26. kolo
15.02.2020 13:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Burnley zvítězilo v Southamptonu, vítězný gól vstřelil Vydra

Při dlouhodobé absenci Ashleyho Barnese a brzkém zranění Chrise Wooda dostal Matěj Vydra jedinečnou šanci naskočit do zápasu se Southamptonem a beze zbytku této příležitosti využil, aby do něj Sean Dyche vložil důvěru i v dalších kolech. Český útočník se totiž parádní individuální akcí postaral o vítězný gól svého týmu, který tak slaví již třetí vítězství z posledních čtyř kol a stoupá tabulkou vzhůru.

To Saints naopak po vlastním vzestupu ze sestupového pásma do klidného středu tabulky znovu klopýtli a jen potvrdili, že nejhorší výkony podávají paradoxně před vlastními fanoušky. Nikdo z celků Premier League nemá horší domácí bilanci než Southampton na St. Mary’s se ziskem pouhých jedenácti bodů z dosavadních třinácti domácích zápasů v této sezoně.

Větrné a deštivé počasí k fotbalové kráse rozhodně nepřispělo, ovšem sehrálo svůj podíl u brzkého průlomu skóre. Zdánlivě neškodný rohový kop Ashleyho Westwooda hrubě neodhadl Danny Ings, jenž místo odkopu do bezpečí mylně ustupoval v domnění, že míč míří do zámezí. Místo toho Westwoodův nízký centr propadl až do brány, kde jej zkoprněli brankář McCarthy nestihl zastavit před brankovou čarou a Burnley se zničehonic ujalo vedení.

Ings však své zaváhání sotva čtvrthodinu nato náležitě napravil. Nejlepší střelec Southamptonu se ve skrumáži těl na hranici pokutového území zmocnil míče, posunul si jej doprava a tvrdou ranou na přední tyč nedal Nicku Popeovi šanci zasáhnout. Pro anglického forvarda šlo již o osmnáctou trefu napříč všemi soutěžemi. Když vzápětí z trávníku odkulhal Chris Wood kvůli svalovému zranění, zdálo se, že karta se obrací a na koni budou Saints. Woodův náhradník Matěj Vydra se však v druhé půli postaral o pravý opak.

Jednoduchá hra Burnley plná přímočarých nákopů neklidnému počasí svědčila lépe než trpělivější snaha domácích o postupnou rozehrávku, a tak se na přelomu hodiny hosté podruhé v zápase ujali vedení. Hendrickův vzdušný pas našel před šestnáctkou Vydru, jenž si jej umně zpracoval na prsou, posunul si jej okolo bránícího Vestergaarda a nekompromisní ranou pod břevno uklidil skákající míč do sítě. Vydra se tak v anglické nejvyšší soutěži prosadil poprvé po více než dvou letech.

Podruhé se již Southamptonu vrátit do zápasu nepodařilo, neboť stoperská dvojice soupeře Mee-Tarkowski si dokázala poradit se vším, co na ni hráči Saints vrhnuli, a Nick Pope tak musel poprvé zasahovat až v samém nastavení proti pokusu Hojbjerga. Burnley tak výhrou 2:1 poskočilo na desáté místo, zatímco Saints jsou třináctí.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vydra hovado!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele