohl domácí poslat do vedení Eddie Nketiah, jenž se dostal do zakončení z hloubi šestnáctky po dobré práci Özila s Pépém, jenže v mírném záklonu nasměroval míč jen do břevna. Gunners však tato neproměněná tutovka mrzet nemusela, neboť jen chvíli nato se průlomu skóre přece jen dočkali. Strůjcem gólové akce byl opět Nicolas Pépé, jenž z pravé strany ideálním pasem našel na zadní tyči číhajícího Aubameyanga a gabonský forvard výtečnou hlavičkou nedal Dúbravkovi šanci zasáhnout.

Pouhé tři minuty nato bylo pro rozjeté "Kanonýry" ještě lépe. Bukayo Saka si brilantně poradil s dvojicí bránících hráčů, nasadil Valentinu Lazarovi "jesličky" a našel v pokutovém území volného Pépého, pro nějž nebyl problém uklidit míč do sítě. Opaření hosté se ještě mohli vrátit do zápasu díky neúnavnému Saint-Maximinovi, ale jeho utěšená rána zdálky skončila jen na Lenově levé tyči.

Arsenal tak utkání bezpečně dohrál s míčem na kopačkách a odevzdanému soupeři nadělil v samém závěru ještě o dva góly více. Nejprve Mesut Özil vyšperkoval svůj povedený výkon, když sám celou gólovou akci nastartoval a po pobídce střídajícího Lacazetta ji i zakončil, byť bylo zapotřebí nepovedeného Dúbravkova zákroku, aby míč skutečně zapadl za brankovou čáru. Na sklonku nastavení se pak dočkal i sám Lacazette, jemuž se sice po další kvalitní pobídce od Pépého zakončení hrubě nepodařilo, neboť ve snaze vystřelit trefil sám sebe, ovšem míč i tak zamířil neomylně mimo Dúbravkův dosah a francouzský útočník si mohl úlevně vychutnat gólovou radost poprvé od prosince loňského roku.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Tottenham Hotspur 2:3

16.02.2020 15:00

Góly: 9. Toby Alderweireld (vl.), 53. Björn Engels - 27. Toby Alderweireld, 45+2. Heung-min Son, 90+4. Heung-min Son

Tottenham v rámci šestadvacátého kola anglické Premier League porazil Aston Villu na jejím stadionu 3:2. Spurs výhru zajistil jednou brankou Alderweireld a dvěma Son. První jmenovaný si však stihl dát i vlastní gól, domácí účet doplnil Engels.

Jako první se poměrně překvapivě dostali do šance hráči Aston Villy a hned z toho byla branka. Na druhou stranu je ale třeba podotknout, že soupeř jim tuto trefu doslova daroval. El Ghazi si zpracoval Reinův nákop a přes Daviese se dostal až k centru. V šestnáctce se vůbec nedomluvili Hugo Lloris a Toby Alderweireld, jenž nešťastně uklidil míč do vlastní sítě.

O deset minut později znovu zahrozil domácí celek. Grealish si pohrál s Alderweireldem, namířil si to až do vápna a nahrál Luizovi, jehož střelu v poslední možný okamžik tečoval nad branku Davies.

Ve 27. minutě bylo vyrovnáno. Hosté se prosadili po rohovém kopu. Balon se díky několika šťastným odrazům dostal k Tobymu Alderweireldovi, který jej z otočky nekompromisně pověsil pod horní tyč branky Pepeho Reiny.

Už to vypadalo, že týmy půjdou do šaten za nerozhodného stavu, když sudí po poradě s videem odpískal pokutový kop. Son Heung-min sice penaltu neproměnil, Reina ale vyrazil míč pouze před sebe a z dorážky už se korejský šikula nezmýlil.

Ve druhém poločase však uběhlo jen pár minut a domácí celek srovnal na 2:2. Alderweireld si vybral další slabší moment při bránění, když ve vzduchu při rohovém kopu neuhlídal Björna Engelse, který zakončil hlavou k tyči Llorisovy branky.

V 62. minutě podržel domácí celek gólman Reina. Son se zbavil svého strážce a prudkou ranou pořádně protáhl španělského matadora v brance Villans.

Schylovalo se ke konci zápasu a už to vypadalo na remízu. V 94. minutě doposud skvělé hrající Engels předvedl velkou chybu, když nezpracoval Sánchezův pas, a nabídl tak samostatný únik Sonovi, který si tentokráte s překonáním Reiny věděl rady.

Tottenham výhra vrátila zpět na pátou příčku před Sheffield, Aston Villa je sedmnáctá a čeká ji tuhý boj o záchranu.

Více informací k zápasu

Norwich City - Liverpool FC 0:1

15.02.2020 18:30

Góly: 78. Sadio Mané

Nebyl to po zimní přestávce vůbec přesvědčivý výkon, přesto hráči Liverpoolu zapsali do tabulky další tři body. Dlouho se přitom v Norwichi nemohli prosadit, až patnáct minut před koncem rozhodl jediným gólem střídající Mané.

Reds v první půli soupeře zatlačili, prakticky mu nepůjčovali míč a nepouštěli jej za půlku. Přesto největší šanci úvodní pětačtyřicetiminutovky měli domácí. Na dlouhý balón za obranu si naběhl Rupp, jenž tváří v tvář brankáři zazmatkoval a přihrával ještě míč Pukkimu. To Alisson přečetl a nebezpečí zažehnal.

Po necelé hodině hry se musel pořádně činit i jeho protějšek Krul, který horko těžko vyrazil Keïtovu střelu nad břevno. Ještě lepší zákroky předvedl zanedlouho, když nejprve lapil Salahovu ránu a poté i dorážku Keïty z bezprostřední blízkosti. Na druhé straně unikl Duda, který předložil Tetteyovi, jehož pokus skončil na tyči.

Gólu se tak jako první dočkali Liverpoolští. Hendersonův pas z hloubi pole si velmi šikovně zpracoval Sadio Mané, jenž navíc zaskočil bránícího hráče tím, že si nenavedl míč na střed, ale rovnou vystřelil na bližší tyč. Proti tomu byl Krul marný a musel lovit balón ze sítě.

Firminovi se asi pět minut před koncem naskytla příležitost vedení zdvojnásobit, z malého vápna ale napálil míč vysoko nad brankovou konstrukci. I tak jeho tým zůstává suverénně na čele tabulky, naopak Canaries budou mít co dělat, aby dohnali sedmibodovou ztrátu na záchranu.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Burnley FC 1:2

15.02.2020 13:30

Góly: 18. Danny Ings - 2. Ashley Westwood, 60. Matěj Vydra

Při dlouhodobé absenci Ashleyho Barnese a brzkém zranění Chrise Wooda dostal Matěj Vydra jedinečnou šanci naskočit do zápasu se Southamptonem a beze zbytku této příležitosti využil, aby do něj Sean Dyche vložil důvěru i v dalších kolech. Český útočník se totiž parádní individuální akcí postaral o vítězný gól svého týmu, který tak slaví již třetí vítězství z posledních čtyř kol a stoupá tabulkou vzhůru.

To Saints naopak po vlastním vzestupu ze sestupového pásma do klidného středu tabulky znovu klopýtli a jen potvrdili, že nejhorší výkony podávají paradoxně před vlastními fanoušky. Nikdo z celků Premier League nemá horší domácí bilanci než Southampton na St. Mary’s se ziskem pouhých jedenácti bodů z dosavadních třinácti domácích zápasů v této sezoně.

Větrné a deštivé počasí k fotbalové kráse rozhodně nepřispělo, ovšem sehrálo svůj podíl u brzkého průlomu skóre. Zdánlivě neškodný rohový kop Ashleyho Westwooda hrubě neodhadl Danny Ings, jenž místo odkopu do bezpečí mylně ustupoval v domnění, že míč míří do zámezí. Místo toho Westwoodův nízký centr propadl až do brány, kde jej zkoprněli brankář McCarthy nestihl zastavit před brankovou čarou a Burnley se zničehonic ujalo vedení.

Ings však své zaváhání sotva čtvrthodinu nato náležitě napravil. Nejlepší střelec Southamptonu se ve skrumáži těl na hranici pokutového území zmocnil míče, posunul si jej doprava a tvrdou ranou na přední tyč nedal Nicku Popeovi šanci zasáhnout. Pro anglického forvarda šlo již o osmnáctou trefu napříč všemi soutěžemi. Když vzápětí z trávníku odkulhal Chris Wood kvůli svalovému zranění, zdálo se, že karta se obrací a na koni budou Saints. Woodův náhradník Matěj Vydra se však v druhé půli postaral o pravý opak.

Jednoduchá hra Burnley plná přímočarých nákopů neklidnému počasí svědčila lépe než trpělivější snaha domácích o postupnou rozehrávku, a tak se na přelomu hodiny hosté podruhé v zápase ujali vedení. Hendrickův vzdušný pas našel před šestnáctkou Vydru, jenž si jej umně zpracoval na prsou, posunul si jej okolo bránícího Vestergaarda a nekompromisní ranou pod břevno uklidil skákající míč do sítě. Vydra se tak v anglické nejvyšší soutěži prosadil poprvé po více než dvou letech.

Podruhé se již Southamptonu vrátit do zápasu nepodařilo, neboť stoperská dvojice soupeře Mee-Tarkowski si dokázala poradit se vším, co na ni hráči Saints vrhnuli, a Nick Pope tak musel poprvé zasahovat až v samém nastavení proti pokusu Hojbjerga. Burnley tak výhrou 2:1 poskočilo na desáté místo, zatímco Saints jsou třináctí.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Leicester City 0:0

14.02.2020 21:00

Góly: -

Dvě příjemná překvapení letošního ročníku Premier League na sebe narazila v jediném pátečním duelu do dvou víkendů rozloženého 26. kola. Wolves nedokázali využít dvacetiminutové přesilovky a s Leicesterem se rozešli bez branek.

Už po deseti minutách hry přišla obrovská šance pro domácího Coadyho. Ten utíkal sám na Schmeichela, jenže ne moc rychle a do zakončení mu sáhl obránce. Na opačném konci hřiště bylo rušno po čtvrtině zápasu. Po Maddisonově centru se musel pořádně činit Patrício.

Závěr první půle patřil Vlkům. Jonny přesným centrem našel hlavičku Raúla Jiméneze, jemuž se ale zakončení krajně nepovedlo a poslal míč daleko od brány. Mnohem přesněji hlavičkoval po rohovém kopu Willy Boly, jenže jeho trefa nebyla uznána pro předcházející ofsajd.

Nedlouho po návratu ze šaten Pereira pěkně obešel Jonnyho a zprava postupoval do vápna, jeho rána z úhlu ale postrádala přesnosti. Další větší vzrušení přišlo až v šestasedmdesáté minutě. Se žlutou kartou hrající Choudhury v držení míče zakopl a následně poslal k zemi i Jiméneze. Po druhém karetním trestu se musel poroučet do šaten.

To mohl záhy potrestat Jiménez, jenž ovšem ani tentokrát nedokázal usměrnit svou hlavičku tam, kam by měl. Čerstvý Moutinho to poté zkusil zpoza vápna, bránu ale o několik centimetrů minul. A jelikož Jiménezovi se opravdu nedařilo a mimo prostor tří tyčí poslal i svou další hlavičku v nastavení, skončilo utkání bezbrankovou remízou.

Více informací k zápasu

Sheffield United - AFC Bournemouth 2:1

09.02.2020 15:00

Góly: 45+2. Billy Sharp, 84. John Lundstram - 13. Callum Wilson

Sheffield United využil neúplného programu 26. kola a dostal se alespoň na nějaký čas na páté místo v tabulce. V nedělním klání totiž přemohl o záchranu hrající Bournemouth. Utkání se přitom pro domácí zprvu nevyvíjelo dobře, avšak díky dvěma přesným zásahům zůstaly všechny body na Bramall Lane.

Po úvodním oťukávání se jako první dostal do zakončení hostující Aké, jenž v sedmé minutě po rohovém kopu hlavičkoval nepřesně. Podobně si za další tři minuty počínal jeho spoluhráč Callum Wilson. Ve třinácté minutě už však bylo u Cherries veselo. Po pohledné kombinaci a finální přihrávce Rica střílel Harry Wilson jen do bránícího protihráče, ovšem jeho jmenovec Callum se následně zblízka nemýlil a střelou pod břevno otevřel skóre.

Blades mohli srovnat o tři minuty později. Fleck hledal na zadní tyči Sharpa, který ale trefil jen boční síť. Další šanci domácích měl ve 30. minutě O'Donnell, jenž přestřelil. Čtyři minutu nato už musel zasahovat brankář Bournemouthu Ramsdale, a to proti pokusu McBurnieho, který tečoval pobídku od Baldocka. Ve 44. minutě měl Ramsdale štěstí, když Norwoodovu ránu tečoval Aké jen těsně vedle tyče. V nastavení první půle to byl však sám gólman hostů, který nepovedeným vyboxováním míče vytvořil závar v pokutovém území, po němž nakonec docílil branky Sharp - 1:1.

Čtyři minuty po změně stran byl v akci opět Sharp, tentokrát ovšem na Ramsdalea nevyzrál. Z následného rohového kopu zakončil hlavou nepřesně Berge. Cherries se na druhé straně zmohli pouze na nepovedené střely Smitha a Akého. V 71. minutě ale mohl hostům vrátit náskok Fraser, jenže po prodloužení od Calluma Wilsona zneškodnil jeho zakončení brankář Henderson.

Rozhodující moment zápasu tak přišel v 84. minutě. Střídající Mousset posunul míč na Lundstrama, který pohotově zakončil po zemi mimo Ramsdaleův dosah. Sheffield United si pak těsný náskok celkem v poklidu hlídal až do konce.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Watford FC 1:1

08.02.2020 18:30

Góly: 78. Adrian Mariappa (vl.) - 19. Abdoulaye Doucouré

Záchranářská bitva v Premier League mezi Brightonem a Watfordem dopadla nakonec remízou, kterou domácí urvali až díky vyrovnávacímu vlastenci, jenž si na své konto připsal nešťastník Adrian Mariappa. Hosté vedli na jihu Anglie už po prvním poločase zásluhou Abdoulayeho Doucourého, těsný náskok se jim ale až do konce nepodařilo udržet.

Především svěřenci Nigela Pearsona si potřebovali spravit chuť po třech porážkách v řadě napříč všemi soutěžemi. Třeba před týdnem přitom všechny body ztratili s Evertonem, ačkoli si proti němu vytvořili již dvougólový odstup. I teď měli utkání rozehrané dobře, nakonec ale vytěžili pouze plichtu. Oba celky tak po tomto rezultátu zůstaly v tabulce na svém.

Mužstvo manažera Grahama Pottera v uplynulých deseti ligových zápasech slavilo vítězství jen v jednom případě, a to na konci prosince v duelu s Bournemouthem, a rozhodně si brousilo zuby na další tříbodový výsledek právě proti nynějšímu papírově přívětivějšímu sokovi. Bylo však ve finále velmi rádo, že vydolovalo aspoň nějaký částečný úspěch.

Vůbec první střelecký pokus mezi tři tyče vyslal domácí forvard Murray, s jeho hlavičkou si však stačil poradit gólman Foster. Naopak na druhé straně se hosté radovali z proměnění své vůbec první šance utkání. Capoue vybojoval míč ve středu pole pro Doucourého, ten přeběhl třetinu hřiště, narovnal si balón na pravačkou a hbitou střelu umístil ke vzdálenější tyči.

The Seagulls nepůsobili na hrací ploše dojmem, že by chtěli okamžitě s negativním stavem něco udělat, a měli docela problém prosadit se vůči dobře organizovanému soupeři. Ve 26. minutě se se svým zakončením neosvědčil Mooy, který zacílil mimo, lepší mušku nevyprodukovali v závěru půle ani jeho spoluhráči Murray spolu s Trossardem.

Obrázek hry se ve druhé pětačtyřicetiminutovce nikterak nezměnil. Watfordu současná situace vyhovovala, a tak se směrem dopředu nijak vehementně nehnal, naopak Brighton i nadále marně hledal cestu za vyrovnáním. V 69. minutě se snažil hlavičkou překonat Fostera slušně naskakující Dunk, jenomže v koncovce nenašel potřebný klid a mířil mimo.

Rozhodující okamžik přišel na řadu až o devět minut později. Mooy unikl po pravé straně, svou prudkou přihrávkou se snažil najít na hranici brankového území někoho ze svých nabíhajících kolegů, nakonec však ani nemusel, neboť vracející se Mariappa usměrnil merunu na zadní tyčce do vlastní sítě. V závěru ještě chtěl skórovat Trossard, jenže pálil nepřesně.

Více informací k zápasu

Everton FC - Crystal Palace 3:1

08.02.2020 13:30

Góly: 18. Bernard, 59. Richarlison, 88. Dominic Calvert-Lewin - 51. Christian Benteke

Fotbalisté Evertonu ve 26. kole Premier League porazili na domácím stadionu 3:1 Crystal Palace a přeskočili v tabulce Manchester United, který však má zápas k dobru. Za domácí skórovali Bernard, Richarlison a Dominic Calvert-Lewin, za hosty na 1:1 srovnával Christian Benteke.

K první šanci zápasu se ve třinácté minutě jako první dostali fotbalisté hostujícího celku. Ke střele se dostal Patrick van Aanholt, který pálil opravdu nebezpečně. Rána navíc byla tečovaná, ale nakonec skončila jen na bližší tyči.

O pět minut později už však šel Everton do vedení. Theo Walcott se po přihrávce spoluhráče šikovně uvolnil a z pravé strany odcentroval. Ve vápnu tak našel úplně volného Bernarda, který sebejistě překonal Vicenta Guaitu volejem.

Na další zajímavější momenty si fanoušci museli počkat až do druhého poločasu. Ve 48. minutě to Crystal Palace t udělal parádně, chybělo jen pořádné zakončení. Wilfriedu Zahovi se totiž vůbec nepovedl volej, kterou stihl vyrazil Jordan Pickford, i když se o zakončení ještě pokoušel James McArthur.

O tři minuty se hosté přeci jen dočkali srovnání. Na dlouhý míč Wilfrieda Zahy si dobře naběhl Christian Benteke, který zkusil překvapit Jordana Pickforda přízemní střelou. To se mu povedlo, protože domácí brankář nedokázal pokrýt ránu mezi jeho ruku a tělo.

Příliš dlouho však hostující kouč mít radost nemohl. V 57. minutě totiž Everton šel znovu do vedení. Richarlison se chopil míče na půlící čáře, odkud se bez větších problémů dostal až do vápna, kde výbornou technickou střelou ke vzdálenější tyči propálil Vicenta Guaitu.

Po chvíli mohli domácí přidat další gól. Richarlison přihrávkou našel Gylfiho Sigurdssona, který se sám dostal skrz tři bránící hráče a zakončil. Vicente Guaita však vytáhl výborný zákrok, kterým udržel svůj tým v zápase.

Definitivní tečku za zápasem Everton udělal v 88. minutě. Lucas Digne od rohového praporku odcentroval přesně na hlavu Richarlisona, který fantastickou hlavičkou trefil jen břevno. Dominic Calvert-Lewin však prokázal dobrou orientaci, protože míč bleskově dorazil do sítě.

Evertonu nyní patří sedmé místo se šestatřiceti body, Crystal Palace je čtrnáctý a má o šest bodů méně.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC26251061:1576
2.Manchester City25163665:2951
3.Leicester City26155654:2650
4.Chelsea FC26125943:3641
5.Tottenham Hotspur26117843:3440
6.Sheffield United26109728:2439
7.Manchester United26108838:2938
8.Wolverhampton Wanderers26812635:3236
9.Everton FC261061034:3836
10.Arsenal FC26713636:3434
11.Burnley FC261041230:3934
12.Southampton FC26941332:4831
13.Newcastle United26871124:4031
14.Crystal Palace26791023:3230
15.Brighton & Hove Albion26691131:3827
16.AFC Bournemouth26751426:4026
17.Aston Villa26741534:5025
18.West Ham United25661330:4324
19.Watford FC26591224:4024
20.Norwich City26461624:4818
Zbývající zápasy
19.02. 20:45Manchester City - West Ham United

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (692)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele