26. kolo
16.02.2020 17:30 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal konečně zabral a doma rozstřílel Newcastle

Přestože se nálada hráčů i příznivců Arsenalu v posledních měsících s nástupem Mikela Artety výrazně zlepšila, výsledky se stále nedostavovaly. Teprve nyní po zimní přestávce se londýnskému klubu skutečně podařilo dosáhnout suverénního triumfu potřebného k nabrání sebevědomí, což debaklem 4:0 odnesl na Emirates Stadium Newcastle.

Mikel Arteta poněkud překvapivě postavil do základní jedenáctky jak Daniho Ceballose, tak mladého útočníka Eddieho Nketiaha, ovšem s výkonem svých svěřenců v první půli rozhodně nemohl být spokojen. "Kanonýři" se dlouho marně probíjeli přes hluboký defenzivní blok soupeře a po úvodním náporu dokonce přepustili herní iniciativu soupeři. Newcastle hrozil především skrze přímočaré výpady Saint-Maximina s Almirónem a také ze standardních situací, ovšem vyjma tečované rány Seana Longstaffa a nepovedené koncovky Joelintona nebyl Bernd Leno ve větším ohrožení.

Domácí se probudili k životu až po půlhodině hry a zasypali branku Martina Dúbravky střelami, avšak z většiny nepřesnými či neškodnými. Nejblíže měli k překonání slovenského brankáře Aubameyang s Nketiahem, ale ani jeden z nich nedokázal zamířit dostatečně přesně a Dúbravka míč vždy bezpečně sbalil do náruče. Do kabin se tak v poločase po právu odcházelo za bezbrankového stavu.

To druhá pětačtyřicetiminutovka se Arsenalu vydařila mnohem lépe. Bezprostředně po změně stran mohl domácí poslat do vedení Eddie Nketiah, jenž se dostal do zakončení z hloubi šestnáctky po dobré práci Özila s Pépém, jenže v mírném záklonu nasměroval míč jen do břevna. Gunners však tato neproměněná tutovka mrzet nemusela, neboť jen chvíli nato se průlomu skóre přece jen dočkali. Strůjcem gólové akce byl opět Nicolas Pépé, jenž z pravé strany ideálním pasem našel na zadní tyči číhajícího Aubameyanga a gabonský forvard výtečnou hlavičkou nedal Dúbravkovi šanci zasáhnout.

Pouhé tři minuty nato bylo pro rozjeté "Kanonýry" ještě lépe. Bukayo Saka si brilantně poradil s dvojicí bránících hráčů, nasadil Valentinu Lazarovi "jesličky" a našel v pokutovém území volného Pépého, pro nějž nebyl problém uklidit míč do sítě. Opaření hosté se ještě mohli vrátit do zápasu díky neúnavnému Saint-Maximinovi, ale jeho utěšená rána zdálky skončila jen na Lenově levé tyči.

Arsenal tak utkání bezpečně dohrál s míčem na kopačkách a odevzdanému soupeři nadělil v samém závěru ještě o dva góly více. Nejprve Mesut Özil vyšperkoval svůj povedený výkon, když sám celou gólovou akci nastartoval a po pobídce střídajícího Lacazetta ji i zakončil, byť bylo zapotřebí nepovedeného Dúbravkova zákroku, aby míč skutečně zapadl za brankovou čáru. Na sklonku nastavení se pak dočkal i sám Lacazette, jemuž se sice po další kvalitní pobídce od Pépého zakončení hrubě nepodařilo, neboť ve snaze vystřelit trefil sám sebe, ovšem míč i tak zamířil neomylně mimo Dúbravkův dosah a francouzský útočník si mohl úlevně vychutnat gólovou radost poprvé od prosince loňského roku.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (4)

Přidat komentář
Pharrell

2:0

Reagovat
NuFc23

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele